12 yaş sigara-sevgili-makyaj-kötü arkadaş

bikahve95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.151
1.171
Herkese Merhabalar,

Bugün ki derdim 12 yaşındaki kız kardeşim. 2 gün önce annem kardeşimin telefonunu karıştırıyor. Okul arkadaşları ile kurduğu whatsapp grubu mesajlarını görüyor. Mesajlarda kardeşim ve arkadaşlarının (Hepsi 12) sigara partisi yapıklarını (hatta birkaç ay önce annemin evde 1 paket sigarası kaybolmuştu ) sonra kardeşimin sınıf arkadaşının sevgilisi varmış ve o çocuk benim kardeşim için arkadaşını getirecek kardeşimle tanıştıracakmış (çocuk tahminimizce 15 yaşlarındadır aynı okulda değiller)kardeşime rimel fondöten getiriyorlar okulda makyaj yapıp o çocuklarla buluşacaklarmış kardeşime diyorlar ki x, bacaklarını al kendini temizle saçlarını yıka gibi öğütlerde bulunuyor arkadaşları. Ve kardeşim gerçekten bacaklarını jiletle almış annem kardeşime çok bağrıyor bu olaydan sonra annem sinir krizi geçiriyor ve okula gidip müdürle konuşup bu kızların ailesine de bilgi verin diyor (verildi mi bilgim henüz yok)

Ve 2 gündür kardeşimi okula göndermiyor telefonunu elinden aldılar kardeşim ortaokul öğrencisi annem başka bir okul arayışında okulunu değiştirecek bugün başka bir okulla görüşmeye gitti

Tahminimce okul değişene kadar kardeşimi asla okula göndermeyi düşünmüyor. Şimdi sizden düşüncelerinizi bekliyorum siz ne yapardınız sizin 12 yaşındaki kızınız arkadaşlarıyla sigara içse, okulda makyaj yapıp sevgilisiyle buluşurken bacaklarını alsa (kim bilir bilmediğimiz neler vardır da) ne düşünürdünüz okula gönderir miydiniz? Okulu annem birkaç gün içinde değiştirecek en geç Cuma

Kesinlikle annenin yaptıgını yapardım..
Ve hepsinin anasını babasını gider ben arardım ki bir daha ulaşamasınlar birbirlerine..

Evet bizde gençtik ama 12 yaşında ben evde oturup çizgi film izliyordum.. Anamız babamız evde bile değildi, çalışıyordu.. Kendi başımıza büyüdük..

Son düzenleme:
Açıkçası hatayı kendimde arardım. Ben çocuğuma yeteri kadar eğitim verememişim bu konularda, doğruyu yanlışı öğretememişim, benimle konuşması için rahatlatamamışım, onunla yeterince ilgilenmemişim derdim.

Okul değiştirmek anlık çözüm. Bu çocuk yalnız, ilgisiz, korkusuz. Bir hata yapınca doğru yolu göstermek yerine azarlanıyor (şiddet görüyor), engelleniyor. Ailesiyle paylaşımı yok. Öncelikle çözmeniz gerekenler bunlar.

12 yasindaki kiza bu sekilde ceza vermek onu daha fazla yanlisa tesvik eder. Bacaklarinda kil varsa anneniz vey siz bunu daha oncesinde gormediniz mi? Kendini jiletleme evresine gelene kadar agdayla aldirmak icin kuafore goturebilirdiniz. Bu yaslar dis gorunuse kafayi takma yaslaridir ben de cok sinir olurdum. Sonrasinda sigarayi denemis olabilir, bu durum artik surekli oturup sigara icecegi anlamina gelmiyor,merak etmistir denemistir,kotu bir sey oldugunu anlatirsiniz. Devami geliyorsa doktora goturursunuz ama anneniz gibi davranilmaz cok yanlis.

kendimden örnek vereyim hatırladıkça utanırım..

bende lisede kız kardeşiniz gibiydim, makyaj yapardım sevgilim olurdu. sevgili dediğimde işte tenefüs aralarında çocukla konuşmak sigaram yoktu ama bazı s.lak arkadaşlarımın içme teşebbüsü yüzünden ailem benim içtiğimi de düşünüyordu oysa ki hiç sevmem. annem bir gün bir erkekle beni konuşurken gördü okul dışında ve beni devamsızlık (sanırım devamsızlık 15 gündü) hakkım bitinceye kadar okula göndermedi, aslaaa yüz vermedi, telefonumu elimden aldı. normalde servisle gidiyordum, servisten aldı okulla ev arası yürüyerek yarım saat falandır, her gün beni kendisi yürüyerek okula götürdü okuldan kendisi aldı..
liseyi ite ite bitirttiler, üniversite okudum ve durulmuştum kendime gelmiştim.
muhasebeci oldum çalışmaya başladım eğer ki annem beni okuldan alsaydı şimdi evde boş boş oturuyor olurdum. hata yaptım pişmanım en başta dediğim gibi çokta utanıyorum ama düzeldim, evlendim..

şimdi 2,5 yıllık evliyim, çalışıyorum..

kardeşinizin okulunu değiştirebilirsiniz devamsızlık hakkı bitinceye kadar okula göndermeyebilirsiniz, zamansız bir şekilde okula gidebilirsiniz sürekli.. okumasına engel olmayın hata yapmasına engel olun

Kesinlikle annenin yaptıgını yapardım..
Ve hepsinin anasını babasını gider ben arardım ki bir daha ulaşamasınlar birbirlerine..

Evet bizde gençtik ama 12 yaşında ben evde oturup çizgi film izliyordum

Kızların yaptığını doğru bulmuyorum kesinlikle.

Ama bizim zamanımızda ki çocuklukla şimdi ki çocuklar arasında dünya kadar fark var. Kendi çocukluğumuzla kıyaslamamız yanlış. Teknoloji, tv özendiriyor çocukları. 7 yaşında ki çocuklar bile diyor ki, benim kendi hayatım var.

Biz böylemiydik, sıkıyosa anneye ses yükselt 39 numara terliği havada görürdük sonra banyoya

Şimdi ki nesillere çok üzülüyorum, ileri ki zamanda ki nesillerin hali ne olacak bilemiyorum.

Konu sahibi, kardeşinizi ev hapsi yapmayın ama birlikte çokça zaman geçirin. Sizden korkmasın. özelini gizlemesin. Ablası olarak ve arkadaşı sırdası olarak yaklaşın, hatta yanında annenize karşı kardeşinizi birazcık koruyun ki size güvenebilsin.

15 yaşında bir kız çocuk annesi olarak yazıyorum. Anneniz telefonu elinden almakla ve okula göndermemekle çok büyük hata yapıyor. Bizler 12 yaşında böyle değildik evet ama şimdiki nesilde bizim gibi değil. Bunun çözümü pedagog desteği almak olabilir, sevgi ve sabırla yaklaşıp uzun uzun konuşmak olabilir. Ben öyle yapıyorum mesela, şu an 9. sınıfta ve onunla her şeyi açıkça konuşabiliyorum o da aynı şekilde. Bir erkek arkadaşın olabilir ya da birinden hoşlanabilirsin sakın ama sakın annem duyarsa çok kızar diye düşünme tam tersine istediğin zaman annenle konuşabileceğini aklının bir köşesinde tut diyorum. Makyaj konusuna gelince evet küçük yaşta makyaja bende karşıyım ama maalesef ki yeni nesile bunu tamamen yasakladığında dışarıda yapıyor ama yine de yapıyor. O yüzden ben bu konuda da katı kuralları olan anne olmak yerine 1-2 tane dudak rengine yakın ruj ve rimel aldım okula giderken değil ama birlikte bir yere gittiğimizde sürüyor. Örneğin bu yaz saçlarından bir tutamı yeşile boyatmak istedi okuldaki çoğu arkadaşı yapmış, bende yazın düşünürüm demiştim. Yaz geldiğinde kuaföre ben götürdüm ve bir tutam yeşil yaptırdım sonrasında hevesini almış oldu ve anne bir daha saçımı yeşil ya da başka bir renk yapmam böylesi daha güzelmiş boşuna özenmişim diyen de kendisi oldu. Bacaklarını alma konusuna gelince bunu anneniz ya da siz fark edip kuaföre götürmeli ya da kendiniz evde almalıydınız. O yaştaki bir kız etek giydiğinde rahatsızlık duyar bu çok normal. Ben 12 yaşından beri ayda 1 kez düzenli olarak kuaföre götürüyorum kızımı. Kaşlarının ortası rahatsız ediyordu çünkü çok birleşikti bu yıl kaşlarının ortasını almasına da izin verdim. Kendini daha iyi hissediyor şimdi. Yüzüm açıldı sanki anne diyor. Evet bende ilk zamanlar asla izin vermem dediğim karşı çıkacağım bir çok şeyden feragat ettim. Ama şimdi dönüp baktığımda iyiki baskıcı ya da sert bir anne olmamışım diyorum, çünkü şu an kızım benimle birçok şeyini paylaşıyor. Yasak ya da gizli bir şey yapma gereği duymuyor.

Okul değiştirmek çözüm değil. çünkü her okulda bu tarz kızlar olacaktır..
En etkili çözüm çocuk psikoloğundan randevu almak.
Şayet İstanbul'da ikamet ediyorsanız. 153 arayıp. size en yakın psikolojik danışma merkezinden randevu alın ve düzenli olarak götürün.

Kardeşinizle arkadas gibi olmayı deneseniz ?
Size de anlatsa sizlede paylassa hayatını mesela
Sigara partisine gitti diyorsunuz nasıl haberiniz yok cıktıgında veya geldiginde hic mi koku almadınız
Aile boyu iletişim kopuklugu oldugunu düşünüyorum
Okul değiştirmek sadece gecici cözüm olur
Rol modele ihtiyacı var kardesinizin

Zaten ne olduysa bu cep telefonlarına İnternetin girmesiyle oldu.. Hepimizin hayatını mahvettiler.. Tüm masumıyet kalktı.. Biz son şanslı nesildik..

Annenizin tutumunu yanlış buldum ben de.
Okula göndermemek hiçbir şekilde çözüm değil.
Üstelik eve kapatınca internette de pek çok tehlike ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Sakin kalmanız yanlışı ilk etapta anlatmanız gerekir. Belli ki Bir boşluğu var. Spor tiyatro sanat faaliyetlerini gönderebilirsiniz. Kişisel bakımını da uzun uzun anlatin Ne yapsın çocuk bilmiyorsa

Ergenligin başında ve Oldukça hızlı. Bu dönemle ilgili de bilgi verin.
Çatışmak sizden uzaklaştırır sadece kardeşinizi.

Ve mutlaka profesyonel destek alın.

18 yaşındaki kızımın fondoten sürmesini olay yapmıştım bende
Şuan başıma gelse ne yapardım bilmiyorum ama başıma gelene kadar ki aşama yı iyi değerlendirdim ki bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum
Şimdi okulu değiştirmek iyi bir çözüm aöa tamamen çözüm değil bu çocuğun ilgi alanlarını enerjisini dışa vuracağı bir ortam lazım mesala spor müzik tiyatro
Bu gibi faliyetler iyi olacaktır onun için

Annemde aynı şekilde yaklaşıyor kardeşime, hatta biz bile. Onu asla kısıtlamayız. Bacaklarını biz alırız, annem alır. Makyaj olayına gelince annem ona çok karşı yaşı küçük alışmasın diye. Kardeşimde saçlarını bir tutam griye boyamak istiyordu aldı annem kuaföre götürdü annem yaptırdı. He bir de benim kardeşim etek giymez sevmez bacaklarında kıl olmayınca da giymez o pantolon giyiyor okulda da, gündelik hayatında da. Biz alsak da giymiyor

Kardeşimle aynı yaşta kız kardeşiniz.
Bir ara bizimde telefon-whatsapp grupları olaylarımız vardı.
Böyle değişik değişik vasıfsız kendini bilmeyen ergen çocuklarla arkadaşlık yapıyordu kardeşim. Mahallenin erkekleriyle konuşuyorlardı,ağızlarında küfür falan.. Kardeşim sürekli benden merkeze inmek için izin istiyordu (otobüsle 1 saat). Ben izin vermeyince anneme ağlıyıp habersiz gidiyordu.
Ben çareyi telefonu alıp vermemekle buldum. Bildiğiniz telefonunu aldım,instagram hesabındaki arkadaşlarına mesaj attım ve hesabı kapattım. Whatsapp grubuna da eğer bu şekilde devam ederlerse öğretmenlerine ve ailelerine bildireceğime dair bir mesaj atıp hepsini engelleyip whatsappı sildim. Telefonu da asssla verdim hatta gidip sattım. Bu yaş grubunda önünü almak lazım yoksa herşeye özeniyorlar. Hatta 14 yaşında bir kız arkadaşları aile izniyle nişanlanmış "çocuk gelin oluyor ov ye çok havalı" tarzında konuşuyorlar. Cinselliği basit birşey,dünyanın en güzel şeyini de öpüşmek,erkeklerle konuşmak sanıyorlar. Ben evde aynı anneniz gibi sinir krizi geçirip kardeşime deli gibi bağırmıştım. Akıllandı mı? Evet. Bir daha yapmaya cesaret eder mi? Kesinlikle hayır. Evdeki otoriteyi sağlam kurduk,ipler annemle bizim elimizde. Geçen anneme borçla telefon aldırmaya kalktı ama annem yemedi,alamam param yok dedi. Bende liseye kadar telefon alınmayacağını söyledim.

Anneniz gibi davranmazdım kesinlikle. Hatayı sanırım önce kendimde arardım neyi eksik yanlış yaptım diye. Anneniz sigara içiyormuş kardeşinizin de denemesi pek abes bir durum olmuyor haliyle. Sevgili mesleleriyle alakalı anneniz kardeşinizle hiç konuştu mu? Çocuklar ailelerinden çekinip böyle şeyleri paylaşmadıkları için bir sürü hata yapıyorlar.
Vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım alın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…