Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

bugün kahvaltıda önce tabiki soğan suyu yarım saat sonra 1 kurabiye ve 2-3 çatal kıymalı domates biber ve çay
öğlen elma ve yoğurt akşamda ızgara büftek yicem hpnizi öpüom ...

merhaba güzeller. Dün akşamki raporumu tamamlayayım. Dün sabah 5te yattım. Birkaç galete ve bir elma yedim. Eh yine günlük hesapta fazla değilim :). Oburun dediği gibi iyice az yemeye başladık. Olsun.. Beynimiz öncelikle az yemekle de yaşanabileceğini iyice bir idrak etsin. Sonra zaten canı istedi mi birşeyler yer. Hem o zaman vicdan azabı da olmaz. Arada ufak tefek kaçamaklarımızı da böylece telafi ederiz :).
Obur cum farkında değilsin ama esasında sen de az yiyorsun. Senin sadece sinirlerin zıpladığında elin yemeklere gidiyor. Yoksa moralin yerinde oldu mu hiç kaçamağın olmadan günü kapıyorsun. Bak dön bir bak günlük menülerine. Esasında ne kadar az :).
Kızlar bişi soracam. Şu soğan suyuyla ilgili. nasıl yapıp içiyorsunuz, tadı nasıl, her sabah hazırlamak işkence oluyor mu ve en önemlisi işe yaradığını düşünüyor musunuz? Zayıflamak için değil. Benim şu sol yumurtalık yine çoştu. Miyomlar full kapasite çalışıyor sanırım. Sol kasık civarına elimi süremiyorum. Ciddi bir acı var. O tarafım daha şiş. Karnım ise hiç inmiyor. Sürekli şiş durumda (. Doktora gidecem de (hiç istemiyorum) acaba öncesinde denesem mi dedim..O yüzden siz deneyenlerden akıl alayım istedim.Bu kilo takılmasına da neden oluyor olabilir. Ne bileyim. bu ara canımı acaip sıkıyor bu durum. Öksürürken bile rahat değilim. Gergin durumdayken (uzanmış vs) öksürüsem acıdan öldürüyor. Off bilmiyom hiç canım doktor, ilaç uğraşmak istemiyor. Ne güzel sessizleşmişti bir senedir. Şu son reglimde resmen atak yaptı

Kızlar bakın güzel bir eşleştirme listesi buldum. Genelde çok yediğimiz yiyecekler. Hani bir öğün kaçırınca diğer öğün telafi ediyoruz ya. ıŞte o aşamada yardımcı olabilir diye düşündüm..

Nasıl sağlıklı bir seçim yaparım?
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyecekler ve değişim miktarları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Böylece neyi yediğinizde diğerlerinin yerine geçeceğini öğrenmiş olacaksınız ve seçimlerinizi doğru yaparak daha dikkatli tüketeceksiniz.

- 1 dilim kek yediğinizde ıçinde yaklaşık 1.5 dilim kadar ekmek, 2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ, 1 elmadaki kadar şeker vardır.
- 1 kase sütlü tatlı yediğinizde 1 bardak süt, 1 dilim ekmek, 1 meyve yemiş olursunuz böylece hiç yağ almadan, kalsiyum ve protein yönünden uygun bir seçim yapmış olursunuz.
- 1 poğaça yediğinizde 1-2 dilim ekmek 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ile sadece un ve yağ yemiş olursunuz. Bunun yerine 2 dilim kepek ekmek ve peynir ile yapılan bir sandviç yerseniz içerdiği protein, kalsiyum ve lif ile daha sağlıklı ve yağ içermeyen bir seçim yapmış olursunuz.

Sütlaç (1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Muhallebi ( 1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Kısır ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
ıçli köfte (1 adet) = 1 köfte kadar et + 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kadınbudu köfte ( 1 adet) = 1 köfte kadar et 1/2 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı yağ
Mercimek Köftesi ( 2 adet) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Patates salatası ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Mantı ( 2 küçük kepçe) = 1 köfte kadar et + 2 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kıymalı pide (1 adet) = 4 dilim ekmek + 2 köfte kadar et + 1 tatlı kaşığı yağ
Haburger ( 1adet) = 2 dilim ekmek + 2 köfte kadar et

Feza cım Obur cum teşekkürler

evet ben fzla yiyorum ama bu benim azaltmıs halim ins. daha da azaltıcam. Bir türlü şu spor iişni halledemedim simdi işyerinde de işx saatlerine geçtik bakalım ne yapıcam

Bugün daha az yedim ins. gittikçe de azaltıcam :))) Sizin gibi olucam ))))))

Azaltıcaksın tabi :). Takıma ilk girdiğin günleri hatırlıyor musun, kaç tane poğaça, pide vs ile başladın sen bu işe. Buraya gelmen senin başarındır. Bundan sonrası içinde eminim yol kat edeceksin. Sen yine yaz buraya yediklerini olur mu? Hani biz yazıyoruz ediyoruz diye ne olur çekinme. Kendin için kayıt altına almak adına yap bunu. Gün içinde yerken insan farkına varmıyor az mı çok mu yediğini. Ama tek tek yazınca toplamı görüp daha somut bir şekilde değerlendirebiliyor. Yediklerinde her gün bir kalem azaldıkça eminim daha da azimleneceksin. ertesi gün bir tane daha az yazmak için çabalayacaksın. Hadi bakalı şimdi raporunu da ver :).
Sporu sorma, ben de bir türlü yapamadım. Daha 10 dk önce neyi nasıl yaparım diye kafamı patlatıyordum ..

kızlar öglen 1 elma yarım paket kepekli bisküüvi(etiform 5 tane)
ikindi etiform büsküvi 1paket yulaflısından
akşam birkaç çatal etsote biparça tavuk birkaç çatal rus salatası birkaç kaşık yüksük çorbası yarımnsubardagı kola (hepsinin tadına baktım mecburen misafirim vardı yemiş gibi yaptım ama bayagı götürmüşüm)
1 ssat yürüyüş yaptım 1 saatde vitrin yürüyüşü yaptımhihoyyytkaydirigubbakcemile2

baya bi geç geldim kusura bakmayın...sabah kostur kostur cıktım evden... derse de gec kaldım...ama bilmiyorum niye sabah kalktım istem dısı direk mutfaga... kasar peyniri attım agzıma.sonra kucuk bi parca cikolata...sonra durdum napıyorum ben yaa diye daha yüzümü bile yıkamamıstım:uhm:
demir hapımı aldım ardından yulaf+musli karısımına sut ekledim 1kase...ama sütü icmedim kasenin yarısı sut dolu kaldı...
okula gittim 1sütlü nescafe, 1lt su ictim nasıl susadıysam bilmiyorum artık.
saat5-6civarı deli acıktım ekmek arası ızgara tavuk yedim cunku kepek ekmegi tost vs kalmamıstı... 1tane de kutu portakal suyu (44kalori)
eve geldim saat8gibi... sıkıntı bastı saat9da evin altındaki kafeye indim orda bi kupa sutlu nescafe ictim yine...
sonra arkdslarla sadece 1kupa bira
gozume gunduz cok yedim gibi geliyordu simdi baktım cok degil gibi...cunku 5ten beri hicbişey yemedim... ve işin kötüsü deli gibi açım suan eve yeni girdim sayılır kafeyi kapattık geldim:roflol::roflol:
napsam ki simdi..uyusam gurul gurul karnım...
yememem lazım ama saat17:00gibi yedigim ekmek arası ızgara tavuk yuzundensenağlama

Spacem soğan suyunu bn içiyorum.Evet sabahları yapmak bi işkence pişmiş soğandan nefret ediyorum ama çok doktordan dinledim ve de tanıdığım miyom olan kişilerde içtiler ve pozitif sonuç aldıklarını söylediler.Sabah aç karnına bir kuru soğanı iyice yıkayıp dış bir iki kabuğunu soyuyosun 1 tane kahverengi kabuk kalcak üç ya da dörde bölüp 1,5 bardağı suda 4 dk kaynatıp ılık ılık içiliyo. :içelim:
21 gün aralıksız her sabah içilecek miyomu eriitği söleniyo ve bnmde bu ay içinde jinekolokta kontrolüm var bakalım biri 5,5 diğeri de 6,5 cm olan miyomlarıma nolmuş??

şimdi soğan suyumu içcem, milföy yapıyom bi dane ondan yerim ve yanında çay içcem öğlen misafirim var yorulunca fasla bişi yiyemiyorum patetes köftesi yapcam 2-3 dane yerm pasta yemem akşam misafirlerim akşamada kalıyo.Lahmacun yaptırcam ve salata , güveç pilav cacık yapcam hepsinden ayıp olmasın die azar azar yicem . öpüyom kaydirigubbakcemile3

kafayı yicem yaaa 1gr ilerlemez mi lanet kilo... hala 60klava:
koca hafta anca 200gr verebilmisim...sözde rejim de yapıyorum...
kalktım daha sadece 1 avuc beyaz leblebi yedim... kara kara dusunuyorum ne yesem diye...

lapa yapsam artık etkilemiyor beni... tuzu kestigimden su fazlalıgı yokki
acaba tarhana corbası mı yapsam diyorum... onda da kararsız kaldım...
offff yarına 59.5olmak hayal oldu zannımcaa

Demet'cim sağolasın bilgiler için. Bende de vardı doğumdan önceden benim küçük küçük bir sürü şeklinde. Öyle hamileliği geçirdim. Sonra da bir daha baktırmadım doğrusu.. Şu hastalık bitsin galiba gideceğim doktora (. Ama sanırım ben de başlayacam soğan suyuna.
Ben dün ne yedim. Akşam 3 kaşık türlü, biraz yoğurt, küçük bir parça tavuk ızgara ve bir dilim ekmek (çok olmuş ya). Gece 4'te yattım o arada 2-3 galete, bir kase kellogs (sütsüz atıştırmalık olarak) ve bir elma. Uff dün çok olmuş. Gece geç yatmanın zararları işte.
ışin kötüsü ben sanırım hiiiç kilo vermedim. Tartılmadım ama bir pantalonum vardı. Artık giyerim diye ortaya çıkarmıştım. Dün giydim deneme amaçlı. I ıhh aldığım gibi. Hala 2-3 kilo verirsem tam olacak durumunda. Aldığımda da öyleydi. Canım çok sıkkın valla. Bu hafta tüm yediklerimi yazdım, gördünüz. Ben bunun iki katını yediğim zamanlarda zayıflıyordum. Ne yapacağımı bilmiyorum artık. Bildiğim tüm yöntemleri denedim. Pes ettim resmen.
Ne yapayım kızlar ya. Yediklerimi mi artırayım. hiç mi yemeyeyim. bırakayım mı ben bu işi.. bir akıl verin ne olur. yarın yine tartılacağım ve moralim bozulacak..

merhaba kızlar
dün çok kötü bir nöbetten çıktım perişan oldum sonrada tüm gün dışardaydım tayin işleri için sabah 8 den akşam 6 ya kadar ordan oraya gittim netice olarak hastalandım ve migrenim tuttu uzun süredir tutmuyordu daha şimdilerde yeni yeni kendime geldim
bugün sabah 1 sıkma
öğlen 1 tabak tava 1 kase sütlaç 2 dilim ekmek yedim
ayrıca stresten 5 gün erken adet oldum çok su topladım 66 kiloyum delirmek üzereyim inşallah adet bitimi eski kiloma dönerim

kızlar çok yorgunum sabahtan beri azıntılar gibi geziyorum yeni girdim ewe
sabah ailecek tost yemeye çıktık canımız istedi 1 tost yedim ama yagsız (ama kaşarlıydı extra yag istemedim dışına)
ögle 1 kumpir mayonez felan yoktu gerçi ne fark eder ama iste 50 kalori eksikolması bile çok önemli 3tanede biskrem büsküvi
ikindi 1 kupa yeşilçay ama bayagı büyük bi kupaydı
akşam hiçbişey yemiycem çok yedigimin farkındaydım ama ogluşum ve ogluşumun arkadaşları ve anneleri böyle bi ortamda az bile yedim onlara nazaran:)

karışık kumpirin kalorisi yaklaşık 1900cokacimcoook
yagsız kaşarlı tostun kalorisi 267 cokacimcoook
biskremde 3 tanesinin kalorisi 100 olsun cokacimcoook
toplamda 2267 kalori öffff öfffffffffsenağlama

herkez yediklerinden şikayetçi anlaşılan..... bende öyleyim yiyorum sonrada vicdan yapıyorum öfff öffff

karışık form çayı içtim 1 kupa belki bugün yediklerim üzerinde bi etki yapaar diye tamda bildirimgünü öncesi yedim iyimi
arkadaşım akapunktur yaptırıyo 3 kilo verdi 2 haftada ve hiçbi yedigini kısmadan ama iştahını kapatıyomuş normalde 2tabak yedigi şey yarım tabaga inmiş ve gerçekten önceki iştahının kayboldugunun bende farkındayım
acıktıgında kulagının yüzüyle olan başlangıç nooktasını ovuşturuyo istegini azaltıyomuş
aranızda deneyen veya bişeyler bilen varmı

12.TAKIM **101. ETAP **
spacegirl (
63,7 / 62,9 /0,8 /1,26% )
baby_nurse (64,3/66 /-1,7/-2,64% )
sbnmcsm (
69.1/69,3 /-0,2 /-0,29% )
cimcime81 (98,5 /98,5 /0 /0,0% )
_demet_ (71/71 /0 /0,0% )
obur (
73/ 72 /1 /1,37% )
sunbul (63.8/63,5 /0,3 /0,47% )
Bendiyom (69,70 /68,8 /0,9 /1,29% )
Gkcn ( 57/ 0 /0 /0,0% )
Fiyuce (59,5/
60 /-0,5 /-0,84% )
12.TAKIM TOPLAM KıLO (689,6 /0/0 / 0%)

Son düzenleme:
çarşamba akşamından beri çocuklar evde hiç yazamıyorum.okula başladıkları an başlıyorum yazmaya.görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…