YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

Bir kere yanlıslıkla eşim yazmısım olabiliyor. İster inanın ister inanmayın sadece yengesı kıyafet degıstırdı bır kere. Abisine cocuklara evden uyan kıyafetlerı verdık yatarken dıgerlerı istemedı nasıl yattılar bılmıyorum çantaları posetlerı yoktu yanlarında.şu konuda haklısınız nişanlım aılesının huyunu biliyor uyarması lazımdı. Ben ilk defa gordum bilememki. Hazırladıgımız ıkramlıkları salona goturduk orda servıs yaptılar. Salon dedıgım evimizın yakınında bır kurumun toplantı salonu gıbı bir yerı var dugun salonu degıl zaten.

Nişanınız hayırlı olsun.
Bence nişanlınızda da hata var.Ailesini bilen tanıyan o olduğuna göre size bırakmadan alınacak olanı alması gerekirdi.Size yada etrafındaki bir mesai arkadaşına sorabilir.İnsan herşeyi ailesinden görmüyor.Belli bir yaşa gelene kadar okul,iş derken etraftaki insanların yaşamlarından da herkes kendine birşeyler katıyor.
Bugün bir heves,heyecan herşeyi halledebilirsiniz ama ömür inanın bir gün değil..Bir süre sonra yorulursunuz.nişanlınızı iyi gözlemleyin.İyi düşünün hakkınızda hayırlı olan olur inşallah.

Bu nisanlin varya evlendikten sonra anamda anam babamda babam diye aglamassa seni disnkapinin dis mandali yapmassa ben bisey bilmiyorum aha tum forum sahit olsun.

Nişanlınızın ailesi kadar kendisi de tuhafmış bence. Buradaki mesele ne çiçek ne çikolata. Evleneceğiniz insanın ve ailesinin bu zamana kadar mağarada yaşaması. Ailesi yapmadıysa kendisinin yapması gerekirdi.

Benim ailem bir arkadaşımın evine giderken bile mutlaka eli boş gitmememi tembihleyen insanlar o yüzden ben bu tarz konularda ince düşünürüm ve önem veririm ama herkes farklı bir kültürle büyüyor işte.

Bu arada benim ablamın eşinin ailesi de Antepli ve konuyu okurken o kadar benzettim ki birbirlerine. Nişan olduğu zaman onlar bir tepsi tatlı almıştı ama giderken tatlının kalanını isteyip götürmüşlerdi evlerine Sizin durumdan daha kötü bence. Eniştem hiç onlara benzemez ince düşünceli bir insandır ama o hiç umursamayan aileyle bile o kadar yüzgöz oldular ki evlendikten sonra. Yani siz evlenene kadar 'biz hiçbir şeye karışmayız' modunda bir şeylerden kaytarıp evlendikten sonra aile olduklarını hatırlama ihtimalleri var haberiniz olsun.

Sizin yaşadıklarınızın bir benzerini yaşadım. Eşim bir tık daha düsünceliydi bu konuda çiçek çikolatayı almamazlık yapmamiştı en azından. Ama ailesi sizin anlattığınız bi benzeri. Sadece 2 bilezikle düğün yaptılar. Ve halleri imkanları gayet yerinde kayınpederimde çalışıyor ve itibarlı biri bulundukları şehirde. Imkanları olmasa insan en azından bunu düşünüp kendini rahatlatabilir. Ama istemeden evlilik sürecine tutun ailemde bende her aşamada şok yaşadık. Evliligimin uzerinden bir yıl geçti ama yapılanları dile getirmesem de unutulmuyor malesef ki. Yapılan dedigime de bakmayın hiç birseyin yapılmaması desem daha dogru olur
Evimizi kurarken herşeyi benim ailem birde eşim yaptı. En en ufak bi hediyeleri ya da hadi şuyunuzu da biz alalım gibi bir yardımları olmadı.
Buraya kadar bilerek anlattım fakat evlendikten sonra sanki hersey onlar sayesinde olmuş gibi bir tavırlar falan olabiliyor. Kendileri taşın altına ellerini asla koymuyorlar ama her konuda bir fikirleri olabiliyor. O yüzden sadece eşime bakarım evlencegim insan onemli diye düsünenler o iş oyle olmuyor. Eğer bir evlilik varsa sadece esimiz degil ailesi de çıkiyor ortaya her fırsatta.
He onlar kendilerince konuşsunlar eşim karıştırtmıyor ama yine de herhangi konuda fikir belirtebilmeleri ya da benim cocugum olsa onlarla ayni soy bağına sahip olmasına bile suan icin tahammülüm yok mesela

Salonların yiyecek ikram etmesi yasak. Muhtemelen dışardan getirdiler ama yemek içmek de yasak. Onu nasıl hallettiler anlamadım

Allah sizi inandırsın kardeşim için özene bözene çiçeğinden çikolatasına misss gibi hazırladık nişan için farklı şehir olsa iyi. Yurtdışına

Zaten aile hakkında bayaga yazılmış ama ben nişanlınızın çiçek çikolata almamasına takıldım. O gidip onları alacak, sonra ailesini de alıp size getirecekti. Böyle şeyleri damadın dusunmesi lazım. Ama aile bayaga umursamaz orası da belli. Eğer sizi onlara gitmeye zorlamayacaksa onlardan uzakta belki mutlu olursunuz.

Abisinin eşiyle kayın ailenin birbirlerine davranışları nasıldı?

Eltilerin hepsi geldi mi nişana? Gelmediyse nedenini sordunuz mu?

Bir de nişanlınız evlenince aileye para göndermeye devam edecek mi?

Bakın buralar çok önemli.

Nişan konusu beni tereddütte bıraktı biraz. Karşılıklı iki tarafta da kabahatler mevcut.
sizin eve çat diye nişana ve yatıya mı geldiler? Neden böyle bir davet yaptınız ki? Nişanlınızın evi yok mu sizin yaşadığınız şehirde o kısımları tam anlamadım.

şimdi vakti zamanında bizim beyin ailesi de neredeyse 600-700 km uzaktan geldi. Tanışma söz nişan her neyse bir gecede evimizde oldu bitti ve gittiler otelde kaldılar. Bizim evimizde zaten şehir dışından yatılı misafir vardı olmasa da davet etmezdik.
Nişan öncesi yapılacaklar alınacaklar eşimle plan yaptık. Çiçek çikolata yüzükler. Eşim bana set almak istedi beraber seçtik. nişan elbisesi takım elbise vazosu çikolata kabıydı gittik kimseye çaktırmadan her şeyi aldık yaptık. Ben aileme hiç çaktırmadım beraber yaptığımızı.
ikramlıklar ve pasta olaylarını babam cateringle anlaştı çünkü bizde kız yapar nişandaki tüm masrafları.
ailesi elini kolunu sallaya sallaya yaşadığımız şehre geldi ama bizim eve geldiklerinde elleri kolları doluydu çnkü biz eşimle bunları planlamıştık. Kıyafetlerine kadar geldiklerinde eşim aldı. onlar küçük yerde yaşayan insanlar. Biz göçmeniz bizimkiler gösteriş sever. Biz bunu düşünmesek eminim insanlar benim aileme karşı rezil olacaktı. Bizimkiler takıntılıdır çünkü.
sen ve nişanlın bu konuda bayağı sınıfta kalmışsınız. Ya da birbirinizi rencide etmeden aranızda bunları konuşabilecek iletişim yok bilmiyorum.

sonrası için çok endişelenecek bir şey de yok bence. Belli ki hiçbir şey umursamayan rahat insanlar. Senlik bir şey yok. Nişanlınla mutluysan oradan bir şey beklememeyi öğrenecek.

Çiçek çikolata yüzük her ne alınacaksa zaten nişanı yapılan erkek kendisi düşünüp alabilir annesine babasına ihtiyacı yok ki benim 14 yaşında ki oğlum bile bilir ne götürülür bu konuda nisanliniz düşüncesizlik etmiş aileye gelince evlenince oğulları kıymetli olmayacaksa sizde gorusmezsiniz olur biter benimkiler de aynı yoldan gidersin yemek bulamazsın sabahın köründe kalkıp radyo açarlar herkes uyansın diye zaar ben 15 sene sonunda kurtuldum ben gitmiyorum sen git gör ama ben gelmem artık diyorum kaf da rahat eğer bu soyledikleriniz gibiyse rahat edersiniz ne yapacaksiniz samimiyeti gereksiz başınız ağrımaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…