12 yaş sigara-sevgili-makyaj-kötü arkadaş

Evde yeterli ilgi ve sevgiyi görmeyen çocuklar ergenlik çağında böyle arayışlara giriyor.
Suçu sadece arkadaşlarına atmak da mantıklı değil.
Kendisi istemese yapmazdı tüm bunları.
Okul değiştirirseniz o arkadaşlara ve bu tarz davranışlara daha çok meyledecektir.
Çünkü bu olayı ona ''ceza'' olarak veriyorsunuz.
Daha da asileştiriyorsunuz.
Ailesi, ona hiç yapmadığı şeyi yapsınlar.
Konuşsunlar böyle olayların sonuçlarını anlatsınlar diyeceğim ama bu kadar zaman yapılmasının önemini kavrayamamış aile bu satten sonra ne kadar bilinçli hareket eder meçhul.
Ben olsam bebeklikten eğitime başlardım ama o sizin için çok geç.
Alın konuşun ailesiyle yaşadıklarını paylaşmaya teşvik edin.
En azından kalkıştığı işlerin belli bir yaşı ve şekli olduğunu vs anlatın.
Ama bunları ceza yöntemiyle değil sevgiyle yapın.
Söz konusu çocuksa sevgi ve ilgiyle değişir her şey, ceza ile değil.

yok olmadı, kardeşime hiç bağırmadım ama ben burada "kim daha iyi abladır, kim daha güzel iletişim kurar" gibi şeyleri sorgulamıyorum. yaptığınız şey bana yanlış geldi ve örnek olacak durumda da bulmadım. kötü örnekten örnek olmaz çünkü. sizin kardeşiniz o türlü muameleden anlıyormuş ama benim kardeşim anlamaz mesela. ama herkesin anlayacağı bir şey var bana kalırsa o da ilgiyle yaklaşmak. kısa yoldan çözmüşsünüz gibi düşünüp konuyu kapatıyorum.

Yahu hanımefendi dövmedim sövmedim sadece bağırdım. Farkındasınız değil mi? Telefonu bana/bize vermemek için duvara fırlatıp kıran bir ergen karşısında ne yapmamı bekliyordunuz? Geri kafalı insanlardan değilim,keşke diğer yorumumu okusaydınız. Bilip bilmeden saldırmayın,kınamaya geçmeyin. Bu raddeye gelene kadar psikologlara gittik çözümlemeye çalıştık çokta güzel konuşmalar geçti aramızda. Ama anlamıyor,çocuk iyiyse okula gidince değişip geliyor. Biz el bebek gül bebek büyüttük ama bir çocuğa 10 yaşında son model telefon gönderip "benim kızım istediğini yapabilir,annende ablanda sana karışamaz güzel kızım" diyerek onu cesaretlendiren babada suç var.

Hanımefendi ne kötü örneği pardon? Kardeş mi yarıştırıyoruz burada,sizin kardeşiniz o muameleden anlıyormuş diyorsunuz? Arkadaş ortamı çok değiştiriyor bilin istedim.
Daha öncesinde psikolog seanslarına gitti,annem kardeşimle birlikte sinemaya gitti eğlence merkezlerine gitti,sırf arkadaşça yaklaşabilmek için güzelce konuştu anlattı benden saklaman için bir sebep yok,herşeyi açıkça konuşabiliriz dedi. Ama yok yani,en son ki olayda telefonu atıp kırması son raddeydi bitti gitti. Ne kötü örneğim,ne de kötü birşey yaptım. Bitti gitti. Direk bağırmışım,hiç olayı çözmeye çalışmamışım gibi davranmayın. İyi günler.

Aferin tam olarak boyle yapin ki bundan sonra karda yurusun izini belli etmesin.. bir daha ne o telefonu bulabilirsiniz ne de sigarayi.. her halti yer haberiniz bile olmaz.. bir de bizim zamanimizla kiyaslamis arkadaslar sanki bizim nesil isik saciyordu.. 80 lerin ortalarina dogru dogan biri olarak en les nesillerden biriydik bence, neyse.. yaptiginiz yanlis konu sahibi, agdayi arkadaslari degil siz yaptirmaliydiniz.. makyaj malzemelerine ozenmek daha 3-4 yas sularinda basliyor zaten, bir iki malzeme alin sizinle disari cikacagi zaman kullansin.. sac boyasinin saclari erken beyazlatabilecegini anlatin.. ayrica yapmasini istemediginiz seyleri siz de yapmayin bir zahmet.. annem sigara icse bende icerdim, bu kadar netim.. telefonunu kurcalayacaksaniz caktirmadan yapin, baktiginizi farkederse baska yollar dener haberiniz bile olmaz.. en onemlisi bir uzmana gidin, omrunun sonuna kadar eve kapatmayacaksaniz bu bir cozum degil hata..

Annenizin yaptığı çok yanlış. 12 yaş çok küçük evet ama onunla güzelce oturup konuşmalı. Bu çocuk Ergenlik döneminde ve teknoloji çağındayız. Her şeyi görüyoruz.
Daha rahat yetişen çocuklar, bu konularda daha tok oluyorlar bence. Kendi yeğenimden biliyorum. Aile kısıtlamıyor, dengeyi kuruyor ve yeğenim ailesinden habersiz hiçbir şey yapmıyor. Anne ağda yapmak istiyorum diyor ya da makyaj. İsteklerine ailesi saygı duyuyor ve böylece çocuk gizli işler çevirmeye çalışmıyor.
Yani siz de öyle yapın.
Çok yakın zamanda eltimin teyzesi de kızına bu sebepten kızmış okuldan almış aynı sebepler resmen. Kız ertesi gün kendini asmıştı, öldü.
Biraz anlayış ve çocukları anlamak gerek.
Bunun için destek alabilir.

Sınırında da olsa yaramazlık yapacaktır..Bizde sigara içmeyi denedik, Aşık olduk kendimizce sevdik sevildik , eğlendik; okuldan kaçtık.. Ama benım ailemin aksine sizin aileniz gibi tepki veren kısıtlayan cerceve cizen arkadaşlarımın cogu su an daha aykırı ve öfkeli birey olarak yetiştiler.. Cunku hep belirlenen sınırları aşmak isteyen dışarıya özenen çocuklar oldular.. Ayırdımı iyi yapmak gerekli..

Çocuğu profesyonelliğe itiyorsunuz şuan hatayı telefonu yakalatmasına bağlıyor kendini yaptıklarından dolayı değil yapmadıklarından ( telefonu saklamamak , konuşmasını silmemek ) dolayı suçluyordur. Şuan ciddi utanç içindedir ama arkadaşlarına karşı size karşı değil. Cezalar tabi ki olmalı ama başta İkna yöntemiyle yaklaşmanız lazım.

Bir sonraki hatasında yakalamanız çok daha zor olacak dikkatli olun.

Tüm yorumlarınızı okudum . Geri kafalı olmadığınızı anladım diğer cevabımı yazmadan önce .Sorun da bu ya . sizin kadar özgürlüğüne düşkün bir abla bunu yapıyorsa geri kafalısı neler yapar ? Ben şart koymuştum mesela telefon 15 yaşında alınacak diye .
Önemli olan el bebek gül bebek büyümesi değil , korkmadan sizinle her şeyi paylaşmayı bilmesi .

Durum çok basit görünmüyor. Çocuk evin aynasıdır gibi düşünüyorum. Çocuk yetiştirmek dünyanın enn zor işi. Allah yardımcınız olsun. Ergen psikoloğundan yardım alın. Size anlatmadıklarını o na anlatıcaktır.

Ben 12 yaşımda okulda sek sek,yakalambaç Körebe falan oynuyordum.erkek arkadaşlarımızla da öyle.şimdiki nesil çok çabuk büyüyor,çocukluk yaşamadan.kesinlikle öteki aileler de haberdar olmalı,bu kadar erken başlamak doğru değil bu işlere

Ben 11 yaşında regli oldum 6. Sınıfta viçok erkek kendini yeni keşfedip cinsellik gibi salak sapık konuşurdu biz bütün sınıf kız erkek küsmüştük ayrı oturuyoduk

Ama biliyorum ki bazı insanlar ne tarafa çekersen gelir bazılarıda sen ne kadar çekèsen çek çizgisinden şaşmaz

Kardeşinin içinde merak varsa yapar bacaklarını al kendini temizle bana pek masum istekler gibi gelmedi arkadaşı içiyo diye sigara içen arkadaşımın var benim de olsun diye sevgilisi olsun isteyen yani herşeyi o arkadaşıyla aynı yaşar

Annen en doğrusunu yapmış ama bi destek şart içinde varsa nerde olsa bulur öyle arkadaşlar şimdi küçükken konuşun bazı şeyleri anlatın

Bu devirde çok zor çocuk büyümek ekstra özen istiyor. Maalesef uyuşturucu bile ortaokula kadar düşmüş ki buna şahit oldum içim parçalandı o annelere babalara bizim de evlatlarımız kardeşlerimiz var.

Size tavsiyem kardeşinizi daha güvenli ortamlara sokmanız. Mesela kurslar olabilir. Çünkü bu yaşlarda çocuklar kendilerini uğraş arayış heyecan arıyor. Mesela kendi sevdiği bi alanla ilgili kursa gönderiniz çok iyi gelecektir. Orada daha aklı başında bilinçli çocuklar olduğuna inanıyorum ben

Annenizin yaptığını yapardım. Okulunu değiştirir ve bir pedagog yardımı almasını saglardim. Ayrıca 12 yaşındaki bir çocuğa da telefon almazdim. Benim bile 15 yaşındaki telefonum olmuştu. Telefon çok lazımsa eve gelir gelmez telefonu elinden alırdım şifre falan koymasına izin vermezdim

Kesinlikle katiliyorum 10 yasindaydim annem babam ise giderdi okulda hemen saat bile gecirmeden eve gelir soba yakar kardesime bakardim.simdiler aman pskilojim bozuldu amab pedogoga gidelim aman depresyondayim. Vallahi babamizin bir kasini kaldirmasina bakardik

Sigara partisi yapması normal görülmüş. Ya 12 yaşındaki bir çocuğun sigara partisi(?) yapmasını hangi anne baba normal görür ki? Kendi çocukları bunu yapsa aynı tepkiyi verirler miydi acaba, merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…