• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

geçmişi okudum geldim.. şimdi gelelim cevaplara...

12 06 2013

21:00
1 dolma
2dilim karpuz

23 00
1 dilim ekmek
1 dilim peynir

21 :00
1 porsiyon patlıcan oturma
2 dilim kepek ekmek

seni saatler hususunda yemek bakanıma havale ediyorum. Ne kadar geç kalkarsan ve yatarsan yat, saat olarak bir kere 8 den sonrası çok sakıncalı.. bence yavaş yava aşağılara çekmeye çalış saatleri.. seninle özel çalışmalar yapıyorduk.. Bir bahsetsene şimdiye kadar ne yaptık, ne kadar yararlı oldu.. şu saat olayına da el atalım..

melinda22 ( 54,50 / / / )
gdogan ( 54,20 / / / )
sura260511 ( 84,50 / 84,50 / 0 / % 0.0 )
innuk ( 65,60 / / / )
maymunarmut ( 83,80 / / / )
bengi-arwen ( 60,00 / / / )

Kızlar bilerek böyle başlattım herkes doldursun diye çünkü kaptancık gelemeyebilir ya. Rahat olsun hallolsun canını sıkmasın diye. Kilo verememişim ama belliydi almadığıma şükür final stresiyle. ama bomba gibi geliyorum haftaya :32:

şuracım beni düşündüğün için teşekkür ederim.. netim geldi kurtuldum stresten :)

13 haziran
9,30
kepek ekmek arası dometes, peynir

öğlen
12,00
yeşil salata
çoban salata
1 adet içli köfte
3-4 yk zy taze fasulye

ara
16,30
195ml ayran

akşam
8,30
1 kase arpa şehriye çorbası
salata
yoğurt

22,00
1 adet eti hoşbeş
2 litre su
200 kere ip atlama
40 twist

bu ayran olayını çok tuttum ben.. akşama inanılmaz etkisi oluyor. Hoşbeş 1 paket yerine 1 tane mi yedin? O zaman iyi. Ama paketse kötü..

...

Bengi bakanıma tam not veriyorum. Çok güzel istatistik tuttu. Tüm hafta boyunca çok çalıştı. Spor bakanı ile su bakanı biraz bir şeyler yapmışlar.. özellikle su bakanı bitki çayı hususunda ve reklam konusunda çok başarılı. Gene de daha çok çalışmalılar.. :33::33:Çünkü iki üç kere bahsedilip geçildi. Sorun ne Çözüm ne diye sormalılar kendilerine.. Yoksa "ormanlarımız güzeldir. ormanları koruyalım. çimlere basmayalım" diyen bir orman bakanı gibi olurlar.. (not: genel bir örnekleme idi.)

Maymuş üzülerek senden ceo görevini geri alıyorum. zira bakan atama yapamaz :1::1::1: sen arge sin.. bugün argeliğinin ilk adımını ataraktan bizimle core paylaştığın için teşekkür ederiz...

Diğer bakanlarımdan demo yu bırakıp tam sürüme geçmelerini rica ediyorum.. bengi erkenden yayınlamış ama raporlarımız ptesiden ptesiye arkadaşlar.. Hem böylece pazartesi sendromunu da atlatmış oluruz..

Gelelim benim önerime...

Haftanın her günü bir renk;

Pazartesi: Mavi
Salı: Sarı
Çarşamba: Lacivert
Perşembe: Kırmızı
Cuma: Yeşil
Ctesi: Mor
Pazar: Turuncu (Portakal rengi)

Olay şu şekilde gerçekleşiyor.. Bengi menüleri hangi kriterlere göre belirliyorsa o kriterlerin sayılarını ve isimlerini söylüyor. Mesela 9 dan sonra yemiş mi, protein-karbo-yağ dengelemiş mi, vs vs gibi.. Bence 6 yada 8 ideal..

İnnuk su ve bitki çayına bir standar getirmeli.. 3 kategori olmalı... vasat/ideal/harika

Gdogan da spor için ayrıca 3 kategori belirtmeli vasat/ideal/harika.. hatta bir spor programı bile yapabilir. kim neler yapabilir neler yapamaz. ve buna göre video paylaşabilir. her gün yaptın mı yaptın mı diye tepemize ekşiyebilir vs vs...

Şimdi bu renkler nedir..

Haftanın 7 günü her gün için belirtilen renkte bir çiçek çiziyoruz.. Evet çiçek dedim :27::27::27: Sonra bu çiçeğin yaprakları, benginin belirttiği yıldızlar olacak.. Hepsini tamamlayabilenin çiçeğindeki tüm yapraklar tamam olacak. Eksik olan için ise sayı ne kadarını yaptıysa o kadar olacak.. Sporunu yaptığı ölçüde, sarkmış yada dik olacak çiçek... Ve suyunu içtiği ölçüde de soluk yada canlı.. Mesela perşembe günü A kişisi sporunu yapmadıysa çiçeği kırmızı değil soluk pembe olacak..

Sonra pazartesi günleri çizilen bu çiçekler (kim çizerse artık.. ben arge mize verecektim ama o çizmem diyorsa ben büyük zevkle çizerim.. :1::1::1: ) vazoda ilgili yarışmacının adı yazılarak teşhir edilecek.. Böylece sıkıcı raporlarla uğraşmak yerine çiçeklere bakarak kim spor yapmış hangi gün yapmış vs anlayabiliriz. Hem de çok eğleniriz. Bu arada belirtilen renkler gökkuşağını oluşturuyor. Ve gökkuşağını oluşturan da Cücenin altın sandığına ulaşacak!!.. Tabiki efsana.. Kimseye piyango dağıtmıyoruz :9::9::9:

Ayy çok yoruldum yazarken bile.. Sizi okurken düşünemiyorum :27::27::27:

Bengi
$bengi.jpg
Maymunarmut
$maymunarmut.jpg
Gdogan
$gdogan.jpg
İnnuk
$innuk.jpg

***5.Takım 313. Etap***
*JUJU* ( 83,60 / 82,80 / 0,80 / % 0,96 )
aysunayy ( 63,30 / 62,30 / 1,00 / % 1,58 )
dalin26 ( 76,90 / 77,50 / -0,60 / % -0,78 )
biricikoglumertug ( 65,30 / 64,3 / % 1,53 )
birsen-deniz ( 63,50 / 63,00 / 0,50 / % 0,79 )
cornella ( 62,40 / 62,40 / 0,00 / % 0,00 )
Gamze_M ( 62,60 / 61,40 / 1,20 / % 1,92 )
rabyas ( 77,70 / 78,50 / -0,80 / % -1,03 )
toplight ( 68,50 / 69,20 / -0,35 / % -0,51 ) Geçen hafta bildirim yapmadığından kilosu ikiye bölündü
Sevda_M ( 70,50 ) İzne Ayrıldı
ipekyol ( 76,90 / 76,30 / 0,60 / % 0,78 ) 7. Takımdan Geçti
simuzer ( 66,20 / 66,00 / 0,20 % 0,30 )7. Takımdan Geçti
5.TAKIM ORTALAMASI (% 0,09)

o dondurma kaçamağını yapmasaydım. ve pazartesi protein günü sebze dününe çevirmek zorunda olmasaydım. daha iyi olacaktı. dukan zaman geçtikçe zorlaşan bir diyet. bak bugün o kadar hayır dememe rağmen elime yarım dilim tam tahıllı ev yapımı ekmek ile üzerine peynir tutuşturdular ve bana zorla yedirdiler..
haftada iki gün sadece protein diğer günler s+p yapsam nasıl olur?
çayını yapmak isterdim ama mesajını geç okudum. pazar gidip döndüm. ben pazardaki baharatçımdan alıyorum bu tarz şeyleri. burda akatar yok. 2-3 baharatçı var ama turistlere yönelik lokum vs.. satıyorlar tazeleğine güvenemem. bu çayı ancak gelecek hafta cuma alacağım malzemeler ile yapabilirm. ama mate/yeşil çay/funda yaprağı/biberiye karışımı için malzemelerim var..

OOOOOOoooooooppp

Bir hafta çok uzun süre bengicim yaaawww ama mate/yeşil çay/funda yaprağı/biberiye karışımı 5 li çay dedikleri sanırım bu hafta ondan gidelim ama günde 3 fincan içmen gerekiyor bilgine.... Takip edicem ona göre...

Ayrıca Dukan diyetine devam ediceksen. Kendini tamamen bana bırakacaksın.. Menülere bakan sen olabilirsin ama senin menülerinin bakanı ben olacağım anlaşırsak..:29:

Dukan diyetinin kısa özetini geçeyim sana..

Dukan diyeti 4 evreden oluşuyor..

1. Atak evresi : 10 Kg az vermek isteyenler için 3 gün atak öneriyor Dr. dukan. 3 gün üzeri vücutta direnç oluşturacağı için önerilmiyor.

2. Kilo verme Evresi: 1 gün saf protein 1 gün Sebze+Protein olarak geçiyor hedef kiloya gelene kadar..

3. Seyir evresi: Bu evrede artık tamamen yasak olan yiyecekleri yavaş yavaş az az ekliyorsun diyetine.. verdiğin kilo kadar hafta sürecek bir süre yani 10 kg verdiysen 10 hafta sürecek.

4. Koruma evresi: Bu evrede artık diyet bitmiş kilo sabitlenmiş oluyor ancak 4 ana kuralı hayatından asla çıkarmıyorsun..
bunlar.. 1. günde 1 kaşık yulaf kepeği.. 2. Asla asansör kullanmamak 3. Su 4. Her perşembe saf protein günü..

Gelelim senin simdiye kadar yaptığın dukanda benim gördüğüm yanlışlara..

Yulaf kepeği bu diyetin kalbi gibi ama yulaf ezmesi değil.. Dr. Dukan özellikle yulaf ezmesi olmaz diyor hem karbonhidrat değeri sebebiyle hemde yulaf kepeğinden beklenen etkilerin hiç birini sağlamadığı için.. Örn yulaf kepeği bağırsakta fazla kalori emilimini önleyip dışarı atıyor. Yulaf ezmesi tam tersi..Günlük hakkın 1,5 yemek kaşığı..

Bir an önce Yulaf kepeği al Migroslar da satılıyor..

Puding tozu, kuru kayısı, dondurma vs. yok..

Puding tozu şekersiz bile olsa çok fazla nişasta olduğundan 3. evreye kadar yasak bilesin..
Goji berry yoksa meyve de yok hemde hiçç
Dondurma yerine evde yoğurt ile hazırlayabileceğin tarifler var.. aşağıda link paylaşıyorum burdan istediğin yiyeceği yaptığın evreye uygun olması şartı ile hazırlayıp yiyebilirsin..

Dukan diyetinde tatlandırıcı serbest o yüzden tatlandırıcı ile değişik tatlılar yapabilirsin sütlü tatlı hatta yulaf kepeği hakkını kullanarak kurabiye kek vs. yapabiliyorsun..

dukandiyetitariflerim

ertuğ verdiği kilo 1 olarak belirt..

ipekyolun nickinin yanında 51 var onu unutma..

ayrıca takım ortalamanız da 0,46 cıkıyor cornimcim öptüm...

Son düzenleme:
hop bili bili ben geldim. bengicik salı çarşamba perşembe menülerimi yazamadım yoğunluktan belirttimde biliyorsun. şimdi yazsam unuttum ki. hem kaçırmıştımda zaten :21: şimdi sizlere gelince bengicim kilo verememişsin. bence senin vücudun proteinden kilo veremiyor. ben senin yerinde olsam bir hafta sebze yaparım arada bir öğün onuda öğlen seçerek et yerim. birde öyle kırmaya çalış bence. chentiqim kendi cezamı veriyorum hafta sonu izinliyim biliyorsun pazartesi günü 1 saat spor yapıcam.

Şimdi gelelim cezalara:

Bengi:

Pazartesi : Denise Austin: Power Abs Pilates Workout - YouTube + Fat-Burning Funk Dance Workout - YouTube
Salı : Denise Austin: Ultimate Fat Burn Workout - YouTube
Çarşamba :30 Minute Aerobic Dance Workout with Deanne Berry (Full) - YouTube
Perşembe :Latin Dance Aerobic Workout - YouTube

Özellikle sana göre hazırladım kuzum. Bu şekilde verememe ihtimalin yok. Senden ricam yaptıkça bana mesaj atar mısın? Dosya tutacağım tik atacağım yanına. yoksa unuturum kesin :1:

Melinda içinde daha yeni sınavlarım bittiği için onun psikolojisini çok iyi anlıyorum. bende çok kaçırdım bu hafta ama bi yediysem bi yemedim cıslardan zararlılardan. bence izne çıkarsa çok salar kendini. böyle burada olamasada üzerinde bir baskımız var :55: Maymunarmutcum eğer spora yazılmayacaksan sana özel kıvırmalı göbek atmalı bir program hazırlayacağım haber et bana. bu arada kaptanımız kilo almış ne ceza veriyoruz kızlar :33: kaptanım senden birşey isteyeceğim üzerinde sorumluluk var bebişin var ama girdiğin sürece sende gün gün bizle menülerini paylaşır mısın?? kilolar gidiyor ama şişlikte olsa gelmesi kolay oluyor. Bu haftalık bunu istiyorum senden olur mu ki acaba :46:

İnnuk ve küboşum sizlerde ister misiniz program. aslında küboş dün akşam hoşbeş yemeseymiş çok iyiymiş bu akşam yeseymiş daha iyi olurmuş. kızlar sizinle çok komik bişeyimi paylaşmalıyım. bu sabah 6da kalktım ki ben uyanınca deli gibi su içerim yarım litreden fazla :1: bu sabah kalktım bir bardak dahi içmedim ki tartılıcam ya ozaman şişlik olur diye. susuz yattım tükürüğümü eme eme çok komikti :52: bir yandanda dua ediyorum Allahım yüzümü kara çıkarma nolur kilo almamış olayım diye :52: anneme anlattım aynı suratı bu şekilde oldu :53::30:

Lalalalalal maymuş ve innuk burda :46: kızlar sizin isimleriniz neler ben neden bilmiyorum ki :26:

Zencefilli Diyet Limonata

Zencefilin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Zencefilli ve splenda ile limonata yaparsanız zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

* 3-4 adet taze zencefil
* 8 adet limon
* 2 yemek kaşığı toz splenda
* 10 bardak su

Zencefiller kabukları soyulup birkaç parçaya bölünür. Bir tencereye su, tatlandırıcı ve taze zencefil konup kaynatılır. Şurup kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Limonlar küçük parçalara bölünüp blender veya mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar çekilir. Bir tülbentten geçirilerek suyu zencefilli şurupla karıştırılır. Tadına bakılarak istenildiği oranda su eklenir.

Ev Limonatası

· 10 adet sert ve sulu limon
· 1 demet taze nane
· 800 gr. toz şeker
· 5 litre su
·
Limonlar yıkandıktan sonra ince ince rendelenir. Şeker ve saplarından ayrılıp iri doğranmış nane eklenir. Kabukları rendelenmiş limonlar ince halkalar halinde doğranarak karışıma eklenir. Bu karışım dakikalarca macun kıvamına gelene kadar yoğrulur.
5 litre su ilave edilir, yoğrulmaya devam edilir. Şeker iyice eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra karışım, içindeki malzemeler alınıp süzülür. Nane yaprakları, buz ve limonla süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Kuzucuklarım ben tatlandırıcı kullanmamanızı tavsiye ediyorum mesane kanseri yapıyor çünkü. onun yerine denildiği gibi az esmer şeker daha yararlı.

siz de beni heyecanlandırmak içn mi yorum yapmıyorsunuz sisteme ya... dışarı çıktım geldim yorum yok hala :43::43::43:

aferin küboşcum chentiq ben okudumda anlamadım yahu ne demek istediğini :1: asıl sen benim dediklerime cevap versene kaptanım :1:

afferim kızlar.. tüm sınavları ezin geçin...

ımmm kem kümmm ıhh mıhh.... ya aslında menülerimi yazarım yazmasına da sizi kötü etkileyeceğimden korkuyorum. hatta benginin o gülüp kırdıran yorumlarına bakınca paylaşasım gelmişti ama bizim bmi ler arasında dünya kadar fark var.. ben size çoook kötü örnek olabilirim..

bir de beni çok sıkı takibe alın spor konusunda. bana da "çentik" atın yaptıkça. çünkü yapamıyorum.. bu arada şu aralar kilo almam normal kızlar... sebebi özel olduğundan açıklayamıyorum ama hamilelik veya ilaç kullanımı değil..

hımm... gene de siz bilirsiniz tabii.. boynum kıldan iince...

umarım kötü birşey değildir kaptanım ozaman seni bu hafta spor takibine alıyorum :33: bengicik gibi ama ondan ses çıkmadı noldu ki acaba. benginin videolarına bak bakalım sana ağır gelir mi yada yaptığın birşey var mı onu mu takip edelim :32:

İnnuk sanırım dukani kendime göre uyarlamam iyi olacak.. Sadece Perşembe saf protein sonra protein sebze.. Çünkü olmuyor boyle bağırsak hareketim sıfır oldu karnım taş gibi..
Sura ceza icin teşekkürler Pazartesi hariç yapacagım videolar guzel ama pcden indirip DVD den izlemenin yolunu bulmam lazım evde pc ters yerde iPhoneda tv bağlanmıyor kablo almam lazım.. Ama bir yolunu bulup yapacagım sadece Pazartesi yapamam çünkü yoga var...
Kızlar geç yazdım çünkü nişanlım bana sürpriz yaptı erken geldi.. Unuttuğum yanıtlar olabilir.. Yarın detaylı gecmise bakacağım.. Öpücükler hepinize..

Back