Evet 12 yaşındaki çocuğa akıllı telefon alınmamalıÖncelikle 12 yaşındaki çocuğa telefon almazdım.
Sonra onun benle neden konuşamadığına dair kendimi sorgulardım. Okul değiştirmek çözüm değil, yanlış arkadaş edinmeme bilincini vermelisiniz. Yoksa a okulunda da o tip arkadaşlar bulur b okulunda da.
Bu konuda etrafında da pek çok örnek gordum.. Öncelikle destek almanız gerekiyor onu net olarak belirteyim ama ilk tepki kardesiniz için çok önemli. Anneniz bana göre doğru olanı yapmış çünkü şuan sağlıklı karar verecek yaşta değil ahlanip vahlanip aman kızım deseydi etkiye tepki normal sınırlarda olacak ve bedel ödememiş olacaktı.Ben lisede annem sigara ictigimi öğrenir diye çok korkuyordum. Bir süre sonra öğrendi ağladı yapma kızım etme kızım dedi.Aslinda korktuğum gibi olmadı ve devam ettim. Eğer annenizin tepkisini verseydi durum farklı olabilirdi benim icin. Açıkça belirteyim ( bu benim şahsi görüşüm ) yapılan hatalara herkesin bir bedel ödemesi gerekir ki davranisin tekrarı olmasın. Doğa bile bunu bize gosteriyor. Ateşe dokunursan elin yanar!! Daha çok küçük ve mantıkla hareket edecek bir yaş değil .. Bu zaman için konuşmak gerekirse biz kötü davranış karşısında saçını okşayıp tepki vermeyip sadece yardim almaya gidersek daha çok başımıza gelir bu durumlar .... Artık zamane çocukların bu duruma gelmesinde bile ben tepkisizligi sebep olarak görüyorumHerkese Merhabalar,
Bugün ki derdim 12 yaşındaki kız kardeşim. 2 gün önce annem kardeşimin telefonunu karıştırıyor. Okul arkadaşları ile kurduğu whatsapp grubu mesajlarını görüyor. Mesajlarda kardeşim ve arkadaşlarının (Hepsi 12) sigara partisi yapıklarını (hatta birkaç ay önce annemin evde 1 paket sigarası kaybolmuştu ) sonra kardeşimin sınıf arkadaşının sevgilisi varmış ve o çocuk benim kardeşim için arkadaşını getirecek kardeşimle tanıştıracakmış (çocuk tahminimizce 15 yaşlarındadır aynı okulda değiller)kardeşime rimel fondöten getiriyorlar okulda makyaj yapıp o çocuklarla buluşacaklarmış kardeşime diyorlar ki x, bacaklarını al kendini temizle saçlarını yıka gibi öğütlerde bulunuyor arkadaşları. Ve kardeşim gerçekten bacaklarını jiletle almış annem kardeşime çok bağrıyor bu olaydan sonra annem sinir krizi geçiriyor ve okula gidip müdürle konuşup bu kızların ailesine de bilgi verin diyor (verildi mi bilgim henüz yok)
Ve 2 gündür kardeşimi okula göndermiyor telefonunu elinden aldılar kardeşim ortaokul öğrencisi annem başka bir okul arayışında okulunu değiştirecek bugün başka bir okulla görüşmeye gitti
Tahminimce okul değişene kadar kardeşimi asla okula göndermeyi düşünmüyor. Şimdi sizden düşüncelerinizi bekliyorum siz ne yapardınız sizin 12 yaşındaki kızınız arkadaşlarıyla sigara içse, okulda makyaj yapıp sevgilisiyle buluşurken bacaklarını alsa (kim bilir bilmediğimiz neler vardır da) ne düşünürdünüz okula gönderir miydiniz? Okulu annem birkaç gün içinde değiştirecek en geç Cuma
Bende sizin adınıza üzüldüm..Kardeşiniz adına üzüldüm
Onu anlamayan bir anneye ve destek olmayan bir ablaya sahip.
kardeşinizin içinde bu tür şeylere merak varsa, hangi okula gönderseniz, yine kendi gibilerini bulur...ergenliği biraz sorunlu geçecek gibi, ama sert davranışlar onu daha kötü yapar...Herkese Merhabalar,
Bugün ki derdim 12 yaşındaki kız kardeşim. 2 gün önce annem kardeşimin telefonunu karıştırıyor. Okul arkadaşları ile kurduğu whatsapp grubu mesajlarını görüyor. Mesajlarda kardeşim ve arkadaşlarının (Hepsi 12) sigara partisi yapıklarını (hatta birkaç ay önce annemin evde 1 paket sigarası kaybolmuştu ) sonra kardeşimin sınıf arkadaşının sevgilisi varmış ve o çocuk benim kardeşim için arkadaşını getirecek kardeşimle tanıştıracakmış (çocuk tahminimizce 15 yaşlarındadır aynı okulda değiller)kardeşime rimel fondöten getiriyorlar okulda makyaj yapıp o çocuklarla buluşacaklarmış kardeşime diyorlar ki x, bacaklarını al kendini temizle saçlarını yıka gibi öğütlerde bulunuyor arkadaşları. Ve kardeşim gerçekten bacaklarını jiletle almış annem kardeşime çok bağrıyor bu olaydan sonra annem sinir krizi geçiriyor ve okula gidip müdürle konuşup bu kızların ailesine de bilgi verin diyor (verildi mi bilgim henüz yok)
Ve 2 gündür kardeşimi okula göndermiyor telefonunu elinden aldılar kardeşim ortaokul öğrencisi annem başka bir okul arayışında okulunu değiştirecek bugün başka bir okulla görüşmeye gitti
Tahminimce okul değişene kadar kardeşimi asla okula göndermeyi düşünmüyor. Şimdi sizden düşüncelerinizi bekliyorum siz ne yapardınız sizin 12 yaşındaki kızınız arkadaşlarıyla sigara içse, okulda makyaj yapıp sevgilisiyle buluşurken bacaklarını alsa (kim bilir bilmediğimiz neler vardır da) ne düşünürdünüz okula gönderir miydiniz? Okulu annem birkaç gün içinde değiştirecek en geç Cuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?