0.30 Amh 25 yas

Merhaba benimde yasim 28iken amh 0.38 cikmisti fshta yuksekti ve duzenli adet oluyordum.Yanlis oldugunu düşünmüyorum

Aslında Amh erken gireceğinizide belirlemez. Ornegin ayda yumurta kaybınız bin değilde 500 ise erken menepoza girilmez. Makalede okumuştum.Yumurta kaybı fazla olanların annesinin erken menopoza girdiği anlaşılmış. Annesi geç menepoza girenler yılda yüzde 4 yumurta kaybı yaşıyorsa, annesi erken menopoza giren yılda yüzde 8 yumurta kaybediyor. Kiz çocuğu anneye çekiyormuş. Yani Amh göründüğü kadarda önemli değil.Ultrasondaki yumurta sayısı daha önemli

Cok tesekkurler canim, olabilir yani bu durum...

Evet adet düzenli olsa da olabiliyor maalesef. Adetlerim düzenli çünkü her ay atabilecek yumurtalarımız var şu an. Ama rezerv tamamen bittiğinde adetlerde düzensizleşecek doğal olarak. Çünkü vücutta atılacak yumurta kalmayınca o da kafasına göre adet olacak gibi bir düzen var ne yazık ki bedenimizde. Yani yumurta varsa adet oluyoruz, yoksa vücut ne zaman isterse o zaman oluyor.

Ben bu konuda artik filozof oldugum icin cok arastirmistim ve cokta izlediğim unlu doktorlar oldu onlarinda konusmalarinda hep duydum rezervi azalan bir kadin 10 yil sonra menepoza girer diyorlar Benim Zaten ultrasondada az gorunuyor bende 3 yil once 7 8 tane folikul gorunurken suan 4 tane gorunuyor Yani gitgide azaliyor bizde genetik kist var ailede herkes kistten ameliyat oldu dogal olarak yumurtalık kistide rezerv azaltiyormus benim doktorum yumurta varsa umut var demisti onemli olan kaliteli yumurtayi bulmak

10 yıl çok uzun bı sure... İnsanlar hemen menepoza gireceğini sanıyor. Genetik kesinlikle. 40 yaş üstü 10 yumurta çıkan bile var ama kalite olmadıktan sonra bı önemi yok

10 yıl çok uzun bı sure... İnsanlar hemen menepoza gireceğini sanıyor. Genetik kesinlikle. 40 yaş üstü 10 yumurta çıkan bile var ama kalite olmadıktan sonra bı önemi yok
Tabiki kalite cok onemli 10 yil uzun bir sure degil suan genc kizlarimizda 20 yasinda 25 yasinda menepoza yol almis hatta menepoza girenler bile var 10 yili cok iyi degerlendirmek lazim evet 10 yil sonra menepoza girildigini soyluyorlar fakat otomatik saglikli bir kadinin bile 35 yasindan sonra yumurta kalitesi dusuyor

Evet bilmeyen için kötü ama durumunu bilen için uzun bı zaman. Okul, iş, kariyer derken insanlar geç evleniyor. Evli değilse, düzenli adette goruyorsa kimse doktora gitmiyor. Evleniyor bakıyor rezerv kalmamış. İs işten geçmiş oluyor. 35 lafına zaten sinir oluyorum.35 yaşındayım tahlillerim iyi. Yumurtalarımda kaliteli çıktı. Sürekli 35 ten sonra doğurganlık hızla azalır deniyor. Dogru yönü var ama kişiye göre de değişir. En büyük düşüş 38 ten sonra

Adana acibadem de yaptirdim İlk iki denemeyi farkli merkezlerde Denedim siz nerde yaptirdiniz kacinci denemede oldu
Ben Kışla Başkentte yaptırmıştım ilk seferde olmuştu canım çok şükür. Acıbademe gitmiştim ilk Volkan Noyanla görüştüm ne bilim içim ısınmadı sonra Ankara başkente gittim Hulusi hocaya oda kontrol muayeneden sonra Adana Başkentte git demişti yaşadığım yere daha yakın diye il dısından gelip gitme demişti 2 doktor adı verip bende biriyle başladım çok şükür sonuç aldım.

Son düzenleme:
Bende ankara baskentte gogsen hocaya gitmistim k.k deki konusmalara aldanip 3 kere gittim onca yolu gitgel vede calisiyordum uykusuz uykusuz ise gel bizi oyalayip durdu yok fsh dusmesi lazim baslamayalim deyip durdu bir yilimi yedi volkan beyede burdakiler iyi degil diyordu yine aldanip ona hic gitmeyip iki tedaviyi birini metro birini ankada sonra medline taşındılar orda denemistim 2 denemeden sonra ankara baskente gitmistik neyse bi gun dedim ben neden acibadem volkan beye gitmiyorum hatta esim dedi bi gidelim begenmezsen gitmeyiz k.kulubune aldanma bi bak dedi gittim ben herseyi anlattim fsh der demez fsh hic dusmezse ne olacak peki dedi benim icin onemli olan yumurta dedi yumurtalar istedigim gibiyse hemen baslariz dedi ve evet biraz soguk biriydi Merkezde calisanlarda oyke ama gide gele vollan hocama Ve calisanlara o kadar isindimki Ve bence bize guleryuzlu konuskan bir doktor degil isini iyi yapan tecrubeli bir doktora ihtiyacimiz var iyikide gitmisim once rabbime sonra volkan noyan hocama Minnetarim umudumun tukendigi anda prensesime hamile kaldim allah isteyen herkese nasip etsin kucagimiza almayida nasip etsin

Öyle tabi canım bende kk ya çok sonra baktım açıkcası ondan önce araştırmıştım Volkan hocanın ilk bi tv programı videosunu gördük oradan yola cıkarak ilk oraya gittim. Ben durumumu öğrendikten 1 ay kadar sonra uzunca konuştuk ama bana durumun sebebini araştırmanın gereğinin olmadığını,rahim filmine hiç gerek olmadığını, yumurtamın kalitesini bilemeyeceğini tüp bebek yapmadan anlayamayacağını(ki zaten anlayamaz biliyorum) söyledi yani hiç bir ön araştırma yapmadan gel tüp bebek yapalım dedi. Bi dur dedim kendi kendime sen daha olayı idrak edemedin ki araştırmalarımdan tüp bebekten önce yapılması gerekenler var en önemlisi rahim filmi, bi anomali mi var bi sorun mu var tutunmayı engelleyecek bi durum mu var bilmeden hemen o ay tüp bebek hiç birini önemsemedi. Ben orada bitirdim kafam da ki kişiden kişiye değişiyor benim bakış açımla ilgili. Ki o konuda Hulusi hoca tüm genetik testlerime baktı, baktı bi sorun yok adana daki doktorum rahim içine baktı polip ve rahmimde darlık çıktı onun için ofis oldum yani gerekte varmış. Üstüne iyikeşme sürem kullandığım takviye vitaminler hepsi hazır olmam 1 yılımı aldı. O yüzden diyorum senin ilk deneyimin değilmiş rahminin durumunu bir çok şekilde görmüşsündür bu yollardan geçtiğin için ona sadece tüp bebek yapmak kalabilir evet ama ben o yolları hiç görmeyen rahmine hiç bakılmamış biri olarak hemen yat tüp bebek yapayım diyebileceği biri değildim. O yüzden doktor fikirleri kişiden kişiye değişiyor beklentiler farklı oluyor. Benim beklentim tüp bebekten önce her şeyin yapılması ve önce temelin sağlam atılmasıydı ve umut dolu bir doktor olup bana da pozitif baktırmasıydı.

Sanada hakveriyorum canim kisiden kisiye degisiyor

Canım bende 27 yasindayim amh 0.7 FSH 10 larda bende her ay duzenli olurum. Malesef bazi bayanların doğuştan rezervi az olabiliyor. Bide her ay duzenli yumurta attigimzdan oda etkiliyor. Ama benim 3 4 yumurtam oluyo en fazla seninki yuksek geldi bana doktorlar görüşmende fayda var.

Kizlar birde bisey daha soracagim. Benim ader donemlerimde kanamam cok fazla oluyor. Demir
Tesekkur ederim canim, geri yapacagim baska bir doktor gordum bugun kendiminki tatilde. Yeniden yap dedi. Demir degerim de cok yuksek cikti, buda adet goren bi bayana gore yuksek dedi... Bakalim ne cikicak..

Demir seviyen yüksek olduğu icin adet kanaman cok geliyordur kuzum vücut dengelemeye calsiyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…