12 yaş sigara-sevgili-makyaj-kötü arkadaş

Bende sizin adınıza üzüldüm..
Okuduğu bir metni bile anlayamayan, bir çözüm arayan bir kişiye bu denli yaklaşan bir karaktere sahip olduğunuz için..
ne büyük tesadüf.. Hem de Guru :)
Güldürdü...

ne alakaysa şimdi...

nameaver nameaver gayet de anlamış ne anlattığınızı, burda iki tane size destek olan çıktı diye yaptığınız şeyin doğru olduğunu zannediyorsunuz. annem konuştu konuştu diyorsunuz da ne konuştu? siz ne konuştunuz kardeşinizle? bu çocuğun derdi ne niye böyle yapıyor onu anlamadan mı cezalandırdınız?

aktif üye... güldürdü beni de ne manaysa.

Dizilerde 8-10 yaşındaki veletlerin bile sevgililerinin olmasının çook masumca ve doğal gösterildiği, internetten tvden arkadaş çevresinden sürekli sevgilin olmalı, olmazsa eziksin eksiksin baskısının olduğu bir ortamda ne bekliyordunuzki...
Anne baba zaten çocuğumun psijolojisi bozulmasın bahanesi ile daha dün b*kunu temizlediği velete ağzını açıp tek laf edemeden aman ali rıza bey başımız ağrımasın modunda geziyor.
Yahu biz babamız anamız ne der diye hiç bişey yapmamış olsak bile üç buçuk atardık. Bugüne kadar bütün nesiller böyle yetişti. Ne zaman ana baba çocuğuyla arkadaş gibi olmalı modası çıktı, üstünede internet tv eklendi koca nesil bozuldu gitti...
İnsan doğasında vardır sevmek sevilmeyi istemek
Hiçbir etken bile olmasa çocukluk dönemi cinselliği vardır
Bu içgüdüsel birşeydir
Bunu eleştirmek yermek suçlu aramak yerine doğru yönlendirmeli evebeyn
Bundan ziyade ben burada çocukta akıllı telefon kullanımı
Annenin sigara içerek sigara içmesini teşvik ve örnek olması
Makyaj
Ve arkadaşların oluşturduğu kötü ortamı daha tehlikeli buluyorum
Bakın bu saydıklarım hiçbiri doğal ve içgüdüsel değildir ama cinsellik arkadaş eş olmayı istemek iç güdüseldir

12 yasindaki kiza bu sekilde ceza vermek onu daha fazla yanlisa tesvik eder. Bacaklarinda kil varsa anneniz vey siz bunu daha oncesinde gormediniz mi? Kendini jiletleme evresine gelene kadar agdayla aldirmak icin kuafore goturebilirdiniz. Bu yaslar dis gorunuse kafayi takma yaslaridir ben de cok sinir olurdum. Sonrasinda sigarayi denemis olabilir, bu durum artik surekli oturup sigara icecegi anlamina gelmiyor,merak etmistir denemistir,kotu bir sey oldugunu anlatirsiniz. Devami geliyorsa doktora goturursunuz ama anneniz gibi davranilmaz cok yanlis.
siz bacaklarını alma meselesine iyi yandan bakmışsınız. Ama benim aklıma ve sanıyorum ailenin aklına daha kötü şeyler geliyor. erkek arkadaşıyla bulaşacak ve bacaklar alınıyor.. üstelik kış günü. belki de biz kötü niyetliyiz bilemiyorum

siz bacaklarını alma meselesine iyi yandan bakmışsınız. Ama benim aklıma ve sanıyorum ailenin aklına daha kötü şeyler geliyor. erkek arkadaşıyla bulaşacak ve bacaklar alınıyor.. üstelik kış günü. belki de biz kötü niyetliyiz bilemiyorum
12 yasinda nereye gidecek de ne yapacak olarak dusunuyorum aslinda. İnce corabin altindan da gorunur killar eger fazlaysa. Artik hayat cok hizli,cocuklar da erken buyuyorlar. Rahatsiz olmustur belki.

Okuduğu bir metni bile anlayamayan, bir çözüm arayan bir kişiye bu denli yaklaşan bir karaktere sahip olduğunuz için..
Güldürdü...
Neyini anlamamış? Çocuğa yapılmaması gereken her şeyi yapmışsınız anlayışlı oldugunuzu falan mı düşünüyorsunuz? Çözüm falan da aramıyorsunız burada evet çok haklısın cevaplarını okuyup vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz.

12 yasinda nereye gidecek de ne yapacak olarak dusunuyorum aslinda. İnce corabin altindan da gorunur killar eger fazlaysa. Artik hayat cok hizli,cocuklar da erken buyuyorlar. Rahatsiz olmustur belki.
12 yaş ortaokul çağlarına denk geliyor sanıyorum. ben ortaokulu istanbul'da biraz da zengin kesimin okuduğu bir okulda okudum. arkadaşlarımın çoğu tiki kız tabiri vardır ya, hah işte onlardandı.
. şimdi 32 yaşındayım. yani bundan bir 20 sene öncesinden bahsediyorum. ön sıramda oturan kız arkadaşım öpüşürken erkeklerin dudaklarını kanattığını anlatıyordu, belden aşağı muhabbetler, erkekler herkesin içinde kızların eteğini kaldırırdı kızlar da kıkır kıkır gülerdi :KK53: yani çevreye,ortama göre değişiyor çocuklar.

12 yasindaki cocugu boyle kisitlarsaniz 18 yastan sonra size bumerang gibi donusu muhtesem olur.
Anneniz histerik krizler gecirecegine, koziyla arkadas olmayi denemeli.
Okulunu degistirse de bulmak isteyen orda da bu tip arkadaslar bulur.
Okula kendiniz getirip goturun ama cocugu okuldan mahrum birakmayin.

12 yaş ortaokul çağlarına denk geliyor sanıyorum. ben ortaokulu istanbul'da biraz da zengin kesimin okuduğu bir okulda okudum. arkadaşlarımın çoğu tiki kız tabiri vardır ya, hah işte onlardandı.
. şimdi 32 yaşındayım. yani bundan bir 20 sene öncesinden bahsediyorum. ön sıramda oturan kız arkadaşım öpüşürken erkeklerin dudaklarını kanattığını anlatıyordu, belden aşağı muhabbetler, erkekler herkesin içinde kızların eteğini kaldırırdı kızlar da kıkır kıkır gülerdi :KK53: yani çevreye,ortama göre değişiyor çocuklar.

Yazmayim dedim ama benimde arkadas cevrem boyleydi.
Dudak kanatan boyun morartan..:olamaz: Arka siralarda adult dergiler okuyan:olamaz:

Bir de bizim zamanimiz cok farkliydi simdi cok farkli. Hem zaman degisti hem insanlar,hem de o insanlarin cocuklari. Yaslarimiz sizinle yakin ,bana da denk gelmisti anlattiklariniz. Simdi o arkadaslarimla hala gorusuyorum hatta,benden bir farklari yok hani bir zarar gormediler. Geyikse geyik takildilar ama hayatlari icin bir sorun teskil etmedi bence. Dedigim gibi,cok hassas noktalar bunlar. Soz konusu cocuk psikolojisi olunca :KK66:

İnsan doğasında vardır sevmek sevilmeyi istemek
Hiçbir etken bile olmasa çocukluk dönemi cinselliği vardır
Bu içgüdüsel birşeydir
Bunu eleştirmek yermek suçlu aramak yerine doğru yönlendirmeli evebeyn
Bundan ziyade ben burada çocukta akıllı telefon kullanımı
Annenin sigara içerek sigara içmesini teşvik ve örnek olması
Makyaj
Ve arkadaşların oluşturduğu kötü ortamı daha tehlikeli buluyorum
Bakın bu saydıklarım hiçbiri doğal ve içgüdüsel değildir ama cinsellik arkadaş eş olmayı istemek iç güdüseldir
Zaten olay o içgüdüsel meseleyi doğru yönlendirebilmekte. Bizi hayvandan ayıran şeyde bu.
Elbette arkadaş ortamı vs önemli hemde çok önemli, ama nihayetinde o arkadaşlarında kökeninde aile ve yetiştirilme tarzı var. Ailesi tarafından kötü ve sorumsuz yetiştirilen bir çocuk başka bir çocuğa 'kötü arkadaş' sıfatında zarar veriyor. Mesela bu konudaki özne kızın kötü arkadaşlarıda bu düzenin bir kurbanı.
Evet dediğiniz gibi içgüdüsel cinsellik var, bizdede vardı, fakat biz böyle şeyleri bilmezdik bile.
Anne baba biraz çocuğuna karşı sert olmalıdır. Bu despotluk anlamında değil tabi, fakat çocuk ben bir hata yaparsam bunu bedelini ağır öderim düşünsiyle ebeveynlerinden çekinmelidir.

Annenizin böyle davranarak kardeşinize öğretebileceği tek şey daha temkinli olması olur.

"Bizim zamanımızda böyle değildi" cümlesi insan doğasında var olan şeyler için geçerli değil.
29 yaşındayım, ilk "çıkma" teklifimi 5. sınıfın sonunda almıştım. 60 yaşındaki babam ilkokulda sınıflarındaki bir kıza herkesin aşk mektubu yazıp "arkadaşlık" teklif ettiğini anlatmıştı.
İfade ediş şekli değişse de olay hep aynı. O yaşlarda aşık olması çok normal. Anormal olan bunu anneyi geçtim ablaya bile anlatamıyor olması.

Benim ilk kez 16-17 yaş gibi sevgilim olmuştu. Ama ondan önce aldığım her teklifi anneme anlatmıştım. Hiçbirinde bağırıp cinnet geçirmedi. Sakince konuşup en sonunda hep "senin kararın, kabul etmek istiyorsan et" derdi. O öyle deyince edesim varsa bile etmezdim.
Sonraki yaşlarda sevgililerimi de anlattım. Anlatmaya gerek görmediklerim de oldu ama hiçbir zaman gizleyip saklamaya çalışmadım.

Üniversitede her türlü ortamda bulundum. Sigara ve içki dışında bitkisel kökenli şeyler kullanan arkadaşlarım da vardı. Hiçbirini denemedim bile.
İlk içkimi de sigaramı da babamın yanında denemiştim, bu yüzden hiçbir arkadaş ortamında bunları kullanarak kendimi ispatlama ya da kabul ettirme ihtiyacı duymadım.

Önemli olan çocuğu sıkmadan neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatabilmek. Ailesinden yeterli güveni, özgüveni ve onayı alan bir çocuk iki ergenin lafıyla kendini ispatlama ihtiyacı duymaz.
12 yaş bu güvenin oturmaya başladığı yaşlar. Bu noktada sağlayamadığınız güven ileriki yaşlarda daha büyük sıkıntılara sokacak sizi. Eve kapatamayacağınız yaşlara geldiğinde ne yapacaksınız? Kapıyı çarpıp çıktığında "bu çocuk neden böyle oldu" dediğinizde çok geç olmuş olacak.

Kardeşinizle konuşmaya çalışın. Size güven duymasını sağlayın. Fondöten kullanmasına neden gerek olmadığını anlatın ama renkli bir dudak kremi ya da şeffaf maskara alın. Kişisel temizlik konusunda bilgi verin. Duş, kıl meselelerini aileden öğrensin. Saçının yıkanma zamanı geldiğine arkadaşı karar vermesin. Arkadaşlarının lafıyla hareket etmemesi ve kendi mantığını oturtması için aile olarak sizin yol göstermeniz gerekiyor, cezalandırmanız değil.

Destan yazmışım. Gözleri kanayanlardan özür dilerim.:bicak:

Güldürdü...

Çözümü "annen iyi yapmış,aaa bacak mı alınırmış "diye cevap yazanlarda aramanızdan belli çözüm odaklı olduğunuz.
Selametle :KK66:

ne alakaysa şimdi...

nameaver nameaver gayet de anlamış ne anlattığınızı, burda iki tane size destek olan çıktı diye yaptığınız şeyin doğru olduğunu zannediyorsunuz. annem konuştu konuştu diyorsunuz da ne konuştu? siz ne konuştunuz kardeşinizle? bu çocuğun derdi ne niye böyle yapıyor onu anlamadan mı cezalandırdınız?

aktif üye... güldürdü beni de ne manaysa.

Guru olmam ilk defa güldürdü canım ne mutlu bana :KK66:

12 yasindaki kiza bu sekilde ceza vermek onu daha fazla yanlisa tesvik eder. Bacaklarinda kil varsa anneniz vey siz bunu daha oncesinde gormediniz mi? Kendini jiletleme evresine gelene kadar agdayla aldirmak icin kuafore goturebilirdiniz. Bu yaslar dis gorunuse kafayi takma yaslaridir ben de cok sinir olurdum. Sonrasinda sigarayi denemis olabilir, bu durum artik surekli oturup sigara icecegi anlamina gelmiyor,merak etmistir denemistir,kotu bir sey oldugunu anlatirsiniz. Devami geliyorsa doktora goturursunuz ama anneniz gibi davranilmaz cok yanlis.

Valla çok iyi niyetli yorum yapmışsınız ama bence iş başa düşünce bu kadar soğuk kanlı olunur mu bilemiyorum. Bu yaşlardaki çocuklarla konuşmak pek de çözüm olmuyor. Sana tamam diyorlar arkandan gidip aynısını yapıyorlar. Bizim bi ufak kuzen vardı. Beni dinler diye bana getirirlerdi konuşayım konuşurdum bir masum bir masum evet abla haklisin abla nelerini duydum nelerini. Böyle çocuklara hatası anlatılıp, sebepleriyle birlikte köklü değişiklikler yapmak lazım. Bulunduğu çevreyi değiştirmesi şart. Tabiiki konuşulacak anlatılacak ama konuşulmuş ve çare olmamış.

Bunlar hep tv lanetinin ürünü çocuklarımız nelere ,neylere maruz kalıyor çok üzülüyorum böyle şeylere. bi sihşrli annem dizisi vardı yarabbim güya çocuk dizisi ne saçmalıklar vardı oradan,elimden geldiği kadar uzak tutmaya çalışıyorum ama ne kadar başarırım bilmiyorum Rabbim evlatlarımızı korusun

Ergenlikte akran çok önemlidir. Onlar ne derse doğrudur, onlar dışlarsa dünya durur onlar için.
Anne bağırsa da siz gidip konuşun güzelce ama azarlamadan, anladığınızı söyleyin güzel bir konuşma yapın.
Her şeyi bana anlatabilirsin diyin.
Anlattığı şeylere de sert tepki vermeyin oturun yanlışını anlatın.
Sigarayı ya görüntüne şöyle şöyle zarar verebilir vs diye söyleyin çünkü görüntüleri çok önemlidir o dönemde.
Ama artık dönem fena öyle bizim çocukluğumuzdaki gibi anasından babasından korkan duyarlarsa kötü olur diyen bi nesil yok.
Okulunu değiştirmek en güzeli.

Rehberlik ogretmeni ile gorusturmeli kaddesinizi. Onergenlik donemi ve bu donemde baskı ters teper. Okulu degistirin ancak okula gondermemezlik cozum degil.

Herkese Merhabalar,

Bugün ki derdim 12 yaşındaki kız kardeşim. 2 gün önce annem kardeşimin telefonunu karıştırıyor. Okul arkadaşları ile kurduğu whatsapp grubu mesajlarını görüyor. Mesajlarda kardeşim ve arkadaşlarının (Hepsi 12) sigara partisi yapıklarını (hatta birkaç ay önce annemin evde 1 paket sigarası kaybolmuştu ) sonra kardeşimin sınıf arkadaşının sevgilisi varmış ve o çocuk benim kardeşim için arkadaşını getirecek kardeşimle tanıştıracakmış (çocuk tahminimizce 15 yaşlarındadır aynı okulda değiller)kardeşime rimel fondöten getiriyorlar okulda makyaj yapıp o çocuklarla buluşacaklarmış kardeşime diyorlar ki x, bacaklarını al kendini temizle saçlarını yıka gibi öğütlerde bulunuyor arkadaşları. Ve kardeşim gerçekten bacaklarını jiletle almış annem kardeşime çok bağrıyor bu olaydan sonra annem sinir krizi geçiriyor ve okula gidip müdürle konuşup bu kızların ailesine de bilgi verin diyor (verildi mi bilgim henüz yok)

Ve 2 gündür kardeşimi okula göndermiyor telefonunu elinden aldılar kardeşim ortaokul öğrencisi annem başka bir okul arayışında okulunu değiştirecek bugün başka bir okulla görüşmeye gitti

Tahminimce okul değişene kadar kardeşimi asla okula göndermeyi düşünmüyor. Şimdi sizden düşüncelerinizi bekliyorum siz ne yapardınız sizin 12 yaşındaki kızınız arkadaşlarıyla sigara içse, okulda makyaj yapıp sevgilisiyle buluşurken bacaklarını alsa (kim bilir bilmediğimiz neler vardır da) ne düşünürdünüz okula gönderir miydiniz? Okulu annem birkaç gün içinde değiştirecek en geç Cuma
Ben bir egitimciyim bazen biz bile çaresiz kalıyoruz aileler size ne diyebiliyor maalesef o duruma geldik sizin güzellikle kardeşimize konuşup okulunu değiştirmeniz mantıklı olan kızmak o işi cazip kılıyor maalesef ki evet okul değişimi o arkadaşlarıyla gorusmemesini sağlıyor ve bunlar çocuklar birbirlerini rencide edebiliyorlar o açıdan iyi olmuş bazen öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki geçen kız öğrenciye diyorum seni bizim bir erkek öğrenciyle gördüm evet o benim sevgilim diyor ben devam ediyorum babanı okula çağıracağım evet çağırın babamın haberi var diyor şaşırıp kaliyorsunuz

Valla çok iyi niyetli yorum yapmışsınız ama bence iş başa düşünce bu kadar soğuk kanlı olunur mu bilemiyorum. Bu yaşlardaki çocuklarla konuşmak pek de çözüm olmuyor. Sana tamam diyorlar arkandan gidip aynısını yapıyorlar. Bizim bi ufak kuzen vardı. Beni dinler diye bana getirirlerdi konuşayım konuşurdum bir masum bir masum evet abla haklisin abla nelerini duydum nelerini. Böyle çocuklara hatası anlatılıp, sebepleriyle birlikte köklü değişiklikler yapmak lazım. Bulunduğu çevreyi değiştirmesi şart. Tabiiki konuşulacak anlatılacak ama konuşulmuş ve çare olmamış.
İs aslinda hep basimizda. Yani ha sizin cocugunuz ha benimki,ayni sinifta olurlar veya ayni kursa giderler mutlaka etkilesimde olurlar,kotu bir davranisi varsa o ona getirir bu da buna getirir. Nasihatlere ragmen hatalar illa ki olacaktir,onemli olan bu hatalarin cocuklarin ruhunda olumsuz etki olarak kalmamasi

X