YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

Keşke detayları karşılıklı konuşsaydınız.
Öyle aileyle muhattap olmakta zor evlenmeden önce ilerde görüşmek istemediğinizi söyleyin bence

Ben hep evleneceğim insanın ailesini, çocuğum ilerde bu evde de büyüyecek, ben bu evde çocuk büyütmek ister miyim diye dusunerek tartilmasi gerektiğine inandım. Ona göre bir eş ve ailesiyle evlendim. Çok şükür sizin deyimle gün görmüş insanlar. Ama anladığım.kadariyla sizin nişanlı tarafına giden elti de yok. Gelip gidilmesi beklenmiyorsa , bir beklenti içinde değilse ailesi ve nişanlı da bunun normal olmadığının farkindaysa evlenilebilir. Zorluklar çok olur ama yürür.
Ben evleneceğim kizi çok aklıma mantığıma yatmiyorsa evlenmezdim sanırım. Bir yere artı ve eksileri yazıp değerlendirin olmazsa.

Nişanlın evt iyi olabilir. Ama illaki o içinde büyüdüğü aileye benzeyen görüş açıları ve çok huyu vardır. Açıkçası bana da çok düşünceli biri gibi gelmedi adam...ayrıca bu para gönderme mevzusuna dikkat et derim. Bi arkadaşımın eşi ailesi istediğinde karşılıksız verir, bu da ailesinden ister. Amcasıgıle bıle baba dıyen baba olarak gören aileler var ya tam öyleler. Amcası bıle arayı cok rahat para isteyebılıyordu ve borc olarak değil... Sen iyi gözlemle o önemsenmeyen aıle evlenınce kıymete bınmesın de.

Nişanlinda o ailenin görgüsünü almadi mi?Nişanlın evlendikten sonra ne kadar ailesine bağımlı olacak bu kısmı iyi düşünmen lazım.Bunlar görgüsüz değil varyemez ve cimri olabilir ve büyük ihtimal oğullarindan gelen paraya tamah ediyorlar.İşin zor şimdiden nişanlınla konuşman lazım açık açık.Genelde böyle adamlar anasindan sütü kesilmemiş bebek oluyorlar ve eşlerini ailelerinden önce görüyorler ve kendisinin bir aile kurduğu bilincine varamıyorlar ve olan sizin gibi aile kurmaya çalışan gelinlere oluyor. Ve pişkin pişkin size gelirler ve günlerce sizde kalabilirler böyle insanlar. Ne diyeyim işiniz zor ona göre yola çıkın.

Son düzenleme:
Hic his olmamis tabii bu davranis sekli.
Ama nisanliniz dusunebilirdi ailesinin bu eksikligini kendisi tamamlayabilirdi.
Benim bunca yildir evliligimden ve cevremden gordugumden cikan sonuc sudur ki aile neyse cocuklarda onlari yansitir..
Iyi dusunun derim..

Nişanlın tamda onların oğlu asla farklı görme evlenince tam olarak onlara dönüşecek. Cinsinne çeker diye bı deyim var ya tam olarak cekiyolar

Nisandan sonra sizin evde mi kaldilar? Niye otelden oda ayarlamamislar kendilerine?
Evliliginin fragmanini bu. Evlenince de dirt pirt gelip kalirlar artik.
Keske nisani erteleseydiniz.
Yol yordam bilmemek degil bu, islerine nasil geldi ise oyle. Hep de oyle olacak. Hic utanmalari da yok cunku. Bu aileyle olmaz. Nisanlin ne kadar iyi olursa olsun bu aileyle olmaz.
Bir de nisanda sizi takmayan bu insanlarin evine gitmeseydiniz keske.

Sok oldum aileye hic mi bir sey gormemisler. Bana da fikir oldu nisandir dugundur istemedir onceden hepsini ayarlaticam ne alincaksa aldiricam ya da kendim alicam hic aklimdan cikmicak bu konu evlendikten sonra rahat edersiniz cok samimisi de hic cekilmez bosverin esinizle iyi olun yeter

Olur oyle ama ya bizde de misafir asla otele ya da baska yere yollanmaz bizim icin geldiler biz misafir edicez deriz

Nişanlın hiçbir usulü bilmeyerek ailenin çocuğu olduğunu kanıtlamış. Tüm hayatın boyunca bu usulsüzlükle uğraşacaksın. Of gerçekten nişanlılara erkeklerin sırıtan bazı özelliklerinin evlenince ayyuka çıktığını nasıl anlatabiliriz gerçekten KK nın boşan boşan boşan diyen kadınlarını sevmiyorum ama ayrıl be ablacım yaa.

Ne yazikki iki kişi evlenmez aileler evlenir. Aile ya sizi istemiyor ya birseylere kızmış gibi. Ya da tamamen gerçekten görgü nedir bilmiyorlar.
Anlamadigim isteme olmadan direkt nişanamı geldiler. Keşke isteme öncesi bir tanışma fasli olsaymis aileler arasinda..
Nişanliniz çiçek çikolata gibi hazirliklari kendi de yapabilirdi. Destek olmamalari neyse ama para isteme konusu da cok şayibeli. Üstelik nişanlınız şuan gorusmicez diyebilir ama evlenince bu durum değişebilir tatillerde bayramlarda bile gittiginizde o ortamda kalabilecek misiniz? Cocugunuz olur, doguma gelir sevmeye gormeye gelir sizde kalirlar o zaman anlaşabilecek misiniz. Herseyiyle düşünün derim

Kesinlikle karsi tarafi hakli bulmuyorum. Yanlis anlasilmasin.

Ama nisanlinizi da ayni sekilde haksiz buldum. Resmen onlarin kopyasi. Onlar bi hediye, cicek, cikolata dusunmemis. Hadi onlar tuhaf dusunmedi, nisanliniz niye dusunmedi? Cunku ayni huyun laciverdi.

Vazgecmez ve evlenirseniz dugunden once her seyi acik acik konusun.
Yoksa bilmediginiz sehre gider orda da her seye kendiniz kosarsiniz.

Bu arada bizde sehir disindan gelene otel ayarlanir, kuafor ayarlanir vs. Tabi ki kuafor ihtiyaci olmayabilir, otele butce yetmeyebilir ama bunlar hep konusulmali. Sizde de eksiklik var. Onlar usul bilmiyor. Siz biliyorsunuz ama icraat yok.

Bitirirken tekrarliyorum; nisanliniz onlardan cok da farkli degil. Bunu unutmayin.

Ailesi ruhsuz bir aile belli. Komşuya bile ilk defa gitsek elimiz boş gitmeyiz, illere göreve gideriz o ilin neyi meshursa arabaya koyarlar hediye diye. Nisanlinizin ailesinin çok değişikmis.
Orası ayrı konu ama nisanlinizda bı garip. Ailesini tanıyordur, bu adamda mi düşünmedi bı çikolata bı çiçek bı hediye? Alsaydı tutustursaydi ailesini eline birer tane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…