• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Yılda Yeni Bir Ben 🪄✨️☘️

Bu hafta regl ve motivasyonsuzluk bir arada hiç iyi değilim iştahımı kontrol edemiyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Enerjim yok gibi. Neden böyleyim bir ileri iki geri ne olacak böyle bilemiyorum. 15 tatili güzel değerlendirmeyi çok istiyorum
1 hafta ara ver kendine istersen. Son 1 hafta ruh haline göre karar verirsin.
İnsan beyin olarak hazır olmazsa,hiç birşey yapamıyor.

Öyle bi baktım hızlıca mesajlarınızı aynı şeylerle boğuşan çok yorgun biri olarak sizleri çok iyi anlıyorum asla yalnız değilsiniz bilin isterim.

Sitede uzun yıllar 90 lar grubundaydım sonra takımlarda bulundun başardığım zamanlar da oldu başaramadığım zamanlar da.

Bir miktar doğum biraz da antidepresanla 90 kiloya çıkanlardandım.

Hayatımda kendime sıkıntı ettiğim şeyler bana 100 kiloyu getirdi sonra 110 derken bir daha önünü alamadım daha da üstünü gördüm. Vazgeçtim vermeye uğraşmaktan.
Dr lara gittim listelerim vardı ama devam etmedim tabi keşke etseydim.

İyi güzel vermim böyle yaşim diyemiyosun sağlık sorunları bırakmıyor yakanı. Neredeyse dişin ağrısa kilo ver diyecekler öyle bir yük.

2 Ay olmuştur heralde en son tartılalı kaldırdım zaten tartıyı.
Bu gruba da motive olmak için geldim.

Böyleyken böyle :))

Allah kolaylık versin hepimize 🤲🏻

Merhabalar R Ruhumunfreski
Ben de ilk diyetime üniversitede başladım. O zaman 78 kg olmuş idim. Uzun mesafe yürüyüş ve diyet ile 60 kg'a düşmüştüm. O yaşlarda kilo alsam da, egzersiz ve diyetle rahatça kilo verebiliyordum.
36 yaşına kadar 67-70 kg arası kilolardaydım.
37 yaşında antidepresan kullanımı sonrasında 78 kg.'a çıktım. İştahım da epey açılmıştı. 80'li kiloları gördüm.
Endookrinoloji bölümüne gittiğimde insülin direncim olduğu söylendi. Hipotiroidim vardı, tiroid ilacına başladım. Zamanla Haşimato hipotiroid olduğum kesinleşti ve ömür boyu tiroid ilacı kullanacaktım.
Diyetisyen eşliğinde zor ve yavaş kilo veriyordum. Ama diyeti bırakınca yine kilo alıyordum.
Maksimum 110 kg'a çıktığımda 43 yaşındaydım. Artık canıma tak etmişti, rahat uyku uyuyamıyordum, bel ve diz ağrılarım oluyordu, giydiklerim dar geliyordu, yeni kıyafet bulmakta zorlanıyordum.
Çok iyi ve tecrübeli bir diyetisyene denk geldim o zaman. Ve azimle her gün 45 dak. egzersiz yapıp,günde 10000 adım yürümeye başladım. 8 ayda 28,5 kg vermiş idim.
Keşke ucunu bırakmasa idim ve diyet+egzersize devam etseydim; ama olmadı ve 85, 90, 95 derken bugün 105 kg'a yaklaştım.
49 yaşındayım. Son senelerde metabolizmam iyice yavaşladı sanırım, aynı diyet listesini uygulasam da pek kilo veremiyorum. -4,+4 kg oynuyor sadece, o da uzun sürede.
Özeleştiri yapmak gerekirse egzersiz konusunda eskisi kadar aktif de değilim, o enerji ve azmi kendimde bulamıyorum.
Arkadaşlarıma da hep söylüyorum, 100 kg olan bir insan, eğer ideal kilosu 65 kg ise, 35 kg fazla yükü sırtında taşıyor, öyle düşünün diyorum.Bu durum, tempolu yürürken daha çok ağırlık ve daha yavaş olmak, nefes nefese kalmak demek.
Birbirimize destek olabiliriz burada. Çok iyi olur.
Yakın kilolarda olduğumuz için duygularını çok iyi anlıyor ve paylaşıyorum.
Aramıza tekrardan hoşgeldin.🤗💕🌸🌺💐

Bende de insülin direnci ve pcos var 🥺 YouTube da video yapan bir doktor vardı rahmetli Yavuz Yörükoğlu belki bilirsiniz. O sık sık az yemenin insülin direncini olumsuz etkileyeceğinden öğünler arası zaman boşlukları bırakmamız gerektiğinden bahsediyordu hatta aralıklı orucu desteklerdi. Uzun süredir aralıklı oruç yapmaya çalışıyorum. Akşam ve sabah yemeğim arasına 16 saat koymaya çalışıyorum. Bu bir tavsiye değildir doktorlara danışılmadan da böyle şeylerin yapılmaması taraftarıyım sadece kendi deneyimimden bahsederek söylüyorum ki ben çok faydasını gördüm. Artık yemekten 15-20 dk sonra açlık hissetmiyorum. Sanki agresifliğim bile azaldı 😅 Normalde ben yemek yedikten sonra kan şekerim düşüyor ekseriyetle tokluk kan şekerim açlıktan düşük çıkıyor ve baş dönmeleri felan yaşıyorum ama şeytan kulağına kurşun aylardır onu bile yaşamadım. Bir süredir doktor kontrolüne gitmedim ama fiziksel olarak kendimi daha iyi hissediyorum.

Son düzenleme:
Öyle bi baktım hızlıca mesajlarınızı aynı şeylerle boğuşan çok yorgun biri olarak sizleri çok iyi anlıyorum asla yalnız değilsiniz bilin isterim.

Sitede uzun yıllar 90 lar grubundaydım sonra takımlarda bulundun başardığım zamanlar da oldu başaramadığım zamanlar da.

Hayatımda kendime sıkıntı ettiğim şeyler bana 100 kiloyu getirdi sonra 110 derken bir daha önünü alamadım daha da üstünü gördüm. Vazgeçtim vermeye uğraşmaktan.

İyi güzel vermim böyle yaşim diyemiyosun sağlık sorunları bırakmıyor yakanı. Nerdeyse dişin ağrısa kilo ver diyecekler öyle bir yük.

Hikayeni hiç böyle bilmiyordum :)
Çok haklısın öyle bir kesim var ki herşeyi kiloya bağlıyorlar. E biz zaten bunun farkındayız..
çevremde bir kaç kişi vardı doğumdan sonra göbeğimin kocaman kaldığını sürekli söylüyorlardı. Yanlarında karnımı içeri çektiğimi hatırlıyorum.
Şimdi kilo verdim aynı kişiler bana çirkinleştin dedi :)))
İnsanları anlamak çok zor.
He ben mutlu muyum eve çok. ❤️

Çok haklısın öyle bir kesim var ki herşeyi kiloya bağlıyorlar. E biz zaten bunun farkındayız..
çevremde bir kaç kişi vardı doğumdan sonra göbeğimin kocaman kaldığını sürekli söylüyorlardı. Yanlarında karnımı içeri çektiğimi hatırlıyorum.

Kıskanmanın vucut bulmuş hali çirkinleştin demek hahhaha

İyi akşamlar 😇

12:30
Bugün menüde et haşlama vardı ve ben hiç et seven biri değilim 😑
Küçük parça et ve 2 kaşık pilav yedim sadece bir de haşlamanın suyunu içtim
1 çatal da irmik tatlısı

18:15
Bugün de lahana sarması yedim ama o kadar acıkmıştım ki bu defa biraz tepeleme bir tabaktı 😅 umuyorum ki sabah yemediğim yemek bu öğünümü nispeten dengeler 😅
Yanına da cacık
Bu menüye bir de egzersiz eklesen tepeleme sarmayı hiç düşünmezsin yanar gider bol da su, tartıya da yansıtmaz. Neyse ki dediğin gibi sabah aç olduğun için dengelemiş. Erken yemende iyi olmuş
Gerçekten dümdüz kıskançlık. Bana da zayıfla zayıfla dediler zayıfladım bu sefer sen ne kadar çöktün güzelliğin gitmiş dediler :) halbuki 55 olmam gerekirken 60 kiloydum

Selam kızlar
Sabah dışardaydım
1 simit yedim kahvaltıda
Öğleden sonra latte içtim laktozsuz bi de 1-2 kaşık Starbucks yulaflı yoğurttan yedim.
Akşam 4 tane köfte yedim 2 kaşık da makarna yedim canım çok çekti.
Adımımı atıyorum 2 cezam kaldı sanırım

Eklentiler

• IMG_9495.png
    IMG_9495.png
    179,1 KB · Görüntüleme: 2
Siz çok güzelsiniz deseydin 🤣
Ay allahım artık insanlara ben haddini bildiriyorum. Ciddi anlamda bu kadar insanların fena olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Yediğimizden içtiğimizden çocuğumuzdan giyimimizden artık insanların sınırı yok. Her konuda yorum yapma hakkına sahipler sanki. Acaba diyorum herkes artık mutsuz mu bu yüzden mi böyle oluyor? Geçen günlerde bir aydınlanma yaşadım resmen. 17-18 sene önceki bir cdyi izledim geçen gün. Teyzemin kınası ay allahım herkes o kadar mutlu ki. Herkes gülüyor kimse kimseyi süzmüyor insanlar o kadar doğal ki. Kot pantolonla gelmiş insanlar mesela. Sıfır gösteriş sonra kendi kınamı açtım mesela insanların yüzünde garip bir ifade var. Herkes ne giysem yarışıyla abartı mesela. Birbirini süzüyor insanlar. Ne kadar yozlaşmışız dedim.
Artık açık arar olmuşuz yani birinin bir şeyini eleştirmek marifet sanki. Hiiiiçç takmayın vallahi. İnanın insanların kendi mutsuzluğu o cümleler.

İyi güzel vermim böyle yaşim diyemiyosun sağlık sorunları bırakmıyor yakanı. Neredeyse dişin ağrısa kilo ver diyecekler öyle bir yük.

Evet sağlık sorunları baş veriyor. Mesela senelerdir dizlerim ağrır %100 eminim ki kilodan. Gariban kemiklerim nasıl taşısın bunca kiloyu onlar da yoruluyor haliyle 😅 umarım hepimiz sağlıkla kendimizi daha mutlu hissettiğimiz noktalara ulaşırız 🤍

Bu menüye bir de egzersiz eklesen tepeleme sarmayı hiç düşünmezsin yanar gider bol da su, tartıya da yansıtmaz. Neyse ki dediğin gibi sabah aç olduğun için dengelemiş. Erken yemende iyi olmuş

Gerçekten dümdüz kıskançlık. Bana da zayıfla zayıfla dediler zayıfladım bu sefer sen ne kadar çöktün güzelliğin gitmiş dediler :) halbuki 55 olmam gerekirken 60 kiloydum
Sabah uyanıp hazırlanmaya başlayıp oyalanmadan evden çıkmam ve mesai bitimi eve tekrar dönmem arasında 12 saat var bu da beni o kadar yoruyor ki 🥲 bende aslında istiyorum egzersiz yapmayı ama hem kilolu psikolojisiyle egzersiz bana zulüm gibi geliyor hem de en azından hafta içi egzersiz yapacak enerjiyi bulamıyorum kendimde 😬 Şuan pek içimden gelmiyor ama ilerleyen süreçte umarım egzersiz de katarım düzenime 😇

Merhaba hanımlar menümü paylaşayım
Kahvaltıda bir yumurta yedim
Ara öğün yok
Öğlen yemeği yok
Akşam bir elma bir mandalina yedim
Bir litre su içtim
Bolca egzersiz yaptım

Eklentiler

• 17370547274172872821047240757900.jpg
    17370547274172872821047240757900.jpg
    89,4 KB · Görüntüleme: 0
Evet sağlık sorunları baş veriyor. Mesela senelerdir dizlerim ağrır %100 eminim ki kilodan. Gariban kemiklerim nasıl taşısın bunca kiloyu onlar da yoruluyor haliyle 😅 umarım hepimiz sağlıkla kendimizi daha mutlu hissettiğimiz noktalara ulaşırız 🤍
Aah ah aynı agrilari bende çekiyorum inşallah daha zayıf gunlere

Siz çok güzelsiniz deseydin 🤣
Ay allahım artık insanlara ben haddini bildiriyorum. Ciddi anlamda bu kadar insanların fena olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Yediğimizden içtiğimizden çocuğumuzdan giyimimizden artık insanların sınırı yok. Her konuda yorum yapma hakkına sahipler sanki. Acaba diyorum herkes artık mutsuz mu bu yüzden mi böyle oluyor? Geçen günlerde bir aydınlanma yaşadım resmen. 17-18 sene önceki bir cdyi izledim geçen gün. Teyzemin kınası ay allahım herkes o kadar mutlu ki. Herkes gülüyor kimse kimseyi süzmüyor insanlar o kadar doğal ki. Kot pantolonla gelmiş insanlar mesela. Sıfır gösteriş sonra kendi kınamı açtım mesela insanların yüzünde garip bir ifade var. Herkes ne giysem yarışıyla abartı mesela. Birbirini süzüyor insanlar. Ne kadar yozlaşmışız dedim.
Artık açık arar olmuşuz yani birinin bir şeyini eleştirmek marifet sanki. Hiiiiçç takmayın vallahi. İnanın insanların kendi mutsuzluğu o cümleler.
Evet kendi yapamadıklarını başkası yapınca hoşlarına gitmiyor bazı insanların. Yalan yol üzüldüm gerçekten çirkinleştim mi diye eşime sordum..
Ama mutluyum,istediğim bedendeyim.

Böyle konuşan insanları da hiç bir zaman anlamayacağım.

Back