Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Ben de hep büyük hedefler koydum. Yeni aldım hızlı veririm dedim. Ulaşamadım, dedim bu olmadı başka diyet deneyeyim:) eee o diyete başlamadan kapanış yapmak lazım böyle böyle gittim geldim. Artık haftada sadece 500-1000 arası vereyim diyorum. Yasaklar yok orda bekliyorlar zayıflayınca yerim diyorum. genelde 2 öğün yiyorum. Şu kadar kilo verdim diyemiyorum çok kilo vermedim ama psikolojik olarak rahatladım. Yeme krizlerim yok şükür.

O mu bu mu diye düşünene kadar yediklerini azalt. önce tabağını küçült mesela. Pilav makarna erken saatse 2-3 kaşık ye. Akşam 20 dakika evin içinde dolan çocukları da peşine tak trencilik oynayın benim 11 yaşındaki oğlum bile takılıyor trene

Ocak 2019 da aşağı yukarı bu kilodaydın. 72 kilosun desek ayda 1 kilo 12 kilo yapıyor. Şu an 60 kiloydun. Aynısını 2021 Ocakta hesaplamamak için başla canım. Her geçen gün pişmanlık. Haftada 4 gün 5 te kessen yemeği yine veriliyor biz kendimiz zorlaştırıyoruz her şeyi. Az çok deme küçük adımlarla başla canım
İlk hedefin her gün az çok demeden 1 spor hareketi yapmak, ve yemeyi düşündüğün bir cıssa hayır demek olsun.

İşte kaptanım sana bu yüzden ihtiyacımız var, ne güzel tavsiyeler.

anka evet yaklaşık 2 yıldır bu kilollardayım ben
pilav makarna ile pek işim olmaz benim

ben 4 gün yemem yemem 5. gün veririm kendimi ne verdiyse allah artk yerim

çalışıyorum akşam 6:30 da en uygun saat bana yemek için
akşam yemegi yemiycem deidkçe kendimi batağa sürükleidm resmen

bu konu uzun yazacagım ilk fırsatta

Ben kacirdimmihedef belirme ayi 1mart mi?
Ayy dur bende cuma kilomu görüp hedefimi belirlerim cok heyeycanlandim

Sağol canım
evet evet canım 1 Mart hedeflerinizi belirleyin.
Günaydın kızlar
Cuma bildirimleri yaparken altlarına 1 Mart hedeflerimizi de yazalım. Böyle toplaması zor olacak
ben toplayabilirim hedefleri
İnsan hem çalışmak istiyor hem istemiyor
ay ben boş duramam ya. Çalışmam lazım.
Süpersin Anka m. Harikasın.

evet evet canım 1 Mart hedeflerinizi belirleyin.
ben toplayabilirim hedefleri
ay ben boş duramam ya. Çalışmam lazım.

Süpersin Anka m. Harikasın.
Ya boş durmak değil de işte hep bir vicdan azabı hissediyorum ben çocuk açısından. O yüzen yoksa ben de evde durmayı sevemiyorum :/ Bana iyi geliyor psikolojik olarak çalışmak.

İşte bak yanlışı kendin söylüyorsun. Bi anda her şeyi kesince beyin panik yapıyor. Çünkü bizlerin beyin kimyası bozuk. Yediklerimiz bağımlılık yaparak beyin kimyamızı bozmuş. Mike Dow un yemek bağımlılığı kitabında ayrıntılı anlatılmış. Okunanı tavsiye ederim. Hep aynı şeyleri tekrar etmiş gibi görünse de faydalı bir kitap.
Beynimizin seretonin ve dopamine ihtiyacı var. Biz hayat meşgalesine o kadar çok kaptırıyoruz ki kendimizi beynimizi beslemiyoruz. O da dopamin eksikliği hissettikçe kriz gönderiyor. Eee dopamin de en hızlı yağlı ve şekerli yüksek karbonhidratlı yiyeceklerle yükseldiği için ona saldırıyoruz.
Kitapta o kriz gelmeden dopamin yükseltici masum gıda yersek ve hayatımıza dopamin yükseltici aktiviteler eklersek beyin kimyamız yavaş yavaş düzelecek ve kendimize geleceğiz.
Dopamin yükselten aktiviteler deyince de bi an insan yok ya vaktim yok diyor dimi
Kitapta bu konuda listeler var onları da çekip atacağım. Mesela asansörde birine selam vermek, kasada arkadakine selam vermek, makyaj yapmak hatta ağda yapmak bile dopamin yükselten aktiviteler.
Yapamıyorum diye bişey yok beraber yapacağız

Ya boş durmak değil de işte hep bir vicdan azabı hissediyorum ben çocuk açısından. O yüzen yoksa ben de evde durmayı sevemiyorum :/ Bana iyi geliyor psikolojik olarak çalışmak.
Ahh canım bende evde durmayı sevmiyorum ama kizima bakacak kimse yok annem çalışıyor kv desen yaşlı seker hastası
Yarım gun anaokuluna bile giderken benden ayrılmak istemiyo
Annem 3sene sonra emekli olacak ins
O zaman calisabilirim

evet de annelik hep bir vicdan muhasebesi değil mi? Ben iyi olmayınca oğullarıma da faydam dokunmuyor. Çalışmak beni dinç tutuyor
Haklısın canım hayırlısı olsun

Bu tam beni anlatmis merakla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…