YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

strawberry111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2019
273
264

Merhaba Hanımlar​

Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.

Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimi Bütün heyecanım gitti...

Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim(

Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.

Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçası Benim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nişanlınla evleneceksin ailesiyle değil yahu dert ettiğin şeye bak, gerekmedikçe muhattap olmazsın işte daha ne daha da önemlisi nişanlın zaten benim ailem budur, abime de böyleler herkese böyleler demiş zaten, gözün kesiyorsa evlen, yok ben bunlara gelemem dersen yol yakınken turn back

o iş öyle nisanlinla evleneceksin ailesiyle degil demekle olmuyor, bugun bir birinin yuzune bakmayan aileler sonradan bir birine pek duskun olabiliyor.

Bozulduğunuz kadar varmış. Hikayenin abimler gelir gelinler gelmez kısmı hoşuma gitti nişanlınızı çok seviyorsanız ve ondan eminseniz ailesini çokta takmaya bilirsiniz gibi geldi. Kendi gider görüşür. Fakat evlenince aile kıymet getiriyo genelde o olasılığı da iyi düşünün. Açıkça da konusun

İlk defa geliyorlar, üstelik yatılı gelmişler. Ufak bir hediye getirseler şık olurmuş. Ama çiçeği çikolatayı onlar değil nişanlınız düşünmeliydi. Nişan onun sonuçta. Ailesinin nasıl insanlar olduğunu da biliyormuş. Neyi beklemiş ki son ana kadar?

Diğer konular biraz görgü meselesi, biraz da maddiyat meselesi. Yapacak bir şey yok.

Canım bence nişanlın da hatalı. Biz eşimle herşeyi baştan sona yaptık düşündük tasarladık oyle de oldu. Kusura bakma da çiçeği çikolatayı ablasına sorması bana çok abes geldi organiza edebilirdi, etmeliydi.
Takı kısmına gelince siz bunu önceden konusacaktiniz. Nisan takıli mi olacak, vs bunların hepsi konusulmaliydi. Baya bir iletişimsizlik olmuş bu da organizasyonsuzluga neden olmuş.

kayınpederin geliri varmış
başka çocukları da evli anladığım kadarıyla, okuyan çocuk vs yok

yani nişanlınız, üstelik artık nişan da olmuş
daha neyine para gönderiyor?

nişanlınızın ailesinin durumunun farkında olması bu değildir.

farkında olsa onların çiçek çikolata vs almadan geleceğini bilirdi
farkında olsa para istediklerinde "ben düğün yapacağım yeter artık size yollayamam, yolladıklarıma sayın" derdi
bunlar iyi sinyaller değil.

ha gerçekten ailesinin durumunun farkındadır sizi de ezdirmez, illa aileler 4 4lük olmak zorunda değil elbette, adama güvenirseniz evlenirsiniz.

Pat diye nisana mi geldiler?

Ben karsi tarafta daha cok olmak uzere sizde ve nisanlinizda da kusur buldum.

Sehir disindan cicek cikolata gelmez ki uzakmis kendiniz diyorsunuz. Nisanliniz bunu organize etmeliydi.
Ikramlik meselesini iki aile konusur organize olunur. Nisan kiza ait diye cogunluk ikramligi kiz alir zaten. Bazen karsi taraf da aliyor ama iste bu bastan konusulmali.

Taki da öyle. Takisiz cok nisana denk geldim. Siparis verir gibi sunu alin bunu takin denmez ama torenin ne sekilde devam edecegi bi gorusulur, herkes payina duseni bu gorusmeden cikartir.

Nisanliginizi kim aldi?

Ayy iyi aile işte ben olsam o kadar takmazdim. (para istemeleri disinda)
Abileri bayramdan bayrama geliyormuş gelinler hic gelmiyormuş size de oyle olursa daha ne yahu, para istemesinler tabi.

Ama suçun buyugu nişanlinizda madem herşeyi kendi yapacak o zaman cicegini, cikolatasini dusunecek alacak bir zahmet, size sorabilirdi bilmiyorsa. Hiç mi ömründe bisey gormemiş.

ben sevdigim adamdan bu sebeple vazgecmem,

ama bu sekilde agirlandigim bir eve de yilda bir ancak giderim, bayram ziyareti olarak mesela.

ama esinizi de iyi degerlendirin, o sizin kriterlerinize ne derece uyuyor?
Ornegin cicek cikolata olayini o dusunebilirdi oncesinde,
ailesini organize edebilirdi,
hic olmadi, sizi bildigi ailesine goturmemeyi secebilirdi, goturdu ise ikramlari kendi dusunebilirdi.
Bunlari da hesaba katin bence.

Neden abiler gidiyor bayramda gelinler gitmiyor ? Bu durum hiç normal değil bunu araştırın. Ben de bayramda gitmem eşim ve cocuklar gider çünkü bana çok kötü şeyler yaşattılar. Bazıları bu durumun güzel olduğunu yazmış ama normal olan bu değil altında başka şeyler var kesin. Tabii ki eşinizin iyi olması önemli öncelik o ama aile de çok önemli es geçmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…