Zayıfladıkça daha çok seven eş

Erkekler kilo vs hiç önemsemiyor, kadınlar demiyor hiç "kilo ver" diye. Ama kadınlara gelince "kilo ver" diye baskı yapıyorlar. Kadınlardaki estetik kaygısı erkeklerde yok varsa da çok az. Temizlikte de öyle.

Evet evet kocanizla siz 50 şer kilo alınca, hepimiz maddiyatinizi kıskandık, yoksa biz fakirler gibi çiroz çiroz 50 kiloda kalırdiniz

Cidden bu yorumu okuyunca koptum. Birileri kilo alinca " Ne kazaniyorlar da yiyorlar bu kadar " diye konusuldugunu kimseden duymadim hayatimda .
Her parasi olan yarinlar yokmuş gibi yeseydi dunyanin en zengin insanlarini 200 kilodan asagi goremezdik galiba.

Kari koca kilo konusunu umursamiyorsa diyecek bir şeyim olamaz o ayri ama herkes kiloyu sevmek zorunda ve ayni umursamazligi gostermek zorunda degil, ciftlerden biri rahatsizsa bu daha az sevmek demek degil.

Ben hamilelikten sonra 7 kilo aldim
Ondan öncede fazlam vardi
Şuan aşırı sinirim bozuk.
Kocayi geç kendi kendimi hazmedemiyorum.
Kilo çok feci birşey.
Keşke yemeyi bu kadar sevmesem.

Arkadaşınız ortalama 60 kilo ile evlenmiş olsa şu an 90 kilodur. Kimse kusura bakmasın evlilik rahatlığı ile 90 kilo olan kadına/adama saygı duyamam ben. Kimse kimseyi her haliyle beğenmek zorunda değil ben 2 kilo alsam rahatsız oluyorum göbeğimden. Arkadaşınızın eşi aşırı haklı. Arkadaşınız aşırı haksız. Cinsellik sırasında güzel ve fit vücuda sahip bir insandan mı etkilenirsiniz kilolu ve her yeri yağ bağlamış bir insandan mı? Tabii ki ilki. Bu çok normal bir şey şaşırılacak bir durum da yok

Ama özellikle gebelik dönemi için bunu normalleştiremezsiniz.
Bunun adı psikolojik şiddet ve kadınlar bunu normal görmemeli.
Hamileyken inşallah çok kilo almazsın diye kafanıza ince ince işleniyor.
Bebeğinizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız ama sizin durumunuz konudan bağımsız, normalleştirmeyin. Eşiniz yaptığı psikolojik şiddet.
Bilemiyorum o şekilde düşünmedim. Daha çok sağlığım için şişmanlık konusunda uyarıyor. Yürürken nefes nefese kalma bel fıtığı gibi durumlar sürekli söz konusu olunca sağlık açısından söylenir hep. Güzellik bakımından kilo konusuna hiç değinmemiştir. Konu sahibi gibi güzellik açısından olsaydı ben de alınabilirdim. Aramızda öyle bir hakaret tarzı konusma olmadı . O yüzden pek psikolojik şiddet diyemiyorum çünkü ben de katılıyorum

Her haliyle sevmeli beğenmeli diye bir şey yok. Arkadaşınız çok yerli dizi izliyor galiba Dış görünüş elbette ki önemli. Arkadaşınızın bir hastalığı yok tamamen keyfi kilo almış. Eşim kendini salsa, hiç bakmasa elbette ki ben de söylenirim. Arkadaşınızın eşi gibi de kibar olmam üstelik. Arkadaşınız sorun çıkarmaya yer arıyor galiba

Valla evlendiğim sene 10 kilo aldım.

Tamamen yeme alışkanlığının değişmesi.
Normalde bir tabak yemek yerdim. Yanında çorba makarna pilav olmazdı.
Eşim 3 çeşit yiyor diye onun gibi yemeye başladım. Akşamları çayın yanına mutlaka tatlı. Geldi mi sana 10 kilo.

Baktım olacak gibi değil eski düzenime dönünce kilo verdim.

Evlendiklerinden beri 30 kilo almış evet bu kendini salmak. Adamla şimdiki kilosunda tanışsa belki adam onunla evlenmeyecekti.

Doğallıkla kendini salmayı karıştırmayalım. Farzedelim doğallık adı altında hiçbiri vücut kılımı almadan, yüzüm gözüm kıl içinde geziyorum. Kişisel bakıma dikkat etmemektir bu benim bedenim ama diye geçilemez. Karşı tarafında beğenmeme özgürlüğü var.

Kontrolsüz kilo almak evet çirkinlik. Sağlıklı beslenmek, yediğine içtiğine dikkat etmek, spor yapmak gibi seçenekler dururken homini gırtlak yiyerek hiç dikkat et etmemenin böyle sonuçları oluyor ve görüntü gayet çirkin.

Ağır yaşamları görüyorum çok çok kötü bir görüntü. O kadar çirkin geliyor ki gözüme izleyesim gelmiyor hatta. Size normal mi geliyor görünce?

Ayy arkadaşınızda abartmış.
Evlenir evlenmez 30 kiloyu almasaydı o zaman.
5 değil 10 değil hadi 15 değil 30 kilo almış.
Ben bunu kendini salmak, nasılsa evlendim artık dikkat etmeme gerek yok olarak anlamlandırıyorum.
Aynı şeyi eşim yapsa da kızarım.
Yanımda güzel, kendine bakan bir insan iaterim, evlendi diye kendini salan değil.
Neden her haliyle beğenmek zorunda olsun ki?
O onu zayıf görmüş beğenmiş, hastalık osla anlarım, hamilelik olsa anlarım ama keyfi yiyerek aldığı için neden beğensin?
Benim tepkimde gayet hoş olmazdı, sürekli zayıflamasını söyler dururdum.

Şimdiki adamlar çiti pıtı seviyor bacım . Instagram'da incecik kızlara bakıp iç geçiriyorlar. Evde şişko bir eşinin olması adamların gözünü kaydiriyor. Kilo ve bakım ihmal edilmemeli

30 kilo çok fazla ya,bunu almak ayrı vermek ayrı bir mesele sarkmak çatlamak var işin ucunda bunu insan kendine keyiften yapmamalı.
Eşe hic boşuna kızılmasın bence
herhangi bir baskı yapmamış sadece beğenisini gösterdi doğal olarak

Sadece görünüm değil kilo nefes darlığı, yorgunluk hatta koku da yapıyor. Vücut yağ yaktığı zaman ter kokusu bile değişiyor. Eşim pandemide böyle kilo aldı. Üç basamağa çıktı neredeyse. Beğeni olsun özel performansı olsun hep etkilendi. Şimdi 10 kilo verdi su an bile çok değişim var. 3-5 değil 30 kilodan bahsediyoruz.

İnsanlara hatta canlılara güzel, çirkin, kusurlu vs diye bakmıyorum ben:)

Örnek verdiğiniz ağır yaşamları izlerken, çocukluk travmalarına, yanlış yetiştirmelere, sosyal fobi, zorbalık, içine kapanıklık vb sıkıntıların, tüm bastırılmış duyguların insanları nelere yönelttiğini görüyor, üzülüyor ve çirkin olarak değil, başkaları sebebiyle kaybettiği koca bir hayat görüyorum.
Midem ya da gözüm değil, yüreğim kaldırmıyor sadece.

Bazı şeyleri görmek için gözlere ihtiyacımız yok, biraz olsun içselleştirmek fayda sağlar.
Anlatabilmişimdir umarım.

Kusura bakmayın ama anlatamadınız. Benim yazdıklarımla çok çok alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben görselliği soruyorum size. Bir insanın görselliğe hiç önem vermemesini, dikkat etmemesini de inandırıcı bulmuyorum. Haklı çıkmak, altta kalmamak adına konuyu saptırıyorsunuz.

Peki buradaki kişi evlenmeden neden dikkat ediyormuş o halde ?

Herkesin kilosuna dikkat etmesi gerektiğine inananlardanim.Bazilari ilac yüzünden alir ,kimisi hareketsizlige mecbur kaldigindan ,kimisi de hormonel sebeplerden vs bunlara aslaaa lafim yok ama durup dururken 30 kg almak keyif işi yani.insan kendisi rahatsiz olur zaten ,eşi begense öyle nolucak.Hic alinacak bi sey yok bunda.Nefis diye bir sey var tutulmasi gereken.insaniz ve her istedigimizi istedigimiz zaman,istediğimiz kadar yapamayiz,yapmamaliyiz,net.

Çok pembe olmuş bu yorum. İnsanlar 480 kilo olduğunda yağların altındaki çocukluk travmalarını psikologlar psikiyatristler görsün. Hergün yaşadığın eşin, sana bakan annen bu travmalar değil 480 kiloyu görür sadece. Ve bu realiteyken diğeri pembe bir ütopyadır.

Ama özellikle gebelik dönemi için bunu normalleştiremezsiniz.
Bunun adı psikolojik şiddet ve kadınlar bunu normal görmemeli.
Hamileyken inşallah çok kilo almazsın diye kafanıza ince ince işleniyor.
Hamileyken illa aşırı kilo almak zorunda değilsin ki.
Aman bebek büyüsün diye tatlıları, hamur işlerini, yağlı karbonhidratları götürünce bebek büyümüyor, bilakis sağlığı tehlikeye bile giriyor.
Gebelik şekeri diye bir şey var. Günlük dengeli beslenince anne kilo almaz sadece bebek büyür kilo alır ve gelişir.
Uzmanların bile gebelikte önerdiği kilo artışı ortalama 12’dir. Ki doğum sonrası bebeğin ağırlığı, amniyon sıvısı, plasenta vs gidince zaten vücut kısa sürede hamilelik öncesi kilosuna döner.
Gebe olmak sonsuz yemek yiyip, hareketsizce yatmak demek değildir, bilakis bunlar gebe ve bebeğin sağlığını tehlikeye atar.

Yani? Gebelik bilgilerinizi paylaşmak için beni alıntılamanıza gerek yoktu bence.
Alıntı yaptığım öbür üyenin de eşinin kadın doğum doktoru olduğunu sanmıyorum.
Yazdığım şeyde de göm tulumbaları, min 30 kg sen de al gibi bir şey yok.

Gebelik döneminde daha 3 aylık hamileye de "inşallah çok kilo almazsın ben kilo sevmiyorum" demeyi normalleştirmeyelim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…