Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sanırım bizim grupta çalışan sadece 3 kişiyiz, diğer hatunlar sabahları uğramıyor ,, güzellik uykusundalar şimdi ohh ne güzel:115::103:
canım benimm bende burayı özlüyorum inan herbiriniz arkadaş oluyorsunuz bana burda..
aslında çoğu zaman bu durumdan memnunum ama,pazartesi sendromu sanırım kardiyolar derken neyi kastettin , ben spor konusunda gerçekten cahilim, bilinçli yapsam belki daha çok işe yarayacak
Spor olayını 3'e ayırabiliriz
kardio
kas güçelendirici
kas uzatıcı ve esnetici
kardio
yürümek, koşmak, bisikleti, aerobik, step, ip atlama.. yani nabız hızımızı yükseltecek egzersizledir..
-kalbi ve akciğeri güçlendiri,
-kalori harcatır,
-20 dk sonra vücuttaki yağlayı yakmaya başlar..
-metabolizmayı hızlandırı
kas güçlendirici
şınav mekik çekmek, ağırlık kaldırmak, yer haraketleri, kalça haretleri vs..
-kaslarınızı güçlendiri
-vücuttaki kas miktarını arttırı.
-kaslar herzaman daha çok kalori harcar
-kaslar yağlardan daha ağır ama daha sıkıdır. yani 65 kiloda olup zayıf ve kaslı fit görünebilir ama 60 kiloda olup yağlı ve şişman görünebilirsiniz..
kas uzatma ve esnetme (strecthing)
pilates ve yoga
-duruş bozukluğunu
-bel ağrılarını
-kas ağrılarını azaltır
-omurga sağlığı için iyidir.
-vücuda esneklik kazandırı..
-stres azaltır..
eğer gerçeten düzenli ve dengeli spor programına başlamak istiyorsanırız. (tabi önce azar azar yaparak başlayın. gün aşırı yapın.)
günlük 20 dk kardio
15 dk kas güçlendirici hareketler (10x3 mekik/şınav 10x3 kalça basen hareketleri 10x3 hafif ağırlık kaldırma)
10 dk strecthing yapmak
ideal spor olacaktır...
daha sonra süreleri uzatıp çeşitlendire bilirsiniz..
aklıma gelenleri yazdım sanırım spor konusunda güzel açıklayıcı bir metin oldu aklına takılan olursa hemen yanıtlarım. bugün ofis sakin..
12 Mayıs 2013 pazar
sabah
1 dilim peynir
çeyrek ekmek
6 zeytin
öğle
lahana salatası
3 parça tavuk
akşam
1 ortaboy balık
sade türk kahvesi
1 lokum
yarım litre su
spor yok
Not : Kızlar annem çok mutlu oldu sizden de bahsettim selamı var
bugün öğlen çok tansiyonum düştü yola çıkmadan bişeyler yemem gerekti vakit azdı en yakın kfc ye girdim 1 menü söyledim.
hafif beslenmeye alışmışım inanın yiyemedim burgerin içindeki 3 parça tavuğu yedim ve yanına verdikleri lahana salatasını yedim cipsi fantayı ve hamburger ekmeğini öylece bıraktım ketcaba mayoneze dokunmadım bile :) mutlu oldum çünkü normalde özellikle cipse zaafım var. Zayıflama olayını geçtim boğazımdan geçmedi görüntüsü bile yetti tek tek okudum yazdıklarınızı, girdim de ama anca yazmaya fırsatım oldu.İyi geceler hepinize
evet canım söz verdim. tutacağım kendimi hayırlısı :) zaten hafta sonu biraz çozutacağım. cumartesi pazar bir otelde olacağım hemde her şey dahil. şimdiden o günler için izin istiyorum..
gerçekten tebrik ediyorum. hamburger menu alıp da patatesini bırakman güzel ve fantayı... hamburger ekmekleri çok zararlı sırf beyaza hamur ve kana çok çabuk karıştığı için hemen acıkıyorsunuz doygunluk hissi vermiyor. fast food yiyecekseniz içinde hamburger ekmeği barındırmayan bir fast food olsun...
sevgili kaptanım,
3 litreye yakın su içiyorum günde normalde de.. diyetde olup olmamam fark etmiyor alışkanlık çok su içerim.. o yüzden belirtmeyi unuttum...
bugün çok melankolik bir haldeyim, işyerinde tek bayanım... birileriyle konuşsam gülsem birşeyler paylaşsam keşke...
Spor olayını 3'e ayırabiliriz
kardio
kas güçelendirici
kas uzatıcı ve esnetici
kardio
yürümek, koşmak, bisikleti, aerobik, step, ip atlama.. yani nabız hızımızı yükseltecek egzersizledir..
-kalbi ve akciğeri güçlendiri,
-kalori harcatır,
-20 dk sonra vücuttaki yağlayı yakmaya başlar..
-metabolizmayı hızlandırı
kas güçlendirici
şınav mekik çekmek, ağırlık kaldırmak, yer haraketleri, kalça haretleri vs..
-kaslarınızı güçlendiri
-vücuttaki kas miktarını arttırı.
-kaslar herzaman daha çok kalori harcar
-kaslar yağlardan daha ağır ama daha sıkıdır. yani 65 kiloda olup zayıf ve kaslı fit görünebilir ama 60 kiloda olup yağlı ve şişman görünebilirsiniz..
kas uzatma ve esnetme (strecthing)
pilates ve yoga
-duruş bozukluğunu
-bel ağrılarını
-kas ağrılarını azaltır
-omurga sağlığı için iyidir.
-vücuda esneklik kazandırı..
-stres azaltır..
eğer gerçeten düzenli ve dengeli spor programına başlamak istiyorsanırız. (tabi önce azar azar yaparak başlayın. gün aşırı yapın.)
günlük 20 dk kardio
15 dk kas güçlendirici hareketler (10x3 mekik/şınav 10x3 kalça basen hareketleri 10x3 hafif ağırlık kaldırma)
10 dk strecthing yapmak
ideal spor olacaktır...
daha sonra süreleri uzatıp çeşitlendire bilirsiniz..
aklıma gelenleri yazdım sanırım spor konusunda güzel açıklayıcı bir metin oldu aklına takılan olursa hemen yanıtlarım. bugün ofis sakin..
tünaydıııın sabah girdim sadece okuyabildim ev hanımı olarak çalışmıoruz ama el işinde kendi işimiz 7/24 bitmiyo
dgodan hoşgeldin özledik harbiden hafta sonu girememene rağmen öyle çok kaçamağın olmamış mısırın böreğin cezasını alırsın heralde kaptanımız mazaretin olduğundan hafta sonu girememene birşey demez inş
melinda bel güçlendirme egzersizleri var burada yapabileceğin Bel Fıtığı Ağrılarına Son Veren Egzersiz Reçetesi /sporsaglikdiyet.com/ - YouTube
bengiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mahfettin beni ya muhteşem manzara hayran kaldım orada olmak istedim o manzarada yürümek varken betonların arasında koşubandında yürümek daha isttermiyimm
nere bura gülüm ya bakarsın tatilde olsun gideriz
bu sabah kahvaltım gayet iyiydi geçmişe bakarak yeşilçayda güzel gitti şimdi müsadenizle temizlik zamanı sonra yapabilirsem leslie yapacam
tünaydıııın sabah girdim sadece okuyabildim ev hanımı olarak çalışmıoruz ama el işinde kendi işimiz 7/24 bitmiyo
dgodan hoşgeldin özledik harbiden hafta sonu girememene rağmen öyle çok kaçamağın olmamış mısırın böreğin cezasını alırsın heralde kaptanımız mazaretin olduğundan hafta sonu girememene birşey demez inş
melinda bel güçlendirme egzersizleri var burada yapabileceğin Bel Fıtığı Ağrılarına Son Veren Egzersiz Reçetesi /sporsaglikdiyet.com/ - YouTube
bengiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mahfettin beni ya muhteşem manzara hayran kaldım orada olmak istedim o manzarada yürümek varken betonların arasında koşubandında yürümek daha isttermiyimm
bu sabah kahvaltım gayet iyiydi geçmişe bakarak yeşilçayda güzel gitti şimdi müsadenizle temizlik zamanı sonra yapabilirsem leslie yapacam
canım sana kardio için . Kardashian Fit on your jeans by Friday - Kim Kardashian ile Bir Haftada Fit Ol videosunu önerebilirim.canım çok teşekkürler süper bir açıklama olmuş, herşeyi bilinçli yapmak gerekiyor gerçekten, artık akşamları ip atlamam ma kalça egzersizlerini de eklesem süper olucak yani, yazdıklarını hemen kopyalayıp not ettim bir kenara
Merhaba hepinize.. Çok iyi bir haftaya daha başladık hep beraber...
seni nasıl tebrik edeceğimi şaşırmış vaziyetteyim. gösterdiğin irade muhteşem. umarım hepimize örnek olur bu davranış. akşam yediğin lokum da ananın ak sütü gibi helal sana ama suyun bir daha bu kadar az olmasın tamam mı güzelim
tamam anladım. sen de benim gibiymişsin. ben de yarışırken suyumu yazmayı unuturdum hep. sürekli içtiğim için artık içselleştirmiştim çünkü... h.sonu otel için izin veririm tabiki, ama yürüyüş de yaparsan şimdi her şey dahile gidip de sadece salata yemek olmaz.. ama ayrıntıları gene de konuşalım.. hani mesela kafandaki yeme şekli nasıl olacak? kızartmalar da mı cozutacaksın, porsiyonlarda mı, tatlılarda mı... açıklık getirelim
canım benim.. pazartesi sendromu olur öyle şeyler. buraya yaz bizimle konuş.. bir dolu bayanız.. sana uyarı verdiğim için ben de üzgünüm. daha doğrusu herhangi birinize herhangi bir uyarıda bulunmak zorunda kaldığım da hep üzülüyorum. bunu bir sonraki mesajımda masaya yatıracağım, daha anlaşılır olacak..
ya ne kadar güzel yazmışsın bacım ya.. sen bu işi biliyorsun sanırım? eğer öyleyse beli sorunlu arkadaşlarımız yürüyüş haricinde ne yapabilirler yazar mısın ben çok bilemiyorum bu işi...
damlalar kolay gelsin ev hanımlığıda zor be.. ev işleri hiç bitmez.. biri olsada benim ev işlerinide yapsa :)tünaydıııın sabah girdim sadece okuyabildim ev hanımı olarak çalışmıoruz ama el işinde kendi işimiz 7/24 bitmiyo
oyy oyyy ne güzel ne güzel.. kilo vermek değilde incelmek önemli olan bence ölçülerimizide alıp onlarıca cumadan cumaya paylaşmalıyız..Şimdiden belim ve kalçam 3 santim incelmiş artık sıkan şeylerim üstüme gayet güzel oturuyo o zamaaaaan bi kurabiyeyi hak ettimCanım çok kurabiye istiyo yaa kaç gündürrama yememeliyim:84::84:
bugün öğen arasında yarım saatte yaptığım ve afiyetler yediğim iki tarifi yalnız yaşayan ve yemek yapmayı sevmeyen arkadaşlar için nacizane paylaşacağım. fotolar yemeye başladıktan sonra çektiğim için pek iyi olmadı ama fikir olsun diye koydum..
şehriyeli pratik sebze çorbası
Eki Görüntüle 710175
malzemeler
1 kabak
bir kaç çiçek brokoli
3-4 arpacık soğan
10 gr tel şehriye
tuz
karabiber
kişniş
kırmızı biber
kimyon
kuru nane
kabak ve brokoliyi küçük parçalara ayırıp minik bir tencere yada sosluğa koyun. arpaçık soğanı soyup bütün olarak ekleyin. malzemerinin üzerine kaynar su ekleyip. bir taşım kaynatın. tel şehriye ve tuz ekleyin. sebzeler pişene kadar kısık ateşde pişirin. isteğe bağlı olarak baharatları damak tadınıza güre ekleyin. limon suyu ile beraber servis yapın. çok sulu yapmazsanız yemek kıvamında oluyor. yağ falan olmadığı için büyük bir kabağı 150 kcal geçmez. ben arada kendi hazıladığım buz poşetlerinie koyup dondurduğum tavuk sularından da koyuyorum..
Kuru Fasülye Salatası
Eki Görüntüle 710176
2 porsiyonluk
Malzemeler
200 gr haşlanmış kuru fasülye
donmuş garnetür
1 salatalık
1 domates
bir kaç tutam maydonoz
taze nane
taze soğan
bir kaç marul yaprağı
taze kırmızı biber
pancar turşusu isterseniz bunun yerine kornişonda doyabilirsiniz
nar ekşisi sadece limon suyuda olur benim nar ekşim hakki eğer gerçek nar ekşinzi yoksa kullanmayın çünkü içine glikoz şurubu koyuyorlar...
tuz
garnetürleri haşlayın ve soğutun. tüm malzemleri doğrayıp derin bir kaseye koyun üzerine fasülyeyi garnetürü ekleyin. limon suyu ve nar ekşisi ile servis yapın. 100 gr haşlanmış fasülye 80 kcal, tüm hepsini yeseniz bile en fazla 260 kcal olacaktır. az az koymama rağmen 2 kişilik oldu artık kalanı yarın yerim.. AFİYET OLSUN!..
Şimdiden belim ve kalçam 3 santim incelmiş artık sıkan şeylerim üstüme gayet güzel oturuyo o zamaaaaan bi kurabiyeyi hak ettimCanım çok kurabiye istiyo yaa kaç gündürrama yememeliyim:84::84:
Öhöm öhöm....
Şimdi açıklama yapıyorum dikkat dikkat...
Kendi kendime düşünüyordum, ya ne kadar acımasızım bir gün topike giremediler diye hemen uyarı mı verilir. Bebekli olanlar var, gezmeye gidenler var... Düşünsenize daha akşam yemeğinizi planlamadığınız için menü yazmamışsınız. sonra o gün arkadaşınız aramış gel dışarı çıkalım diye çıkmışsınız eğlenmişsiniz eve geldiğinizde gece 12 yi geçmiş. aaaaaaaaaaaaaaaa arabanız balkabağına dönüştü diye uyarı mı vereceğim ben hemen
Sonradan kurallara bir baktım ki 8. kuralda demişim ki "1 günden uzun giremeyeceksek haber veriyoruz" bir allah ın kulu da çıkıp kaptan kaptan huuu kendine gel demedi... hatmediniz mi kuralları.. Buradan huzurunuzda innuk ve gdogan dan özür diliyor ve uyarılarımı geri alıyorum. çünkü şimdiye kadar kimse 1 günden uzun girmemezlik yapmadı..
Eğer ertesi gün giremeyeceğinizden eminseniz bana haber verin. Hsonu internet yoksa yoktur. Zorla aldıracak değiliz ya. Şimdi gdogan sen hem ctesi hem pazar giremiyor musun? Bizden uzak kaldığında motive düşüklüğü yaşıyor musun?
Size motive resmi çekmiştim ama cep telden foto nasıl yükleniyor bilmiyorum.. Ben biraz "antika bir kızım" da
Son olarak, şunu söylemek isterim: Spor olmayınca ceza almazsınız. Haftada 4 gün sporun yettiğini düşünüyorum. O yüzden yapamayınca kendinizi suçlu hissetmeyin. Ama benginin dediği olay kafamı karıştırdı. 30 dk yürüyüş yaptık diyelimmalim olduğund, sadece 10 dk mı yakmış oluruz yağları :44::44:
Öhöm öhöm....
Şimdi açıklama yapıyorum dikkat dikkat...
Kendi kendime düşünüyordum, ya ne kadar acımasızım bir gün topike giremediler diye hemen uyarı mı verilir. Bebekli olanlar var, gezmeye gidenler var... Düşünsenize daha akşam yemeğinizi planlamadığınız için menü yazmamışsınız. sonra o gün arkadaşınız aramış gel dışarı çıkalım diye çıkmışsınız eğlenmişsiniz eve geldiğinizde gece 12 yi geçmiş. aaaaaaaaaaaaaaaa arabanız balkabağına dönüştü diye uyarı mı vereceğim ben hemen
Sonradan kurallara bir baktım ki 8. kuralda demişim ki "1 günden uzun giremeyeceksek haber veriyoruz" bir allah ın kulu da çıkıp kaptan kaptan huuu kendine gel demedi... hatmediniz mi kuralları.. Buradan huzurunuzda innuk ve gdogan dan özür diliyor ve uyarılarımı geri alıyorum. çünkü şimdiye kadar kimse 1 günden uzun girmemezlik yapmadı..
Eğer ertesi gün giremeyeceğinizden eminseniz bana haber verin. Hsonu internet yoksa yoktur. Zorla aldıracak değiliz ya. Şimdi gdogan sen hem ctesi hem pazar giremiyor musun? Bizden uzak kaldığında motive düşüklüğü yaşıyor musun?
Size motive resmi çekmiştim ama cep telden foto nasıl yükleniyor bilmiyorum.. Ben biraz "antika bir kızım" da
Son olarak, şunu söylemek isterim: Spor olmayınca ceza almazsınız. Haftada 4 gün sporun yettiğini düşünüyorum. O yüzden yapamayınca kendinizi suçlu hissetmeyin. Ama benginin dediği olay kafamı karıştırdı. 30 dk yürüyüş yaptık diyelim, sadece 10 dk mı yakmış oluruz yağları :44::44:
Merhabalar, herkese iyi haftalar..
Yine iş yerinde yoğun bir gün. Yazdıklarınızın çoğunu okudum ama çok vaktim olmadığından akşam bir kez daha bakarım adam gibi.
Eliptik bisikletimin siparişini verdik yarın akşam gelicek inşallah. Nihayet adam akıllı spora başlayabileceğim. Sabah akşam pilates yapmaya çalışıyorum ama kardio olmadan çok fayda vermeyecekti.
Bu sabah 15 dk erken kalkıp pilates yaptım. Akşamda yapacağım.
Su içmek içinde yeni bir yöntem uydurdum. Sabah yanıma yarım litrelik şişe alıp çıktım. Trafikte her kırmızıda durduğumda 2 yudum içtim. Son kırmızı ışıkta durduğumda baktım şişe bitmiş işe gelene kadar yarım litre içmiş oldum. Akşamda eve gidene kadar yarım litre içsem 1 litre kafadan içmiş olacağım. İstanbul trafiği ilk kez bir işe yaradı 
Şimdilik bu kadar akşama görüşmek üzere kızlar..