Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Demet nerde kaldınnn???
son 2takım kaldı bildirim yapmayan... hadi cnm gec kalma...

kızlar yetismedi hic bi is yaa..daha yemekyapcam.. ev hala berbat..anca mutfaı temzledim..1-1.5saate kuzeni alıcam ustelk metrodankafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

merhaba, bizim listemiz hazır .. şimdiden teşekkürler a.s.

2. TAKIM **104. ETAP**
singing kettle (72.4/72.4/0.0/0.00&#37
handemi (69.7/69.7/0.0/0.00%)
bahar_0186 (65.5/65.5/0.0/0.00%)
EN-FUR-TU(72.6/73.0/-0.4/-0.55%)
Silviya (81.8/81.5/0.3/0.37%)
megilara(67.7/67.1/0.6/0,89%)
moonserose0 (58.0/58,0/0.0/0.00%)
2. TAKIM TOPLAM KıLO (487.7/487.2/0.5/0.10%)

kızlar merhaba.takımın regl dönemi heralde. ben de oldum dün ama ona rağmen kilom az çıktı bu demek oluyor ki reglden sonra daha da az çıkacak. umarım 54 kg olmuşumdur.

Fiyucem canım ben şimdi gelebildim . Sana hiç yardımcı olamadım. sen halletmişsin bile. Çok özür dilerim. Tüm işi sana bıraktım. Halletmemiz gereken bişiler var mı diye şimdi bakıyorum.

Merhaba kızlar,

Ya ben bu sabah tartıldım 66,950 gelim (( Sinir oluyorum böyle olunca dün 67,50 çıkmıstım. (

Bir wc olayını çözemedim (((((

perşembe yatarken bağırsak çalıştırıcı bir şeyler kullansak hile olur mu ki acep? :) aynı şey bana da oluyor çünkü...

perşembe yatarken bağırsak çalıştırıcı bir şeyler kullansak hile olur mu ki acep? :) aynı şey bana da oluyor çünkü...

özden ben her sabah sıcakla ılık arası 2 bardak 500 cc kadar su içerim ardındanda 4 tane kuru günkurusu kayısı yerim süper düzene sokuyor ve zayıflamayada yardımcı oluyor tabii bunları aç karnına yapıyorum tavsiye ederim

bu aralar kimse birşeyler yazamamış
ben bu aralar kaçırıyorum inşallah kilo almam ama kaçınılmaz gibi ...kardeşim geldi izmirden ayın 27 sinde askere gidecek hergün ona pasta börek yapıyorum akşamlarıda yemek falan...ondan bana bilgisayara sıra gelmiyor kusura bakmayın bu aralar çok fazla giremiyorum öpüyorum hepinizi.....

Metabolizmanızı hızlandırın kilo derdinden kurtulun

Su içsem yarıyor diyenlerdenseniz, bir oturuşta iki katınız kadar yemesine rağmen zayıf kalmayı başaranlara şaşırıyorsanız size bir önerimiz var: Metabolizma hızınızı arttırın. Tamam, ama metabolizma hızı nedir ve nasıl artırılır?
Hemen cevaplayalım. Vücudumuz hiç hareket etmesek bile, 24 saat dur durak bilmeden çalışan bir fabrika gibi. Biz hissetmesek de içimizde hummalı çalışma var. Kimilerinde bu çalışma daha hızlı olurken, kimilerinde daha yavaştır. Dolayısıyla vücut daha az enerji tüketiyor. ışte vücudun bu çalışma temposuna “metabolizma hızı” deniyor. Bu hız kişiden kişiye değişiyor. Genetik yapıya, hormonlara, cinsiyete, yaşa ve hatta mevsimlere göre fark gösteriyor. Yani o çok yiyip kilo almayanların, herhangi bir sağlık sorunu yoksa, metabolizma hızları yüksek oluyor ve enerjiyi çok harcadıkları için kilo almıyorlar. Endokrin ve metabolizma uzmanı Prof. Dr. Metin Özata, bu konuda çalışmalar yapan bir hekim. Metabolizma hızı yavaş insanların; günlük hayatlarında da çok hareket etmediklerini ve beslenme düzenleri de yanlışsa fazla kilo sorunu yaşadıklarını söylüyor. Bunun için metabolizma hızını arttıracak önlemler almalarını öneriyor. Metabolizmayı hızlandırmak için az ve sık yemek yenilmeli. Yemeklerde özellikle acı biberi ve baharatı bolca kullanmak gerekiyor. Eğer diyet ve spor yapmanıza rağmen kilo verme sorunu yaşıyorsanız metabolizma hızınızı ölçün ve hormon dengenizi kontrol ettirin.

Yaş ilerledikçe de metabolizma yavaşlıyor. Her 10 yılda bir metabolizma hızı yüzde 2 azalıyor. 30 yaşından sonra ise göbeklenme başlıyor. Alınan kilolar da kolay kolay verilemiyor. Çünkü yaşla birlikte yağ miktarı artıkça metabolizma daha çok yavaşlıyor. Erkeklerin metabolizması kadınlara göre daha hızlı. Uzun boylu ve zayıf kişilerde de hız yüksek. Ergenlik döneminde ve hamilelikte de metabolizma hızı artıyor. Özata’nın anlattığına göre ruhsal durum da metabolizma hızını etkiliyor. Depresyon metabolizmayı bozuyor, yavaşlatıyor ve kilo aldırıyor. Hareketsiz yaşam da metabolizma hızını azaltıyor.

--------------------------------------------------------------------------------

Metabolizma hızını nasıl ölçebilirsiniz?
Haris-Benedict yönteminde bazal metabolizma hızı hesaplanırken aşağıdaki formülasyon kullanılıyor. Bu şekilde yaşınıza, kilonuza ve boyunuza göre vücudunuzun kaç kalori harcayacağını öğrenebilirsiniz. Ortalama hız 1500 kaloridir. Bunun üzerinde ya da altında çıkması metabolizmanınız yavaş veya hızlı olduğunu gösterir.

Erkeklerin metabolizma hızı için: 66,5 + (13,75 x kilonuz) + (5,03 x boyunuz) - (6,75 x yaşınız)

Kadınların metobolizma hızı için: 655,1 + ( 9,56 x kilonuz) + (1,85 x boyunuz) - (4,68 x yaşınız)

--------------------------------------------------------------------------------

‘Metabolizma neden yavaştır ve nasıl hızlandırılabilir?
Bazı insanların genetik olarak metabolizması yavaştır. Hormonlar da metabolizma hızını etkiler. Mesela, tiroid hormonu, erkeklik hormonu büyüme hormonu, stres hormonu olarak bilinen adranelin ve noradrenalin hormonları metabolizma hızını artırır. Nedensiz yere kilo alıyorsanız bu hormonlarınızı ölçtürün. Çünkü özellikle troid hormonunda yaşanan dengesizlikten dolayı kilo alanların sayısı ülkemizde oldukça fazla. Prof. Dr. Metin Özata kilo veremeyen hastalarında en çok insülin, tiroit, prolaktin gibi hormonlarda bozukluk gördüğünü söylüyor.

Beslenme şekli metabolizma hızını etkiler. Özellikle kötü beslenme metabolizmayı yavaşlatır. Bu sebeple beyaz ekmek, patates (patates püresi ve kızartması), pirinç pilavı, beyaz makarna yemeyin. Bunların yerine tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, bulgur pilavı, haşlanmış sebze veya bakliyat yemeği, kepekli ya da ıspanaklı makarna yiyin. Akşamları çok yemekten kaçının. Sabah mutlaka kahvaltı yapın.

Kola ve gazoz yerine su için. Tatlı yerine meyve yiyin. Bol bol su için. Günde 2-2,5 litre su tüketin.

Baharatlar özellikle kırmızı acı biber ve hardal metabolizmayı hızlandırır. Proteinli gıdalar daha tok tutar ve metabolizma hızını arttırır. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırmak için faydalıdır.

Yeterli kalsiyum alın (brokoli, badem, kabak, koyu renkli sebzeler, süt, yoğurt ve peynir).

Yüksek glisemik indeksli gıdalardan yani kan şekerini çok yükselten gıdalardan uzak durun.

Uzun açlık da süreleri metabolizma hızını azaltır. Piyasada satılan bitki, sebze ve meyve hapları metabolizmayı hızlandırmıyor. Bu tür ürünlerin klinik olarak test edilmesi gerekiyor.

Ortamın sıcak olması, hastalık hali, ateş ve enfeksiyon metabolizma hızını azaltır.

Kas kitlenizi arttırmak için spor yapın. Spor yapmaya vakit bulamıyorsanız el ve kollarınızı hareket ettirin. Olduğunuz yerde zıplamak ve kollarınızı iki yana açıp dairesel hareketler yapmak gibi.

Her gün yarım saat yürüyün ve iyi uyuyun.
Şeklinde bir yazı buldum.ıyiiice saldım.Başladım gene şuursuzca yemeğe.Kilo almayayım spor yapayım dedikçe tam tersi tepki olarak ne varsa yapıyorum.ıki haftadır bir garip göbeğim şiş halen ne olduğunu anlayamadım.Wc sorunum hep var.ıncirde yesem,kayısıda yesem,her dakka salata meyvede yesem fark etmiyor.Arada bağırsak çalıştırıcı ilaç alıyorum.(Hiç istemeyerek)Bazen o bile işe yaramıyor.
Canım hiç buraya girip yazmayı bile istemiyor.Bir garibim hiç mi hiç keyfim yok.Tam da yaz öncesi olacak şey miiii?
Of yaa ortancayı her hafta dr.Taşıyoruz.Sonuç allaha şükür temiz.Son bir testi kaldı.Uyku halinde EEG istedi dr. ama onunda temiz çıkacağını söyledi.Eşimde "madem öyle neden uğraşalım" diyor."Çocuğa git gel eziyet stres."Sonuçta durma göre psikolağa göndereceğim" dedi dr.Eşimde "psikolog ne yapacak el kadar çocuğa ?ne gereği var?...................
Büyük kız SBS ye hazırlanıyor.Canı burnunda allahın hergünü geç vakitlere kadar test çözüyor.Artık kime ne dediğini nasıl davranacağını şaşırmış durumda.Olmadık yerde bana kardeşi vaya akranı gibi davranmaya başladı.Saygı ve terbiye diye birşey kalmadı.Elimde kalacak haberi yok.
Neyseki bıcırıkla eşim sorun çıkarmıyor.Bu kadar şey zaten beni çileden çıkarmaya yettiyor.Sinirimden yorgunluktan ne bulursam yiyorum.Yediğim şeylerden de keyif almıyorum.Fakına varmadan otomatik elimde birşey ve ağzım hiç durmadan çalışıyor.Allah sonumu hayır etsin.

Kızzzlar bu hafta bizim kilo analizimiz yok muyduuuu? ne oldu? az önce sayfaya baktım bizden hiçbir haber yok.Herkes çok yoğun biliyorum.Ama biz mi bildirim yapmadık yoksa sonuçlar bu hafta mı açıklanacak.

Slm kızlar! =) Net çalışmıyodu onun için 1 hafta kadar giremedim kusura bakmayın sizleri çok özledim... kaydirigubbakcemile3
Birazdan ahvaltı yapcam Kepekli galeta ve domates, salatalık yicem.Öğlen sonu arkadaşıma gidiyorum orada abartmadan yemeyi düşünüyom Akşam bi kase yoğurt ve meyve yerim

Eee sizler napıosunuz, nasılsınız?? yerimseniben

slm kızlar buaralar pek giremiyorum işleimiz yoğunlaştı bende işyerine gidiyorum elimden geldiğince kendimi baya tutarak dvm ediyorum 3 4 gün önce biraz yemeği kaçırdım sinirimden oturdum ağladım eşimde bana çok kızdı madem bu kadar üzülüyosun niye yiyosun diye birdaha kaçır bakalım nolcak diye söylendi kilo vermemi takip edecekmiş bir bakıma ii oldu bana destek olacak yakınımda biri beni sürekli frenler allah hepimize yardım etsin iradelerimize sahip çıkalıma.s.:hooray:

ben geldim lülülülülülü
yaazdıklarınızı detaylı okuyamadım ama bi göz attım hadi kızlar kimse hede koymamış yarın başlıyoruz ok varımm diyenler ewwt oy birligiyle kabul edilmiştir alkisalkisalkis
18mayıs -31 mayıs ok hedef 2 kilo ama ben daha fazla veririm diyen varsa bişey diyemiycemdelikafadulden herkes okur inşallah ve space bize yeni bi liste hazırlar
TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ mutlaka okuyun kızancıklarım

oburcum
bi hatam yoksa eğer yukarıdaki şu metobolizma hızını hesapladım.
boy 1.67, kilo 61, yaş 25, sonuç ;1100 lü civarda bişey çıktı. bu düşük oldğunu gösteriyor, yanlış anlamadıysam?

merhaba arkadaşlar bu aralar gerçekten herkez yoğun ben 21 inde izmire gidiyorum beni 10 gün yok sayın orda giremem çünkü...

Hayatım, senin ki gene iyi çıkmış.Benim 1168,7955 gibi bol virgüllü birşey çıktı.1200 bile değil.Hormon düzeylerim her sene kolestrol nedeniyle kontrol ediliyor.Hormonlarda da bir problemim yok.Allaha şükür.Sanırım benim tek sorunum tembellik.Canım hiçmi hiç birşey yapmak istemiyor.Vallaha çacuklar olmasa yemek bile pişiresim yok.Kahvaltılık, bol domates, salatalık, biber yiyeyim.Yanıonada güzel bir çay.Bu diyetlerde zaten bıkmadan yiyebildiğim tek şey beyazpeynir ve salatalar.Herkes kahvaltıda tipik beyazpeynir muhabbetinden bıkar.Ben her dakka yiyebilirim.Onun dışında yemek pişirmeye bile üşeniyorum.
Spora bile bazen kendimi zorlayarak gidiyorum.Evde kimse bana destek değil.Akşamları çikolata yok muuuu?Akşam üstleri çay yok muuu?Gecede ben uyuyorum diye eşim uyumayayım dye yiyecek birşey yok muuu?klava:Ama kilo aldım diye söylendiğimde çenene sahip çık yeme demeyi biliyorlar.kaydirigubbakcemileNe zalimler yaa......Hem kilo verecem ,hemde evin içinde kek ,pasta ,börek kokutacağım.Geceleri uyanık kalacağım diye kuruyemiş yiyeceğim.Hadi bunların hepsini yapmadım ve kendime hakim olup kilo verdim diyelim.Üstüme istediğim gibi dar ve kısa şeylewr giyemeyeceğim.laelaelaelaelae-tatlicadiarzu-EEEEEeeeeeeee ne anladım ben bu zayıflıktan.:bbo:laelaelaelaelaekafamçokkarıştıŞekilleri aldım bakalım kafamı ve kendimi ne zaman düzeltebileceğim.

Yaa millet nerdesiniz?......Havalar ısındı kimse buralara düşmüyor.Zaten bir garip bunalımdayım.Kendime her sabah bugün az ye daha çok hareket et diye telkinde bulunuyorum.Buraya girip kendimle savaşımı yazıp sizinde moralinizi bozmayayım diyorum.Ama yazmasamda okuyup gaza geliyim diye siteye giriyorum.Daaaaaaa Malesef kimseee yooook.Ne oldu arkadaşlar?............
Sizi çok mu sıktım başka bir grup kurup benden mi kaçıyorsunuz?senağlama
İşin şakası tabii de cidden nerelerdesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…