- 8 Temmuz 2019
- 273
- 264
-
- Konu Sahibi strawberry111
Sırf meraktan gıttım. Baktım ortama bunların kendıne faydası yok benım beklentım olsa ne olacak kendıne faydası olmayan bırilerınden.Nisandan sonra sizin evde mi kaldilar? Niye otelden oda ayarlamamislar kendilerine?
Evliliginin fragmanini bu. Evlenince de dirt pirt gelip kalirlar artik.
Keske nisani erteleseydiniz.
Yol yordam bilmemek degil bu, islerine nasil geldi ise oyle. Hep de oyle olacak. Hic utanmalari da yok cunku. Bu aileyle olmaz. Nisanlin ne kadar iyi olursa olsun bu aileyle olmaz.
Bir de nisanda sizi takmayan bu insanlarin evine gitmeseydiniz keske.
Aılesıyle gelmedı nişanlım. Nısanlım gorev yaptıgı yerden geldı aılesı memleketlerınden. Ablamla konustuk halladeceklerdı dedı muhtemelen para mevzu oldu aralarında kımse elını cebıne atmak ıstemedı ben oyle tahin edıyorum. Sormus niye almadınız dıye ablasına guzelı yoktu begenmedık demis. Geldıler alamadık gıdıp alalım dıyen de olmadı komıkler gercekten. Nişanlım elı açık bır ınsan para sı oldugu muddetce esırgemez benden. Hedıye alır durumu el verdıgi surece.Evet hadi aile hodukte nisanlin dusunemedimi? Sevdigin icin belki ona toz kondurmak istemiyosundur haklisin bisey diyemem ama arabada giderken ablalarina ya bisey alalim eli bos gitmeyelim cicek cikolata adettir demedimi? Yani bu cicek cikolata olayi turk filmlerinde bile var 9 yasindaki cocuk bile bilir. Normalde bonkor birimidir peki? 3 yildir berabersiniz size guzel hediyeler aldi mi? Y da mekana gittiginzde odeme konusunda bonkormuydu eli acikmiydi? Yani olay sadece aile olayi degil beklentiye girmezsiniz olur biter ama nisanlinizin karakteri daha onemli
O kosturmada kım kıme nasıl davranıyor gozlemleyemedım tam olarak Kv ye bırsey sorunca 10 sanıye yüzüme bakıyor ve bir ıkı kelımelık cvplar verıyor sadece. Yengesı gorumce normal davranısları.Abisinin eşiyle kayın ailenin birbirlerine davranışları nasıldı?
Eltilerin hepsi geldi mi nişana? Gelmediyse nedenini sordunuz mu?
Bir de nişanlınız evlenince aileye para göndermeye devam edecek mi?
Bakın buralar çok önemli.
Bundan sonra dikkat edin bence. Kayınvalidenizin eltinize davranışı size referans olur.O kosturmada kım kıme nasıl davranıyor gozlemleyemedım tam olarak Kv ye bırsey sorunca 10 sanıye yüzüme bakıyor ve bir ıkı kelımelık cvplar verıyor sadece. Yengesı gorumce normal davranısları.
Anteplıler. bizdeki şans işte. Hayatımda biri yokken arkadaslarımdan gorurdum ilgili kv eş ailesını cok hosuma gıderdı. Tam tersı olduherkes nişanı organıze etmedın mı demıs ben nerden bılebılırım bu kadar olduklarını. Çevremde en kotü aile bile az cok bırseyler yapar. Kac tane nısan dugun gordum kımseye soylendıgını gormedım sunu alın bunu alın dıye. Bız kendı uzerımıze dusenı yaptık. Koskoca 4-5 cocuk evlendırmıs adamlar azda olsa bilir dedık. Nişanlım ailem böyle dedı ama ben bu kadar oldugunu tahmin edemedım. Umursamazlar onu anladım evladını dusunmeyen gelınımı duşünür. Bızım payımıza düşen de bu.
Türkiye standartlarında kişiler değil aileler evleniyor ama siz ve nişanlınız için bu durum geçerli değil belli ki. Nişanlınızın ailesi ne sizinle ne de sizin ailenizle hiçbi şekilde ilgilenmediklerini ve gelecekte de ilgilenmeyeceklerini açıkça göstermiş. Dümdüz ölü taklidi yapmışlar, daha ne yapabilirlermiş bilmiyorum.Merhaba Hanımlar
Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.
Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimiBütün heyecanım gitti...
Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim(
Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.
Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçasıBenim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.
Şimdi yokmuşsun gibi davranırlar, her iş bitince koşa koşa kaynanalık kayınpederlik yapmaya gelirler. Nedense bir oğulları olduğu akıllarına geliverir. Bunları en başından konuş nişanlın ile, evlenince ailen ballanacaksa yol yakınken dönelim de. Başın ağrır, sonradan can ciğer olurlarsa ailesi ile.O kosturmada kım kıme nasıl davranıyor gozlemleyemedım tam olarak Kv ye bırsey sorunca 10 sanıye yüzüme bakıyor ve bir ıkı kelımelık cvplar verıyor sadece. Yengesı gorumce normal davranısları.
Sudan sebeplerle nişanlımdan para istiyorlar...Merhaba Hanımlar
Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.
Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimiBütün heyecanım gitti...
Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim(
Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.
Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçasıBenim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.
Üzüldüm sizin adınızada. Gelecekte ne olur ne olmaz bılemeyız ama nişanlımı sevıyorum gercekten. Nişanda olanları ailesının ilgızsız ve umursuzluguna verıyorum. Hersey dort dortluk yapılıp bır ıkı ayda ayrılanlar var. Farklı kültürlerdenız tabıkı farklılıklar zaman zaman çatısmalar olacak. Bastan konusup sınırlarımı belırlemeyi düşünüyorum ailesiyle. Nişanlılık suresını uzun tutmayı dusunuyorum. Bakalım neler gorecez.Resmen eşimin ailesini anlatmışsınız. Benzer durumlar yaşadık. Ailem hallerini görünce bu nasıl paspallık, nasıl insanlar bunlar demişti. Evlerine gittik üst baş yine paspal, evleri bakımsız aynı dediğiniz gibi 100 sene öncesinin evi ve yaşantısı gibi. Dünya görmemişler. Düğün sürecinde de "bizim burda her şeyi kız tarafı yapar" deyip üstümüze bıraktılar her şeyi. Zaten bizim taraflarda da eşler eşit yapar ama sorma gereği bile duyulmaması ilişkileri geriyor.
Ben gözümü kararttım evlendim. Aileme de kızdım hatta başta bu sözleri sarfettikleri için. Sonra ne mi oldu. Bu durum için haklı olduklarını anladım. Hiç yol yordam bilmiyorlar, nerede ne giyilir ne yapılır haberleri yok, görgü adap yok. Evlerine gidiyorum o bakımsızlık ve viranelik sinirimi bozmaya başladı. Üstelik paraları da yok değil var. Ama Benim kayın ailem sadece yeme-içme derdinde. Üstleri yırtık, ağızlarında diş yok ama Kırmızı et yesinler har vurup harman savursunlar gerisi önemli değil.
Ailem haklı çıktı analizlerinde. Ben de gelip gitmeyi kestim evlerine. Aramızda yol olarak biraz mesafe var, Çok seyrek gidiyorum yılda 1 kere. 2 gün kalıp dönüyorum. Siz benden daha akıllıymışsınız ki erken anlayıp tartmaya başlamışsınız.
Eşimle şükür mutluyuz, kendi evimizde düzenimizde huzurluyuz bebek bekliyoruz. Ama aile ilişkileri de önemli diyorum yaşadıklarımdan çıkardığım. Bazen ailesinde olan davranışın aynısını eşimde de görüp sinirleniyorum. Sanki ailesinin bir minyatürü oluyor kimi zaman. Eğer bunları göze alamazsanız vaz geçin derim. Kendine uygun bir aile insanı tabiki mutlu eder. Dürüst olmalıyım.
Kültür farkını küçümseme derim. Şimdi ılımlı ve modern olan nişanlının içinden kayınpederin çıkabilir yarın. İnsanı toprağı çeker derler bizim orda, örneğini de çok gördüm. Özellikle yaş aldıkça belirginleşiyor bu durum.Üzüldüm sizin adınızada. Gelecekte ne olur ne olmaz bılemeyız ama nişanlımı sevıyorum gercekten. Nişanda olanları ailesının ilgızsız ve umursuzluguna verıyorum. Hersey dort dortluk yapılıp bır ıkı ayda ayrılanlar var. Farklı kültürlerdenız tabıkı farklılıklar zaman zaman çatısmalar olacak. Bastan konusup sınırlarımı belırlemeyi düşünüyorum ailesiyle. Nişanlılık suresını uzun tutmayı dusunuyorum. Bakalım neler gorecez.
Ailesiyle olanlar üzücü ama şükür eşimle geçimimiz yolundaÜzüldüm sizin adınızada. Gelecekte ne olur ne olmaz bılemeyız ama nişanlımı sevıyorum gercekten. Nişanda olanları ailesının ilgızsız ve umursuzluguna verıyorum. Hersey dort dortluk yapılıp bır ıkı ayda ayrılanlar var. Farklı kültürlerdenız tabıkı farklılıklar zaman zaman çatısmalar olacak. Bastan konusup sınırlarımı belırlemeyi düşünüyorum ailesiyle. Nişanlılık suresını uzun tutmayı dusunuyorum. Bakalım neler gorecez.