Benimde endometriozis ve pkos hikayem var. Endometriozis için 2024 Mayısta laporoskopi ile tüm yapışıklık,kistlerim ve sağ tüpüm alınmış bulundu. tüm bu operasyondan önce embriyo dondurma işlemi yaptırmıştık planlayarak ilerledik doktorumuzla. Pkos olduğum için 17 yumurta toplandı ama sadece 4 tanesi embriyo oluştu ve 2 tane blastosist oldu. Mayıstaki operasyonumdan sonra doktor 6 ay bizi doğal yolla gebe kalabilmemiz için serbest bıraktı ancak adet döngümdeki sancılarım tamamen geri dönmüştü. Doktora koşarak gittiğimizde en az 3 tane birbirine yapışık ve odak odak çikolata kistleri türemişti yine. Yıkılmıştım çünkü operasyonum yapışıklıkların temizlenmesi vs ameliyatım zor geçmişti. Doktor bu kistler çok hızlı oluşmuş acaba kanser odaklı olabilir mi diye renkli mr çektirmemi istedi. Tüm birim seferber olup bendeki oluşan bu çiko kistinin kanser odaklı olup olmadığını acaba bağırsağa yapışan birşey olabilir mi diye tahminlerle tüm psikolojimi alt üst eden bir sürecin sonunda doktorum ilaçla 2 ay baskılayıp kistleri küçültmek istedi umarım cevap verecektir dedi ve Letu adında bir ilaç kullandım 2 ay. Bildiğin menepoz sıcak basmaları uykusuzluk ruh halindeki değişimi söylememe gerek yok. Kistlerim küçüldü ama hala oradalar. Neyseki 27 Martta ilk transferimi oldum. Herşey yolunda kalınlık iyi yumurta 4ab ve dün kan tahlilinde sonucumu negatif gördüm.
Doktor ilaçları bırakıp adet gör diyor. Ben adet gördüğüm her ay bu endometriozisim beslenip büyüyor. Kısır bir döngüye girmiş gibi hissediyorum. yaşım 31 ve ilk transferimde hiç bir belirti yoktu illa bir belirti arayacağım ikinci transferim için