Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

bildirim mahiyetinde değil de daha çok birbirimizden haberimiz olsun diye yazın siz de ara ara :) normalde en fazla günde 1-2 bardak su içiyorum bugün su içmeye de başladım 1 bucuk litrelik suyu doldurdum.bitirmeye çalışıyorum :))

sen bu listeyle olayı aşmışsııın süpersin :)

tadımın çerezlerini götürken pekte aşmış hissetmiyorum kendimi.
akşam ki erikde gaz yaptı acayip şiştim şuan.

sebze suyu da neymiş öyle, lezzetli mi ki? sabah sabah içiliyor mu:KK53:

sebze suyunu gerçekten tavsiye ederim biraz zahmetli katı meyva sıkacağında taze sıkmak gerekiyor. ama kendimi kafeinden arındırıyorum 3 gündür. nasıl bağımlı olmuşum çay ve kahveye 3 gündür yokluktan başım ağrıyor. Gül Kaynak diye bir diyetisyen detoks uzamanı var belki duymuşsunuzdur. alkali beslenmeyi öneriyor çokda haklı vücudumuz asitli yiyeceklere direnç görsteriyor. bir de gül kaynak'ın 10 altın diyet kuralı var kendi çapımda duymayı deniyorum bu hafta eğer pazarı sağ sağlim atlatabilirsem tabi.

bildirim mahiyetinde değil de daha çok birbirimizden haberimiz olsun diye yazın siz de ara ara :) normalde en fazla günde 1-2 bardak su içiyorum bugün su içmeye de başladım 1 bucuk litrelik suyu doldurdum.bitirmeye çalışıyorum :))

daha çok kilo verenleri görüp gaza gelelim diyosun:KK34: bende her sabah işe gelirken 1,5 litrelik su alıyorum işyerinde onu bitirmeye çalışıyorum, onun dışında sabah gelmeden yemekte ve akşam eve gidince içtiklerimle büyük ihtimal 2 lt oluyor, şişeden içilince daha iyi oluyor, hem ne kadar içtiğini görmüş oluyorsun..

ben 7 de çıkıyorum kızlar , işlerimi yavaş yavaş toparlıyorum, akşama annemler çaya geliyor bana:21:
akşama az yiyeceğim ve sporumu yapacağım:KK8: alnımın akıyla geleceğim yarın buraya iyi akşamlar:KK55:

kolay gelsinn :)

Teşekkürler kabul için :KK16:
Veeee gün itibariyle diyete başladım artık her daim buradayım saat 19 sonrası yemek yememeğe karar vermeme rağmen bir türlü uygulamaya geçemedim şimdiden menümü yazayım kaçamak yapmamak için
Bu arada sürekli tartılan tiplerden biride bendim çoooook motivasyon bozuyor tecrübe ile sabit :KK14:

08.05.2013

Sabah
4 Zeytin
1 dil Çavdar ek.
1 Yeşilbiber
1 yumurta

Ara 2 kayısı

Öğle köfte
Yoğurt

Ara yarım avuç fındık 1 yeşilçay

Akşam
Çorba
Türlü

Günde 3 Lt su içiyorum emzirdiğim için yine emzirdiğimden hala Regl olamadım tatlı krizlerim var tatlıyı ve akşam geç yemeğini kesebilmem dehşet olacak

süt için bol bol yeşil yapraklı çiğ sebze önerdiklerini duydum doktorların. mesela köftenin yanına yine bir protein değilde sebze yapsan daha iyi olurdu. özellikle et yediğimizde onun 2 katı çiğ sebze yemek çok faydalıymış.

:KK1::KK1::KK1::KK1: ara ara bildirim yapmıyoruz. haftada tek gün tartılıyoruz. cuma sabahı aç karnına tuvalete gittikten sonra çıplak :KK52::KK52::KK52:

cart curt üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre haftada birden çok tartılan bayanlar kafayı yiyorlar :KK52::KK52::KK52: gün içerisinde ve haftanın değişik günlerinde 1-2 kilo arası oynadığımız düşünülünce cart curta hak vermemek elde değil değil mi?

haftada birden fazla tartılanın canını yakarım... :KK22::KK22::KK22: :KK33::KK33::KK33:

ayy ben çişimi yapsam tartılan insanım bu benim için cok zor olucak ama napalım :) utandım :KK1:

daha çok kilo verenleri görüp gaza gelelim diyosun:KK34: bende her sabah işe gelirken 1,5 litrelik su alıyorum işyerinde onu bitirmeye çalışıyorum, onun dışında sabah gelmeden yemekte ve akşam eve gidince içtiklerimle büyük ihtimal 2 lt oluyor, şişeden içilince daha iyi oluyor, hem ne kadar içtiğini görmüş oluyorsun..

gazlardı ama napalım artık emir büyük yerden.kafayı yemekten iyidir :KK1:

RAPOR

08.05.2013 Çarşamba

Sabah:
kavaltı yapmadım :KK43:
Öğle
3dilim kepek ekmek
2 kibrit kutusu peynir
sade kahve
Ara öğün :
5 çilek
lipton 5i 1 arada bitki çayı(mate,yeşil çay, kekik,biberiye,funda otu )
Akşam
1 kase ballı bademli nesfit (sütle birlikte)

*bi bucuk litre su henüz bitmedi yatana kadar bitirmeye çalışıcam,
*gece acıkırsam 1 salatalık
*yarım saat yürüyüşe çıkıyorum şu an :) kaçamağım olursa haberiniz olur :))) (olmasa süper olur)
vee napıyoruz tartılmıyoruz :KK1:

8 MAYIS ÇARŞAMBA
SABAH:1 haşlanmış yumurta,1 üçgen peynir,6 zeytin
ÖĞLE:1 kase sebze çorbası,3 küçük parça et(yemeğin içindeki etleri yedim sadece)
AKŞAM:1 kase bulgur pilavı,1 kase kuru fasülye,1 kase yoğurt

45 dk yürüyüş

keşke öğlen ile akşamı yer değiştirseymişsin bir de bulgur pilavı yerine salata yesen süper olacakmış ama devam.. :)
akşamdan öğlene nasıl bir şey yemeden duruyorsun ben bir türlü başaramıyorum. yedikçe yiyesim geliyor öğleden sonra...

8 Mayıs 2013

Sabah aç karnına 2 ceviz 5 çiğ badem ve fındık 3 kayısı
Sabah
2 dilim ekmek
1 kupa yeşil çay
biraz peynir
öğlen yemek yemedim..
ara bi nescafe (nasıl araysa :KK1:)
akşam
6 kaşık bezelye 2 dilim ekmek 2 kaşık bulgur küçük kase yoğurt

türk kahvesi ve 2 lokum

İTİRAF: bugün komşumun doğum günü olduğu için ince bir dilim meyveli pasta yedim :KK25:

Veeee gün itibariyle diyete başladım artık her daim buradayım saat 19 sonrası yemek yememeğe karar vermeme rağmen bir türlü uygulamaya geçemedim şimdiden menümü yazayım kaçamak yapmamak için
Bu arada sürekli tartılan tiplerden biride bendim çoooook motivasyon bozuyor tecrübe ile sabit :KK14:

08.05.2013

Sabah
4 Zeytin
1 dil Çavdar ek.
1 Yeşilbiber
1 yumurta

Ara 2 kayısı

Öğle köfte
Yoğurt

Akşam
Çorba
Türlü

Günde 3 Lt su içiyorum emzirdiğim için yine emzirdiğimden hala Regl olamadım tatlı krizlerim var tatlıyı ve akşam geç yemeğini kesebilmem dehşet olacak

süt yapan şeyler: lohusa şerbeti+çemen otu çayı+dere otu+boza aklında bulunsun... seni diğer arkadaşlar kadar çok sıkmayacağım. emzirdiğin için çok rahat kilo verebilirsin çünkü. ama canın tatlı çekiyor diye çikolata yemene müsade edeceğimi sanıyorsan yanılıyorsun. sağlıklı şeylere izin var. normal doğum mu yaptın? 3 ay diyet için çok erken değil mi? nelerden kaçınıyorsun mesela? doktorun ne diyor? (ne meraklıyım değil mi :KK1:)

8 MAYIS ÇARŞAMBA
ÖĞLE:1 kase sebze çorbası,3 küçük parça et(yemeğin içindeki etleri yedim sadece)

45 dk yürüyüş

akşam hiç olmamış. hem kuru hem bulgur. akşamları pilav yemiyoruz. çok ama çok canımız çekmişse çatalla ucundan tırtıklamaya izin var.

tadımın çerezlerini götürken pekte aşmış hissetmiyorum kendimi.
akşam ki erikde gaz yaptı acayip şiştim şuan.

sebze suyunu gerçekten tavsiye ederim biraz zahmetli katı meyva sıkacağında taze sıkmak gerekiyor. ama kendimi kafeinden arındırıyorum 3 gündür. nasıl bağımlı olmuşum çay ve kahveye 3 gündür yokluktan başım ağrıyor. Gül Kaynak diye bir diyetisyen detoks uzamanı var belki duymuşsunuzdur. alkali beslenmeyi öneriyor çokda haklı vücudumuz asitli yiyeceklere direnç görsteriyor. bir de gül kaynak'ın 10 altın diyet kuralı var kendi çapımda duymayı deniyorum bu hafta eğer pazarı sağ sağlim atlatabilirsem tabi.

süt için bol bol yeşil yapraklı çiğ sebze önerdiklerini duydum doktorların. mesela köftenin yanına yine bir protein değilde sebze yapsan daha iyi olurdu. özellikle et yediğimizde onun 2 katı çiğ sebze yemek çok faydalıymış.

ben de kafein bağımlısıyım resmen. katı meyva sıkacağım da var ama o temizlemesi ölüm ya.. çerez olayına sınırlama sen mi getirirsin ben mi getireyim :KK60::KK60::KK60:

ayy ben çişimi yapsam tartılan insanım bu benim için cok zor olucak ama napalım :) utandım :KK1:

RAPOR

08.05.2013 Çarşamba

Sabah:
Öğle
3dilim kepek ekmek
2 kibrit kutusu peynir
sade kahve
Ara öğün :
5 çilek
Akşam

*yarım saat yürüyüşe çıkıyorum şu an :) kaçamağım olursa haberiniz olur :))) (olmasa süper olur)

tartılmak gazlamıyor tam tersi moral bozuyor. bak bir ay sabret haftada 1 tartılmayı farkı göreceksin.. seni online gördüm ama takım topikinde yoksun :KK19::KK19::KK19:

8 Mayıs 2013

Sabah
2 dilim ekmek
1 kupa yeşil çay
biraz peynir
öğlen yemek yemedim..
akşam

türk kahvesi ve 2 lokum

İTİRAF: bugün komşumun doğum günü olduğu için ince bir dilim meyveli pasta yedim :KK25:

lokum da cısss.. yaş pastaya sadece kendi doğum gününüzse izin var... komşununkinden sana ne :KK52::KK52::KK52::KK52: seni de demin online gördüm ama takım topiği kapalı.. çift sekme açın.. fazla sekme göz çıkarmaz :KK34::KK34::KK34:

ben de yavaş yavaş kaçıyorum.. bugün ki katılımdan çok memnun oldum. menüler yazılmış, yorumlar yapılmış. itiraf kısmına canım sıkıldı. ilk günden böyle yapmayın. kendi kendinize konuşun.. ben bunu yapmamalıyım deyin... o göbekler totolar eriyeceeekkkk...

Son düzenleme:
dedim ben yemicem dedimmm :KK5: ama bana sen bize emanetsin diyorlar ye bundan bişey olmaz diyorlar normalde ben akşam yemeğinde değil her öğünde dahil makarna pilav yemiyorum. ama bizimkilerde olmayınca gözleri gibi bakmak istiyorlar. en son dedim şişip patlıcam sizin yüzünüzden :21: tamam chentiqcim bundan sonra yemek YASAK!! :KK4: ya burayı açtım ama baktım kimse yok. bak bak napıcam diye kapadım bende :KK76:

Adetlerini düzelttim canım incir gün aşırı alıyorum brde süt artırıcı çay var ondan içiyorum sabahları sein yöntemi deneyeceğim inş faydasını görürüm

görürsün görürsün. ben tatlı aşığı bir insan olarak görüyorum. birde eğer canın çeker çekerse bunların çiğlerinden ye yani kavrulmuş yeme. fındıktı badem di vs vs .. onlar en azından zarar vermeyip yarar sağlıyor. tabiii çoğu zarar herşeyin :KK31: ayyy bebişte ne tatlıdır şimdi maşallah :emir_bebek::nazar:

dedim ben yemicem dedimmm :KK5: ama bana sen bize emanetsin diyorlar ye bundan bişey olmaz diyorlar normalde ben akşam yemeğinde değil her öğünde dahil makarna pilav yemiyorum. ama bizimkilerde olmayınca gözleri gibi bakmak istiyorlar. en son dedim şişip patlıcam sizin yüzünüzden :21: tamam chentiqcim bundan sonra yemek YASAK!! :KK4: ya burayı açtım ama baktım kimse yok. bak bak napıcam diye kapadım bende :KK76:

bunu kesinlikle kabul edemem. sabah aynı mevzuyu gdogan ile de konuştuk.

HERKESİN GEÇMİŞTE TÜM YAZILANLARI TEK TEK OKUMASI LAZIM..

gdogan da kimse yok diye çıkmış. ve ben ona açıkladım. bak yazdığımı okumamışsın ki aynı şeyi sen de yaptın. örneğin nrtn bugün uğradı. ama geçmişi okudu mu? hayır.. çünkü okusaydı menüsünü yazması gerektiğini de yorumlaması gerektiğini de bilirdi.

haydi herkes hızlıca ne yazılmış çizilmiş geçmişte okusun bakayım.. :KK20::KK20::KK20:

gdogan da kimse yok diye çıkmış. ve ben ona açıkladım. bak yazdığımı okumamışsın ki aynı şeyi sen de yaptın. örneğin nrtn bugün uğradı. ama geçmişi okudu mu? hayır.. çünkü okusaydı menüsünü yazması gerektiğini de yorumlaması gerektiğini de bilirdi.

haydi herkes hızlıca ne yazılmış çizilmiş geçmişte okusun bakayım.. :KK20::KK20::KK20:

tam okuyordum ki sen yazmışsın yani ben yazdıktan sonra okudum sen yazana kadar açıkcası. haklısın hepimiz böyle bakıp çıksak kim denk gelecek birbirine.. ozamannnnnn ne diyoruzzzzzzzzz gelin 10. takımın kızlarııııı topikte şenlik var :KK9:

tam okuyordum ki sen yazmışsın yani ben yazdıktan sonra okudum sen yazana kadar açıkcası. haklısın hepimiz böyle bakıp çıksak kim denk gelecek birbirine.. ozamannnnnn ne diyoruzzzzzzzzz gelin 10. takımın kızlarııııı topikte şenlik var :KK9:

aynen öyle. başka topiklerde arama ne varsa burada :KK60::KK60:

şaka bir yana tabiki her yere bakacağız ama burası da açık olmalı bence. ben görmeliyim kim ne sıklıkta giriyor. çünkü tam bir şey yiyeeğim mesela diyelim burada arkadaşımı görür onunla konuşurum. ben yarışmacı iken güne giitmiştim. börekler pastalar havada uçuşuyordu. hemen salondan kaçıp takım topikini açmıştım. kızlar bana dur deyin nolur çok zor durumdayım yazmıştım. :KK9::KK9::KK9: vay anasını ne günlerdi.

eğer burada olmazsak birbirimizin boğazına nasıl dur deriz? bak gdogan gelip yazmamış börekleri tiramisuları götürmüş ödev vereceğim ona mesela :KK1::KK1::KK1: hatta vereyim ödevini 15+15 şınav 10 mekik.. yapınca yaptım de..

diğer itirafların ödevi de gelecek... gözünüz bizde olsun :KK33::KK33:

şaka bir yana tabiki her yere bakacağız ama burası da açık olmalı bence. ben görmeliyim kim ne sıklıkta giriyor. çünkü tam bir şey yiyeeğim mesela diyelim burada arkadaşımı görür onunla konuşurum. ben yarışmacı iken güne giitmiştim. börekler pastalar havada uçuşuyordu. hemen salondan kaçıp takım topikini açmıştım. kızlar bana dur deyin nolur çok zor durumdayım yazmıştım. :KK9::KK9::KK9: vay anasını ne günlerdi.

eğer burada olmazsak birbirimizin boğazına nasıl dur deriz? bak gdogan gelip yazmamış börekleri tiramisuları götürmüş ödev vereceğim ona mesela :KK1::KK1::KK1: hatta vereyim ödevini 15+15 şınav 10 mekik.. yapınca yaptım de..

bana acımasız olma fıtığım var :KK8: :KK17: evet ya çok güzel durduruyor insanı. bende direk dışardayken yanımda net yokken sevdiğimi arıyorum bana yardım et şuan şunu almak üzereyim diye. hemen iradesizmisin sen diyo ve direk değilim evet yemeyeceğimle sonuçlanan kolay bir duruma dönüştürüyorum :KK14: ama bazen an geliyor ki ne güzelsiniz siz ahh midemde olun diyorum :KK52: sonradan hemen iyi yanım vuruyor en akıllıca darbeyi :KK9: sizi pis yemekler siziiiiii bana bu iğrenç kiloları siz aldırıp sağlığımı bozdunuz sizze pabuç bırakmak yokkkkk :KK20: istediğim gelinlik giyilecekkkkkkkk diyorummmm ve direk vazgeçiyorum :KK51: başkası görse o an halimi bana deli der direk yüz şekillerim değişiyor önce böyleee :KK52: sonra kafaya dank edenler böyle :KK53: sonra kararlılıkla :KK4: en son kazanan edasıylaaa :KK51: yemeklerin karşısına geçip zayıflayınca şöyle yapmak istiyorum :KK33: bunu yapacağım en kısa sürede :KK1:

bana acımasız olma fıtığım var :KK8: :KK17: Evet ya çok güzel durduruyor insanı. Bende direk dışardayken yanımda net yokken sevdiğimi arıyorum bana yardım et şuan şunu almak üzereyim diye. Hemen iradesizmisin sen diyo ve direk değilim evet yemeyeceğimle sonuçlanan kolay bir duruma dönüştürüyorum :KK14: Ama bazen an geliyor ki ne güzelsiniz siz ahh midemde olun diyorum :KK52: Sonradan hemen iyi yanım vuruyor en akıllıca darbeyi :KK9: Sizi pis yemekler siziiiiii bana bu iğrenç kiloları siz aldırıp sağlığımı bozdunuz sizze pabuç bırakmak yokkkkk :KK20: Istediğim gelinlik giyilecekkkkkkkk diyorummmm ve direk vazgeçiyorum :KK51: Başkası görse o an halimi bana deli der direk yüz şekillerim değişiyor önce böyleee :KK52: Sonra kafaya dank edenler böyle :KK53: Sonra kararlılıkla :KK4: En son kazanan edasıylaaa :KK51: Yemeklerin karşısına geçip zayıflayınca şöyle yapmak istiyorum :KK33: Bunu yapacağım en kısa sürede :KK1:

eveeeeet aynen böyle işte.. Ibretlik

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Şu cuma gelsede tartılsak artıkkkk :21: kendimi kuş gibi hissediyorum midem halinden çok memnun :KK76: of lodos var izmirde ondan şişti bütün vucudum ya. neyse benim çıkmam gerek chentiqcim seni daha iyi tanımak isterim daha müsait bir zaman diliminde. iyi geceler kendine iyi bak :KK3:

Kas kaybına neden olan diyetler

Tartı kilo kaybettiğinizi göstermesine rağmen halen 1 beden daralma olmamışsa, aksine vücudunuzda sarkma veya genişleme varsa, dikkatli olun! Bu durum kaliteli bir şekilde kilo vermediğiniz anlamına geliyor.

Kaliteli kilo kaybı; az kilo kaybetmekle bile daha çok sıkılaşmak ve beden daralması demek. Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, özellikle ideal kiloya yakın olan kadınların sadece estetik amaçla zayıflama diyetleri uygularken kas sıkılıklarını korumak adına çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“36 bedene düşeyim” derken vücudunuz sarkmasın.

Her vücut belli bir yağ, kas ve su oranına sahip. Ayrıca her vücudun belli bir kilo verebilme kapasitesi var. Eğer ideal kiloya yakınsanız, sadece estetik amaçlı diyet yaparken çok dikkatli olun! Çünkü “Fazla kilo vereyim”, veya “34-36 bedene gireyim” düşüncesiyle yaptığınız düşük kalorili veya gelişigüzel diyetler kaslarınızda fazla kayba yol açabiliyor. Bunun nedeni ideal kiloya yakın bünyelerin ve ideal oranda kas ağırlığı olanların yağ oranlarının düşük olması. Israrla fazla kilo vermek istediğinizde yağ oranlarınız çok olmadığı için doğal olarak kaslardan ve vücudunuzdaki sudan kaybedersiniz. Kas kayıpları da; gevşek bir deri veya sarkmış bir vücut, zaman içinde tekrar alınan kilolar, yıpranmış organlar, değişmiş kan değerleri (yüksek kolesterol, düşük şeker gibi.) ve vücutta ağrıların oluşması gibi tablolar oluşturabiliyor ve birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.

Dikkat, bu diyetler kas kaybına neden oluyor!

•Metabolizmanın çalışabilmesi ve vücudun günlük fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Ancak zayıflamak için kalori çok düşürüldüğünde enerji ihtiyacı karaciğerdeki ve kaslardaki şekerden sağlanıyor. Bu da uzun sürede kas kaybına yol açıyor.

•Aynı zamanda düşük karbonhidrat ile çok protein içeren diyetler de kas kaybıyla sonuçlanıyor. Bunun nedeni ise vücut enerjisiz kaldığı için kastaki depo şekeri kullanması.

•Yüksek karbonhidrat ile az protein de yine kas kaybına yol açan diyet türünü oluşturuyor. Çünkü kaslar protein yapısında oldukları için yeterli proteini sağlamak gerekiyor.

Kaslarınızı korumanın 8 püf noktası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, diyet yaparken kasları korumanın püf noktalarını şöyle sıralıyor:

1. Kilonuz belli bir yerde sabitlenmiş ise zorlamayın: Her vücudun bir kilo eşiği var. Dolayısıyla ideal kilonuza yakınlaşmışsanız ve zayıflamanız durmuşsa diyetle zorlamayın. Kilonuz sağlıklı diyet uyguladığınız takdirde tekrar inmeye devam edecektir.

2. Proteinden vazgeçmeyin: Ne kadar sağlıklı protein alırsanız, o kadar sağlıklı kaslara sahip olursunuz. Ayrıca kaliteli kilo kaybedersiniz. Her gün mutlaka bir öğün et grubu tüketin.

3. Bitkisel proteinleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi bitkisel proteinlere diyetinizde haftada 2-3 kez mutlaka yer verin.

4. Ekmeksiz öğün geçirmeyin: Tam buğday, tam tahıllı veya çavdar türü ekmek tüketin. Ekmek yerine arada bulgur pilavı, kepekli makarna veya yağsız çorba yiyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bunlar birbirinin yerine geçseler de kan şekerlerimizi dengeleme oranları aynı değil. Dolayısıyla zayıflamaya eşit oranda yardımcı olmuyorlar.

5. Çok düşük enerjili (kalorili) diyetler yapmayın: Aralarda 1-2 gün yapılabilirsiniz ama bu süreyi uzatmamaya özen gösterin.

6. Tek tip ve monoton beslenmeyin: Aralarda değişiklikler yapın. Kahvaltı öğünlerinin içeriğini haftada birkaç kez değiştirmeniz bile kilo kaybını kolaylaştırır. Örneğin kahvaltıya yumurta eklemek, ertesi gün tost yemek, arada yulaf ezmesi eklemek gibi.

7. Kalori değerlerini sürekli değiştirin: 1 hafta boyunca aldığınız kalori değerlerini sürekli değiştirerek metabolizmanızı şaşırtın. Örneğin bir gün 1500 kaloriyle beslendiniz, 1-2 gün bunu 1200’e düşürün, sonra araya sütlü tatlı veya sevdiğiniz bir yemeyi ekleyerek kaloriyi hafif yükseltin.

8. Sindirim probleminiz varsa mutlaka çözün: Çünkü kabızlık karın şişkinliği, gaz problemleri ve ödem sorunlarını yaratıyor. Bu da ne kadar diyet yapılırsa yapılsın kilo kaybını zorlaştırıyor.

Düşük kalorili diyetler hangi sorunlara yol açıyor?

• Bağışıklık sisteminin bozulması,

• Hastalıklara sık yakalanma,

• Depresyon,

• Beyin fonksiyonlarında bozulma,

• Demir eksikliği,

• Osteoporoz,

• Bozulmuş kan şekerleri ve insülinleri,

• Düşük tansiyon,

• Sağlıksız cilt, saç, tırnak,

• Genel olarak sağlıksız bir görünüm,

• Adet düzeninin bozulması,

• Tiroit hormonlarının aktifliğini yitirmesi,

• Yüksek kolesterol,

• Böbrek ve karaciğerdeki yüklerin artması.

ben akşamları telefondan giriyorum. ama sayfayı yenilediğimde hemen hesapdan çıkıyor sürekli kullanıcı adı ve şifresi girmek zor olduğundan online gibi görünmeye bilirim. ama gündüzleri mümkün olduğunca online olup fırsat buldukçada geçmişi okuyacağım.

günaydın herkese bu arada...

8 MAYIS 2013

sabah 2 dilim tam buğday ekmek arası peynir ve 3 adet zeytin

öğlen
salata
2 yk soslu patlıcan
3-4 yk zy börülce
3 yk ıspanaka kavurma

akşam
1 dilim tam buğday ekmeği
1,5 kepçe patates yemeği
yoğurtlu semizotu 3 adet sarma

2 lt su
1 bardak yeşil çay
150 ip atlama

bence hepimzi nasıl bir diyet programı uyguladığımızı yapıp yorumlarsak birbirimize faydalı olacağımızı düşünüyorum. Mesela ben Gül Kaynak'ın 10 altın önerilerini yapıyorum bugünlerde..

Altın kural 1: Her sabah uyanınca ilk iş 2 büyük bardak (minimum 400cc) oda sıcaklığında su içeceğiz.
Altın kural 2: Gün içinde en az 3 litre su bitirmiş olacağız. Suya isteğe göre taze limon suyuveya elma sirkesi ekleyebiliriz.
Altın kural 3: Yemeklerle birlikte kesinlikle su içmeyeceğiz. Yemeklerden yarım saat önce bırakacağız ve 1 saat sonra tekrar başlayacağız.
detoks sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam arınma diyeti arınma ritüeli arınma teknikleri detoks detoks çorbası detoks diyet listesi detoks diyeti detoks nasıl yapılır detoks nedir detoks programı detox kan sayım wellness centerAltın kural 4: Her gün 3 poşet karbonat, 1 çay kaşığı Himalaya Tuzunu suya eritip içeceğiz. Her bir poşet karbonat (5gram) bir bardağa. Bir çay kaşığı tuz da yine başka bir bardağa konulacak. Zamanları bize ka:KK30:lmış. Yeter ki her gün alalım.
Altın kural 5: Zayıflama kurumuzu yaparken siyah çay, kahve, kola, alkol, gazlı içecekler, hazır kutu meyve suyu içmeyeceğiz. Bu çok önemli!
Altın kural 6: En büyük öğünümüzü sabah 11.00 ile öğleden sonra 4.00 arası yiyeceğiz.
Altın kural 7: Güneş batınca çorba dışında bir şey yemeyeceğiz. Sebze çorbası ve mercimek çorbası olabilir.
Altın kural 8: Zayıflama kurumuz suresince süt, peynir, yoğurt, yumurta ve tavuk tüketmeyeceğiz.
Altın kural 9: Ve ekmek… 11.00 – 16.00 dışındaki saatlerde ekmek yemeyeceğiz. Bu saatlerde de muhakkak kızartılmış ve beyaz ekmek dışındakiler tüketilecek.
Altın kural 10: Her gün açık havada en az 30 dakika yürüyeceğiz. Park, koru, deniz kenarı tercihimiz.

Not: Kaç kilo vermek istiyorsanız bunu 3 ile çarpın. Bu 10 kuralı tam olarak yaparak, o kadar gün sonunda sağlıklı bir şekilde vereceksiniz. Örneğin; üç kilo vermek istiyorsanız, dokuz gün uygulamalısın

Sabahları sebze suyu içmeye çalışıyorum çay ve kahveyi hayatımdan 4 gündür çıkardım. Saat 11-16 arasında fazla zararlı ne yiyeceksem yiyorum. 2 gündür de 16 dan sonra erik dışında bir şey yemedim. Akşamları sürahinin içine çubuk tarçın, taze nane, yarım limon ve biraz karbonat koyup alkalı su yapıp içiyorum. Sadece karbonatlı su içmek zor geliyor. Benim zaten laktoza biraz alerjim var süt ürünleri şişiriyor beni. 4 gündür süt ürünü yemedim. Ama yumurtasız olmuyor be yaa :)

Spor konusuna gelince ben kendimce sürekli spor yapmaya çalışırım. 2 haftadır masabaşı işim yüzümden ağrıyan kol ve omuzlarım yüzünden yogaya başladım haftada 2 gün gidiyorum. Yürüyüş hatta koşarım ama antalya çok ısındı bu havada yürüyüşe çıkarsam dönüşden tüm yiyeceklere saldırmaktan korkuyorum..

İşte benim 4 gündür uymaya çalıştığım diyet programı bu. Akşam yemekleri kaldırmak oldukça iyi oluyor metobolizmanız 11-16 arası daha hızlı çalıştığı için o saatte yediklerimizi yakıyoruz. Yalnız benim hazır gıdalar ile sorunlarım var oldukça çekici geliyor. Hele öğlen yemeğinden sonra doymuyorum hemen gözümün önünden dondurma, cips, çerez vs.. geçiyor. Birde pazar günleri kendiem hakim olsam.. :KK43:

08.05.2013

Sabah
4 Zeytin
1 dil Çavdar ek.
1 Yeşilbiber
1 yumurta

Ara 2 kayısı

Öğle köfte
Yoğurt

Akşam
Çorba
Türlü

hoşgeldin canım emziriyormussun benimde emziren ve diyette olan bir arkadaşım var diyetisyen eşliğinde yaklaşık 10 kilo verdi, onun diyet listesini paylaşabilirim istersen mesela onun listesinde arada sütlü tatlı izni vardı , emzirdiğiniz için sizin kalori yakmanız çok daha kolay, arkadaşım artık çok sık diyet yapmamasına rağmen kilo vermeye devam ediyor...

8 MAYIS ÇARŞAMBA

45 dk yürüyüş

melinda senin her gün istikrarlı bir şekilde spor yapman hoşuma gidiyor, çünkü düzgün spor yapılmadığında , sadece yemeği kısarak diyet yapmaktan daha çok inceliniyor bence:))

RAPOR

08.05.2013 Çarşamba

Sabah:
Öğle
3dilim kepek ekmek
2 kibrit kutusu peynir
sade kahve
Ara öğün :
5 çilek
Akşam

çok az yemişsin sanki bana mı öyle geldi, enerji alamazsan kilo veremezsin kii...

8 Mayıs 2013

Sabah
2 dilim ekmek
1 kupa yeşil çay
biraz peynir
öğlen yemek yemedim..
akşam

türk kahvesi ve 2 lokum

telafi edersin canım pastayı,, spor yapıp acısını çıkar o bir dilim pastanın,, zayıfladığında zevkle yiyeceğini hayal et ..

amanınn ceza almışım ya ben:26: chentiq cezaman razıyım ama başka ceza versen belimdeki bu ağrılarla bu hareketleri yapamam ki benn..

bence hepimzi nasıl bir diyet programı uyguladığımızı yapıp yorumlarsak birbirimize faydalı olacağımızı düşünüyorum. Mesela ben Gül Kaynak'ın 10 altın önerilerini yapıyorum bugünlerde..

Altın kural 1: Her sabah uyanınca ilk iş 2 büyük bardak (minimum 400cc) oda sıcaklığında su içeceğiz.
Altın kural 2: Gün içinde en az 3 litre su bitirmiş olacağız. Suya isteğe göre taze limon suyuveya elma sirkesi ekleyebiliriz.
Altın kural 3: Yemeklerle birlikte kesinlikle su içmeyeceğiz. Yemeklerden yarım saat önce bırakacağız ve 1 saat sonra tekrar başlayacağız.
detoks sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam arınma diyeti arınma ritüeli arınma teknikleri detoks detoks çorbası detoks diyet listesi detoks diyeti detoks nasıl yapılır detoks nedir detoks programı detox kan sayım wellness centerAltın kural 4: Her gün 3 poşet karbonat, 1 çay kaşığı Himalaya Tuzunu suya eritip içeceğiz. Her bir poşet karbonat (5gram) bir bardağa. Bir çay kaşığı tuz da yine başka bir bardağa konulacak. Zamanları bize ka:KK30:lmış. Yeter ki her gün alalım.
Altın kural 5: Zayıflama kurumuzu yaparken siyah çay, kahve, kola, alkol, gazlı içecekler, hazır kutu meyve suyu içmeyeceğiz. Bu çok önemli!
Altın kural 6: En büyük öğünümüzü sabah 11.00 ile öğleden sonra 4.00 arası yiyeceğiz.
Altın kural 7: Güneş batınca çorba dışında bir şey yemeyeceğiz. Sebze çorbası ve mercimek çorbası olabilir.
Altın kural 8: Zayıflama kurumuz suresince süt, peynir, yoğurt, yumurta ve tavuk tüketmeyeceğiz.
Altın kural 9: Ve ekmek… 11.00 – 16.00 dışındaki saatlerde ekmek yemeyeceğiz. Bu saatlerde de muhakkak kızartılmış ve beyaz ekmek dışındakiler tüketilecek.
Altın kural 10: Her gün açık havada en az 30 dakika yürüyeceğiz. Park, koru, deniz kenarı tercihimiz.

Not: Kaç kilo vermek istiyorsanız bunu 3 ile çarpın. Bu 10 kuralı tam olarak yaparak, o kadar gün sonunda sağlıklı bir şekilde vereceksiniz. Örneğin; üç kilo vermek istiyorsanız, dokuz gün uygulamalısın

Sabahları sebze suyu içmeye çalışıyorum çay ve kahveyi hayatımdan 4 gündür çıkardım. Saat 11-16 arasında fazla zararlı ne yiyeceksem yiyorum. 2 gündür de 16 dan sonra erik dışında bir şey yemedim. Akşamları sürahinin içine çubuk tarçın, taze nane, yarım limon ve biraz karbonat koyup alkalı su yapıp içiyorum. Sadece karbonatlı su içmek zor geliyor. Benim zaten laktoza biraz alerjim var süt ürünleri şişiriyor beni. 4 gündür süt ürünü yemedim. Ama yumurtasız olmuyor be yaa :)

Spor konusuna gelince ben kendimce sürekli spor yapmaya çalışırım. 2 haftadır masabaşı işim yüzümden ağrıyan kol ve omuzlarım yüzünden yogaya başladım haftada 2 gün gidiyorum. Yürüyüş hatta koşarım ama antalya çok ısındı bu havada yürüyüşe çıkarsam dönüşden tüm yiyeceklere saldırmaktan korkuyorum..

İşte benim 4 gündür uymaya çalıştığım diyet programı bu. Akşam yemekleri kaldırmak oldukça iyi oluyor metobolizmanız 11-16 arası daha hızlı çalıştığı için o saatte yediklerimizi yakıyoruz. Yalnız benim hazır gıdalar ile sorunlarım var oldukça çekici geliyor. Hele öğlen yemeğinden sonra doymuyorum hemen gözümün önünden dondurma, cips, çerez vs.. geçiyor. Birde pazar günleri kendiem hakim olsam.. :KK43:

Ben herhangi bir diyet programı uygulamıyorumi kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum,mesela tatlıyı, çikolatayı pilavı ekmeği onun dışında kahve kola meyve suyu tarzı katkılı içecekleri içmemeye çalışıyorum, porsiyonlarımı azalttım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum yani.. yukarıda yazdıklarında uygulanabilecek güzel kurallar var ama ben peynirsiz, sütsüz yumurtasız yapamam, birde ben yemeklerde su içiyordum yemekten belli bir süre önce ve sonra su içilmemesi gerektiğini bilmiyordum bak bunu öğrenmeme iyi oldu..

Ben herhangi bir diyet programı uygulamıyorumi kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum,mesela tatlıyı, çikolatayı pilavı ekmeği onun dışında kahve kola meyve suyu tarzı katkılı içecekleri içmemeye çalışıyorum, porsiyonlarımı azalttım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum yani.. yukarıda yazdıklarında uygulanabilecek güzel kurallar var ama ben peynirsiz, sütsüz yumurtasız yapamam, birde ben yemeklerde su içiyordum yemekten belli bir süre önce ve sonra su içilmemesi gerektiğini bilmiyordum bak bunu öğrenmeme iyi oldu..

süt ürünleri gerçekten önemli ama bende şişkinlik yapıyor. bende çok seviyorum onları ama :KK43:
yemekler birlikte içilen su da mideyi şişiyor tavsiye edilen yemeklerden yarım saat önce ve sonra içilmesi..
senin yaptığın diyet programı zaten hepimizin hayatı boyunca uygulaması gereken sağlıklı yaşam kuralları.. ama yapabilene aşk olsun :KK43:

X