Yaaaa maşallah çok mutlu oldum canım senin adına şimdi transfer olucam bana dua edermisin 3. Gün embiryosu 3 gun once opu oldum hemen tramsfer edeceklermiş daha opu yüzünden ağrılarım var acaba engelmi olur bebegin tutunmasina
Tutunmasina etki etse transfer yapmazlardi oyle dusunun 🥰 insallah saglikla tutunur size dualarimdasiniz🙏🏼 allah isteyen herkese nasip etsin, kimsenin emekleri bosa cikmasin insallah 🙏🏼🙏🏼

İnşallah canım ya çok korkuyorum amin amin insallah
Korkmayin hep guzel dusunun insallah guzel de olacak 🙏🏼🥰 ben hic kalbimi bozmadim beklerken, hep olmus gibi farz ettim. O ekranda transfer olurken sahit olduklariniz icinizde bir yere dokunuyor zaten, tamam hamileyim diyip ciktim o odadan🌸

Benimde endometriozis ve pkos hikayem var. Endometriozis için 2024 Mayısta laporoskopi ile tüm yapışıklık,kistlerim ve sağ tüpüm alınmış bulundu. tüm bu operasyondan önce embriyo dondurma işlemi yaptırmıştık planlayarak ilerledik doktorumuzla. Pkos olduğum için 17 yumurta toplandı ama sadece 4 tanesi embriyo oluştu ve 2 tane blastosist oldu. Mayıstaki operasyonumdan sonra doktor 6 ay bizi doğal yolla gebe kalabilmemiz için serbest bıraktı ancak adet döngümdeki sancılarım tamamen geri dönmüştü. Doktora koşarak gittiğimizde en az 3 tane birbirine yapışık ve odak odak çikolata kistleri türemişti yine. Yıkılmıştım çünkü operasyonum yapışıklıkların temizlenmesi vs ameliyatım zor geçmişti. Doktor bu kistler çok hızlı oluşmuş acaba kanser odaklı olabilir mi diye renkli mr çektirmemi istedi. Tüm birim seferber olup bendeki oluşan bu çiko kistinin kanser odaklı olup olmadığını acaba bağırsağa yapışan birşey olabilir mi diye tahminlerle tüm psikolojimi alt üst eden bir sürecin sonunda doktorum ilaçla 2 ay baskılayıp kistleri küçültmek istedi umarım cevap verecektir dedi ve Letu adında bir ilaç kullandım 2 ay. Bildiğin menepoz sıcak basmaları uykusuzluk ruh halindeki değişimi söylememe gerek yok. Kistlerim küçüldü ama hala oradalar. Neyseki 27 Martta ilk transferimi oldum. Herşey yolunda kalınlık iyi yumurta 4ab ve dün kan tahlilinde sonucumu negatif gördüm.
Doktor ilaçları bırakıp adet gör diyor. Ben adet gördüğüm her ay bu endometriozisim beslenip büyüyor. Kısır bir döngüye girmiş gibi hissediyorum. yaşım 31 ve ilk transferimde hiç bir belirti yoktu illa bir belirti arayacağım ikinci transferim için :110:

Benimde endometriozis ve pkos hikayem var. Endometriozis için 2024 Mayısta laporoskopi ile tüm yapışıklık,kistlerim ve sağ tüpüm alınmış bulundu. tüm bu operasyondan önce embriyo dondurma işlemi yaptırmıştık planlayarak ilerledik doktorumuzla. Pkos olduğum için 17 yumurta toplandı ama sadece 4 tanesi embriyo oluştu ve 2 tane blastosist oldu. Mayıstaki operasyonumdan sonra doktor 6 ay bizi doğal yolla gebe kalabilmemiz için serbest bıraktı ancak adet döngümdeki sancılarım tamamen geri dönmüştü. Doktora koşarak gittiğimizde en az 3 tane birbirine yapışık ve odak odak çikolata kistleri türemişti yine. Yıkılmıştım çünkü operasyonum yapışıklıkların temizlenmesi vs ameliyatım zor geçmişti. Doktor bu kistler çok hızlı oluşmuş acaba kanser odaklı olabilir mi diye renkli mr çektirmemi istedi. Tüm birim seferber olup bendeki oluşan bu çiko kistinin kanser odaklı olup olmadığını acaba bağırsağa yapışan birşey olabilir mi diye tahminlerle tüm psikolojimi alt üst eden bir sürecin sonunda doktorum ilaçla 2 ay baskılayıp kistleri küçültmek istedi umarım cevap verecektir dedi ve Letu adında bir ilaç kullandım 2 ay. Bildiğin menepoz sıcak basmaları uykusuzluk ruh halindeki değişimi söylememe gerek yok. Kistlerim küçüldü ama hala oradalar. Neyseki 27 Martta ilk transferimi oldum. Herşey yolunda kalınlık iyi yumurta 4ab ve dün kan tahlilinde sonucumu negatif gördüm.
Doktor ilaçları bırakıp adet gör diyor. Ben adet gördüğüm her ay bu endometriozisim beslenip büyüyor. Kısır bir döngüye girmiş gibi hissediyorum. yaşım 31 ve ilk transferimde hiç bir belirti yoktu illa bir belirti arayacağım ikinci transferim için :110:
Yaa bu endo cok buyuk bir illet malesef. Cocuk sahibi olmaya karar verince ogrendim ben de endolu oldugumu. Ustune bizde yogun sperm faktoru vardi. Siz pcos sayesinde benim iki seferde toplattigim yumurtayi toplatmissiniz o bile bir avantaj inanin ki.. sizin biraz anladigim adenomyozis odaklariniz da var, benim tek artik o yoktu. Ama tum surecten gecmis biri olarak soyleyebilirim ki hala kistim gebeligime bir engel cikarir mi diye endise etmekten geri kalamiyorum malesef😭 kistimin ne alemde oldugunu soramiyorum bile doktoruma. Tum umudum gebelikle beraber kuculup kaybolmasi veya dogumda aldirmak olacak insallah. Transfer donemi de kist yuzunden tutunmazsa diye cok korkmustum acikcasi. Bana da transfer oncesi baskilama yapilma ihtimali vardi ama sukur gerek duymadi doktorum. Bir de onu bekleyecegim bir kac ay diye cok bunalmistim inanin ki acelem var gibi zamanla bir an evve transfer olmakti tum amacim.
Dun aldiginiz sonuc icin cok uzgunum, umarim diger embriyonuz size sikica tutunur ve saglikla dunyaya getirirsiniz🙏🏼 biz embriyolara genetik baktirmistik, biriyle hamileyim su an digeri de dondurulmus olarak muhafaza ediliyor. Esimin sperm sorununa benim endo eklenince doktorum direkt genetik bakmak istemisti. Normalde gebelik kaybi ve 35 yas ustune bakilirmis pgt cogunlukla ama iyi ki bakilmis diyorum su an. Diger uc embriyomu imha ettirdik hepsinde hastaliklar cikmisti malesef kromozomal

Endişeni inan paylaşıyorum :110: bugün doktorumla telefonda görüştüğümde bana genetik test istersen yaptırabiliriz ama para ve zaman kaybı dedi. Dondurulmuş olan embriyonun genetiği bakılamıyor diye okumuştum. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? Ve birde transfer sürecinde dikkat ettiğiniz ne vardı diye sormak isterim. İlk transferimde genelde dinlendim evden çıkmadım koridordaki yürüyüşlerimdir tek hareketim eğilmek vs hiç bişey yapmadım. Hastayım gibi kendimi kapatmamıştım ama kendimi korumaya aldım ister istemez. Ve hiç bir belirtim yoktu sıfııır sıfır 4.yada5. Gün gece yarısı adet sancısı gibi bir ağrı uyandırdı beni ve 15 dk içinde geçti. Onun dışında hiç bişey yoktu. Ve evde hiç erken gebelik testi yapmadım. Bu ikinci seferde 3. Günden başlamayı düşünüyorum. Hastanedeki sonucu beklemek berbat bir deneyimdi benim için 😭

Endişeni inan paylaşıyorum :110: bugün doktorumla telefonda görüştüğümde bana genetik test istersen yaptırabiliriz ama para ve zaman kaybı dedi. Dondurulmuş olan embriyonun genetiği bakılamıyor diye okumuştum. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? Ve birde transfer sürecinde dikkat ettiğiniz ne vardı diye sormak isterim. İlk transferimde genelde dinlendim evden çıkmadım koridordaki yürüyüşlerimdir tek hareketim eğilmek vs hiç bişey yapmadım. Hastayım gibi kendimi kapatmamıştım ama kendimi korumaya aldım ister istemez. Ve hiç bir belirtim yoktu sıfııır sıfır 4.yada5. Gün gece yarısı adet sancısı gibi bir ağrı uyandırdı beni ve 15 dk içinde geçti. Onun dışında hiç bişey yoktu. Ve evde hiç erken gebelik testi yapmadım. Bu ikinci seferde 3. Günden başlamayı düşünüyorum. Hastanedeki sonucu beklemek berbat bir deneyimdi benim için 😭
Sitede donmus embriyoya pgt baktiran oldu, basliklarda belki aratirsan denk gelebilirsin🙏🏼 ama evet pek onerilen bir sey degil embriyoyu surekli dondurup cozdurmek. Bizde de en bastan o yuzden biyopsi alinip dondurulmustu besinci gunun sonunda.
Ben transferden sonra acikcasi kendimi yoracak hicbir is yapmadim, ama hasta gibi yatmadim da. Disariya da ciktim yuruyus de yaptim gezdim de. Cunku zaman gecmek bilmedi evde o psikoloji daha cok zorladi beni. Doktorum ozellikle yatmami istemedi hatta kan akisi olmasi icin rahme, ben de kasmadim o yuzden. Sonuc pozitif gelince esas ekstra ozenmeye basladim diyebilirim🥹
Ben de evde test yapmadan sabirla bekledim tam 11 gun, cok zordu ama beklemek hayatimin en buyuk sabir sinavi bir oydu bir de iki kez beta verip 10 gun ilk gebelik muayenem icin beklemek😬
Belirti olarak da inanin memelerim bile acimadi agrimadi benim. Ki herkeste en yaygin sey buydu burada okudugum. 6.gun gibi regl agrilarim oldu regl zamanimdi cunku ah dedim tutmadi kesin adet olucam ama ignelerden dolayi olamiyorum. Bicaklar batti durdu kasiklarima sanki. Hatta hep sagim agridi durdu kistim sizliyor of filan diye uzuluyordum tutmadi vs diye. Onun disinda sonradan ogrendim burnum cok tikandi benim hamilelerde olurmus meger. Hatta bir iki gun kanadi burnum. En belirgin seyler bunlardi ama o kadar ayni ki adet belirtileriyle hani gebelige yoramamistim hic bunlarin varligini

Back
X