• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

13.06.2013 Perşembe

Sabah 09:00

1/2 Kepekli sandviç
Beyaz peynir
kıvırcık
domatesli

Öğlen 13:00

Ton balıklı salata

Ara 16:00

Kalan 1/2 kepekli sandviç

Akşam 21:00

Izgara Tavuk şiş

Salata

3 ince dilim kıymalı pide (biliyorum bu saatte bunu yemek çok gereksizdi ama çok açtım dayanamadım)

Su 2 litre
Bitki çayı 1 litre

perşembe günü ve sen pide yemişsin neyse ki kilo vermişsin ama tehlikeli hareketler bunlar...

14.06.2013

kahvaltı
bir salçalı kumru tostu
bir çay
bir kurabiye

ara
1 sandwich uçakta verilen birşey işte
sütlü nescafe

öğlen
3köfte
biraz patates haşlaması ve kızartması
1 dilim ekmek

ara
1 dilim karpuz

akşam
eve yeni geldiğimiz için kahvaltı gibi birşeyler yaptık
sucuk azıcık
çeyrek yumurtalı patates
bir bardak çay
bir kurabiye
çeyrek-yarım arası bir miktar ekmek

ara
dondurma

su 3lt
spor yok

ben bugün ne bulduysam yedim ortalıkta birşey olmadığı yolculuk çıkışı olduğumuz için. ve biliyorsunuz kızlar izne çıkıyorum bugün iki günlük pazartesi döneceğim. Herkesin babasının babalar günü şimdiden kutlu olsun. Eşlerinizinkinide kutlayın heeee :52: pazartesi görüşmek üzere kızlar :3:
canım şura sınavların bitti artık sana istediğimi söyleye bilirm. kuzum bu nasıl menü böyle. hadi neyse bu günüde saymadım ama cumadan sonra toparlanacağıan szö ver. yoksa seni, sana havale edeceğim...

14.06.2013

Sabah
1Dilim köy ekmeği
Yarım çay tabagı zeytin yaglı kuru çökelek
1Yumurta

Ögle
Türk kahvesi
2incir
1Dilim karpuz
1 erik

Akşam
3köfte
2 parça tavuk ( mangalda )
3çatal salata

1Litre su
Yarım saat dans

Kızlar tek tek yazıcam size şu an dışardayım.

Sonuçlarım acıklandı tüm notlarım iyi Mezun oldum çok mutluyum :) artık yüksek lisansa hazırlanıyorum :)
çok sevidnim mezun olmana tebrik ederim. yüksek lisansdada başarılar...
öğlen şeker içeriği yüksek besinler tüketmişsin nasıl acıkmadın?

14 HAZİRAN
sabah
9.30
kepekli sandvic arası
peynir domates

ara 10.00
1 bardak yeşil çay

öğlen 12,00
1 kase çorba
3 yk tas kebabı

ara
15,00
10 adet kiraz

ara
17,00
1 adet pikolata

21.00
iki dilim tam buğday arası peynirli tost

22.00
dondurma

2 litre su
spor yok
tatlım biraz gevşemişsin. tamam hastasın ama abarttın dondurma, pikolata olmuyor böyle...
dondurmayı kaldırıyoruz yerine şunu yapıyorsun. yulaf ezmesi al marketten yada yulaf kepeği tercih senin. ezme tanenli kepek toz şeklinde ikisi ilede güzel oluyor. ezmeyi bulaman kolay kıtır kıtır etki veriyor..
küçük bir keseye yoğurt az sulu olsun :) biraz yulaf ezmesi dök üstüne sonrada toz tarçın ekle bunu dondurma yerine ye... tatlı hissi verecek olmadı azıcık bal veya pekmez ekle.. ama pekmez veya bal eklemedende iyi olacaktır. içine kuru üzümde ekleyebilirsin ama az. çünkü kan şekerini yükseltip daha hızlı acıkmana neden olabilir kuru üzüm. klasik olarak yoğurt/yulaf ezmesi/tarçından oluşuyor...

14.06.2013

1/2 kepekli ekmeğe sandviç
domates Beyaz peynir, maydanoz ve kıvırcık

Öğle 13:00

Döner dürüm

Ayran

Ara 16:30

Kalan 1/2 sandviç

Akşam 20:30

3 yk Menemen
2 dilim Beyaz peynir
Domates
salatalık
maydanoz
5-6 zeytin
3 çay bardağı şekersiz çay

Su 1,5 litre
Bitki çayı 1 litre

İnnuk sanırım dukani kendime göre uyarlamam iyi olacak.. Sadece Perşembe saf protein sonra protein sebze.. Çünkü olmuyor boyle bağırsak hareketim sıfır oldu karnım taş gibi..
Sura ceza icin teşekkürler Pazartesi hariç yapacagım videolar guzel ama pcden indirip DVD den izlemenin yolunu bulmam lazım evde pc ters yerde iPhoneda tv bağlanmıyor kablo almam lazım.. Ama bir yolunu bulup yapacagım sadece Pazartesi yapamam çünkü yoga var...
Kızlar geç yazdım çünkü nişanlım bana sürpriz yaptı erken geldi.. Unuttuğum yanıtlar olabilir.. Yarın detaylı gecmise bakacağım.. Öpücükler hepinize..

En iyisini yaparsın bengicim..

Haftada bir gün saf protein yapmak bile etki eder..

Sağlığını bozma kilo vereceğim derken.. Bu arada 60 barajını geçmişsin tebrik ederim.. Önümüzdeki cumaya kadar 800 gr vermeye hazırmısın?

Yazmıştım ama göremedin sanırım :1:

Kızlar birazdan mesai bitiyor eve gideceğim çok işim var.. Temizlik, yemek, çamaşır, ütü falan fışfış..

Arada fırsat bulursam uğrarım..

Görüşmek üzere.. Herkese iyi haftasonları ......:7:

biz de göreydik bir halini.. merak ediyorum kıyafetini nasıl bir şey? oynamayı seviyor musun sen de annen gibi? bizim mezdeke dans üçlüsü gibi? düğünde fırsat buldukça at kendini piste...
görmenizi isterdim ama ama buraya kendi fotomu yüklemeyi doğru buluyorum çünkü herkese açık bir ortam. kıyafetim önden ve arkadan V şeklinde uzun hafif volanlı saten gibi ama saten olmayan (hangi kumaş bilmiyorum yarı saten diyelim) renkli desenleri olan yere kadar uzun bir elbise.. övünmek gibi olmasın ama düğünde ne güzeller arasında olacağımdan eminim.. dans etmeyi severim ama düğün müzikleri bana göre değil. ama yakın arkadaş olunca davetlilerin yarısından çoğunu tanıyor olunca mecburen piste çıkacağım. ben çoğunlukla yabancı pop dinlerim, ara new age ve klasik müzikde dinlerim. hatta gençliğimde (heheheh lisede yanı) hard rock ve metal dinlerdim.

En iyisini yaparsın bengicim..

Haftada bir gün saf protein yapmak bile etki eder..

Sağlığını bozma kilo vereceğim derken.. Bu arada 60 barajını geçmişsin tebrik ederim.. Önümüzdeki cumaya kadar 800 gr vermeye hazırmısın?

Yazmıştım ama göremedin sanırım :1:
ben vermem ki o kadar 800gr ama deneyelim. 60 barajını şimdilik aşmış gibi görünüyorum ama burada kalabilmem önemli.. saf proteini hasta 1 yapmam daha iyi olacak sanırım. sen gene takip et benim menüleri bol bol yorum yap..
yulaf kepeğim var ama arada çok hoşuma gittiği için yoğurtlu tarçınlı yulaf ezmesi kaçamağı yapıyorum. goji berryide 2 gün önce buldum markette daha önce yoktu.. süt yulaf kepeği goji ve tarçın karıltırıp ara öğün yapıyorum.
bugün düğüne var o yüzden şişkinlik yapacak hiç bir şey yememeyi düşünüyorum.
yumurta, hindi füme yedim sabah, öğlende haş. tavuk...akşama bir şey yemeyeceğim. arada da bir yumurta yerim. biliyorum sağlıksız olacak ama bir günden bir şey olmaz..

14.06.2013

1/2 kepekli ekmeğe sandviç
domates Beyaz peynir, maydanoz ve kıvırcık

Öğle 13:00

Döner dürüm

Ayran

Ara 16:30

Kalan 1/2 sandviç

Akşam 20:30

3 yk Menemen
2 dilim Beyaz peynir
Domates
salatalık
maydanoz
5-6 zeytin
3 çay bardağı şekersiz çay

Su 1,5 litre
Bitki çayı 1 litre
güzel, dürüme rağmen güzel :1:

RAPOR
14.06.2013/Cuma

Sabah 08:40
1 tam,1 beyaz yumurta
25 gr lor ile yağsız omlet
1 hindi füme
30 gr süzme peynir

Öğlen 13:20
4 parça dersiz kanat
200 tavuk göğüs haşlama
230gr ayran

Ara 15:30
100ml süt
15gr yulaf kepeği
20gr goji berry

Akşam 17:00
2 haş yumurta
65gr süzme peynir
1 hindi füme

2,5 litre su
1 bardak kremali nescafe
2 bardak adaçayı
spor 1,5 saat yoga
bol ev işi :D

Haftada 5 kilo vermek başarı değil bence.Çok sağlıksız.haftada en fazla 2 kilo verilmeli.beraber dıyetistyene gittigim arkadaşim 10 günde 5 kilo verdi morali bozuktu.doktor diger 10 gün diyeti bıraktırdı.

Gelelim benim önerime...

Haftanın her günü bir renk;

Pazartesi: Mavi
Salı: Sarı
Çarşamba: Lacivert
Perşembe: Kırmızı
Cuma: Yeşil
Ctesi: Mor
Pazar: Turuncu (Portakal rengi)

Olay şu şekilde gerçekleşiyor.. Bengi menüleri hangi kriterlere göre belirliyorsa o kriterlerin sayılarını ve isimlerini söylüyor. Mesela 9 dan sonra yemiş mi, protein-karbo-yağ dengelemiş mi, vs vs gibi.. Bence 6 yada 8 ideal..

İnnuk su ve bitki çayına bir standar getirmeli.. 3 kategori olmalı... vasat/ideal/harika

Gdogan da spor için ayrıca 3 kategori belirtmeli vasat/ideal/harika.. hatta bir spor programı bile yapabilir. kim neler yapabilir neler yapamaz. ve buna göre video paylaşabilir. her gün yaptın mı yaptın mı diye tepemize ekşiyebilir vs vs...

Şimdi bu renkler nedir..

Haftanın 7 günü her gün için belirtilen renkte bir çiçek çiziyoruz.. Evet çiçek dedim :27::27::27: Sonra bu çiçeğin yaprakları, benginin belirttiği yıldızlar olacak.. Hepsini tamamlayabilenin çiçeğindeki tüm yapraklar tamam olacak. Eksik olan için ise sayı ne kadarını yaptıysa o kadar olacak.. Sporunu yaptığı ölçüde, sarkmış yada dik olacak çiçek... Ve suyunu içtiği ölçüde de soluk yada canlı.. Mesela perşembe günü A kişisi sporunu yapmadıysa çiçeği kırmızı değil soluk pembe olacak..

Sonra pazartesi günleri çizilen bu çiçekler (kim çizerse artık.. ben arge mize verecektim ama o çizmem diyorsa ben büyük zevkle çizerim.. :1::1::1: ) vazoda ilgili yarışmacının adı yazılarak teşhir edilecek.. Böylece sıkıcı raporlarla uğraşmak yerine çiçeklere bakarak kim spor yapmış hangi gün yapmış vs anlayabiliriz. Hem de çok eğleniriz. Bu arada belirtilen renkler gökkuşağını oluşturuyor. Ve gökkuşağını oluşturan da Cücenin altın sandığına ulaşacak!!.. Tabiki efsana.. Kimseye piyango dağıtmıyoruz :9::9::9:

Ayy çok yoruldum yazarken bile.. Sizi okurken düşünemiyorum :27::27::27:

-fazla karbonhidrat alıp almadığı (örn: sabah tost, öğlen ekmek arası döner akşam makarna yeme )
-çok az yemek
-Ana öğün atlamak (maymuna nasıl adapte ederiz bilmiyorum. en azından 3 öğün yesin 8den sonra yemesin)
-akşam yemeğinde meyve yemek (direk şekere dönüşüyor unutmayın)
-akşam 8:00dan sonra yemek
-tek öğünde sadece karbonhidrat almak (örn. patates veya kuru fasülye veya dolma yiyip yanında ekmek yemek veya pilav yemek)
-kızartma ve aşırı yağ içeren yiyecekler (yağ miktarlarını yazmayı unutmayın)
-ve kaçamakla (dondurma, çips, çerez, kek, börek, çikolata)

benim kriterlerim bunlar... çiçek olayı biraz karışık olmuş.
çiçekleri günlük yapacağız ve haftada 7 tane çiçeğimiz mi olacak
çiçekleri hafta sonu mu yayınlayacağız. düşük yaprak sayısında şura ceza mı verecek?
aklıma takılan sorular?

pazartesiden pazartesiye hepinizin raporlarını yayınlamaya devam edeceğim..

kaptanım senide takipe alalım olmaz böyle baak kilo alıyorsun. arada yaz ben dehşet yorumlarımdan yapayım kendi gelirsin. öyle yarışmıyorum diye salmak yok kendini. bir öğün fazla yediysen diğer öğünü az geç. sadece 2 öğünde ekmek tüket, tercihen sabah ve öğlen.. yağ kullanımını azlalt. kızartmalardan vaz geç..

Haftada 5 kilo vermek başarı değil bence.Çok sağlıksız.haftada en fazla 2 kilo verilmeli.beraber dıyetistyene gittigim arkadaşim 10 günde 5 kilo verdi morali bozuktu.doktor diger 10 gün diyeti bıraktırdı.

evt katılıyorum bencede başarı değil çok sağlıksız eğer kilo fazlası çoksa 2 kilo verilebilir ama en sağlıklısı haftada en fazla 1 kilo vermek.. hem bence o kiloları sudan vermiştir. yağdan sanmıyorum..

kızlar bu haftanın birincisin haftalık raporu.....

07.06.2013 cuma
sabah:

1 kaşık lor peynir,
1 domates,
1 salatalık 2 adet acı süs biberi,
1 dilim tam tahıllı ekmek,
1 bardak çay
ara:1 grasini,
1 bardak çay,
öğle:
1-2 çatal omlet,
1 kaşık lor peyniri,
2 salatalık,
1 domates,
2 dilim tırnaklı ekmek,
2 bardak çay,
ara:1 dilim karpuz,
akşam:
3 kaşık sebze yemeği,
3 kaşık pirinç pilavı,
su:2lt den fazla,
spor:50 mekik,
100 ip atlama,
100 twist,
30 dak.eliptik b.

08.06.2013 c.tesi
sabah:

1-2 çatal omlet,
1 kaşık lor peyniri,
1 salatalık,
1 domates,
2 kaşık yoğurt,
4 bardak çay,
2 dilim tırnaklı ekmek,
ara:1 bardak süt
akşam:
fırında kıymalı domates biberli yemek,
2 dilim t.tahıllı ekmek,
2 bardak ayran,
2 bardak çay,
su:2 lt.den fazla,
spor:
30 dak eliptik bisiklet,
100 twist,
50 mekik,20 tane al gülüm ver gülüm mekik,

09.06.2013 pazar:
sabah:

1 kaşık lor peyniri,
1 salatalık,
1 domates,
2 kaşık yoğurt,
2 bardak çay,
2 dilim tırnaklı ekmek,
ara: 1 dilim karpuz:
öğle:
3-4 kaşık şehriye çorbası,
ara yok:
akşam:
1 dilim hazır pizza,
1 dilim karpuz,
su:3 litre
spor:
30 dak eliptik bisiklet,
100 twist,100 ip atlam,
50 mekik,20 tane al gülüm ver gülüm mekik

10.06.2013 p.tesi,
sabah:

1 adet simit sonra doymadım yarımda poğaça yedim,

1 bardak çay,
ara:yok
öğle:

1 adet lahmacun,
yarım domates,yarım salatlık,
yarımda simit,
1 kupa ayran,
ara:3 kırmızı erik,
akşam:
1 adet imam bayıldı,
2 dilim ekmek,
1 kaşık p.pilavı,

su:3 litre felan,
spor:

40 dak.sabah,30 dak akşam yürüyüş
başkada yapamadım,karnım çok ağrıyordu regli oldum

11.06.2013 salı,
sabah:

somun ekmeğin kulağını koparıp içine çatal ucuyla akşamdan kalan imam bayıldıdan koyup yedim,
ara:
5 adet erik kurusu,
öğle:
4 kaşık kelloggs special K kırmızı meyveli,3 kaşık yoğurtla,
ara:
kelloggs special K atıştırmalık krakerin 66 kalorilik olanların yarısını yedim.
akşam:
2,5 dilim çavdar akmeği,
2 çatal ucuyla omlet,
2 çatal ucuyla peynir,
1 domates,
1 salatalık,
5 siyah zeytin,
2 bardak şekersiz çay,

su:3 lt den fazla
spor:

100 ip atlama
30 dak sabah yürüyüş (adım olarak 4.200 adım)
2,5 saat öğle yürüyüş (10.600 adım)
2 saat akşam yürüyüş (10,100 adım)toplamada
30.300 adım attım.10,000 adım 400 kalori arkadaşlar..adımları ağzımla kendim yürüdükçe saydım ..
15 dak kardiyo,
30 al gülüm ver gülüm mekik,50 düz mekik,50 bacak hareketleri...100 yan kas hareketi (toplamda 10 dak.sürdü)
kaptan düş benim 400 kalorilik cezamı hesaptan... veeeeeeeeeeeeeee son bomba bu sabah bu kadar spordan sonra 1 kğ gitmiş gördüm

12.06.2013 çarşamba,
sabah:

1 adet haşlanmış yumurta,
1 adet domates,
1adet salatalık,
5 tane s.zeytin
2 dilim ç.ekmeği,
ara:
1 önceki günden kalan yarım pakaet special k kreker (66 kal.olanlardan,)
öğle:
3 kaşık yoğurt,4 kaşık special k kırmızı meyveli,
ara:
1 paket special k kreker(66 kal.)
akşam:
4 kaşık kabak yemeği,
3 kaşık bulgur pilavı,
su:2 litre
spor:
30 dak yürüyüş.

herkese günaydın..dünkü menüm 13.06.2013 perşembe,
sabah:

1 adet haşlanmış yumurta,
1 salatalık,
1 domates,
5 s.zeytin,
1 bardak çay,
ara:
1 paket 66 kal.special k kraker,
5 kuru erik,
öğle:
3 kaşık bulgur pilavı,
3 kaşık kabak yemeği,
ara:
10 adet balık kraker,
5 adet kuru erik,
akşam:
3 kaşık bulgur pilavı,
3 kaşık kabak yemeği,
ara:
2 adet sigara böreği (günün itirafı,)
su:2 lt den fazla,
spor:45 dak.yürüyüş normal tempoda

teşekkür ederim canım benim...keşke hepsi kilom olsaydı verdiğim ödemdi.gerçi ödemi atmak benim için daha zordu.eskidende çok ödem yaşadım onları atmam aylar sürdü.ama bu defa herşeyi bol suya ve spora bağlıyorum...aslında 2 gün önce 64,200 çıkmıştım reglinin etkisiyle böyle oldu ama haftayada inşallah daha iyi olacak..birinciler yazımı hazırlıyor. ki.

Son düzenleme:
tanımak değil ama hislerime çok güvenirim.. :1::1: bir kere acıkıyorum deyip kendini de beni de kandırma.. ben de sabaha karşı yatıyorum çoğu zaman... mide bir iki kere açlık sinyali gönderiyor.. baktı ki gelen giden yok susuyor zavallım.. sen de öyle yap.. bak gece acıkınca yiyeceklerin, daha doğrusu gece değil de 9 dan sonra, sadece ayran/salatalık olsun.. ılık ballı süt bilem içme... bir deneyelim bakalım bu hafta nasıl oluyor...
Kandırmıyorum ki bildigin acıkıyorum :1:

Günaydınlar herkese..

Cumartesi günler çalışmaktan nefret ediyorum..

Sizler nasılsınız bakalım ??
Kolay gelsin canım

günaydın tekrar.
biraz önce nişanlıma sizin ne kadar motive olmamaı sağladığınızdan bahsediyordum. yan masada gazete okuyor. bend ecumartesileri çalışıyorum hemde tam gün... ama bazen iizn veriyorlar erken çıkıyoruz, belli olmuyor hangi gün izin verecekleri tamam kafalarını göre yani..
biraz sonra geçmişi tekrar okuyup yanıtlamadığım mesajları yanıtlayacağım. ve raporumu yayınlayacağım. bu sabah tartıldım çünü bağırsakların sabah biraz normaldi. ve tartı 59.7 gösterdi. yahuuu dün gösterseydin ya bu rakamı neyse paylaşayım dedim.
bu akşam arkadaşımın düşünü var beraber gideceğiz. güzel bir elbisem var uzun.. harika görüneceğim.. :)
Eminim harika görünürsün.özel mesajdan at bari :1: çatlarım meraktan
çok sevidnim mezun olmana tebrik ederim. yüksek lisansdada başarılar...
öğlen şeker içeriği yüksek besinler tüketmişsin nasıl acıkmadın?

.

Acıkmaz olurmuyum akşam yedim zaten 3 köfte ve 2 parça tavuk.yatana kadar yine acıktım

Son düzenleme:
RAPOR
15.06.2013/CUMARTESİ

Sabah
2 haş. yumurta
1 hindi füme

Öğlen
266 gr haş derisiz tavuk but

Akşam

50gr kıyma ve 1 yumurta ile omlet

1 çay bardağı şekersiz sade nescafe
2 lt su
spor yok düğünde dans var..

not. kızlar saçımı yaptırdım istediğim gibi oldu hoş sade fotosunu çektim pzt eklerim..

Son düzenleme:
Kandırmıyorum ki bildigin acıkıyorum :1:

Kolay gelsin canım

Eminim harika görünürsün.özel mesajdan at bari :1: çatlarım meraktan

Acıkmaz olurmuyum akşam yedim zaten 3 köfte ve 2 parça tavuk.yatana kadar yine acıktım

yaa bak şeker içeren meyveleri yediğimizde daha çok acıkıyoruz. o yüzden ara öğün yapmalı hatta yanında bir parça peynir tüketmeliyiz. ancak bu ara öğün öğlen ve akşam arası olmalı...

15.06.2013

14:00
1 kase müsli

Ara
5 kiraz

20:00
10 sarma
1 dilim ekmek
1Kase yoğurt
1 sade türk kahvesi

Yarım saat yürüyúş
15dk dans
2 litre su

Zayıflatan çaylar, zayıflatan çay tarifleri, zayıflatan bitki çayları, ve metabolizmayı hızlandıran çaylar… Zayıflamak isteyenlerin hepsinin hayalidir bu çayların tariflerine ulaşmak. Ama, zayıflatan çaylar, zayıflatan çay tarifleri, ya da zayıflatan bitki çayları ile, metabolizmayı hızlandıran çayların, sadece tek tip olduğu düşünülür nedense.. Ve bu genellikle ya yeşil çaydır, ya da biberiye çayı… Oysa, zayıflatan çay tarifleri dediğimizde, aklımıza, zayıflatan bitki çaylarının içeriğindeki karışım oluşturacak bir kaç adet zayıflatan bitkiler gelmelidir. İşte bu yazımızda sizlere, metabolizmayı hızlandıran çaylar adı altında, iki tane zayıflatan çay tarifi vereceğiz. Dilerseniz zayıflatan çay tariflerinin ilki ile başlayalım:

Üç yemek kaşığı bal
Dört bardak su
İki tane greyfurt
Üç tane limon…
Metabolizmayı hızlandıran çaylar arasında yer alan zayıflatan çay tariflerinden bir tanesinin malzemeleri bu şekilde. Peki ya hazırlanışı? İlk olarak, greyfurt; ve limonların, kabukları ile birlikte, ince ince doğranması gerekmektedir. Su bir kabın içerisine konulur, ve greyfurtlar ile limonlar da bu kabın içerisine atılarak 15 dakika kaynaması sağlanır. Kaynama işleminin sonunda süzülen zayıflatan çayın içerisine bal ilave edilir, ve karıştırılır. Metabolizmayı hızlandıran çaylar arasında yer alan bu çayın, yemeklerden sonra birer bardak içilmesi gerekmektedir.

Bir çay bardağı funda yaprağı
Çeyrek çay bardağı lavanta
Yarım çay bardağı papatya
Yarım çay bardağı adaçayı
Bir baş enginar
Dört ya da beş tane kuru erik…
Metabolizmayı hızlandıran çaylar arasında yer alan bu çayın uygulanışı şu şekildedir: Erikler parçalanıp enginar doğranır. Daha sonra ise diğer malzemeler ile karıştırılan bu malzemelerin, kaynamış bir litre suyun içerisine atılması, ve üzerinin kapatılarak, yirmi dakika boyunca beklemeye bırakılması gerekmektedir. Yirmi dakikanın sonunda ise, metabolizmayı hızlandıran çaylar arasında yer alan bu çay süzülür; ve günde üç sefer içilmesi önerilmektedir.

Biberiye Çayı Tarifi;

Sindirim sistemi rahatsızlıkları, kramplı mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıkları, kas ve eklem romatizması, sinirsel rahatsızlıklar, alçak kan basıncı, kronik güçsüzlük, romatizma ve gut hastalıklarına faydalıdır. Biberiye çayı hazırlamak için, 2 çay kaşığı biberiye 1 bardak su ile haşlanarak 10 dakika bekletilir.

Günde 2 bardak biberiye çayı içilebilir. Yalnız yüksek tansiyon hastası ve hamile bayanların bu çayı içmemeleri tavsiye olunur.

Ada Çayı Tarifi;

Ağız boğaz mukozasında iltihabı gidermede etkilidir. Ayrıca soğuk algınlığı, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da yararlıdır. Ada çayı salgı düzenleyicidir. Hazım sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Yağ yakıcı çay;

Bu çay için 4 çay kaşığı yeşil çay ve 4 çay kaşığı mate yaprağı, 2 çay kaşığı ısırgan yaprağı ve 2 çay kaşığı kekik gereklidir. Bütün malzemeleri 1 litre kaynar suyun içine koyarak 10 dakika demlemeye bırakın. Bu çayı günde 4 bardak tüketebilirsiniz. Ayrıca çayın içine mısır püskülü, kiraz sapı ve rezene ilave ettiğiniz zaman çaya ödem sökücü özellik katılmış olur.

kış çayı tarifi;

Bu çayın yapımı için 2 adet boru tarçın, 1 adet kök zencefil, 3 adet kuşburnu, bir miktar hibiskus gerekir. Malzemeleri 1 su bardağı kaynar suya koyarak 5 dakika kaynatın. Bu çayı bir hafta süresince her gün 1 bardak için.

Açelya Çayı;

En popüler kan dindirici bitkilerden biriside açelyadır. Mide ağrılarında, mayasıl, ülser, gastrit gibi hastalıklarda ve yara, burun kanamalarında kullanılır. Dişeti iltihabında gargara şeklinde kullanılır. Ayrıca kaynatılan aynı poşet egzama gibi yaralar üzerinde sürülürse faydalıdır.

,zayıflatan bitki çayları,biberiye çayı nasıl yapılır,ömer coşkun zayıflama çayı,zayıflatıcı bitki çayları,zayıflatan bitkisel çaylar

kaynak:» Zayıflama Yöntemleri, Diyet, Kilo Verme | Kolay Zayıflama Yöntemleri

Merhaba, size sizin de fayda görebileceğinizi düşündüğüm, kendi zayıflama deneyimimden bahsetmek istiyorum.

Özel bir şirkette halkla ilişkiler bölümünde çalışıyorum. 41 yaşındayım , 10 yaşında çok tatlı bir kızım ve yolunda götürmeye çalıştığım (artık daha mutlu) bir evliliğim var. Genel olarak hayatımdan memnundum ama çocukluğumdan beri fazla kilolarım hep başımın derdiydi, bir de doğum olunca ...Binbir çabayla kilo ver ,sonra fazlasıyla al , bir o diyeti bir bu diyeti dene , miden kazınsın , diyet ürünlerine dünya kadar para ver , spor salonlarında terle ,3 ay sonra başa dön...Artık çok yorulmuştum açıkçası hiç hevesim de kalmamıştı. 1.57 cm boy ve 72 kiloyla kalacağımı ve her yıl 1-2 kilo daha alacağımı kabullenmeye başlamıştım. Tabii bunu kabullenmek artık hiçbir şekilde çekici olmayacağımı da kabullenmek anlamına geliyordu , hafiften depresyona girmeye bile başlamıştım ki bundan 5 ay önce zevkime ve üstüme göre bir giysi bulamayıp somurtuk bir vaziyette bir kafede otururken taa lise yıllarından bir arkadaşımla karşılaştım .Gayet hoş görünüyordu , üstelik onun da 2 çocuğu vardı, çalışıyordu ama kilosu, yüzü ... Doğrusu benden çok genç duruyordu.Üstelik de bir kaç yıl önce çok kilo almış , bozulmuş diye duymuştum. Karşısında kendimi kötü hissetsem de nasıl olup da böyle göründüğünü açıkçası yıllar sonra nasıl böyle ışıl ışıl parladığını sordum .Bana Gayrettepe'de kliniği bulunan Dr. Yasemin Arslan'a gittiğini söyledi .Hem zayıflama tedavilerini hem yüz tedavilerini ona yaptırmış. Sağolsun bana da telefonunu verdi. Doğrusu onu görünce biraz motive oldum, en azından bir deneyeyim, kaybedecek ne var ki dedim ve randevu aldım.

Dr Yasemin Hanım çok güler yüzlü ve halden anlayan biri çıktı , beni cesaretlendirdi. Kiloma , boyuma , yağ oranıma , biyolojik yaşıma detaylı olarak baktı , iyice muayene etti. Gerçek yaşım 41 olmasına rağmen biyolojik yaşım 46 çıktı ! Çok moralim bozuldu ama doktorum bunu elbirliğiyle düzelteceğimizi söyledi . Akupunktur ve genç kızlığımdan beri eritemediğim göbeğim için mezoterapi önerdi . Akupunkturun vücudumu dengeye sokacağını , mezoterapinin de karnımdaki yağları eriteceğimi, beden küçülteceğini söyledi .Eğer söylediklerine uyarsam 10 haftalık programın sonunda 4 beden incelecektim . Mezoterapi çok ince uçlu bir iğneyle yapılan bir tedavi , yapıldığı bölgedeki yağları eritiyor , içeriği Fransa'dan getiriliyormuş .Dr Yasemin Hnım bu eğitimleri Fransa'da almış. İğneden nefret etmeme rağmen sıramı beklerken konuştuğum diğer hastalar mezoterapiden çok memnunlardı . Ben de hem akupunktur hem mezoterapiye başladım. Doğrusu zaten yağlı olan bölgede pek de acı olmuyor. Zaten kilolu olarak çektiğim acı daha büyüktü :)

Mezoterapiden önce vücut ölçülerimi de aldılar . Bel ölçüm 82 cm, en geniş yer de 89 cm idi ! Belin ideali 60 cm imiş , 80 cm üzeri ise bir çok hastalık için riskmiş !!! Akupunktura da girdim , doktor hanım bu tedaviyi de Çinli doktorlardan öğrenmiş . Kulağıma ve vücudumun bazı yerlerine iğneler koydu , tedavi bitince de kulağıma dikkat çekmeyen küpeler yapıştırdı . Bu sırada geldik diyet ve spor konuşmasına... İlk hafta diyetime tümüyle uymamı istedi, böylece ikinci seansta bazı tahliller isteyecekti. doğrusu diyet benim beslenme tarzıma zaten uygundu. Sabah normal bi kahvaltı, ara öğün, öğlende et ve salata, ikindi ara öğünü- ki bu çok önemliymiş, akşama sebze yemeği, yoğurt, günde 4 dilim ekmek... Güzel, bu diyeti rahat rahat yaparım dedim ama spor konusu nasıl olacak diye kara kara düşünürken, Yasemin hanım kızımla beraber günde 1 saat dans etmemi önerdi. Belki üniversiteden beri dans etmemiştim, acaba yapabilir miyim diye düşünürken zaten fazla da seçeneğim olmadığını anladım. Yıllarca spor salonlarına gittim. Akşam yorgun argın eve döndükten sonra, hava kararınca yürüyüşe çıkamıyordum. Eminim benim gibi düşünen çok kişi vardır. Dansı kızımla vakit geçirmek için şans olarak gördüm.

Tedaviler bittikten sonra Dr. Yasemin hanımın kliniğinden ayrıldım, bir güzel yemek yedim çünkü o akşam serbesttim. Ertesi günde diyete başladım. Akupunkturun etkisi olsa gerek pek fazla zorlanmadım. Zaten dediği saatlerde yediğim için acıkmıyordum, çok sinirlenmiyordum. Daha önce diyet yaptığımda fena halde gergin oluyordum. Evde kızımla danslara da başladık, ikimiz de çok eğlendik. Kızım bunun doktorumun verdiği ödev olduğunu duyunca çok şaşırdı. bu ödevim için bana zevkle destek olacağını söyledi :) 1. haftanın sonunda yine Gayrettepe'nin yolunu tuttum. Dr. hanımın asistanı beni tarttı ve 2.5 kg. verdiğimi gördüm. 2.5 kg. biraz az geldi doğrusu. fakat kritik nokta buymuş!

Yasemin Hanım beni tedaviye aldığında durumu konuştuk, insülin direncinden şüphelendiğini söyledi. bazı tahliller istedi. eğer şüphesi doğruysa ve şu anda müdahale edilmezse şeker hastalığına giden yol açılabilirmiş. aile yakınlşarımda bu durumu sordu, evet amcam ve halam şeker hastasıydı. bu hastalıkta da genetik geçiş önemi olduğuna göre dahası eyvah kızımda da olursa diye çok endişelendim. dr. hanım kilo kontrolü, bel çevresi genişliği kontrolü ve hareket kontrolü ile bunu önleyebileceğimi söyleyerek beni rahatlattı. diyabetin önlenebilmesi için bel çevresinin belli bir ölçüsü varmış, iyi ki ilerlemeden bu aşamada farkedildi diye çok sevindim. 1.5 kg. verdim. böylece toplamda 4 kg. vermiş oldum. bu bir beden incelme demekmiş. motivasyonum arttı. Üçüncü hafta inceldiğimi artık herkes farketmeye ve beni desteklemeye başlamıştı bile. ama Dr Yasemin Arslan ve ekibinden sonra en büyük desteği her gün bir saat eğlenerek dans ettiğim, hafta sonları birlikte yürüyüşe çıktığım kızımdan alıyorum. Bu arada kızımın öğretmeni de durumdan çok memnundu. Çünkü bizimki '' biz annemle dans ediyoruz çok mutluyuz'' diye pek mutluymuş :) dördüncü hafta baktım bir çok hastada yüz gençleştirme tedavileri yaptırıyor. benim cildimi canlandırmak için ne yapabiliriz diye dr. hanımla konuştuk, 3 seanslık mezolifte karar verdik.

Herşey yolunda giderken 7. hafta iş yerinde çok can sıkıcı bir durum yaşadım ve bütün motivasyonum uçup gitti. Aslında her hafta ödül yiyecek hakkım olduğu için canım pek fazla bir şey istemiyordu ama o gün aklım pek başımda değildi. Buzdolabını boşalttığım yetmiyormuş gibi 6 kişilik bir pastanın da yarısını yedim! canım hiç hareket falanda istemedi. ertesi gün randevuya nasıl gideceğim diye canımı daha da sıktım. tabi yaklaşık 1 kg. yukarı gelmişim. Dr. hanım kızacak mı diye beklerken son derece güleryüzle her insanın hayatında böyle dönemler olacağını, mühim olanın bu durumu sürdürmemek olduğunu söyledi. beni yine rahatlattı ve beni toplu hipno-meditasyon seanslarına davet etti. Hipno meditasyonda işe yaradı hem rahatladım hemde motivasyonum arttı. 8. haftada artık başlangıç halimden epey farklıydım. Mezoterapi zaten 5. seans itibariyle ciddi fark yaratmaya başlamıştı. Bu arada 1 ay sonra liseden arkadaşlarımla uzun yıllar sonra bir ara bir araya gelmeye karar verdik. Benim tedavimin de sonlarına yaklaşıyorduk. son hafta yasemin hanım birde botoxla düşmüş kaş uçlarımı biraz kaldırdı. 3 seans mezoliftte doğrusu çok işe yaradı, üstüne de botox. Son seansımda 10 haftada tam 11 kg. verdiğimi gördük!

72 kg dan 61 kg.a düşmüştüm, 46 bedenden de 40 bedene hatta bazı 38 beden elbiselerime bile girebiliyorum. Üstelik yüzüm de gayet iyi görünüyordu. Bana 2 haftalık beslenme diyetini anlattıkları 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdılar. 2 yıl boyunca 2-3 ayda bir gidersem oturmuş olan kilomu bozamayacağımı belirttiler :) Gerekli görürlerse lipoliz de yaparak beni iyice kontrol altında tutacaklar yani. O gün klinikten çıktıktan sonra gidip daha ince bedenime yakışan bir giysi aldım. lise arkadaşlarımla buluşmaya giderken de o elbiseyi giydim, kuaföre gittim, makyaj yaptım. sanırım o gün 41 yaşından çok daha genç duran ve ışık saçan iki arkadaş vardık; önce karşılaştığım, bende değişikliğin başlamasına neden olan arkadaşım ve ben.

kaynak: http://www.kadinlarkulubu.com/

Son düzenleme:
$1600_1.jpg $1600_17.jpg $1600_16.jpg $1600_15.jpg $1600_14.jpg $1600_13.jpg $1600_12.jpg $1600_11.jpg $1600_10.jpg $1600_9.jpg $1600_8.jpg $1600_7.jpg $1600_6.jpg $1600_5.jpg $1600_4.jpg $1600_3.jpg $1600_2.jpg $1600_18.jpg
Eki Görüntüle 736481 $kilolu_zayif__4.jpg $kilolu_zayif__5.jpg Eki Görüntüle 736484 $kilolu_zayif__7.jpg $kilolu_zayif__16.jpg $kilolu_zayif__17.jpg Eki Görüntüle 736488 $kilolu_zayif__19.jpg Eki Görüntüle 736490 $kilolu_zayif__23.jpg $kilolu_zayif__24.jpg $kilolu_zayif__25.jpg $kilolu_zayif__26.jpg $kilolu_zayif__28.jpg $kilolu_zayif__30.jpg $kilolu_zayif__2.jpg $kilolu_zayif__31.jpg $kilolu_zayif__32.jpg $kilolu_zayif__33.jpg $kilolu_zayif__1.jpg

RAPOR
14.06.2013/Cuma

Sabah 08:40
1 tam,1 beyaz yumurta
25 gr lor ile yağsız omlet
1 hindi füme
30 gr süzme peynir

Öğlen 13:20
4 parça dersiz kanat
200 tavuk göğüs haşlama
230gr ayran

Ara 15:30
100ml süt
15gr yulaf kepeği
20gr goji berry

Akşam 17:00
2 haş yumurta
65gr süzme peynir
1 hindi füme

2,5 litre su
1 bardak kremali nescafe
2 bardak adaçayı
spor 1,5 saat yoga
bol ev işi :D

kremalı neskafe... biiiiiiippppppppp.. yandınız..

-fazla karbonhidrat alıp almadığı (örn: sabah tost, öğlen ekmek arası döner akşam makarna yeme )
-çok az yemek
-Ana öğün atlamak (maymuna nasıl adapte ederiz bilmiyorum. en azından 3 öğün yesin 8den sonra yemesin)
-akşam yemeğinde meyve yemek (direk şekere dönüşüyor unutmayın)
-akşam 8:00dan sonra yemek
-tek öğünde sadece karbonhidrat almak (örn. patates veya kuru fasülye veya dolma yiyip yanında ekmek yemek veya pilav yemek)
-kızartma ve aşırı yağ içeren yiyecekler (yağ miktarlarını yazmayı unutmayın)
-ve kaçamakla (dondurma, çips, çerez, kek, börek, çikolata)

benim kriterlerim bunlar... çiçek olayı biraz karışık olmuş.
çiçekleri günlük yapacağız ve haftada 7 tane çiçeğimiz mi olacak
çiçekleri hafta sonu mu yayınlayacağız. düşük yaprak sayısında şura ceza mı verecek?
aklıma takılan sorular?

pazartesiden pazartesiye hepinizin raporlarını yayınlamaya devam edeceğim..

kaptanım senide takipe alalım olmaz böyle baak kilo alıyorsun. arada yaz ben dehşet yorumlarımdan yapayım kendi gelirsin. öyle yarışmıyorum diye salmak yok kendini. bir öğün fazla yediysen diğer öğünü az geç. sadece 2 öğünde ekmek tüket, tercihen sabah ve öğlen.. yağ kullanımını azlalt. kızartmalardan vaz geç..

sorularına cevap veriyorum.. evet 7 çiçek. her güne farklı renk bir çiçek. şura cezayı günlük verecek vermesine ama ona sen diyeceksin mesela... şu kişi şu nedenle ceza almalı diye.. çünkü menüler senin sorumluluğunda.. şuranın pazartesi günkü raporu beklemesine gerek yok. onlar görsel olarak kendimizi topluca görmek için..

maymun süper çalışmalar yapmışşsın...:46::46::46: hele şu öncesi ve sonrasılar harika.... gelinliği görünce bengi ye yolladığım resim geldi.. hala telefonunun ekranında mı o resim ? :1::1:

benim menüm:

07:30 biberli omlet (biberler 2 yk yağda çevrildi.. omlet 5 yumurtayla yapıldı 4 kişi yedi)
2 çatal beyaz peynir
çay (şeker ve tuz kullanmıyorum)

11:00 1 adet civarı simit. tam miktarı hatırlamıyorum. 2 simiti 3 kişi paylaştık
çay

14:00 3 yk kadar makarna
1 yk yoğurt
2 yk salata (dışardaydım fazlasını da isteme gereği duymadım)

20:00 2 kepçe kırmızı mercimek çorbası (pişirirken tuz atmıştım)
1/2 büyük patlıcan fırında (patlıcanı haşlayıp yapılıyor)
2 kepçe cacık (içine z.yağı damlatılmış)
karışık tatlı.. içeriğine girmeyeceğim.. kalorisini de bilmiyorum. ama çok lüzumsuzluk yapmışım. aşırı fazla geldi. midem rahatsız oldu.. hem de isteğim geçmedi. şu benginin önerini deneyeceğim. yulaf kepeği de nasıl bir şeyse...

21:30 sonrası çay

bugün çay çukuruna düştüm sanki.. kim bilir kaç kupa devirmişimdir. hepsi de siyah çaydı.. su tahminimce 10 bardak içmişimdir. genelde tepeme dikmek suretiyle bitirdiğimden şişe kontrolü yapamıyorum. ama su konusunda sıkıntım yok. su aygırı gibiyimdir yaz kış.. çok severim su içmeyi.. bu arada su bakanından müsade ederek belirteyim, su konusunda sıkıntı yaşıyorsanız falım çiğneyin bol bol şekersiz.. aşırı susatıyor...

spor olarak 18 dk tiffany ısınma videosu+10 dk popo+10 dk karın egzersizi yaptım.. daha devam edecektim ama körolmayısıca sular çok az akmaya başladığından kendimi çok terletmedim...

Günaydın kızlar
Maymun super paylaşımlar ayrıntılı okuyacağım..
Kaptanım Kremali nescafeyi sen içme demeden önce içmiştim :))) o yüzden sayılmaz.. Senden sonra hep sade ictim..
Ancak dünkü menüme itiraf eklemem lazım;
Düğünde 3 parça tuzlu kuru pasta ( yaş pastayı yemedim)
Bol bol pistte erittim :))
Düğünden sonra bara gittik (aslinda once eve gidip kiyafet degistirdim) burda patladı hersey 2 kadeh votka bitterlimon, 1 margarita, biraz patlamış Mısır (yagsizdi) ve karışık çerkez ve yarım kelle paça corbasi :)) bol dans (tempolu)

Back