- 23 Ocak 2012
- 375
- 0
Bu cuma hiç kaçamak yapmamışsın ama çok iyi menü olmuş17 Mayıs
Sabah
Omlet peynirli
Çavdar ek 1 dil
Çay
Öğle 3 kaşık nohut 2 kaşık pilav
Ara dondurma küçük
Akşam
Meyva 1 porsiyon
su herdaim 3 Lt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu cuma hiç kaçamak yapmamışsın ama çok iyi menü olmuş17 Mayıs
Sabah
Omlet peynirli
Çavdar ek 1 dil
Çay
Öğle 3 kaşık nohut 2 kaşık pilav
Ara dondurma küçük
Akşam
Meyva 1 porsiyon
su herdaim 3 Lt
Ben ben ben sürekli evdeyim sıkılıncada yemeğe sarılırım nihayetinde kilolar yapışıyor nelermi yapmalı bir kere kafada yemek düzeni bitirmeli sıkıldıkça acıktıkça yeşilçay beşişryerde içiyorum iştahımı kesiyor yada Nescafe ama yanında aburcubur yememeli illaki birşey yiyecekseniz incir yada kayısı 1 inciri ucundan ucundan ısıra ısıra bir çayla bitirirdim yemek istedikten sonra evde durmak bahane sürekli dışarıda olanlarda ayrı bahanede kafada bitirmelikızlar sizden bir tavsiye istiyorum, hem evde olup hemde diyet yapabilenlerden..
annemle ablam da diyetisyene gidecekler önümüzdeki hafta,, ve ikisi de evde olduğu için çok fazla atıştırma yapıyorlar ve ikisinde de kilo problemi var,, bunu önlemek için ne yapıyorsunuz
yani evde olunca insanın sürekli buzdolabını açıp birşeyler yiyesi geliyor...
Bu cuma hiç kaçamak yapmamışsın ama çok iyi menü olmuş
Ben ben ben sürekli evdeyim sıkılıncada yemeğe sarılırım nihayetinde kilolar yapışıyor nelermi yapmalı bir kere kafada yemek düzeni bitirmeli sıkıldıkça acıktıkça yeşilçay beşişryerde içiyorum iştahımı kesiyor yada Nescafe ama yanında aburcubur yememeli illaki birşey yiyecekseniz incir yada kayısı 1 inciri ucundan ucundan ısıra ısıra bir çayla bitirirdim yemek istedikten sonra evde durmak bahane sürekli dışarıda olanlarda ayrı bahanede kafada bitirmeli
Dondurma arada yediğimden kaçamak olmuyormu
Menüleri okudum çok yetersiz değilmi menüler sabah kahvaltısını Özellikle çok zengin tutmalıyız çok az geliyor menüler inş kimse hasta olmaz yada bıkıp saldırma yemeğe aburcubura
Çok güzel anlatmış bir bademi bile hesap ederek azimle gelmiş kaçamaklarında dengelemeyi bilmiş biz neden bu arkadaşımız gibi olmayalım çok tebrik ediy orum ilk haftalarda kilo vermek dha kolay o yüzden bu haftaki birinciliği 2 hafta sonrada yapabilirsek işte ozaman başardık demektirgdogan çekirdek kek ne yaptın sen ya 1. liğimi kutladın ne yaptın..
haftaya da birinci olalım kızlar.. bunlar bizim ilk haftalarımız.. çok daha kolay verebilecekken değerlendirelim bu süreleri. bakın bu haftanın birincisinin yazdığı yazı, çok güzel değişiklikler yapmış. okumanızı şiddetle tavsiye ederim:
Merhaba kızlar,
Size bu satırları yazdığıma inanamıyorum.. Nasıl yani ben 308. etap 1.si miyim? Hala rüya gibi.. Nasıl başlayacağımı bilmiyorum söze...
Bugün diyetimde 2.ayı doldurdum, bana da güzel bir hediye oldu birincilik.. yazarken bile heyecanlanıyorum, içim kıpır kıpır oluyor..
13. takımın güzeller güzeli üyeleri bilir, ben her hafta 300-500gr veriyorum... Hatta sloganım olmuştu diyebilirim ama vazgeçmedim, az veriyorum diyip diyetimi bozmadım, hep dedim ki 300 de olsa kardayım, 100de olsa kardayım.. tamam kabul ediyorum, bazen moralimin bozulduğu oldu, o zamanlarda canım takımım beni öyle destekledi ki, öyle motive etti ki, bırakamadım.bırakmak istemedim, ne diyeti ne onları.. Burdan onlara da teşekkür etmek istiyorum, süpersiniz kızlar
Bu arada 4 aydır hipotiroidi tedavisi görüyorum, bilirsiniz ki kilo vermem daha zor tiroidi normal çalışan kişilere göre.. Ama siz direndikçe, karşınızda bir şey duramıyor.. Yani bahane yok aslında , ya da nereden baktığınıza bağlı olarak bahane çookk. Yeter ki isteyelim, ama gerçekten isteyelim, yapılamayacak şey yok..
Hayatımda neler değiştirdim ve neden değiştirdim yazmak istiyorum..
Haftada 4-5 gün spor yapıyorum, 2 aydır özel hocayla derslere katılıyorum. Zıplıyorum,yürüyorum,koşuyorum, hoca ne derse aynen yapıyorum...
Salona spora gitmesem bile hareket ediyorum, mesela iş servisinde benden 200-300m önce inen bir arkadaş var, onunla iniyorum, eve yürüyorum..Marketten tlfla sipariş vermiyorum, çıkıp alıyorum.
şirkette 1-2 kat için asansör kullanmıyorum...
Spor yaptığım günler akşam yemek yemiyorum. Ya öncesinde ara öğünde bir tost ya da akşam nesfit yiyorum...
Kaçamak yapınca kesinlikle koy vermiyorum, dengeliyorum.. mesela bir gece kebapçıda pide yediğim için 3 gün sıfır ekmek cezası verdim kendime ve harfiyen uydum..
Canım bi şey yemek istediğinde hemen koca bir kupa yeşil çay içiyorum, o çayı 5dk içinde bitirebilirsem yerim belki diyorum, çünkü 350-400ml çayı 5dkda ya içemiyorum sıcaktan ya da içince midem öyle şişiyor ki yiyemiyorum...
Ağzıma atacağım her şeye,kalori gözüyle bakıyorum.. geçen gün kesede 6 badem vardı , hakkım 5, son 1 tane kaldı yesem mi diye düşündüm ama hayır dedim, ve o 1 bademi arkadaşıma yedirdim (çok minik hesaplar zaman uzadıkça çığ gibi büyüyor, 1 badem yaklaşık 10 kalori, günde 3 ara var,hepsinde 1 badem fazla yesem, günde ek 30 kalori eder, ayda 900kalori, 1 yıl yesem bana 1 kilo olarak dönecek.. günde 3 badem= yılda 1 kilo )
Su,su, su... eskiden günde 2 bardak içtiğim suyu minimum 2lt yaptım ki o bile az geliyor, çoğunlukla 3 civarındayım özellikle son 2 haftadır...
Yani böyle kızlar, baktığınız zaman çok radikal değişiklikler yapmadım, sizler gibi diyetimi uyguluyorum (hepimiz artık menülerimizi biliyoruz zaten, ne yanlış ne doğru farkındayız, minik düzeltmeleri de arkadaşlarımız yapıyor, öneriler veriyor , tecrübelerini paylaşıyorlar , o yüzden menülerim üzerinde durmayacağım..), spor yapıyorum, hareketsiz hayatımı değiştirmek için fırsatlar yaratıyorum...
Ekmekleri ya kepek,ya çavdar ya da tam tahıllı yiyorum, ama haftalarca aynı ekmeği yemiyorum, değiştiriyorum arada..
akşamları meyve yemiyorum arkadaşlarımın uyarısıyla... Menülerimi düzenli yazıyorum ama inanın sizlerden bir farkı yok, bence bu farklı yaratan istikrar.. çünkü tam 8 haftada toplamda 3,9Kg verebilmiştim.. evet, 8 haftada 3,9 , ne kadar az değil mi? işte diyorum ya her hafta 300-500, hatta 1 hafta 100gr, bir hafta da hiç veremediğim oldu... hep bir sonraki haftaya umudumu bağladım.. sonuçta veriyorum dedim, buna odaklandım... İşte 9. hafta süpriz geldi...
Veeee en önemlisi kilo vermeyi gerçekten istiyorum. Neden mi? çünkü hayatımıza minik bir bebiş katılsın istiyorum.. Ama ben ne kadar sağlıklı olursam, onun dünyada yapacağı başlangıca o kadar faydam olur diye düşünüyorum... Yani bu birinciliği , Allah kısmet ederse, ilerideki minik bebişim için kazanmış hissediyorum kendimi...
Hepinizin, en az benimki kadar motive edici sebepleri olduğuna eminim. En basiti sağlığımız, hayatımız, var mı ötesi... Bir sürü hastalığa davet çıkarıp, oturduğumuz yerde gelmelerini bekleyebiliriz. Ya da kıpır kıpır, çıtır hatunlar olur bizi yakalamalarına izin vermeyiz
mid_night_sun - 13. takım
Merhaba kızlar, izinliyim ama gelip okuyorum yazdıklarınızı... Hele birinci olmamıza o kadar sevindim ki. Nişanlıma baaaak biz birinci olduk dedim. Kabul ediyorum epey çozuttum burda.. Sebze suyumu özledim.. ) ve sizleri özledim... Tekirova'dan sevgiler...
Kızlar slmm..
Dün akşam yemeğinden sonra hiç birşey yememeye karar vermiştim ama...
Dünden yaptığım dolmaları pişirince öyle güzel koktu ki midem kazınmaya başladı. Sonra 1 tabak ufaklığı yedirirken tadına tuzuna bakayım diye bir lokma aldım sen misin o lokmayı alan...
Akşam 8 den gece 11 e kadar git gel - git gel kimbilir kaç tane yedim.. Gece 11 de eşim geldi nesıl gidiyor diyet diye sordu ona itiraf ettim. Git çabuk sporunu yap, yarım saatten önce de sakın inme dedi..
Ayrıca arada iki tanede kandil simiti götürdüm
Bu duruma ben nasıl engel olacağım yaa.
o ilk lokmadan sonra 1 kupa yeşilçay da içtim ama yok , yine de engel olamadım.