- 4 Ekim 2012
- 16.501
- 32.537
- 798
- Konu Sahibi noktavirgulunlem
-
Anlıyorum kilo almak tabiki sağlıksız, seven sevdiğinin sağlığını düşünür. Ama siz hamilesiniz, bebeğiniz her duygunuzu hissediyor. Kiloyu kafaya takmayın önce sağlıkla kucağınıza alın ve emzirin. Sonrasında düşünürsünüz kilo olaylarını.Bilemiyorum o şekilde düşünmedim. Daha çok sağlığım için şişmanlık konusunda uyarıyor. Yürürken nefes nefese kalma bel fıtığı gibi durumlar sürekli söz konusu olunca sağlık açısından söylenir hep. Güzellik bakımından kilo konusuna hiç değinmemiştir. Konu sahibi gibi güzellik açısından olsaydı ben de alınabilirdim. Aramızda öyle bir hakaret tarzı konusma olmadı . O yüzden pek psikolojik şiddet diyemiyorum çünkü ben de katılıyorum
Ben şahsi gebelik bilgilerimi değil genel kabul görmüş bilgileri paylaştım.Yani? Gebelik bilgilerinizi paylaşmak için beni alıntılamanıza gerek yoktu bence.
Alıntı yaptığım öbür üyenin de eşinin kadın doğum doktoru olduğunu sanmıyorum.
Yazdığım şeyde de göm tulumbaları, min 30 kg sen de al gibi bir şey yok.
Gebelik döneminde daha 3 aylık hamileye de "inşallah çok kilo almazsın ben kilo sevmiyorum" demeyi normalleştirmeyelim diyorum.
arkadasiniz kendine dert aramis resmen yani kadin veya erkek ewlendikten sonra kendini salarsa sevgi azalmaz ama ilgi istek arzulanma durumu azalir kadinlar icinde ayni durum söz konusu arkadasina soylede kk ya girip baksın ne dertler var sonra kendi sıkıntısı ni bi daha düşünsünGüncelleme
Herkese çok teşekkürler. Bende birçoğunuz gibi düşünüyorum ve böyle söyledim arkadaşıma. Ama eşi çok sevdiğim biridir. Arkadaşım bu sebeple 'Sen onu sevdiğin için aramız açılmasın diye beni tutmuyorsun bilerek' diyerek bana inanmadı. Ama bu mesajları dünden beri okuyor. Bayaa yüzüne tokat gibi vurdu gerçekler. Gerçekten ufacık bile bir sorunu yok duygusal olarak maddi olarak veya eşiyle tamamen iştahtan aldı tüm kiloyu başka 1 tane bile sebep yok. Bazen aç kkyı oku ne hayatlar var diyorum. Çok iyi bir eşi mutlu bir evliliği böyle saçma düşünceleri ile yıpratmasından korkuyorum. Hepinize tekrar teşekkür ederim. İyi ki varsınız
Selamlar arkadaşlar
Bugün yakın arkadaşımla konuşurken bana derdini anlattı. Ben yorumları etkilememek adına kendi düşüncemi paylaşmayacağım. Kendisine buradan da farklı bakış açıları ve yorumlar alabileceğimi söylediğimde paylaşmamı istedi.
Arkadaşım 3 yıllık evli. Eşiyle arası gayet iyi.
evlendikten sonra çok ciddi kilo aldı 30 kilo kadar. Herhangi bir hamilelik sebebiyle değil tamamen iştahtan. Eşi arada çok kırıcı olmadan zayıflamasını istediğini söylüyordu bu süreçte biliyordum. Buna da çok üzülüyordu arkadaşım. Her halimle sevmeli beğenmeli bana bunu nasıl söyler vs diyordu.
Bir süredir arkadaşım kilo vermeye başladı ve eşinin ilgisinin sevgisinin cinsellik alanındaki istekliliğinin aşırı arttığını söyledi. Buna sevinmek yerine çok üzülüyor. Demek ki beni daha güzel fizikle sevecek benim önemim yokmuş fiziğim önemliymiş. Bu ilgiyi 3 yıldır bu kadar göstermedi bu ilgi bana değil zayıflamama fiziğime Diyor ve Sürekli tartışıyor eşiyle. Yapılan şeyler söylenenler asla mutlu etmiyor her şeyi zayıflamasına bağlıyor. Ve sürekli hasta olsam kilolu olsam hiç veremesem yeterince sevilmeyeceğim demek ki diye düşünüyor.
Sizce bir erkeğin böyle olması normal midir? Yoksa bu adam gerçekten sadece fiziğe güzelliğe önem veren birisi midir eşine değer vermiyor mudur sizce?
Yok yok o yönde sıkıntı yapmıyorum kendime çok haklısınız. Eşim de sizinle hemfikir sadece onu endişelendiren ağrılarım ve şişliklerim. Mesela daha 3 aylık gebeyim şimdiden ayakta durunca ayaklarım davul gibi oluyor ağrıyor. Bel ağrım zaten zirve yapmış durumda. Haliyle ben de endişeleniyorum ileri ki aylarda nasıl sıkıntılar çekerim diyeAnlıyorum kilo almak tabiki sağlıksız, seven sevdiğinin sağlığını düşünür. Ama siz hamilesiniz, bebeğiniz her duygunuzu hissediyor. Kiloyu kafaya takmayın önce sağlıkla kucağınıza alın ve emzirin. Sonrasında düşünürsünüz kilo olaylarını.
Yok efendim, ne münasebet.Kusura bakmayın ama anlatamadınız. Benim yazdıklarımla çok çok alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben görselliği soruyorum size. Bir insanın görselliğe hiç önem vermemesini, dikkat etmemesini de inandırıcı bulmuyorum. Haklı çıkmak, altta kalmamak adına konuyu saptırıyorsunuz.
Yok efendim, ne münasebet.
Siz gayet kilolu ya da aşırı kilolu insanlara bakamadığınızı çünkü çirkin olduğunu söylediniz, ben de gözünüzle değil başka şekilde görmeyi deneyin dedim.
Beyninize görme eylemi kodlamanız çeşitli sınıflandırmalardan oluşmuş ki rahatsız olmuşsunuz.
Evet görselliğe önem vermiyorum, verilmesini anlamsız buluyorum çünkü şahsi bir mesele.
Ben kendime kendi zevkimce özenirim mesela sizin için özenli olan şey benim için bakımsız olabilir.
O sebeple sizi görünce ıyyy bakımsız demiyorum, öyle görmüyor ve algılamıyorum.
Uzun bir çalışma sonucunda siz de yapabilirsiniz, zor değil biraz emek istiyor sadece.
Görme organınız göz evet ama onu sınıflandırma ve kodlamanız ise modern çağın size aba altından gösterdiği sopalar doğrultusunda, kendinize ait sandığınız fakat, bedenleri metalaştırarak istenilen tam da dayatılan şeyi görmek bambaşka bir durum.Görme organı göz yalnız, gözle değil başka bir şekilde görmek o yüzden safsatadan ibaret. Kendi adıma görselliğe önem vermiyorum diyen insanları inandırıcı bulmuyorum, elbette bana kendinizi inandırmak gibi bir mecburiyetiniz yok ama benim görüşüm bu yönde. Herkesi eşliği farklıdır ama hiç önem vermiyoruma inanmıyorum. Öyle bir çalışma yapmaya ihtiyacım yok çünkü öyle bir isteğim yok, halimden gayet memnunum. Kendi doğrunuzu mutlak kabul edip bir de üstüne siz de böyle olabilirsiniz tavsiyesi vermek garip bir durum yalnız
Ilişki iki kişiliktir ve karşılıklı beklentilerden oluşur.Kiloyu neden kendini salmak olarak adlandırıyoruz peki?
Bu nasıl bir kodlama nasıl bir dayatma?
Zayıflık, doğallık neden kendini salmak değil?
Birçok beyaz saç seven kadın var, boyayı reddediyorlar ve yaşlanmayı güzel karşılıyorlar.
Onlara da mı bunu diyeceksiniz?
Sürekli olarak kilonun çirkinlik olduğu vurgusunu ve kodlamasını yaparak ne geçiyor kimin eline?
İnsan bedenine böyle anlamlar yüklemek çok yersiz ya
Kendini salmayı durum, davranış, ilgi, özen vs şeylerde arayalım lütfen, kendine ait bir bedende değil.
Aydın çevresinden misiniz ?Evlenirken Marilyn Monroe, evlenince Marilyn Manson'a donuyosa sevdiceyim, beni boyle sev seveceksen, oldugum gibi goreceksen sarkisini hediye edemiycem kendisine, kusura bakmasin gari, gitsin az ötede yaratiga dönüşsün, seni uzaktan sevmek aşklarin en güzeline döner o iş
Çok uzağa gitmeye gerek yok sedaa Akgül de dediğiniz gibi zayıfladıkca eski kocası tarafından asagilanmaya başlamış.Her zayıf güzeldir her kilo çirkindir diye bir gerçek yok. bazı insanlar da kiloyu çekici bulur. mesela ağır yaşamlar belgeselinde fazla kilo seven erkekler, kadınlar zayıfladık.a sabote etmeye ya da psikolojik şiddet uygulamaya başlıyorlardı. bedenimizle ilgili verdiğimiz her karar; şişman ya da zayıf, fit ya da değil, kıllı ya da kılsız, sadece bizi ilgilendirir orası net. bakımlı ya da bakımsız olmak da, temizlik şart olmak koşuluyla, kişinin kendi seçimini mutluluğunu bağlar başka hiç kimseyi değil.
ancaaaak... İlişki de iki kişilik ve belli anlaşmalarla kurulur. yani siz bedeninizle ilgili bir karar alırken; karşıdan gelecek tepkiyi de düşünüp ona göre bir seçim yaparsınız. ben kendimi yemeye vermiş kilolu halimle seviyorum diye seçim yapacaksam, eşimin beni o halimle beğenmeyeceğini gözönüne alır ve adamı bu yüzden benden cinsel ilgisini çekti hatta ayrıldı diye suçlayamam. öyle hem pastam dursun hem karnım doysun olmaz. ya kendi keyfinizi ve beğeninizi başta tutup, eş koca keyfi bilir diyeceksiniz. ya da eşinize kendinizi beğendirme derdiniz varsa beden algınızı ona göre esneteceksiniz. ben bedensel olarak istediğim gibi değişeyim, eşim de bu değişimlere göre zevkini değiştirsin deyip olmayınca ağlamayacaksınız. sizin bedeniniz sizin, onun beğenisi de onun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?