O zaman sizin eş ailesinde aklını kullanamamak genetik. Yaşadıkları bu baskı düzenine kimse sesini çıkarmamış. Ne eltiniz, ne de onun ailesi de bir şey yapmadığına göre vay hallerine? Kızın ailesi de kızını hiç düşünmüyor mü yahuZaten aramızda mezhep farkı da var konu farklı yerlere gitmesin ve kapanmasın diye bunu belirtmek istemedim. Kendisi kendi mezhebi dışında biriyle asla evlenmek istemeyen ve bakire kız arayan bi adam. Gitmiş teyzesinin kızını sadece cinsellik için alıp anasının evine kapatmış. Çalışmasına bile izin vermiyor kendisinden 8 yaş küçük bir kız benden de küçük eltim. Kucağına da bir çocuk verdi kızı ailesiyle de görüştürmüyor. Onun için aile sevgi kavramı yok eşime kılıbık bile diyordur yani başbaşa kaldığında. Geçen gün tesadüf eseri denk geldim özür dileme sakın falan diye akıl vermeye kalkmış eşime mesajda. Öküzün teki yani onda kadına da sorulması gerektiği bilinci yok o yüzden laftan anlamaz.
Gezip gelmiyor ki abisini merkezdeki evinin kapısından alıp köydeki evin kapısına bırakıp geri dönüyor o da 1 buçuk 2 saat falan sürüyor. Gezmek istese arkadaşlarıyla çıkıp geziyor zaten ben de aynı şekildeBelki de eşiniz bilerek isteyerek gidiyor. Gezip geliyorum oh ne güzel diyor, hiç öyle düşündünüz mü? Ben olsam ben de ona inat çıkar gezerdim. O da evde beni beklesin diye. Ama sizin kocanız bunu da suistimal eder
Sorun eşinizde , ailesinde falan değil, Eşşek olana semer vuran çok olur...Merhabalar
Çok fazla detaya girip sizi sıkmak istemiyorum ama çok bunalmış durumdayım. Bir buçuk aylık evliyim ondan önce de 6-7 ay kadar bir nişanlılık dönemim oldu. Bu süreçte eşimin ailesi bizi hiç önemsemedi sanki komşu çocuğuymuşuz gibi davrandılar. Maddi yardım beklentimiz zaten çok yoktu ama manevi olarakta bir kere bile arayıp sormadılar. Nişan düğün tarihini bile önemsemediler. Evimizi dizerken eşimin abisi gelip yardım bile etmedi o koca koca eşyaları eşim sırtlayıp taşıdı hep. (Bu arada eşimin abisi akraba evliliği yapmış ve kayınvalidemlerle yaşıyor bir tane de bebeği var çok detay vermek istemiyorum tanıdık çıkar diye)
Bu konudan çok kavga ettik şimdi anlıyorum ki çok boşaymış. Kimse bir şey yapmadı diye benim hiçbir şeyim eksik olmadı çok şükür. Velhasıl evlendik balayına gittiğimiz gün abisi arayıp birkaç bin lira para istedi. Nasılsınız bile demeden. Eşim de sözde abisine borcu olduğunu göndereceğini söyledi. Çok ciddi kavga ettik. Ona para konusunda kendi başına karar veremeyeceğini, artık bizim bir aile olduğumuzu ve bu eve çalışıp benim de para getirdiğimi anlattım. Bana hak verdi özür diledi o günden sonra da maddi anlamda benden habersiz hareket etmiyor.
Gelelim asıl mevzuya. Eşimin şirket arabası var ve arabayı şahsi olarak kullanmasına patronu izin veriyor. Eşimi çok seviyor. Kaynım da buna güvenerek sanırım sözde arabasını yükseltmek için daha biz nişanlıyken arabayı sattı. O günden sonra da bizim üzerimize çöktü. Nişanlıyız alışverişteyiz işimiz gücümüz var pat arıyor çocuk hasta gel bizi hastaneye götür. Pat arıyor köye gidicez bizi köye götür. Bir oldu iki oldu artık yeter dedim ve kavga ettik tekrar. Evlenince böyle olmayacağını bizim bir aile olacağımızı şu an onlarla yaşadığı için mecbur olduğunu söyledi. Bu arada abisi de arabasının parasını çatır çatır yedi zaten fiyatlar da artınca sattığından daha düşük model bile alacak durumu kalmadı araba alması yalan oldu yani.
Şimdi de sürekli bizi köye götür bizi köyden getir. Köy dediği de git gel 2 saatlik yol. Bi de beni bugün götür, annemi şu gün getir, babamı bugün alırsın, biz şu gün dönücez diye emrivaki bir şekilde konuşuyor. Ben artık çok sıkıldım bu durumdan kavga da ettik defalarca. Abisi de biliyor benim istemediğimi ama yüzsüz gibi sürekli bık bık araba peşinde. Bir haftasonum var kocamla vakit geçirmek istiyorum ben sana göre plan yapmak zorunda mıyım? Bu cuma düğün var onların köyünde neymiş efendim perşembeden beni bırakırsın pazar alırsınmış. Biz zaten düğün günü gidicez neden bir gece daha fazla kalmak için bizi rahatsız ediyorsun. Eşime de söyledim zaten gidicez on kere mi gidilicek o köye neden bizle gidilmiyor diye. Valla bıktım artık gerçekten bunlarla uğraşmaktan enayi yerine koyduruyor kendini. Nasıl bir yol izlemem lazım ben zırt pırt abisine şoförlük yapmasını istemiyorum biz hiç teyzemlere bizi götür getir demedik annemle yani nasıl bir yüzsüzlük bu anlamıyorum. Canım o kadar sıkıldı ki eşimin yüzüne bile bakasım yok dünden beri
Allahtan ailesine bağlı falan değilmiş, bağlı olsa ne olurdu acaba , eşiniz bağımlı...Şöyle ki yapıyor çoğu zaman. Geçen gün bu konuyu konuştuk dedi ki abimin bebekle birkaç vasıta yol yapmasına üzülüyorum. Ailesine hiç bağlı değil bu arada umrunda bile değiller hiç görmese konuşmasa umrunda olmaz onu eklemeyi unutmuşum. Bu konu dışında da ciddi anlamda problemimiz yok.
Keşke öyle olsa ama o zamanda gelip kalmaya kalkarlar vallaAbi iğrenç bir adam, buna göz yuman aile de öyle. Keşke başka bir şehirde yaşama şansınız olsa ve hepsinden uzaklara gitseniz..
Valla o konuyu anlatsam burda roman olur ve ifşalanırım o yüzden çok detaya girmicem ama kimsenin umrunda değil alan razı veren razıO zaman sizin eş ailesinde aklını kullanamamak genetik. Yaşadıkları bu baskı düzenine kimse sesini çıkarmamış. Ne eltiniz, ne de onun ailesi de bir şey yapmadığına göre vay hallerine? Kızın ailesi de kızını hiç düşünmüyor mü yahu
İşte dediğim gibi şimdiden bencillikle itham etmeye başlamış sizi.. Tepkiniz devam ettikçe bu ithamlar da artacak. Cidden zor bir durum.. Arabayı kaybetmeden aklı başına gelmeyecek belli ki.. Sakın çocuk yapmayın, sakın..Bana ayırdığı zaman konusunda sıkıntımız yok ne istersem yapar nereye istersem gider memnun etmek için elinden geleni yapar. Zaten savunduğu da bu benim önceliğim hep sensin ne var 2 saatliğine götürüp getirsem sonra yine tamamen seninleyim diye düşünüyor ve beni bencillikle suçluyor durum böyle olunca. Benim asıl kızdığım konuyu anlamıyor mesele bi yere götürüp getirmek değil mesele zaten oraya gidicek olan bir arabayla gidip gelmek yerine istediği gün ve saatte gitmeyi kendinde hak bulması abisinin. Ben cuma günü zaten gidip dönücem neden seni ekstradan perşembe ve pazar günleri getirip götüreyim?
Sorun eşinizde , ailesinde falan değil, Eşşek olana semer vuran çok olur...
Anne babaya değil ama abisine evet vefa borcum var diye eziklenip duruyor abisi de bunu kullanıyor.Allahtan ailesine bağlı falan değilmiş, bağlı olsa ne olurdu acaba , eşiniz bağımlı...
Aileci adama aileci olunur. Siz de sarılın annenize, hatta tembihleyin de şunun çarkına bi s.çsın, hiç öyle ayak ucunda yürümesin, iyilikle hakkından gelemezsiniz bunların. Devam etsin abisinin ağzına bakmaya belasını ordan bulacak.Zaten aramızda mezhep farkı da var konu farklı yerlere gitmesin ve kapanmasın diye bunu belirtmek istemedim. Kendisi kendi mezhebi dışında biriyle asla evlenmek istemeyen ve bakire kız arayan bi adam. Gitmiş teyzesinin kızını sadece cinsellik için alıp anasının evine kapatmış. Çalışmasına bile izin vermiyor kendisinden 8 yaş küçük bir kız benden de küçük eltim. Kucağına da bir çocuk verdi kızı ailesiyle de görüştürmüyor. Onun için aile sevgi kavramı yok eşime kılıbık bile diyordur yani başbaşa kaldığında. Geçen gün tesadüf eseri denk geldim özür dileme sakın falan diye akıl vermeye kalkmış eşime mesajda. Öküzün teki yani onda kadına da sorulması gerektiği bilinci yok o yüzden laftan anlamaz.
Yok dediğim gibi çocuk konusunda ne gerekiyorsa yapıyorum zaten maddi gücümüz şu an için ona elverişli değil kendisi de daha istemiyor çocuk. Tepki göstermeyip napıcam sürekli kendi kendimi mi yiyim napıyım siz olsanız napardınızİşte dediğim gibi şimdiden bencillikle itham etmeye başlamış sizi.. Tepkiniz devam ettikçe bu ithamlar da artacak. Cidden zor bir durum.. Arabayı kaybetmeden aklı başına gelmeyecek belli ki.. Sakın çocuk yapmayın, sakın..
Tek duam abisinin ona kazık atması şu an gerçekten ama öyle bişey yapıcak gibi de durmuyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen bir tip. Valla ben de o abisini alıyor diye annemi taşıtıyorum bir iki bi yerlere artık. Ben şimdi bu adamla konuşup rest mi çekmeliyim yoksa hiçbir şey olmamış gibi davranıp onun fark etmesini mi beklemeliyim? Hiç içimden gelmiyor hiçbir şey olmamış gibi davranmak içimde çok büyük bi öfke ve tiksinti oluştu kusmam lazım bunuAileci adama aileci olunur. Siz de sarılın annenize, hatta tembihleyin de şunun çarkına bi s.çsın, hiç öyle ayak ucunda yürümesin, iyilikle hakkından gelemezsiniz bunların. Devam etsin abisinin ağzına bakmaya belasını ordan bulacak.
Ben olsam tekrarladığı bir iki seferde sakince uyarirdim aynı şeyleri tekrarlayarak.. Baktım devam ediyor "mwdem öyle madem anlamak istemiyorsun ben bi kaç gün ailemin yanına gidiyorum sende düşün taşın, tekrar konuşalım gidişata bakalım" der tüm özgüvenli ve kendinden emin duruşumla, onu öper vedalaşır valizimi alıp çıkardım. Hiçbir manipülatip harekete de izin vermezdim.Yok dediğim gibi çocuk konusunda ne gerekiyorsa yapıyorum zaten maddi gücümüz şu an için ona elverişli değil kendisi de daha istemiyor çocuk. Tepki göstermeyip napıcam sürekli kendi kendimi mi yiyim napıyım siz olsanız napardınız
Aslında bütün bu ithamların hepsi kendi ailesinde olan şeyler. Ama ailesine derse onun yüzüne bakmazlar daha, eş nasılsa koltuğunun altında o bir yere gitmez. Benim ailem böyle, senden anlayış bekliyorum deyip senin ağzına laf verir mi? Tabi ki sen bencil olacaksın anlayışsız olacaksın.İşte dediğim gibi şimdiden bencillikle itham etmeye başlamış sizi.. Tepkiniz devam ettikçe bu ithamlar da artacak. Cidden zor bir durum.. Arabayı kaybetmeden aklı başına gelmeyecek belli ki.. Sakın çocuk yapmayın, sakın..
Onu da yapıyor ailem cahil anlamıyor falan diyo yaniAslında bütün bu ithamların hepsi kendi ailesinde olan şeyler. Ama ailesine derse onun yüzüne bakmazlar daha, eş nasılsa koltuğunun altında o bir yere gitmez. Benim ailem böyle, senden anlayış bekliyorum deyip senin ağzına laf verir mi? Tabi ki sen bencil olacaksın anlayışsız olacaksın.
Tam böyle canı karı istediğinde patt annemi şuraya götürmemiz lazım yapacaksınız. Uygun zamanda yaparsanız olmaz. Anlamaz öyle.Tek duam abisinin ona kazık atması şu an gerçekten ama öyle bişey yapıcak gibi de durmuyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen bir tip. Valla ben de o abisini alıyor diye annemi taşıtıyorum bir iki bi yerlere artık. Ben şimdi bu adamla konuşup rest mi çekmeliyim yoksa hiçbir şey olmamış gibi davranıp onun fark etmesini mi beklemeliyim? Hiç içimden gelmiyor hiçbir şey olmamış gibi davranmak içimde çok büyük bi öfke ve tiksinti oluştu kusmam lazım bunu
Ama yüzlerine demiyor. Sizin yüzünüze taramalı tüfek gibi saydırıyor.Onu da yapıyor ailem cahil anlamıyor falan diyo yani
Evet aynen öyle yapıyor ama ben de saydırıcam yeter artıkAma yüzlerine demiyor. Sizin yüzünüze taramalı tüfek gibi saydırıyor.
Kendisi -sizin tabirinizle- enayilik yaptığı gibi patronunu da enayi yerine koyuyor. Emanete hıyanet ediyor eşiniz, yazık. Patronu bu zamanda kimsenin kimseye yapmadığını yapıyor araba veriyor ama eşiniz bunu kötüye kullanıyor. Kusura bakmayın ama eşiniz güvenilmez ve hainlik düşünen bir çalışan. Vefa borcunu kendi parasıyla malıyla yapsın, başkasınınkiyle değil. Patronu farkedip işten çıkarırsa ki bence çıkarmalı, kardeşi asla dert etmez, yapmasaydın der.Eşim izin vermese zaten ne kadar isteyebilir en fazla? Enayi gibi şoförlük yapıyor saçma sapan. Hani bizi önemseyen gerçekten iyi insanlar olsalar neyse ama hiçte öyle değiller. Annesi babası söz konusu olunca hayır diyebiliyor ama abisine diyemiyor vefa borcu varmış
Aslında bütün bu ithamların hepsi kendi ailesinde olan şeyler. Ama ailesine derse onun yüzüne bakmazlar daha, eş nasılsa koltuğunun altında o bir yere gitmez. Benim ailem böyle, senden anlayış bekliyorum deyip senin ağzına laf verir mi? Tabi ki sen bencil olacaksın anlayışsız olacaksın.
çok çok haklısınız.. Fırsatçılık işte abi-kardeş afedersiniz ..Kendisi -sizin tabirinizle- enayilik yaptığı gibi patronunu da enayi yerine koyuyor. Emanete hıyanet ediyor eşiniz, yazık. Patronu bu zamanda kimsenin kimseye yapmadığını yapıyor araba veriyor ama eşiniz bunu kötüye kullanıyor. Kusura bakmayın ama eşiniz güvenilmez ve hainlik düşünen bir çalışan. Vefa borcunu kendi parasıyla malıyla yapsın, başkasınınkiyle değil. Patronu farkedip işten çıkarırsa ki bence çıkarmalı, kardeşi asla dert etmez, yapmasaydın der.