12 yaş sigara-sevgili-makyaj-kötü arkadaş

ohhh ne güzel adam akıllı konuşmuş birisi elleriniz dert görmesin

Ben 81 doğumluyum benim zamanımda da uyarıcılar arkadaşlıklar aşklar karşı cinse duyarlılık vardı bugünde var var olmayada devam edecek
Otorite değilde doğru yetiştirme neyin ne olduğunu anlatma örnek olma daha doğru olacaktır
Korkutarak otorite kurarak yetiştirmeyi hiçbir zaman doğru bulmuyorum

Benim de kiz kardesim 12 yasinda cep telefonu yok annemin vatsapi kullaniyor ve ben de grupta ki yazismalarini kontrol ediyorim. ne mantikla bacak almislar amac ne. allah eairgesin goz kulak olun cocuga bence gerekirse anneniz okulda beklsein

82 liyim, erken basladigim için 81 lilerle okudum, benim ortaokul lise donemimde de boyleydi, hatta cok daha fazlasi yasanirdi.
Okul cikisi parkta alkol almalar, sigaralar, ilk cinsel deneyimler vs vs... Yani devrin cok da değiştiği yok.
Kendi adima cocuklarin kotu aliskanliklardan uzak tutulmasi icin en iyi yolun dogru hobilere yonlendirilmesi oldugunu dusunuyorum, sanat olur, spor olur...
Cocuklarin butun hayati okul ve sosyal yasamdan ibaret olunca enerjilerini yonlendirecek dogru seyler bulamiyorlar.

16 yaşında bir kız çocuğu annesi olarak annenizin kardeşinizi okula göndermemesini kesinlikle onaylamıyorum. Sorun okulda değil ki; sorun kızı ile kuramadığı iletişimde, doğruyu yanlışı öğretemeyişinde...

Evet telefonu almak bir cezadır ancak bunun dozu abartılır ise kardeşiniz inanın gizli kapaklı işler yapmaya devam edecek ve hatta bu gizli kapaklı işlerin dozu artacaktır.

Çocuk şu anda özbakımını yapabilecek yaşta değil ancak eğer ki tüy problemi var ise bunu fark etmek ve onu çözmek de annenizin hatta bir abla olarak sizin sorumluluğunuzda idi.

Sigara için bir şey diyemeyeceğim. Merak etmiştir, denemiştir. Bağımlı olduğunu düşünmüyorum. Ancak annenizin sigara içtiğini söylemişsiniz, umarım kızının bulunduğu odada içmiyordur. Karı koca günde bir paket sigara içeriz daha bir kez bile aynı ortamda içmemişizdir. Arabada uzun yolda bile içmeyiz, mola veririz. Ve sigaranın zararlarını anlatıyoruz. "Siz de içmeyin" diyor, haklı çocuk. Umarım bir gün bırakabiliriz.

Hatta alkol konusunda da sırf merak etmesin diye, mesela çilekli şampanyanın tadına bir yudum baktırmışlığımız vardır bu yaz. Yaşıtlarının çatır çatır soğuk biraları götürdüğünü biliyorum, kendi anlatıyor zaten. Ancak bizimki henüz içmedi (içmedim diyorsa içmemiştir) çünkü 18 yaş partisini bekliyor ilk içkisini bizimle içmek için. Benim babam da aynısını bana ve kardeşime yapmıştı. "İlk içkinizi benim yanımda için, ne kadar içince ne halt olduğunu bilin, dışarı reziliniz çıkıp kendinizden geçmeyin" demişti, öyle yapmıştık. Bu yaşıma geldim, hala sarhoş olmak nedir bilmem, durmam gereken yeri bilirim çünkü.

Erkek arkadaşı olacaktır elbette. Hangimizin okul aşkı olmadı? Burada bahsettiğim elbette ki masum flörtleşmeler. Teneffüste beraber kantine gitmeler vs vs vs. Doğruyu yanlışı anlatmak gene sizin elinizde...

Makyaj şimdiki neslin tutkusu sanırım.. Eşimin kız yeğenlerinin sosyal hesaplardaki bir ton makyajlı resimlerini gördükçe ben şoklara giriyorum. Kızıma bu konuda da baskı yapmadım. Ona sadece her yaşın ayrı güzelliği olduğunu, zamanı gelince zaten istediği ve gerektiği kadar makyaj yapacağını söyledim, anlattım. Okulda değil ama özel günlerde anne kız göz kalemimizi çeker, parlatıcılı rujlarımızı süreriz.

Uzun lafın kısası, kilit nokta İ L E T İ Ş İ M. Şimdiki çocuklar ile bizim aramızda ciddi bir nesil farkı var. Son çocuklar 80'lerde bitti. Şimdikilerin hepsi büyüyüp de küçülen ergen irileri.

Bende 15 yaşımdan beri sigara içiyorum. Babam okula kadar geldi. Evdeki çöpleri karıştırmış falan. Okuldan uzaklastirma aldım. 16 yasimda sac boyamaya basladim. Bacak alma olayini hatirlamiyorum ama daha erkendir simdikiler daha erken başlıyorlar böyle şeylere. Ne diyeceğimi bilemedim inan.

12 yaşında kardeşim var öncelikle gerçekten çok fazla takip gerekiyor ve açıkcası anne çalışmıyorsa evdeyse telefonun alınmamasından yanayım bu yaşta her şeye bi özenme var. önemli olan bunları bi daha yapmaması bi bilenden yardım alın karşınıza alınıp bağırıp çağırmakla olmaz siz konuşsanız da anlamazlar. yeni nesil çok farklı ve sadece çok sık gözetim altında olmalı.

Bu durumu insatagramda "tulaykok" e yazmalisiniz kesinlikle . O gordugum ennn iyi en basarili psikolog. Herseyi anlasilir dille anlatir, bizden biridir. Hayat görüşü kusursuz. Herkese tavsiye ederim onu takip edin, kayinvalide, eş, çocuk, her türlü konuya deginir, dm lere döner. Mutlaka ona danışmalısınız. B bikahve95

Annenize hatayi kendinde aramasini ve kiz kardeşinizden önce kendini degiştirmesini söyleyin.
Ergenlige girmiş bir çocugu utandirarak , cezalandirarak veya nasihat ederek eğitemezsiniz.
Önce bi dinlemeyi deneseniz keşke.
Neden yapiyor bunlari, mutsuz mu? Kendini mi ispatlamaya çalişiyor?
Çocugu kısıtlayarak değil ona güvendiğinizi ve saygi duyduğunuzu hissettirerek eğitebilirsiniz

Kötü örnek diye birşey var bilmem farkında mısınız?

Lütfen konuya odaklanın. Ailemi eleştirmek haddinize değil.
Ailenizi eleştirmedim. Ne anladınız okuduğunuzdan?
Tamda bu yüzden anlatmak istemiyordum,çünkü başka yerlere çekip yanlış anlayacağınız için. Ve düşüncemi destekler nitelikte yorum yaptığınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Biz 12 yasinda saklambac oynardik, cizgi film izlerdik diyenler de hic gercekci degil acikcasi. 12 yasinda artik ergenlige girilmis oluyor. Benim hatirladigim o donemde herkesin hoslandigi birileri olurdu, kizlar toplasip bunun muhabbetini yapardi, ünlülere hayranlik beslenirdi fln. Bu onlenemez dogal bir süreç. Bağırıp cagirmakla onlenebilecek birsey degil.

Bacaklari alma konusunda anne ve abla olarak siz onceden konusmus ve bir cozum bulmus olmaliydiniz. Arkadasi bile fark edip söylemiş. Sonucta bu ince corap altindan vs gorulebilir birsey. Bunun altindan cinsel bir durum cikmaz. 12 yasindaki cocuklardan bahsediyoruz, yapacaklari en en fazla opusmek olacaktir.

bunun üzerine birde ahu tugba.çiğdem tunç..nuri alço kayıp kızlari izletin bak nasıl oluyor :) biz çocukken bu filmler vardı.

bunun üzerine birde ahu tugba.çiğdem tunç..nuri alço kayıp kızlari izletin bak nasıl oluyor :) biz çocukken bu filmler vardı.
12 yaşında öpüşmek hiç doğal bir şey değil ama. Bakın yanaktan öpmekten bahsetmiyorum. "Öpüşmek..." 12 yaşındaki bir çocuk karşı cinsle dudaktan öpüşüyorsa bir sorun var demektir. O yaşta kızlar daha regl olmamış oluyor, erkekler zaten kızlardan geç ergenliğe giriyor. 12 yaş çocuk yaşı.

12 yasinda opusmek normaldir demedim. Normal oldugunu ben de düşünmüyorum. Sadece bacaklarin alınması cinsellige hazırlık gibi görülüp yorumlanmış. O asamada birseye cesaret edemezler demek istedim.

Ayrica 12 yasinda ve hatta oncesinde pek cok kiz regl olmus oluyor. Regl olmasa bile hormonlarin etkisi altina girmis oluyorlar. Dolayisiyla normal gorelim veya gormeyelim o yasta opusmeye teşebbüs edenler olabilir.

olay bacagin killi olup olmamasi degil bence de.herkes neden ordan bakmis sastim ben.burda malesef o arkadaslar bazi seyler yasanacagi icin bacagin alinmasini onermis kendince.okuduklarimi dehset icinde okudum diyebilirim.kizim 10 yasinda boyle birseyle karsilassam ne yaparim allah korusun cok cok zor.ama sunu soyleyebilirim anneniz dogru yapmamis.bu yaptigiyla daha kotu seylere sebep olabilir.ben olsaydim sanirim once bir pedagoga danisirdim.okul degistirmek cozum olabilir ama coxuk icin cok yikici da olabilir ve bu da kotu olur sanirim.cok dikkat etmek lazim hassas meseleler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…