Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana kızmayın ama tartıldım açken 56.4 geldim yaaa bu nası iş arkadaş yaaa acaba bizim tartı mı bozuk daha altını göstermio muAma haksızlık yaa ne inatçı yağlarım varmış
yaaa ben maymuna yorum yaptım nasıl olsa aynı şeyleri yiyorsunuz..
Not: o korkunç resimde telefonumun ana ekranı yaptım.. Malum telefon hiç elimden düşmüyor..
Bugün rapor yazmayacağım uzun bir itiraf listem var zaten..
Maymunarmut bugün canımız ne istiyoo
ÖNEMLİ
%0,30 nedir?
60 kilo olan biri bir haftada 200 gr. verirse zayıflama oranı %0,33
70 kilo olan biri bir haftada 200 gr. verirse zayıflama oranı %0,29
80 kilo olan biri bir haftada 200 gr. verirse zayıflama oranı %0,25
Haftada 200 gr. vermek normalin de altında ve dolayısı ile ulaşılabilir, böyle bir platformda zaman harcadığımız ve harcattığımız için de ulaşılması gereken bir kilo kaybı. Ha'di bu hafta veremedin, haftaya ver hiç değilse.
Bu oranı kullanarak, son iki ayın etap genel sıralama listelerine baktım. Durumlar cidden kötü.
Ortalama olarak her hafta 3 takım bu oranın altında kalıyor. Ancak son etabımız olan 310.etap tarihin rekor zirvesine ulaştı.
310. etapta toplam ortalaması %0,30 un altında olan takım sayısı: 6
Henüz oylamaya sunacak kadar net bir öneri oluşturamadım. Sizlerden ricam bu konuyu takım içinde görüşerek, oluşturduğunuz önerilerinizi burada paylaşmanız.
Benim aklıma gelenler radikal öneriler. Çünkü zayıflamanın disiplin gerektirdiğini ve bu nedenle de ekstrem durumlar dışında tolerans hak etmediğini düşünüyorum. Şöyle ki;
1) 3 aylık süre zarfında ilk üçe giremeyen takım kapatılsın. Üyeler başka takımlara dağılabilir.
ve
2) 3 aylık süre zarfında 6 kere (toplam süre olan 12 haftanın yarısı) takım toplam oranı %0,30 un altında olan takım kapatılsın. Üyeler başka takımlara dağılabilir.
Burayı zaman öldürdüğümüz ve boş yere çabaladığımız değil, kilo verdiğimiz bir yer haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
İlginize ve bilginize.
Şu ana kadar görüşler hep bu yönde tatlım..
Siz yine de benim mesajımı takım topiklerinize kopyalayın.. 100 civarında insan var.. Birinden birinin aklına çok daha güzel bir fikir geleceğine eminim..
Bu hafta sonuna kadar hiç değilse öneriyi oluşturabilirsek, önümüzdeki hafta da oylama yaparız. Sonra da uygulamaya geçebiliriz, diye düşünüyorum..
Kendi kendime düşünürken bir de şu fikir geldi aklıma..
Misal üye 75 kiloyla giriş yaptı. Hedefi 60 kilo olmak.
15 kilo verecek yani.
Ayda 1 kilo vermeli, diye düşünüyorum. Bu da ne eder? Hedefine ulaşmak için 15 ay gerekiyor demektir.
15 ay içinde hedefine ulaşamıyorsa karne hakkını kaybetsin.. :44:
canım çok güzel bir uygulama yapmışsın
benim tıkandığım takımla sorun yaşadığım nokta bu
yani burda bi amaç var kilo vermek korumak değil
aylar olmuş takıma gireli 1 kilo vermek resmen kendine de eziyet takımada eziyet
ben kendi takımımda bu güne kadar kim kaç kilo vermiş uygulasması yapıyorum
durum çok komik
üzülüyorum ya
bence takım kapatılsın değilde üyelere yönelik sert uygulamalar olsun
kaptanlar daha acımasız olsun
diyelim 1 ayda verilmesi gereken en az bi kilo
veremedi mi şahıs diskalifiye
zaten veremiyosa 3.hafta izne ayrılsın yani
2. şıkta senin için zor olacak
yani 6 kere ortalama altında kalma olayını sanırım sen takip edeceksin
sana iş çıksın istemem tatlım
Kadisim teşekkür ederim fikirlerini paylaştığın için..
"Kaptanlar daha acımasız olsun" önerine katılmıyorum.
İşi kişiselleştirmek anlamına gelir bu..
O nedenle şimdilik çerçevesi belli olmayan, öneri kılığına bile bürünmemiş bu fikirleri, ilave fikirlerle yoğurarak netleştirip "Karar" haline getirmek en doğrusu.
Karar olarak yaptığımız uygulamaları, üye okur, bu yöntem demoralize ediyorsa eğer, başka topiklerde zayıflar, kendi güncesini açar.. vs.
Ben de misafir dönemimde genel listeleri ve takım analizleri yapmaya başladıkça anladım durumun vehametini.. Cidden kötü.
Sizler zaten takım alt tüzüklerinizde, istediğiniz kuralları düzenleyebiliyorsunuz.
Ben kaptan olsaydım hiçkimseyi izne ayırmazdım bu bir. Sadece deniz tatili ve hastalık iznini kabul ederim.
Kilo bildirimini fotoğrafla isterdim.
Bir ayda 2 kilo veremeyeni de diskalifiye ederdim. Tabii bu kuralları başta koyardım. Kabul etmeyen varsa tatsızlık çıkmadan gitsin diye.. Ama oluşumunu tamamlamış bir takımda böyle bir karar,oybirliği sağlanmadıkça alınamaz. Herkesin okey demesi lazım..
Neyse.. geyiğe çevirmeyeyim konuyu..
Raporda takip etmek benim için zor değil. Yeter ki bir şeyler düşünelim ve artık kilo veremeyen üyemiz kalmasın.. Hele hele kilo alanlar hiç olmasın..
Not: Cuma günü sizin takımdayım.. 4 gün sonra kavuşuyoruz..
karne cezası bana mantıklı geliyor kişi ayda 1 kilo dahi veremiyorsa bir karşılığı olması gerek diye düşünüyorum ama takımımda da yayınlayacağım belki farklı düşünenler çıkabilir:)
Meyvemi yerken mesajlarınızı okumak güzel oldu..
Haklısın, baktıkça içimin sıkıştığı kişilerden biri de sensin.. Sana bir karne hazırlasam, senin kadar mutlu olacağımı biliyorum..
Evet, haklısın.. Uygulamada her takım yönetiminin üyeleri tek tek takip etmesi gerekiyor.. Bu uygulama, ben veya başkası olsun tek kişinin altından kalkabileceği bir şey değil.. Ama bunu başta kurduk mu gerisi kolay.
x üye geldi. Hedefini söylediği anca giriş kilosu belli vereceği kilo ve vermesi gereken süre belli. Hatta şu işi pratikleştirebilir. İlk başta takım listesi hazırlanır. Her üyenin yanına parantez içinde bu bilgi eklenir. Nicki öyle olur yani bundan sonra..
Örnek:
Ayşe yeni üye ve 27 mayısta giriş yaptı. 70 kilo. Hedefi 8 kilo vermek ve 62 ye inmek. 8 ay sonra bu hedefe ulaşmak zorunda. Yani
27 Ocak 2014 de hedefine ulaşması lazım.
Ayşenin yanına bu not eklenir. Şöyle:
Ayşe (27.01.2014=62)
gibi..
Diskalifiye edilmesi çok daha doğru olur. Katılıyorum.
Çünkü böyle bir al, bir ver.. Sonuca bakıyorsun fena..
Bir oran daha vereyim size:
Bugüne kadar Cuma yarışmasına katılan kişi sayısı: 1303
Mezun olup karne alan sayısı: 166 Oran : %12
Evet, S_A nın önerisi yani karne almama yerine diskalifiye çok daha doğru olur.
"Ayda 1 kilo" şartını şöyle düşünebilirsin belki..
"Aylık" olarak bakarsan açı daralmış oluyor.. Oysa biz hedefini aya çeviriyoruz.
Hedefi 15 kiloysa bunu 15 ayda vermeli diyoruz.
Bir ay 700 gr verir.. bir sonraki ay 1,3 kilo verir ve açığını telafi eder.
Bu olası salmaların, her hafta sonu düzenli olarak yapılan kaçamakların da önüne geçecektir..
Diyet, kaçamak kadar düzenli yapılsaydı mezun oranımız çok daha güzel olurdu..
Bunun çözümü kolay.
Ramazan 1 ay sürdüğü için hesaplamaları yaparken bu ayı devre dışı bırakırız.
Yukarıdaki örnekteki Ayşenin yanına 27.01.2014 değil de +1 ay yapıp 27.02.2014 yazdık mı işlem tamamdır.
Verilir, verilmesi de gerekir zaten.. Veremeyen da yarışma ortamında yarışmacı olarak değil de kurduğu diyaloglar adına bulunmaya devam eder.. Ama bir insanın "yarışmacı" kimliği varsa burası da onun için çalışan, uğraşan, mesajlarını okuyan, listelerini hazırlayan birileriyle doluysa.. bu insanın önce kendine sonra da bu kişilere karşı sorumluluk hissetmesi gerektiğini düşünüyorum.
Veremeyenler, alanlar, hele hele izne gidip kilo alarak dönenler yüzünden takım ortalamaları düşmüyor mu zaten?
Ey güzel Allahım! Kaç kişinin çenesini bana verdin, diye merak ediyorum.. Hem okumuyorlar diye söyleniyorum hem de destan yazıyorum.. Oy karşıki dağlar!
sevgili juju ben bu konuda sana katılmıyorum bu platforumun zayıflama platformu olduğunu unutmamak lazım bu topiğe katılan kişiler eger amaçları zayıflamaksa kusura bakmayın ama boğazlarını tutucaklar arkadaşım. önüne gelen herseyi ye sonrada neden zayıflayamadım de.gercekten zayıflamayı ciddiye alan ve çaba gösteren insanların emekleri ne olucak o zaman şahsen ben gerçekten cok emek harcıyorum saatlerim spor salonlarında geçiyor. evimin çocuklarımın zamanlarından alıyorum ve gayret gösteriyorum.
isteyen insan amacına ulaşır. allah sağlığımızı elimizden almasın ve inanın gerisi gelir en 42 yasında bayanım be 80 kiloyla başladım buraya 2.5 ay oldu 16 kiloya yakın verdim azim ve sabır olunca her sey olur
Yok hayır öyle düşünme.. Eğer ben de kaptan olsaydım seninle uzun uzun bu maddeler hakkında konuşurdum. Çünkü her biri de üstünde düşünülmesi, tartışılması gereken güzel öneriler. Herbirinde kendi bakışıma göre doğru/yanlış bulduğum noktalar var.
Ancak kendi adıma öncelikle genel çatıda küçük de olsa bir ayarlama yapmak mantıklı geldiğinden ve fazla da zaman kaybetmeden bu amaca yönelik bir öneri oluşturmak gerektiğine inandığımdan detaya girmedim.
Sondaki kısmı şöyle toparlayalım.
Benim yola çıkış fikrim şuydu:
Toplam süre 3 ay (12 hafta)
Bu sürenin yarısında (6 hafta) takım ortalaması %0,30 un altında olan takım kapatılsın, üyeler başka takımlarda devam edebilirler.
Böyle bakınca sert bir uygulama gibi görünmesine karşılık, uygulaması ve takibi kolay. Amaçlanan takım kapatmak değil zaten. Ortamı disipline etmek. Ne bileyim izinden dönen adam kilo aldıysa dönmez belki o zaman.. Kilosunu verir, öyle döner. Kaçamak yapanlara takım içinde yaptırım getirilir.
Takım olarak yüzdeyi yükseltmeye yönelinir ki bu da zaten bireysel başarıyı da getirir.
Diğer önerimi (her ay 1 kilo vermek) de bununla desteklediğimizde bireye otokontrol sağlar.
Ben takım analizleri hazırladığımda bir kaç arkadaştan "iyi ki hazırladın ben bunca zamanda bu kadarcık mı kilo vermişim" diyenler oldu. Farkında değil yani durumun..?
Tekrar yazıyorum.. benim amacım takımları kapatmak değil. Bu amaçla benim bunca yıldır burada verdiğim hizmet birbiriyle uyuşmaz zaten. Ben farkındalık ve ortalamaya önem verilmesini sağlamaya çalışıyorum.
Sen diyorsun ki;
Değerlendirme her 4 ayda bir yapılmalı. Oranın altında olunca sarı kart, 2 sarı kartdan sonra ceza. En düşük ortalamayı alana uzaklaştırma (başka bir topiğe vs.) cezası. Kaptana ceza.
(özetlerken dilerim yoldan çıkmadım)
Burada aksak noktalar var:
1- Her 4 aylık dönemde takım ortalamasını düşüren üyeler farklı olabilir. İlk sarı kartta ortalamayı düşüren kişi izne ayrılabilir, yarışmadan ayrılabilir. Takım ortalamasından sarı kart alıp, sonra bunu bireye çevirmekte zorlanılacağını düşünüyorum.
2- Bireyin başarısızlığının kaptana mal edilmesi doğru gelmiyor. Kaptan elinden geleni yapıyor diyelim, birey haftada 3 gün kaçamak yapıyor. Bunu kaptan takım içinde halletmeli. Takım içinde "x olmazsa diskalifiye" konusunu kaptan oturtmalı. Birey de kendi özgür iradesiyle ya kendine çeki düzen verir -ki amaç bu- ya da gider.
3- Uzaklaştırma için karantina topiği bile açılabilir. Ama bu ne işe yarar, onu anlayamadım. Ha belki üye kendini karantiya alınmaktan ötürü rahatsız hisseder.
Senin önerin genel görünse bile yine kaptanların teke tek detaylı bir zaman ayırmasına dayanıyor ki bu konuda benim yapabileceğim yorum bitiyor. Ben daha kestirme yollardan yanayım.
İşin özünde.. zayıflamak kişinin öncelikle kendi isteğiyle olacak bir şey. Biz bu platformda bu isteğe sahip insanlara el veriyoruz. Ama benim elimi uzattığım insan gidip lahmacun yedim, börek yedim, baklava yedim diyorsa ben bu kişiyle uğraşmak istemem.
Katılıyorum. Eğer sağlık problemi yoksa -ki yeri gelmişken çabaladığı halde kilo veremeyen üyeleriniz varsa lütfen ikna edin tahlil yaptırsınlar, hormonal veya insülin sorunları olabilir- isteyen kişi zayıflar. Gerçekten isteyen kişiyi de koyulacak hiçbir katı kural rahatsız etmez.
Bu arada çok güzel kilo vermişsin, tebrikler..
..ve diğer konu. Gerçekten de çabalayan bir lokma kaçamak yemeden kilo vermeye çalışıyor kişi. Kendi ortalaması güzel. Ama takımda 2-3 düşük ortalamalı kişi yüzünden komple takım güme gidiyor. Ben o kişinin yerinde olsam asıl bu beni demoralize eder. Düşünsene ben başarmışım kendi adıma.. Ama takımım yerlerde sürünüyor. Yarışmacı olsam bu tempoya fazla dayanmam ve ayrılırım. Sen lahmacun ye sonra benim başarıma gölge düşür.. Böyle bir hakkın yok ki. Biz takımız.
Kendimden örnek vereyim. Geçici misafir dönemindeyim biliyorsunuz. Şu ana kadar 5. ve 6. takımlarda etap bitirdim. Bu hafta 7. takımdayım. Her takıma girerken söz veriyorum. Takımcım, diyorum.. Bu hafta en az 300 gram vereceğim. Bu sözü vermek beni motive ediyor, yalpalayacak olursam kendime sözümü hatırlatıyorum. Kimseye mahcup olmayayım diyorum.. kişilerin çoğunu tanımadığım halde.. Ve işe yarıyor. 5. takımda 500 gr. ve 6.takımda 700 gr verdim bu şekilde.
Kendi verdiğim sözü kendim tutuyorum. Ama takımda ortalamayı düşüren insanlar varsa ve durum düzenliyse ben de o takımın kalıcı üyesiysem.. kimse kusura bakmasın ama ayrılırım yarışmadan.
İsmini yanlış hatırıyorsam ata29 du galiba.. O da dün aynı fikri paylaştı. Ben de, kilo bildirimini fotoğraflı yapan biri olarak görüşümü paylaştım.
Şiddetle katılıyorum.
Aynı aksak noktayı burada da öne sürüyorum.
Ben kendi adıma kaptanların ceza almasına karşıyım.
Kaptanlar olmasa bu yarışma yürümez. Bana da yapacak iş kalmaz.. :118:
Kaptanlar değişebiliyor, ayrılabiliyor.. Bu baskıyı onların üzerinde kurmak bana haksızlık gibi geliyor.
Genel kuralı öne sürerek, takımda disiplin sağlamasının kaptan açısından daha huzurlu olacağını düşünüyorum.
Şu anda bile takımlarda zaman zaman gerginlikler yaşanıyor, biliyorsunuz.
E şimdi bir de üstüne bu baskıyı ekle.. Kaptanlar o zaman kılıçlarını kuşanırlar.. Sonra da her takımda kaç kişi banlandı onu seyrederiz..
Kaptanımm..
Bana yardım edin yaa..
Gerçekten birilerinin beni kolumdan tutup silkelemesine ihtiyacım var. Çok fena dağılmış durumdayım. Vakitimi hiç bir şeye yetiştirememeye başladım..
Burdan kopmak asla asla asla istemiyorum. Gelmediğim günler kendimi çok suçlu ve kötü hissediyorum ama ne zaman açsam topiği bir şey oluyor iki kelime yazamıyorum. Geçmiş okumak arkadaşlarımın sohbetine katılmak istiyorum. Kendimi çok disiplinsiz ve dağılmış hissediyorum.
Günlerdir sürekli işe geç geliyorum. İş yerinde işlerimi yetiştiremiyorum. Mayısın sonu geldi hala nisan ayı raporunu veremedim. Ev işleri işe yığılmış hafta sonu bir ucundan başlıyorum ama sonu gelmiyor bitmiyo bir türlü..
İş yerinde şu an serdim işleri size yazıyorum. Sürekli biri eliyor başıma.. Skype iki dk susmuyor. sadece 1-2 saatliğine görünmez olmak istiyorum.Dün akşam menümü yazmaya girdim geçmişi az okuyum dedim baktım saat 18:20 olmuş arkadaşım arıyor çıkmıyormuyuz diye.. Yazamadım yine..
Hakikatan beni tutun sallayın kendime getirin. Ne ceza verecekseniz razıyım..
Bu şekilde gitmeyecek kendime gelmem lazımmm
Ben bu fikri çok beğendim çok güzel olur bence Kilo hedefi tamam ama zaman hedefi de olmalı.. Daha motive edici olur..
Ok dir bunu cumaya kadar ilk fırsata yapacağım
yaaa ben maymuna yorum yaptım nasıl olsa aynı şeyleri yiyorsunuz..
şaka bir yana kusura bakma her halde gözümden kaçmıştır.. patatese ölümmmmm...
Kahrolsun şişko patatesleeeeeeeeeeeeeerrrr
Melindacım bugün daha canım bişey çekmedi sütlü müsli yedim artık akşama bakıciğiz.Canın sağlıklı bişeyler çeksin ki ben ordan hissederimMaymunarmut bugün canımız ne istiyoo
Ödem atmak için kolay bir öneri........
Ne alaka diyebilirsiniz, ama dün sevgili bir arkadaşım benden kısa zamanda ödem atıp 1-2 kilo vermek için bir reçete istedi. Ben de ihtiyacı olan herkes okusun diye bloga yazıyım dedim.
Ödem niye olur? Vücut yani lenf sistemimiz niye su tutar? Kendimizi şişmiş hissederiz ve buna genelde düzensiz ve yetersiz bağırsak hareketleri eşlik eder.
Çünkü muhteşem bedenimiz çoook akıllı ve bizim ona yaptığımız her şeye karşı bir çözümü var. Vücudunuz yeterince su alamadığında kıtlık bilincine girer ve Bana yeterince su gelmiyor, ama lazım der ve elindeki suyu tutmaya başlar. Kısaca aslında yeterince su içseniz bedeniniz bir oh çekecek ve tuttuğunu bırakacak.
Ben The LifeCo Wellbeingde çalışırken her gün birçok insanın Tanitayla beden analizini yapıyor, kanlarını inceliyordum ve beni en çok dehşete düşüren gerçekten de kimsenin su içmiyor oluşuydu. Susuzluktan birbirine yapışmamış kırmızı kan hücresi görmek ancak detokstan sonra mümkün oluyordu.
Bence sıkıntılarımızın birincil sebebi susuzluk. Bir keresinde hapishaneye düşen bir doktorun, mahkumların nerdeyse tüm sağlık sorunlarını yeterli su içmelerini sağlayarak çözdüğünü okumuştum. Hatta adamın tahliye zamanı gelmiş, deneylerine devam edebilmek için hapisten çıkmayı reddetmiş.
Neyse sanırım mesajı anladınız, SU İÇMENİZ LAZIM, su için, hatta nolur, hatta lütfen, hadi biraz su için, için ki atın şu tuttuklarınızı. Ve su içerseniz, söz bir süre sonra bağırsak hareketleriniz de yağmur sonrası açan güneş gibi mükemmel olacak. Çünkü kalın bağırsağın da posayı atmak için suya ihtiyacı var.
Ama alışkanlığınız yoksa tabi susayınca içmek geç kalınmış bir çözüm bu yüzden ben eskiden 1,5 litrelik şişeler taşırdım elimde, sürekli içerdim. Mesela sabah kalkınca 1 şişe bitmeden kahvaltı yok gibi kurallarım vardı alışkanlığı edinene kadar.
Peki en çok tartışılan ne kadar su içmeli? Çok su kötüdür deniyor ama tek riski aslında vücudunuzdaki tuzların çözülmesine sebep olması. Zaten o zaman soğuk ve halsiz hissedersiniz. Bence ne kadar suyun cevabı idrarınız. Ne zamanki idrar şeffaf, su rengi ve kokusuz o zaman tamamdır.
The LifeCodaki misafirlerimize de su için diyince herkes bunalıma giriyorduJ İlla sade su içmeniz şart değil, taze sıkılmış meyve suları, bitki çayları da bu gruba dahil. Mesela suyunuzun içine himalaya tuzu, spirulina, limon gibi şeyler de koyabilirsiniz.
Ben ne yapıyorum? Sabah uyanınca mutlaka içtiğim bitki çaylarım var, ama sıcak olduğu için suyla karıştırıp ılık içiyorum. Aromalı su gibi oluyor. Hatta ılık suya tuz eklerseniz bağırsak hareketleri için süper (bkz yogi detoks)
Önemli bir not: Yemekten 15dk önce, yemek sırasında, yemek sonrası en az 30dk su içmeyin. Çünkü sindirim sıvıları suyla etkisizleşiyor, sindirim zorlaşıyor.
Şimdi aslında maydanoz kaynatın, masaj yaptırın gibi işe yarayan tavsiyeler de verebilirim ama bunlar ikinci sırada bence.
(5. takımdan cornella paylaşmış bir yerden alıntılamış ama yazmıyor)
Ödem atmak için kolay bir öneri........
Ne alaka diyebilirsiniz, ama dün sevgili bir arkadaşım benden kısa zamanda ödem atıp 1-2 kilo vermek için bir reçete istedi. Ben de ihtiyacı olan herkes okusun diye bloga yazıyım dedim.
Ödem niye olur? Vücut yani lenf sistemimiz niye su tutar? Kendimizi şişmiş hissederiz ve buna genelde düzensiz ve yetersiz bağırsak hareketleri eşlik eder.
Çünkü muhteşem bedenimiz çoook akıllı ve bizim ona yaptığımız her şeye karşı bir çözümü var. Vücudunuz yeterince su alamadığında kıtlık bilincine girer ve Bana yeterince su gelmiyor, ama lazım der ve elindeki suyu tutmaya başlar. Kısaca aslında yeterince su içseniz bedeniniz bir oh çekecek ve tuttuğunu bırakacak.
Ben The LifeCo Wellbeingde çalışırken her gün birçok insanın Tanitayla beden analizini yapıyor, kanlarını inceliyordum ve beni en çok dehşete düşüren gerçekten de kimsenin su içmiyor oluşuydu. Susuzluktan birbirine yapışmamış kırmızı kan hücresi görmek ancak detokstan sonra mümkün oluyordu.
Bence sıkıntılarımızın birincil sebebi susuzluk. Bir keresinde hapishaneye düşen bir doktorun, mahkumların nerdeyse tüm sağlık sorunlarını yeterli su içmelerini sağlayarak çözdüğünü okumuştum. Hatta adamın tahliye zamanı gelmiş, deneylerine devam edebilmek için hapisten çıkmayı reddetmiş.
Neyse sanırım mesajı anladınız, SU İÇMENİZ LAZIM, su için, hatta nolur, hatta lütfen, hadi biraz su için, için ki atın şu tuttuklarınızı. Ve su içerseniz, söz bir süre sonra bağırsak hareketleriniz de yağmur sonrası açan güneş gibi mükemmel olacak. Çünkü kalın bağırsağın da posayı atmak için suya ihtiyacı var.
Ama alışkanlığınız yoksa tabi susayınca içmek geç kalınmış bir çözüm bu yüzden ben eskiden 1,5 litrelik şişeler taşırdım elimde, sürekli içerdim. Mesela sabah kalkınca 1 şişe bitmeden kahvaltı yok gibi kurallarım vardı alışkanlığı edinene kadar.
Peki en çok tartışılan ne kadar su içmeli? Çok su kötüdür deniyor ama tek riski aslında vücudunuzdaki tuzların çözülmesine sebep olması. Zaten o zaman soğuk ve halsiz hissedersiniz. Bence ne kadar suyun cevabı idrarınız. Ne zamanki idrar şeffaf, su rengi ve kokusuz o zaman tamamdır.
The LifeCodaki misafirlerimize de su için diyince herkes bunalıma giriyorduJ İlla sade su içmeniz şart değil, taze sıkılmış meyve suları, bitki çayları da bu gruba dahil. Mesela suyunuzun içine himalaya tuzu, spirulina, limon gibi şeyler de koyabilirsiniz.
Ben ne yapıyorum? Sabah uyanınca mutlaka içtiğim bitki çaylarım var, ama sıcak olduğu için suyla karıştırıp ılık içiyorum. Aromalı su gibi oluyor. Hatta ılık suya tuz eklerseniz bağırsak hareketleri için süper (bkz yogi detoks)
Önemli bir not: Yemekten 15dk önce, yemek sırasında, yemek sonrası en az 30dk su içmeyin. Çünkü sindirim sıvıları suyla etkisizleşiyor, sindirim zorlaşıyor.
Şimdi aslında maydanoz kaynatın, masaj yaptırın gibi işe yarayan tavsiyeler de verebilirim ama bunlar ikinci sırada bence.
(5. takımdan cornella paylaşmış bir yerden alıntılamış ama yazmıyor)
sizlere karar defterini arada takip edin yazmıştım. bunlar orada konuşulanlar. size yansıtmayı bu şekilde istemezdim. ama malesef durum bu.. arada bazı yazışmalar kişilerin yazdıklarına yorum mahiyetinde. pazardan beri yazılıyor. herkes görüşünü bildiriyor. ayıklama yapmadım yazılara.. zaten yeterince fazla vaktim gidiyor, oraya da görüşlerimi bildirdiğim için. ben sadece genel çerçeveye bakın diye söylüyorum. diğer kaptanların, yarışmanın kurucusunun düşüncelerini de bilin..
innuk geçmişi okuyor heralde.. bakalım nekadar sürecek...
27 MAYIS 2013 PAZARTESİ
KARAGÜN
sabah
füme dille omlet
dil peyniri
hindi füme
lor
öğlen
250gr tavuk butu
yayla çorbası
yoğurt
ligth mayonez
ara
yulaf kepeği
süt
kuru yayısı
ara
dondurma/baklava
akşam
pizza
dondurma
kabak çekirdeği
not: lütfen yorum bile yazmayın kendimi gökdenenden atacağım..
Yorum yazmayın demişsin ama tutamadım kendimi..
Kendimi gördüm resmen menünde
Sabah çok istikrarlı bir başlangüç, oldukça güzel bir öğle yemeği.. amaa akşam saatleri yaklaşınca azan coşan bir bünye..
günde iki kere dondurmaa..
şimdi benim yorumuma ne denir? dinime küfür eden müslüman olsa dimi ?
arada yazmayı unuttuğum çikolatalarda vardı..
innuk ben kendime çeki düzen verdim bugün. menüme bak.. sende lütfen kendine gel...
biliyorum yoğunsun ama kendine özen göstermezsen hayatın anlamı olmaz ki..
28 MAYIS 2013 SALI
GÜZEL GÜN
Sabah 08.45
2 adet haş yumurta
1 hindi füme
45 gr dil peyniri
Öğlen 12.15
1 kase yayla çorbası
6 adet fırında köfte
100gr yoğurt
Ara 15.00
200ml laktozsuz süt
15gr yulaf kepeği
1 kuru kayısı
Akşam 17.00
4 adet piliç köfte
1 yumurta
TOPLAM
1141,6 kcal 55.4 gr karbonhidrat 51 gr yağ 107 gr protein
3lt su
40 dk yürüyüş yapmayı planlıyorum bakarsın coşarım 2 saat yürürüm bilmiyorum..
Eki Görüntüle 722957
Ben kurallarla ilgili bişey yazmak istiyorum ben kimsenin diskalifiye edilmesi taraftarı değilim.Diskalifiye edilmiş yarışmacıyı kaybederiz çünkü kendi kendine terk ederiz artık obez mi olur tığ gibi mi olur bilinmez.Zaten hepimiz zaman zaman diyet yaptık başaramadık ki burdayız dmi birbirimizden destek alarak zayıflamaya,irademizi güçlü tutmaya çalışıyoruz.Belli başarısızlık deneyimlerimiz oldu bi de burdan diskalifiye edilirsek ne kötü bi psikoloji.Kendi kendine beceremiyosun,gruba giriosun bi de onca insana rezil olup diskalifiye oluyosun.Ceza tabiki olmalı insanız zarardan kötüden uzak duramıyoruz daha tatlı geliyo hatta,ama bu bi insanı kaybetmeye yönelik değil kazanmaya yönelik olsun.Fotoğrafla kilo bildirimi de hoş değil bence biz yalan söyleseydik zaten yüzdeler tavan yapardı.Ben hepinize güveniyorum mesela bengi dondurma yedim diyosa yemiştir,4ten sonra yemek yemedim diosa yememiştir.Oturup da yook canım kesin yemiştir seni seni bengi demiyorum.Ceza olarak önerim üst üste üç kere mesela kilo veremeyen ya da alan üyenin o haftaki kilo bildirimi dikkate alınmasın.Hatta kilo fln bildirmesin.Açıkçası bunu bana yapsanız hepiniz mutlu mutlu paylaşırken benim paylaşamam ban çok koyar.Bilmem mantıklı mı:44:
Maymunarmut bugün benim canım maydonoz çekti bi kase yedimZayıflatıyomuş maydonoz dmi chentiq
Ben kurallarla ilgili bişey yazmak istiyorum ben kimsenin diskalifiye edilmesi taraftarı değilim.Diskalifiye edilmiş yarışmacıyı kaybederiz çünkü kendi kendine terk ederiz artık obez mi olur tığ gibi mi olur bilinmez.Zaten hepimiz zaman zaman diyet yaptık başaramadık ki burdayız dmi birbirimizden destek alarak zayıflamaya,irademizi güçlü tutmaya çalışıyoruz.Belli başarısızlık deneyimlerimiz oldu bi de burdan diskalifiye edilirsek ne kötü bi psikoloji.Kendi kendine beceremiyosun,gruba giriosun bi de onca insana rezil olup diskalifiye oluyosun.Ceza tabiki olmalı insanız zarardan kötüden uzak duramıyoruz daha tatlı geliyo hatta,ama bu bi insanı kaybetmeye yönelik değil kazanmaya yönelik olsun.Fotoğrafla kilo bildirimi de hoş değil bence biz yalan söyleseydik zaten yüzdeler tavan yapardı.Ben hepinize güveniyorum mesela bengi dondurma yedim diyosa yemiştir,4ten sonra yemek yemedim diosa yememiştir.Oturup da yook canım kesin yemiştir seni seni bengi demiyorum.Ceza olarak önerim üst üste üç kere mesela kilo veremeyen ya da alan üyenin o haftaki kilo bildirimi dikkate alınmasın.Hatta kilo fln bildirmesin.Açıkçası bunu bana yapsanız hepiniz mutlu mutlu paylaşırken benim paylaşamam ban çok koyar.Bilmem mantıklı mı:44: