- 29 Ağustos 2014
- 4.838
- 16.913
- 33
-
- Konu Sahibi strawberry111
gorgusuzlugun nirvanasi..sadece gorgusuz degiller umursamaz ve rahatlarina duskunler. ama benim anlamadigim tanismaya geldiklerinde nişan mi taktiniz orayi anlayamadim. madem oyle biz kizi simdi vermiyoruz deyip aileniz bi tavir koysaydi sonraki gelislerinde en azindan çeki duzen verirlerdi kendilerine. nisanliniz ailenize para veriyor ya evlendikten sonra da bu devam eder emin olun. biraz benim k.pederle k.valideye benzettim maddi yinden. bekarken esimi somurmusler resmen. dugun esya her sey bizim ustumuze kaldi bunlar icin kredi cekti esim. borclarin bitmesini bekliyorlar dort gozle. cunku bekar abisi icin kredi cektirecekler. k.peder benim icin ha bire iş aradi dusunebiliyor musunuz?? yeter ki borclari odesinler de biz de uzerlerine çokelim diye. borclar odenince ben de calismayi birakicam onu bilmiyorlar tabiMerhaba Hanımlar
Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.
Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimiBütün heyecanım gitti...
Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim(
Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.
Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçasıBenim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.
Gelinler gitmiyormus sizde gitmeyin ışte.Esinizi de bir borca sokun gönderebilecegi miktar az olsun.Sizin ailenizle idare edin.Madem seviyorsunuz yapacak baska bir sey yokMerhaba Hanımlar
Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.
Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimiBütün heyecanım gitti...
Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim(
Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.
Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçasıBenim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.
Normalde misafir tabi ki evde agirlanir, akrabalarda kalinir ama gelinin evinde kalinmaz. Karsi taraf teklif etse de kalmamalari lazimdi bence. Soz ya da nisan icin gelmislerse kalacak yerlerini ayarlamalari lazimdi. Baskasinin evinde onca kisi ne kadar rahat eder. Sonra yatiracak bu kadar yerleri var mi diye dusunmeleri lazimdi. Babam mesela asla baskasinin evinde yatmaz. Ben de.Olur oyle ama ya bizde de misafir asla otele ya da baska yere yollanmaz bizim icin geldiler biz misafir edicez deriz
Hakikaten hepimiz ailesinin gorgusuzlugunden, belesciliginden dem vurduk da, sorunun nisanlida oldugunu fark edemedik. Cunku konu sahibi nisanlinin cok iyi oldugunu yazmis ama gercekten ailesinin ne halt oldugunu bilen adam onceden herseyi ayarlardi, sizin de dediginiz gibi. Elini kolunu sallaya sallaya getirtmezdi onlari. Bir de ailesini gelinin evinde yatiya birakmazdi. Nisanlinin kaldigi ev ne gune duruyor? Orada yatmak varken ilk defa evine gittigi nisanli kizin evinde mi kalinir, bana bu da tuhaf geldi. Hadi adamin evinde yeterince yatacak yer yoksa otel ayarlayabilirdi. Yani aslinda bu adamla da, bu aileyle de olmaz, bastan belli etti etmisler. Adam da o kadar mukemmel degil. Bu adamla da olmaz. Konu sahibi pek mutlu olmayacak gibi bu adamla evlenirse. Ama pek de ayrilacak gibi degil bence.Şimdi karşı tarafa atıp tutalım da onun bir yararı yok
Nişanlın aileyi biliyor o neden organize etmiyor
Getirileceği alınacağı kalınacak yeri her şeyi nişanlın organize etmeli
Sevgilim ben onun anne babası aynı şehirdeydi
Annem babam Ankara da ilçede
Neyse biz kız istemeye gidecek çikolatanın alt tabağını aldık eşime şuradan şöyle çikolata yaptırt dedim parası da bizden zira birlikte yaşıyorduk bütçe ortak
O zaman gelişmiş çiçekçi ağı da yok 10 saatlik yolda çiçek işi de sıkıntı olur dedik
Ben gidince annemlerin oradan eve gönderirim dedim yani annemlerin ilçedeki çiçekçiye gidip sipariş verdim hatta babam da geldi yalnız gitme diye, parasını da verecekti de verdirmedim
Kv geldi, oturduk vs şu çiçeğimiz de gelemedi, gelse de kızı istesek dedi
Sonra geldi vs yani tiyatroyu herkes oynadı ve bitti
Biz sadece 6 kişiydik yine de tiyatroyu organize ettik siz misafir falan olan ortamda neden önceden konuşup organizasyon yapmadınız
Nişanlınız ailesini biliyor neden takı vs hazırlamadı alışverişi halletmedi
Bence sorun aile değil onları bildiği halde sana söylemeyen ve önemsediğin şeyleri yapmayan nişanlın
Hakikaten hepimiz ailesinin gorgusuzlugunden, belesciliginden dem vurduk da, sorunun nisanlida oldugunu fark edemedik. Cunku konu sahibi nisanlinin cok iyi oldugunu yazmis ama gercekten ailesinin ne halt oldugunu bilen adam onceden herseyi ayarlardi, sizin de dediginiz gibi. Elini kolunu sallaya sallaya getirtmezdi onlari. Bir de ailesini gelinin evinde yatiya birakmazdi. Nisanlinin kaldigi ev ne gune duruyor? Orada yatmak varken ilk defa evine gittigi nisanli kizin evinde mi kalinir, bana bu da tuhaf geldi. Hadi adamin evinde yeterince yatacak yer yoksa otel ayarlayabilirdi. Yani aslinda bu adamla da, bu aileyle de olmaz, bastan belli etti etmisler. Adam da o kadar mukemmel degil. Bu adamla da olmaz. Konu sahibi pek mutlu olmayacak gibi bu adamla evlenirse. Ama pek de ayrilacak gibi degil bence.
Konu sahibi nisan demis ama sanirim bu sözdü yani kız isteme olayi. Ben oyle anladim. Kizi istemeye gelmisler ama takı yok, cikolata cicek yok... bir de kizin evinde kalmislar.. nisanlisinin da hazirligi yok. Sanki aksam oturmasina gitmisler... Birinin evine ilk defa gidilirken bile hediye alinir. Yani dediginiz gibi adamin da aslinda ailesinden pek bir farki yok. Zaten oyle bir ailede yetisti ise pek farkli birsey beklenmez.Dayıma kız istemeye gittik başka şehire
5 kişi anne baba abla enişte ve yeğen ben ( babamda araba vardı o nedenle )
Gittik oturduk yemek ikram ettiler çikolata çiçek dayım hazırlamıştı gittiğimizde elimize alıp girdik
Akşama da öğrenci yurdunda kalıyordu bize de oradan yer ayırtmıştı gittik yattık
Sabah da çıkıp geldik
Gayet de iyi karşılandık gayet de iyi ilişkiler kuruldu vs
Bir diğer dayım mesela kına’da gelin eline küçük altın istiyor deyip alıp getirmiş, görümce olan anneme tembih etmişti
Yani bu örneklerdeki erkekler 50 yaş üstü şu an
Konu sahibi ve nişanlısı da bunları becerebilmeli
Dayım ne anlar Kına’da Gelinin eli açılmıyor deyince altın konulacağından ama gelin bunu isteyip önlemini almış söylemiş elini açmayınca koşup Altın koyuldu el aleme istediğini gösterdi
Söylemese bizimkilerin aklına gelmezdi hatta para olurdu belki de yanlarında altın olmayabilirdi huzursuzluk yerine plan yapmak iyidir
Nişanlım iyi diyorsunuz da ,ailede önemli o ortamda büyümüş ,o terbiyeyi almış .Nişan çiçeği ,çikolatasını düşünemeyen de kendi .Ayrıca çarşıya çıkmışsınız kendiniz almışsınız .Çikolata ,çiçeği .Keşke acele etmeseydiniz nişan için .Ailesini ,kendini iyice tanısaydınız .Şimdide temkinli olun .Şimdi ailem böyleydi zaten der ,evlenince benim ailem der çıkar .Ben aileye önem veriyorum .İlerde ister istemez sorun yaşanıyor genel olarak.Asıl sorunlar evlenince başlıyor çünkü .Merhaba Hanımlar
Biran bu yazıyı ben mi yazdım diye şaşırdım. Dur söyleyeyim kesin bu aile Karadenizli. Yazdıklarını birebir yaşadım. Şuan 15 yıllık evliyim. İlk başlarda eşimle aramızda çok tartışması oldu ailesinin sonra baktım birşey düzelmiyor eşimi üzdüğüm le kalıyorum. Açmıyorum artık bu konuyu ona. Her yıl 16 saat yol gideriz ziyaretlerine önümüze bir çorba gelmez. Eşimle kalkıp biz yapar karnımızı doyururuz tabi dolapta yiyecek birşey bulursakMerhaba Hanımlar
Anteplıler. bizdeki şans işte. Hayatımda biri yokken arkadaslarımdan gorurdum ilgili kv eş ailesını cok hosuma gıderdı. Tam tersı olduBiran bu yazıyı ben mi yazdım diye şaşırdım. Dur söyleyeyim kesin bu aile Karadenizli. Yazdıklarını birebir yaşadım. Şuan 15 yıllık evliyim. İlk başlarda eşimle aramızda çok tartışması oldu ailesinin sonra baktım birşey düzelmiyor eşimi üzdüğüm le kalıyorum. Açmıyorum artık bu konuyu ona. Her yıl 16 saat yol gideriz ziyaretlerine önümüze bir çorba gelmez. Eşimle kalkıp biz yapar karnımızı doyururuz tabi dolapta yiyecek birşey bulursak
Bizim tarafta kaynıyor zaten. Sadece annem babam desteklıyor. Ablalarım abım amcam hiç begenmedıler. Enıstelerım nişanlımı cok sevdıler. Amcam gecen hafta aradı yurtdısında oturuyor nerden buldun bu numunelıklerı dıyor kim nasıl bahswttıyse. cok canım sıkılıyor sagdan soldan laf duymak.Konu sahibi,
Nisanlin cok iyi olabilir ancak bu tip sorunlar evlenince evde huzursuzluk yaratiyor. Burada boyle bir suru konu var. Bu yapilanlar eminim ki gucune gitmistir. Bunlari unutacagini sanmiyorum. Ve bu tip problemler evlenince en ufak tartismada ısıtılip ısıtılıp gundeme gelir, ic huzurunuz kalmaz.
Her ne kadar evlilik icin imzayi iki kisi atsa da aslinda aileler evlenir. Bu insanlarla yapamazsin sen. Ne kadar uzaktalar, gorusmem etmem desen de tamamen kapini kapatamazsin bu insanlara. Nisanlinla problem yasamasan da ailesiyle ilgili problemlerin olacagi kesin. Ben olsam evliligi istiyor muyum istemiyor muyum diye yeniden gozden gecirirdim ve sanirim boyle bir aileye gelin olmayi goze alamazdim. Bastan deger vermedikleri belli. Son derece gorgusuzler, belesciler, dusuncesizler. Ince fikir, utanma denilen hicbir sey yok adamlarda.
Evet hadi aile hodukte nisanlin dusunemedimi? Sevdigin icin belki ona toz kondurmak istemiyosundur haklisin bisey diyemem ama arabada giderken ablalarina ya bisey alalim eli bos gitmeyelim cicek cikolata adettir demedimi? Yani bu cicek cikolata olayi turk filmlerinde bile var 9 yasindaki cocuk bile bilir. Normalde bonkor birimidir peki? 3 yildir berabersiniz size guzel hediyeler aldi mi? Y da mekana gittiginzde odeme konusunda bonkormuydu eli acikmiydi? Yani olay sadece aile olayi degil beklentiye girmezsiniz olur biter ama nisanlinizin karakteri daha onemliİlk defa geliyorlar, üstelik yatılı gelmişler. Ufak bir hediye getirseler şık olurmuş. Ama çiçeği çikolatayı onlar değil nişanlınız düşünmeliydi. Nişan onun sonuçta. Ailesinin nasıl insanlar olduğunu da biliyormuş. Neyi beklemiş ki son ana kadar?
Diğer konular biraz görgü meselesi, biraz da maddiyat meselesi. Yapacak bir şey yok.