12 yaş sigara-sevgili-makyaj-kötü arkadaş

Pedolog desteği aldırırdım çünkü bu durumu yaşamak isteyen bir çocuğa dayağın ve konuşmanın hiç etki etmediğini geçici çözüm olduğunu biliyorum tabi durumu bilen anne ve dizinde psikolojik destek tavsiye ederim bundan sonraki en ufak bir hatada çocuğa sen zaten böyle yapıyorsun ibaresini kullanmanızda çocukta psikolojik yeni bir travma yaratır ve bunu yapmamanız gerektiğini bilmenize rağmen yaparsınız.

annenizin verdiği kararlar doğru karar .
daha 12 yaşındalar bacaklarını al ne demek ya hdi sigara neyse bir hevestir meraktır dersin ama kendini temizle ne demek .
okula göndermemek ile en doğru kararı vermiş anneniz

12 yaşımda ilk kez karşı sınıftan bi çocuğa aşık olmuştum he heeytAma tabi o zaman aşkımı bile söyleyememiştim. 15sene önce durum farklıydı. Bence okul değiştirmek iyi fikir. Bazı çevreler ve bazı arkadaşlar gerçekten çok etkiliyor. Gerçi durum bu raddeye gelene kadar telefon kullanımına sınır getirilmeliydi. Evet çocuklar arkadaşlarında olan bir şey onlarda olmayınca eksik hissediyorlar. Ama son model telefon alıp saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor işte. Sınır getirilir denetim altında falan olunur. Neyse hatanın neresinden dönülürse kar. Söylediklerinizde çok haklısınız çok. Bacaklarını al diyip sevgilisinin yanına gönderen tipler çok sakıncalı. Kardeşiniz de umarım hatasını anlar ve düzelme gösterir.

Psikolojileri bozulacak diye her seyi sineye çeke çeke, küçücük çocuklar sevgilileriyle sevişmeye gider gibi hazırlık yapıp evden çıkmaya cesaret edebilir hale geldiler.

Insan olmayı cok abartmaya gerek yok arkadaşlar evrimsel olarak bakarsanız hayvanlardan farklı değiliz. Primatlarda hiyerarşi vardır, cocuklar degil bizler hiyerarşik olarak lider olmalıyız. Her şeye de cesaret edemesinler.

Okul değiştirmeyi olumlu buldum ben konu sahibi

kardesiniz eger bir sey yapacaksa yeni okulundada yapacak
simdi burda tek hata arkadaslarindami yani o mesaji anneniz degil baska cocugun annesi girse kardesinizde bir hatali olacakti o annenin gozunde degilmi
baakalarini suclamayi birakip kardesinizle uygun bir dille anlayacagi sekilde konusmaniz gerekiyor belkide bir uzman yardimi alarak siz bunun yerine gunah kecisi arayisina girmis ve arkadaslarini gunah kecisi ilan etmis kardesinizi aklayip paklayip cozumu okul degistirmekte bulmussunuz
demekki kardesinizin dusunce durumuda bunlara musait once bunu duzetmekle babaslayin bence

Ben sizin pek de yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum, kardeşiniz küçük de olsa bir karakteri var.
2 kardeşiz, ablam mülayim, başarılı, ailesinden daima çekinen, çılgınlık falan bilmeden büyüyüp, iyi bir meslek sahibi oldu.
Hala sakin, mülayim, iyi niyetli ve sessiz bir insandır.
Ben ise hep kardeşiniz gibiydim, okula gitmezdim, arkadaşlarımla gezerdim, küçücük yaşımda makyajlar sevgililer falan.
Lisede gayet içki sigara kullanırdım, üni bitince duruldum.
2 bebeğim var, hala ele avuca sığmam, çılgın sayılırım, formal şeylerden nefret eder, otoriteye baş kaldırmayı severim.
Yani kendinizi boşuna suçlamayın, aynı anne babanın iki zıt kutup çocuklarıyız ablamla ben.

Sizin şuan yapabileceğiniz tek şey, onunla dertleşmek ve hayatınıza ortak etmek.
Özenmesin büyümeye, sizinle gezdin tozsun ki büyükler ne yapıyor görsün, deneyimlesin.
Siz sırlarınızı açın, o da açılır ve sizden çekinmemeyi öğrenir.
Ona kullanabileceği makyak malzemelerini siz alın, örneğin dudak balmı, bb krem ve rimel olabilir.
Okul dışında kullanmasını isteyin.
Düzenli olarak kuaför bakımına götürün.
Çocuk böyle şeyleri sizde görürse, yanlış işlere özenmez.
Okul değiştirmek çözüm değil, en iyi okula verseniz öğrenci dediğiniz cin fikirlidir, illa kaçmanın, sigaranın, yasakları delmenin yolunu bulacaklardır.
Maddi manevi iyi ailelerin çocukları da bu yollardan geçer, unutmayın.

Böyle anneye böyle çocuk... Ailesi baskici- özelini kurcalayan- iki cümle konuşamayan her çocuk arkadaşlarına aşırı baglanmaya,bir gruba girmek için gereken her şeyi yapmaya mahkumdur.
Ergenlik zaten zor bir süreç. Bunu daha da zorlaştıran aileniz olmuş?
Neydi?
Annemin sigara paketini çalmış.
Annen baban o kızın tek rolmodeliydi yıllarca. Karşılarına geçip tüttürüp durmuşlar. Kız 12 yaşına gelince de 'nasil sigara içersin! Çok sağlıksız! Kendine bunu nasıl yaparsın!'
Pardon?
Bu ne samimiyetsizlik? Sen icmeseydin o zaman. Zaten onu ictigi günde bir dal sigaradan daha çok zarar vermiştir ona 12 yıldır (hatta belki anne karnında bile) yaşadığı pasif içicilik.
Ayrıca 12 yaşında kız bacaklarini jiletle almış.
12 yaşında kızım zaten bacaklarında cinsel organı etrafında killar artık çıkmaya başlamış oluyor. Hatta koltuklarında.
Yapılması gereken annenin ya da ablanın ona tüylerden nasıl kurtulması gerektiğini gostermesi-birlikte ağda denemeleri ya da kıza epilator hediye etmeleriydi.
Ne yapsın kız?
O yasta insanlar çok acimasizdir.Eteğinin altından görünen kıl yüzünden dalga mı geçilsin?
Siz killi killli gezer misiniz?
Bizde de annem (niyeyse) kaş aldırma konusunda izin vermezdi. Bu da ayrı salak şey. Bir anne çocuğunun kaşına neden karışsin ki?
Ama ne oldu?
Tabii ki Ergen baskilara boyun etmedi. Ablam arkadaşıyla kuaföre gidip çok az-sadece fazlalığını alın demiş. Adam da (milenyumunda modaydi) ipince çizgi gibi yolmuş kizin kaşlarını:)
Hoş bir durum mu yani? Oysa anne kızının yapmak istediği değişikliğe destek olsa bunlar hiç yaşanmayacak...
O yaşlar görünüşe takım yaşlardır. Hiç ihtiyacı olmayan bebek gibi kızlar makyaj yaparlar- sivilcelerini gizlemek için fondöten sürer ciltlerini daha da mahvederler... Buna bağırıp çağırmak yerine ona organik ürünler alabilirsiniz.
Merdiven altından 1 liraya çakma ruj alıp hastalığa davetiye çıkarmasın da siz organik ama dudağa renk veren bir krem alin mesela.
Ya da fondöten kullanmasın BB krem kullansın. Ben yıllardır far sürmem, ama ergenken bir far paletim vardı,simli simli, iğrenç :) goguslerim henüz çıkmamıştı, içime giydigim kıyafetin meme bölgesini şöyle bir katlardim ki, dışarıdan biraz var gibi gözüksün diye daha neler neler...
Neden? Çünkü ergenlik böyledir.
Aşk meşk ilişkileri de...ben mesela ilk 13 yaşında aşık oldum (ne kadar aşk dersen. Ergenlik işte) aslında aşktan da ziyade herkes birilerine aşıktı, ben de geri kalmayayim dedim,aşık olacak bir çocuk buldum. o yaşlar öyle yaşlar.
Ask-iliski herşeyden önce geliyor.
Siz de aile olarak sanırım buna destek oluyorsunuz. Bu aksam TVde ne izleyeceksiniz?
İçinde aşkı için herşeyi yapan bir adet insan bulunuyor di mi?
Peki yarın?
Yine mi aşkı kutsal gören bir dizi
Peki sonraki gün?
Hee, silahlı adamlar mi? İyi bari aşk yokmuş
Çocuğun aşkı erkeği hayatının bas köşesine koymasının en önemli nedeni ergenlik- hormonlar tabii ki. Ama ikinci nedeni de bilinçsiz ailenin çocukluğundan beri/ sabah akşam onu maruz bıraktığı TV.

Biraz uzun oldu. Okuyamayanlar için özet: hiçbir arkadas bu cocuga ailesi kadar zarar veremez, emin olun.
Önce aile kendisini düzeltsin, sorgulasin ve cekiduzen versin. Çocukla iletişim kurmaya baslasinlar.
Bir ergen için arkadas grubundan kopmak- dışlanmak vs hayatın sonu gibidir. Siz onu okuldan,arkadaşlarından koparır, başka bir okula - çoktan kaynaşmış insanların arasında gönderirseniz ve orada yapayalnız kalırsa kendisine azicik Güleryüz gösteren her türlü gruba girmeye açık hale gelir. Artik onlar nas bir gruptur , sigara mi içer esrar mi çekerler,bilinmez.
Ama sizin aile böyle bir durum yaşasa da ''elimizden geleni yaptık, bağırdık çağırdık, herkesle küstürdük, okul bile değiştirdik,niye böyle bu kiz' diye söylenir,tek sorumlunun kendileri olduğunu unutarak

Son düzenleme:
Anneniz haklı aynısını yapardım. Tabi o cocukların ailelerine de ulasıp o yazışmaları gosterırdım.12 yas nedir ya 12 12 ne demek falanca cocukla bukusmadan once bacağını al bunu diyen cocuklar ne haltlar yıyolar da bacağını al diyorlar.Cok sınırlendım.Evladın da hayırlısı

Malesef anneniz süreci iyi yürütememiş ve hatalı davranmış. Kardeşiniz daha küçük ve yaptığının farkında değil evet ve dışardan uyaranlara çok açık durumda. Annenize düşman şimdi çünkü ona göre özelini karıştırdı ve okulda öğretmenlerine, arkadaşlarına karşı rezil olmuş hissediyor. Annenizle birlikte karşınıza alıp konuşabilirsiniz. Okuldan alınması kesinlikle çözüm değil. Rehber öğretmen yardımıyla da çözülebilecek bir durumken iyice karmaşık bi hal almış. Şimdi herşeyi sizlerden gizlemek zorunda kalacak ve annesine de güvenmeyecek ki bu çok büyük bi travma bence ona göre.

İşte sizde otorite var,kırmızı net çizginiz var. Biz onunla güzel konuşsak bile babam "benim kızıma kimse karışamaz,küçük prensesim ne isterse onu yapar" kafasında. 12 yaşındaki çocuğu 1 saat uzaklıktaki merkeze "kadıköy" gibi bir yere gönderemem. Ama ben ne kadar otorite kurmaya çalışsam ya da çalışsak,babadan yüz buldukça evde kıyameti kopartıyor. Daha 1 ay olmadı babam gizli gizli telefon yollayalı,kargoyu almadım geri gitti. O yüzden bir şekilde önünü almam gerekti. Bağırsam da ona kötü örnek olacak bir davranıl sergilemem sadece yaşının eseri olduğumu biliyorum. Ama gezmenin makyaj yapmanın telefonda erkeklerle küfürlü muhabbetler etmenin yaşı 12 değil. 4 aylık erkek çocuğundan tahrik olunan bir toplumda yaşıyoruz,kız kardeşimin 12 yaşında makyaj yapıp ruj sürüp sosyal medyada kendini sunmasına izin veremem. Benim düşünce mantığım bu şekilde,iyi kötü anne yarısıyım,annem çalışırken kardeşime ben baktım. O yüzden bu kadar koruma içindeyim. Bizimle herşeyi paylaşması sorun değil,paylaşıyor,yanlış olduğunu söylüyoruz "ama babam böyle böyle dedi,sen benim ablamsın annem babam değilsin karışamazsın", diye tepki vermesi ne kadar normal? Çözümü psikologlarla destekledim zaten merak etmeyin,psikolog benim kötü niyetli olmadığımı ve onu korumam için yaptığımı fakat yine de yanlış olduğunu,bizimle herşeyi konuşması gerektiğini öğütledi. Ayda 1 giderek psikologla muhabbet ediyor,hoşlanmadığı şeylerden bahsediyorlar psikolog daha sonra bizi bilgilendiriyor. Ama insanlar bana sanki ilk hatasında hemen vurup dövüp bağırmışım gibi tepki veriyor. Bende o yüzden size sert çıktım,kusura bakmayın,yaptıklarımın haddi hesabı yok yami,tek geleceğimiz o,iyi eğitim almasını,iyi bir psikolojide büyümesini,baba eksikliğini kapatmasını gönülden istiyor ve bunun için çalışıyorum. Hatta bu yorumlardan sonra ben kardeşimle kahvaltı yaparken bu konuları konuştuk "ablacım,sigara içmek sence ne kadar doğru?" dedim "kokusu iğrenç abla hem hastalık getiriyor hemde içen insanlar pis korkuyorlar babam gibi" dedi. Kişisel temizlikten jiletten bahsettim "bazı arkadaşlarım almışlar kılları erkek gibi çıkmış etek giyememişler ama ben yapmam" dedi. Okulda sürekli temizlik,jilet vs konuşuyorlarmış,okula düzleştirici getiren dahi varmış,siz çocuğunuzun bu tarz insanlarla arkadaşlık yapmasını ister misiniz?

Son düzenleme:
Sonumuz hayır olsun.
Bu yaşlardaki kızlarımız dış görünüşe çok çok fazla önem gösteriyor.
Liseye giden kızlarımız full makyaj gidiyor okula. Ben saçımı zor toplardım.
Bağırıp çağırmak, kısıtlamak çözüm değil tam tersi tepebilir hatta.
Siz istediğiniz kadar kısıtlayın gizli gizli yapacaktır. Pedagog yardımı alabilirsiniz.
Bizler ve anneniz öyle değildi evet ama anlamaya çalışın.
Çocuklar inanın çok acımasız. Her farklı gördüklerini kusur sanıp alay konusu yapıyorlar.

Annem ile babam ben kendimi bildim bileli hem alkol alırlar, hem sigara içerler. Bir keresinde 8 yaşındaydım hiç unutmuyorum yılbaşıydı, annemler içki içiyorlardı bana da meyve suyu koymuşlardı. Ben de anneme şöyle dedim, " Anne siz o şeyden içiyorsunuz ben de ondan içmek istiyorum."
Annemin sözünü hiç unutmuyorum: " Hayır Nicedays2, biz bunu yetişkin olduğumuz için içiyoruz. Sen bunu 18 yaşına gelene kadar içemezsin" dedi. Bu sözünü hiç unutmuyorum annemin. O zaman sizin mantığınıza göre olsaydı annemin bana da bir kadeh koyması gerekirdi. Olur mu öyle şey? 18 yaşından önce alkol almak da, sigara içmek de kanunen yasak ve yaptırımları var.

Tepkiniz haklı da olsaniz çok abartılı.
Hepimiz ergen olduk sigara denemelerimiz, kil tüy denemelerimiz, kötü fikirli arkadaşlarimiz oldu.

Yapıcı olmalıyız değil mi, sonuçta biz,bizden önceki nesilden daha bilincliyiz.

Okullarda dal dal sigara satılıyorken, ebeveyninden sigara içme davranışını öğrenmiş ve bunu kabullenmiş bir çocuğa “18 yaşında içersin” diyince tatmin olmuyor demekki. Eşim her hafta düzine düzine disipline giden çocukların belgelerini giriyor bilgisayara. Hepsinin ailesiyle görüşüyor. Soruyorda içen var mı diye. Daha bizde hiç içen yok, bu çocuk nasıl merak etti diyene denk gelmedik.

Bu eğilimler ailede başlar. 100 çocuktan 1 tanesi kendini 18ine kadar tutar. İçki ve sigara kötü bir alışkanlıktır. Sağlığa zararı zaten kanıtlatmış, kanunende kısıtlamaları var. Buna rağmen siz çocuğun yanında içki içilmesini tasvip ediyorsunuz belliki. Ben edemiyorum. Annenizin “18 yaşında içersin” açıklamasını yapmasını gerektirecek bir ortamı oluşturması bile çok yanlış.

Öncelikle 12 yaşındaki çocuğa telefon almazdım.
Sonra onun benle neden konuşamadığına dair kendimi sorgulardım. Okul değiştirmek çözüm değil, yanlış arkadaş edinmeme bilincini vermelisiniz. Yoksa a okulunda da o tip arkadaşlar bulur b okulunda da.

Okul değiştirmeye gerek yok bence yani ergenlikte olabilecek şeyler bunlar ama benim çocuğum yapsa ufak çaplı bi dayak yerdi benden muhtemelen

ne diyorsun ya? 18 yaşını doldurunca zırh mı giyiyoruz sanıyorsun sen sigara ve alkolün zararlarına karşı? bu insanlar çocuklarının kanuna aykırı davrandığına değil sağlıklarını tehlikeye atmalarına kızıyorlar. bir anla şurda yazılanları sonra muhalefet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…