YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

eş ailesiyle kültür farkı da görmezden gelinecek bir şey değil. bunun düğünü var, doğumu var. keşke nişan konusunda yapılacakları nişanlınla önceden konuşsaydın ailesi bilgisiz ve özensiz olduğu için çok düşünerek gelmemişler anlaşılan. ama diğer gelinlerde bayramda bile gitmiyorsa muhtemelen gelini sahiplenen arayıp soran bekleyen insanlar değiller. bu seni daha rahatta ettirebilir daha huzursuz da. nişanlılık süreni uzun tut, nişanlını da iyi tanı. ona göre kararını ver derim

Bana çok sorunlu bir aile gibi geldi.
İstemeye gelirken bir çiçek çikolata alınacağını bilmemeleri imkansız
Onu geçtim yatılı kalacağı yere iki giysi getirmeyi düşünmemiş olmaları pek bir ilginç
Tüm davranışları biz sizleri takmıyoruz demeye geliyor.
Gelinlerinin diyar diyar onlardan kaçmaları görüşmemeleri gayet anlaşılır.

Sana bir zararları yoksa niye bu kadar taktın ki

Evlenince gelip gitmeye de karismiyolarmis
Millet böyle eş.ailesini mumla.ariyor

Sana bir zararları yoksa niye bu kadar taktın ki

Evlenince gelip gitmeye de karismiyolarmis
Millet böyle eş.ailesini mumla.ariyor
Henuz bunun cevabı kesın degıl. Süreklı para istemelerı vurdumduymaz davranmaları düşündürüyor beni. Nişanlım soyluyor atandım ilk maasımı almadan babam kredı cekelım abım bana ver şeklınde sureklı rahatsız edıldıgını soyluyordu. Ben dediklerini yapmadım yapmamda dıyor bilmiyoruzki zaman ne gösterecek. Sureklı kafamda senaryo uretıyorum. Burdan yazılan farklı bakıs acılarıda fikir oldu bana.

Umarim anlamissindir ne demek istedigimi. Insan mutlu olmak icin evlenir. Su an nisanlisin. Agzin kulaklarinda olmasi gerekirken simdiden iyi mi yaptim kotu mu diye ikilemdesin. Evliliginde de oyle yarim yamalak mutluluk yasamazsin umarim. Simdiden bu sekilde baslamis. Ortada bir gariplik olmasa kimse bu sekilde tepki vermezdi. Umarim kendine yazik etmezsin.

Sevgili konu Sahibi ;
Senin için özel bir günde böyle bir olay yaşaman çok üzücü . Yani şuan düşününce arkadaşımın evine oturmaya giderken bile elim boş gitmem ama kız istemeye elleri boş nasıl gitmişler aklım almıyor ... Hadi ablası düşünmedi nişanlınızın bunu kesinlikle düşünmesi gerekiyordu. Çok sabırlıymışsınız ki kendiniz halletmişsiniz empati kurduğumda çok aniden geldiniz sanırım diye bir tepki verirdim sanırım bu durum aileniz açısından da çok kötü . Bir şekilde rezil olmuşlar dayın bile numunelik diyor ki çok doğru . Kk’nın ayrıl diyen kadınlarından olmak istemem ama aile çoğu şeyi etkiliyor gerçekten bak en güzel gününü kötü hatırlamana sebep olmuşlar başında bunun sonrası da var .... düşünün bence siz bukadar önemsenmemeyi içinize nasıl sığdıracaksınız ? Üzmek istemiyorum ama bence ilerde bu aileyle zor zamanlar bekliyor gibi görünüyor

Çiçeği çikolatayı öncelikle nişanlısnız düşünmeli idi. Bunun için aileyi suçlamak yersiz. Aile ilgisiz ki nişanlınız da bunun farkında. Böyle kabul edebilecekseniz evlenin. Eşimin ailesi de sizin bahsettiğiniz aileye yakın. İnsan üzülüyor ama sonra yok sayıyorsunuz onları.

Burada ben nişanlınıza bakarım.
Şu soruyu sorayım nişanlınız şimdiye kadar doğumgünü, sevgililer günü gibi günlerde hediyeler almış mıdır, ilgili midir?

Eğer ailesine çekmişse çok iyi düşünün, çekmediyse ve evlenecekseniz de asla aile ile samimiyet beklemeyin. Ne onlar size karışsın ne de siz onlara.

Para meselesini ciddi ciddi görüşün, mesela diğer kardeşleri de yardım ediyor mu, ne kadar vermeyi planlıyor vs. Sabit aylık yardımlar bütçeyi zorlamıyorsa pek problem yaratmaz ancak devamlı yüksek meblağlar isteniyorsa değişim gerekecektir.

Takılman gereken şey sana olan davranışları olmalı yaşayış şekilleri evleri düzenleri vs. değil.Ailemin gayet normal bir evi var ama yengem beğenmediğini yıllar önce belirtti ki eşimin ailesi gelip evimizi düzenimizi görünce bu iş olmaz kızı vermezler bizi beğenmezler demişler onlara görede evimiz böyle.Gayet gereken özenide gösterirdik yemekte yapardık ağırlardık abimleri son birkaç gelmelerinde annem sıradan yemekler yaptı artık yeter yoruldum dedi.Yatağımdan başka yerde niye yatıyorum kim biliyor dedi ve oturma odasında kalmaya başladılar gelince.Geldiklerinde en fazla beş gün kalırlardı.Yeğenim 8 yaşındayken bir buçuk sene önce geldiklerinde ilk üç gün gayet mutlu eğlenirken iyiki geldik derken dördüncü gün çok sıkıcı bu ev dedi ve annem bunun üstüne oğlum gelmek istemiyorsanız gelmeyin nerede rahatssanız orada olun dedi abime ve bir buçuk senedir ortada yoklar bu fırsatı annem sunmuş oldu onlara.Misafiri için takım nevresim çıkarmayanlar bile varken biz hep ayrı tutmuşuzdur özen göstermişizdir ama beğenmeyen beğenmiyor.Abim evlendikten sonra ilk gelmek istediklerinde otelde kalmak istediklerini söylemişti annem odasını onlar için hazırlamışken.Bazen ne yaparsan yap kıymeti olmuyor yani.Evet size ayıp edilmiş ama davranışsal olarak bununla ilgilenin sadece...

Hiç mi yol yordam bilmiyorlar yahu. Ben de sinir olurdum. Ki ilk defa da çocuk evlendirmiyorlar. Müstakbel gelin adayının ailesiyle yeni tanışacaksın, evine gidip kalacaksın ama bir çikolata, tatlı vs. götürmek bile mi akla gelmez. Bir de nişandaki üst başla yatıp kalkmak ne ya. Nişanlınız da ya hiç bilmiyor bu işleri ya da çakallık yapıyor. Nişanlanacak adamın bu işler nasıl yürür bir sorması, araştırması gerekirdi ama neyse. Koşarak uzaklaşırdım oradan sanırım.

Ben nişanlımın ailesine para göndermesi dışında bir sorun göremedim. Siz niye karşı tarafın ailesinden bir samimiyet beklediniz ki ? Evet yol yordam bilmiyorlarmış takı takmamışlar vs..ama zaten nişanlınizin da ailemle iyi ol can ciğer ol diye bir beklentisi yokmuş görüsmezsiniz olur biter

Sakın evlenme. Bizim enişte geldi gözüme. Çok dilli, konuşkan, iyi biri gibi görünüyordu. Herkes çok sevmişti. Ailesi de aynı anlattığım gibiydi. Evlenince içinden şeytan çıktı. Bu ailede büyüyen biri ya huyundan ya suyundan. Normal biri olma ihtimali çok düşük. Ayrıca çocuğunun babannesi dedesi olacak o insanlar. Evladının iyi bir dedesi babannesi olsun istemez misin? Aşkından ölmiyordan ayrıl derim.

+1 ile katılıyorum. Benim de coook sorunlarım oldu eşim farklı onlar gibi değil dedim şuan 6 aylık evliyim. Psikolojik şiddetin ağa babasini gördüm el de kaldırdı karşılığını aldı. Çirkin şeyler. Benim o anasından babasından farklı merhametli kendini yetiştirmiş dediğim eşim evlendikten sonra herşeye bağırıp çağırıp babasının annesine davrandığı gibi davrandı. Bende evliliğe alisamadi falan diyorum saf saf. Bingo kardeşim bingo sonunda aldatıldım. Ardına bakmadan kac. Benim abim nisanliyken de evlenmeden önce resmi nikahliyken de ayrıl dedi. Üzecek hem o hem ailesi dedi dinlemedim yapmaz dedim. Daha ben abimle barisamadan bunları yaşadım. Kaç kardeşim kaç.

Bu erkek ailelerinde de ayari yok farkettiniz mi?ya fazla samimiler ya da konudaki gibi adeta ana haberi okuyorlar cok ilginc....nedense bana zararsiz izlenimi verdiler nisanlinin evet cikolata cicek vs almamasi daa dusundurucu ama aile kisminda hakli bence ne yapsin cocuk?degistiremez atamaz kabullen diyor onun icinde zor

yani aslında çoğu gelinlerin istediği bu değil mi. karışmazlar işte sağlıklı olan bu aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…