Yüzsüz Eş Ailesi

Aslında aynen böyle yapıyorum ailesine karşı ne kadar tiksinsem de gayet minnoş davranıp sınırımı çizdim. Eşimden de aynı performansı bekliyorum ama o 2 yıl içinde benim psikolojim ne olacak
Sizde en az hasarla atlatmak için kişisel gelişim videoları dinleyeceksiniz

Patron kullanın demiş ama sürekli keyfi 2 3 saat yol yapın taksi gibi kullanin dememiş ki. İyi niyeti suistimal ediyor eşiniz.
Abisi annesiyle beraber yaşadığı için kendinde böyle şeyleri hak görüyor sanırım eşinizde o yüzden ses çıkaramıyor. Bu böyle devam eder malesef
Valla hak falan göremez kendisi kira ve eşya parası vermemek için anasının evine taşındı kimse ona gel demedi.
Emanet araba. kaza falan olsa sorumluluk bile almaz. Kafasız erkeklerden gına geldi
Bana da gına geldi artık
kabul mabul etmeyin
eşiniz bir yol bulsun
arabasını patronu almış olsun mesela
artık arabamız yok diyin
zaten çok da kullandık ayıp denen bişey var diyin

bu olayların önüne geçmezseniz yakında araba alacağım kredi çek sıkıştım şu kadar ver vs diyecektir abisi
Ya işte adam rahatsız olmadıktan sonra bahane uydurmak son mesele. Kendisi rahatsız olsa zaten çoktan başından savardı

Manevi ne durumda. Ben ev yerleştirirken gardima gelmemislerdi mesela. Para ile alakası yok bunların. sizin esyaları eşiniz neden tek tasidı otursun da düşünsün
İşte bunlar onun için problem değil nasıl göremiyor bilmiyorum.
Kocanız çok yanlış yolda kardeş uğruna işinden gücünden olur bu kafayla
Olsun bakalım abisi vericek mi maaşını ona
Sizde en az hasarla atlatmak için kişisel gelişim videoları dinleyeceksiniz
Onların kendilerini geliştirmesi lazım asıl

Merhabalar
Çok fazla detaya girip sizi sıkmak istemiyorum ama çok bunalmış durumdayım. Bir buçuk aylık evliyim ondan önce de 6-7 ay kadar bir nişanlılık dönemim oldu. Bu süreçte eşimin ailesi bizi hiç önemsemedi sanki komşu çocuğuymuşuz gibi davrandılar. Maddi yardım beklentimiz zaten çok yoktu ama manevi olarakta bir kere bile arayıp sormadılar. Nişan düğün tarihini bile önemsemediler. Evimizi dizerken eşimin abisi gelip yardım bile etmedi o koca koca eşyaları eşim sırtlayıp taşıdı hep. (Bu arada eşimin abisi akraba evliliği yapmış ve kayınvalidemlerle yaşıyor bir tane de bebeği var çok detay vermek istemiyorum tanıdık çıkar diye)
Bu konudan çok kavga ettik şimdi anlıyorum ki çok boşaymış. Kimse bir şey yapmadı diye benim hiçbir şeyim eksik olmadı çok şükür. Velhasıl evlendik balayına gittiğimiz gün abisi arayıp birkaç bin lira para istedi. Nasılsınız bile demeden. Eşim de sözde abisine borcu olduğunu göndereceğini söyledi. Çok ciddi kavga ettik. Ona para konusunda kendi başına karar veremeyeceğini, artık bizim bir aile olduğumuzu ve bu eve çalışıp benim de para getirdiğimi anlattım. Bana hak verdi özür diledi o günden sonra da maddi anlamda benden habersiz hareket etmiyor.
Gelelim asıl mevzuya. Eşimin şirket arabası var ve arabayı şahsi olarak kullanmasına patronu izin veriyor. Eşimi çok seviyor. Kaynım da buna güvenerek sanırım sözde arabasını yükseltmek için daha biz nişanlıyken arabayı sattı. O günden sonra da bizim üzerimize çöktü. Nişanlıyız alışverişteyiz işimiz gücümüz var pat arıyor çocuk hasta gel bizi hastaneye götür. Pat arıyor köye gidicez bizi köye götür. Bir oldu iki oldu artık yeter dedim ve kavga ettik tekrar. Evlenince böyle olmayacağını bizim bir aile olacağımızı şu an onlarla yaşadığı için mecbur olduğunu söyledi. Bu arada abisi de arabasının parasını çatır çatır yedi zaten fiyatlar da artınca sattığından daha düşük model bile alacak durumu kalmadı araba alması yalan oldu yani.
Şimdi de sürekli bizi köye götür bizi köyden getir. Köy dediği de git gel 2 saatlik yol. Bi de beni bugün götür, annemi şu gün getir, babamı bugün alırsın, biz şu gün dönücez diye emrivaki bir şekilde konuşuyor. Ben artık çok sıkıldım bu durumdan kavga da ettik defalarca. Abisi de biliyor benim istemediğimi ama yüzsüz gibi sürekli bık bık araba peşinde. Bir haftasonum var kocamla vakit geçirmek istiyorum ben sana göre plan yapmak zorunda mıyım? Bu cuma düğün var onların köyünde neymiş efendim perşembeden beni bırakırsın pazar alırsınmış. Biz zaten düğün günü gidicez neden bir gece daha fazla kalmak için bizi rahatsız ediyorsun. Eşime de söyledim zaten gidicez on kere mi gidilicek o köye neden bizle gidilmiyor diye. Valla bıktım artık gerçekten bunlarla uğraşmaktan enayi yerine koyduruyor kendini. Nasıl bir yol izlemem lazım ben zırt pırt abisine şoförlük yapmasını istemiyorum biz hiç teyzemlere bizi götür getir demedik annemle yani nasıl bir yüzsüzlük bu anlamıyorum. Canım o kadar sıkıldı ki eşimin yüzüne bile bakasım yok dünden beri
Abi kadar eşiniz de emanete ihanet eden terbiyesiz bir adam. Çalışanımın böyle bir şey yaptığını öğrensem yol veririm gider. Gitsin başkasının arabasını sömürsün derim

Anne babasının arası hep çok kötüymüş. Abisi buna maddi manevi ebeveynlik yapmış, üniversiteyi okutmuş vs.
Şurayı okuyana kadar evet gıcık bir durum diyordum ama eşiniz eğer sizi ihmal etmiyorsa bırakın götürsün getirsin.
Demek ki bir vefa borcu var..
Zamanında abisinin eşi sizin yaptığınız gibi kardeşine maddi manevi ebeveynlik yapmasına karşı çıksaymış eşiniz belki de şuan olduğu yerde olamayacaktı.

İş sizi ihmale gelmediği sürece bence çok takılmayın, bu konu üzerinden de evliliğinizi yıpratmayın yazıktır..

Abi kadar eşiniz de emanete ihanet eden terbiyesiz bir adam. Çalışanımın böyle bir şey yaptığını öğrensem yol veririm gider. Gitsin başkasının arabasını sömürsün derim
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Tamam senin kullanmana izin vermiş olabilir insiyatif gösterip ama sen artık şeyini çıkardın

Şurayı okuyana kadar evet gıcık bir durum diyordum ama eşiniz eğer sizi ihmal etmiyorsa bırakın götürsün getirsin.
Zamanında abisinin eşi sizin yaptığınız gibi kardeşine maddi manevi ebeveynlik yapmasına karşı çıksaymış eşiniz belki de şuan olduğu yerde olamayacaktı.

İş sizi ihmale gelmediği sürece bence çok takılmayın, bu konu üzerinden de evliliğinizi yıpratmayın yazıktır..
Tamam da ben hayatında yokken abisinin yaptığı iyilikler yüzünden ben hayatımı ona göre planlamak zorunda mıyım? Zaten bizimle gelsinler gitsinler bunda problem yok adam keyfi olarak beni bugün getir şu gün götür diye yüzsüzlük yapıyor. Ben mecbur muyum tatil gününde evde kocamı beklemeye sırf abisi 2 gün köyde keyif yapıcak diye? (O dönemler abisi evli değildi)

Aynen öyle evlendik bir kere bile napıyosunuz diye çalmadı o telefon. Gelip evimizi bile görmek istemediler merak edip. Düşünüyorum şimdi sadece işleri düşünce arıyorlar. Ama benim salak farkında değil zamanında ilgi görmemiş şimdi popüler çocuk ben oldum zannediyor
İşte bu durum bir gün değişecek ve uğradığı hayal kırıklığını sizden çıkaracak. Ailesinin gözünde değersiz olmasının sebebini size yükleyecek. Diğer arkadaşlar da bundan bahsediyor o yüzden bu süreci çok iyi yönetmeniz gerekiyor.

Patron bi gün arabayı aldı diyelim, ailesinin abisinin yine umurunda olmamaya devam ettiğini görünce ne olacak? Bunu anlaması lazım önce.

Benzin parası ne oluyor peki? Bu ekonomide o kadar yolu git gel, dünya kadar para tutar. Kim ödüyor? Onu da patron ödüyorsa cidden büyük sıkıntı
Valla genelde şirket ödüyor arada biz de atıyoruz. Sözde abisi de veriyormuş ama hiç zannetmiyorum. Verse bile problem para değil vakit. Bizim vaktimizi ona göre ayarlamak zorunda kalmamız keyfi bir sebep yüzünden.
İşte bu durum bir gün değişecek ve uğradığı hayal kırıklığını sizden çıkaracak. Ailesinin gözünde değersiz olmasının sebebini size yükleyecek. Diğer arkadaşlar da bundan bahsediyor o yüzden bu süreci çok iyi yönetmeniz gerekiyor.

Patron bi gün arabayı aldı diyelim, ailesinin abisinin yine umurunda olmamaya devam ettiğini görünce ne olacak? Bunu anlaması lazım önce.
Evet haklısınız ama nasıl yöneticem bilmiyorum ne yapmalıyım

Ben aynı şeyi düşünmüyorum. Abi ben ona baktım şimdi de o bana baksın diyor o zaman. Bu hiç doğru bir şey değil. Hatta bencillik. Kardeşi onun bu savsak tavırları yüzünden boşansa ne yapacak peki? Konu sahibi eşimle vakit geçiremiyorum. Plan yapsak bile ona göre yapıyoruz diyor. Konu sahibin ne günahı var? Bir olur iki olur ama bu kadarı fazla değil mi?

Ben aynı şeyi düşünmüyorum. Abi ben ona baktım şimdi de o bana baksın diyor o zaman. Bu hiç doğru bir şey değil. Hatta bencillik. Kardeşi onun bu savsak tavırları yüzünden boşansa ne yapacak peki? Konu sahibi eşimle vakit geçiremiyorum. Plan yapsak bile ona göre yapıyoruz diyor. Konu sahibin ne günahı var? Bir olur iki olur ama bu kadarı fazla değil mi?
Hiç de sorumluluk almayacak. Üzülmeyecek bile. Adam için kadın=hizmetçi. Bu şımarık karıyı zamanında almayacaktın diyecek, yöremizdeki kızların suyu mu çıktıydı diyecek. Zaten bu hayatta hangi b.ku becerdin ki inek diyecek. Teyze kızı ile evlenmiş, kabile hayatı yaşayan bir ilkelden çok fazla beklentiler.

Aynen öyle beni de annem büyüttü sonuçta ben de o zaman kocamı bırakıp anneme odaklı mı yaşamalıyım? Zorda kalınca tabi ki yardımda bulunalım ama ben onun keyfine göre hareket etmek zorunda mıyım? Zaten biz cuma günü köye gidip o düğüne katılıcaz ve akşam evimize geri dönücez eğer arabayla gitmeyi çok istiyosan bizimle gidip gelebilirsin. Ama ben senin keyfin perşembe günü gitmek istiyor diye işten gelip seni git gel 2 saat yola götürmek zorunda değilim. Aynı şekilde sen 2 gün fazladan kalıp tatil yapmak istiyorsun diye ben tatil günümde pazar pazar gelip seni alıp evinin önüne kadar bırakmak zorunda değilim. Ben bunu anlatamıyorum işte. Bunları söylediğimde anlayışsız oluyorum 2 saat gidip gelmekte ne var oluyor. Çocukla yollarda sürünsünler mi oluyor. Bana güvenipte mi çocuk yaptınız ya da arabanızı sattınız ya ne münasebet onun keyfine göre hareket edemem ben ömrüm boyunca. Çok kalmak istiyorsan kendi imkanlarınla yapıcaksın bunu benden talep edemezsin. Bu yüzsüzlüktür.

Hiç de sorumluluk almayacak. Üzülmeyecek bile. Adam için kadın=hizmetçi. Bu şımarık karıyı zamanında almayacaktın diyecek, yöremizdeki kızların suyu mı çıktıydı diyecek. Teyze kızı ile evlenmiş, kabile hayatı yaşayan bir ilkelden çok fazla beklentiler.
Zaten aramızda mezhep farkı da var konu farklı yerlere gitmesin ve kapanmasın diye bunu belirtmek istemedim. Kendisi kendi mezhebi dışında biriyle asla evlenmek istemeyen ve bakire kız arayan bi adam. Gitmiş teyzesinin kızını sadece cinsellik için alıp anasının evine kapatmış. Çalışmasına bile izin vermiyor kendisinden 8 yaş küçük bir kız benden de küçük eltim. Kucağına da bir çocuk verdi kızı ailesiyle de görüştürmüyor. Onun için aile sevgi kavramı yok eşime kılıbık bile diyordur yani başbaşa kaldığında. Geçen gün tesadüf eseri denk geldim özür dileme sakın falan diye akıl vermeye kalkmış eşime mesajda. Öküzün teki yani onda kadına da sorulması gerektiği bilinci yok o yüzden laftan anlamaz.

Bunu açıkça konuşmanız lazım, üzücü ama abisi ona araba sebebiyle yakınlaşıyor, araba ortadan kalksa abi de kalkacak ve tepki gösterdiğiniz için sorumlu siz olacaksınız. Eşiniz kendisine yediremeyip size yüklenecek "beni iki arada bıraktın, bir köye götürecektim ne var bunda engel oldun abimle aramızı açtın vb. vb." sürer gider..

Cinnetler, restler, tripler buna sebrp olur, siz şimdiden güzelce ifade edin bunları ve önceliği sizin planlarınız, sizin birlikte geçireceğiniz zamanlar olmalı. Denge olusmali yani..
Valla genelde şirket ödüyor arada biz de atıyoruz. Sözde abisi de veriyormuş ama hiç zannetmiyorum. Verse bile problem para değil vakit. Bizim vaktimizi ona göre ayarlamak zorunda kalmamız keyfi bir sebep yüzünden.

Evet haklısınız ama nasıl yöneticem bilmiyorum ne yapmalıyım

Aynen öyle beni de annem büyüttü sonuçta ben de o zaman kocamı bırakıp anneme odaklı mı yaşamalıyım? Zorda kalınca tabi ki yardımda bulunalım ama ben onun keyfine göre hareket etmek zorunda mıyım? Zaten biz cuma günü köye gidip o düğüne katılıcaz ve akşam evimize geri dönücez eğer arabayla gitmeyi çok istiyosan bizimle gidip gelebilirsin. Ama ben senin keyfin perşembe günü gitmek istiyor diye işten gelip seni git gel 2 saat yola götürmek zorunda değilim. Aynı şekilde sen 2 gün fazladan kalıp tatil yapmak istiyorsun diye ben tatil günümde pazar pazar gelip seni alıp evinin önüne kadar bırakmak zorunda değilim. Ben bunu anlatamıyorum işte. Bunları söylediğimde anlayışsız oluyorum 2 saat gidip gelmekte ne var oluyor. Çocukla yollarda sürünsünler mi oluyor. Bana güvenipte mi çocuk yaptınız ya da arabanızı sattınız ya ne münasebet onun keyfine göre hareket edemem ben ömrüm boyunca. Çok kalmak istiyorsan kendi imkanlarınla yapıcaksın bunu benden talep edemezsin. Bu yüzsüzlüktür.
Belki de eşiniz bilerek isteyerek gidiyor. Gezip geliyorum oh ne güzel diyor, hiç öyle düşündünüz mü? Ben olsam ben de ona inat çıkar gezerdim. O da evde beni beklesin diye. Ama sizin kocanız bunu da suistimal eder

Bunu açıkça konuşmanız lazım, üzücü ama abisi ona araba sebebiyle yakınlaşıyor, araba ortadan kalksa abi de kalkacak ve tepki gösterdiğiniz için sorumlu siz olacaksınız. Eşiniz kendisine yediremeyip size yüklenecek "beni iki arada bıraktın, bir köye götürecektim ne var bunda engel oldun abimle aramızı açtın vb. vb." sürer gider..

Cinnetler, restler, tripler buna sebrp olur, siz şimdiden güzelce ifade edin bunları ve önceliği sizin planlarınız, sizin birlikte geçireceğiniz zamanlar olmalı. Denge olusmali yani..
Bana ayırdığı zaman konusunda sıkıntımız yok ne istersem yapar nereye istersem gider memnun etmek için elinden geleni yapar. Zaten savunduğu da bu benim önceliğim hep sensin ne var 2 saatliğine götürüp getirsem sonra yine tamamen seninleyim diye düşünüyor ve beni bencillikle suçluyor durum böyle olunca. Benim asıl kızdığım konuyu anlamıyor mesele bi yere götürüp getirmek değil mesele zaten oraya gidicek olan bir arabayla gidip gelmek yerine istediği gün ve saatte gitmeyi kendinde hak bulması abisinin. Ben cuma günü zaten gidip dönücem neden seni ekstradan perşembe ve pazar günleri getirip götüreyim?

Zaten aramızda mezhep farkı da var konu farklı yerlere gitmesin ve kapanmasın diye bunu belirtmek istemedim. Kendisi kendi mezhebi dışında biriyle asla evlenmek istemeyen ve bakire kız arayan bi adam. Gitmiş teyzesinin kızını sadece cinsellik için alıp anasının evine kapatmış. Çalışmasına bile izin vermiyor kendisinden 8 yaş küçük bir kız benden de küçük eltim. Kucağına da bir çocuk verdi kızı ailesiyle de görüştürmüyor. Onun için aile sevgi kavramı yok eşime kılıbık bile diyordur yani başbaşa kaldığında. Geçen gün tesadüf eseri denk geldim özür dileme sakın falan diye akıl vermeye kalkmış eşime mesajda. Öküzün teki yani onda kadına da sorulması gerektiği bilinci yok o yüzden laftan anlamaz.
Abi iğrenç bir adam, buna göz yuman aile de öyle. Keşke başka bir şehirde yaşama şansınız olsa ve hepsinden uzaklara gitseniz..

X