YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

Sırf meraktan gıttım. Baktım ortama bunların kendıne faydası yok benım beklentım olsa ne olacak kendıne faydası olmayan bırilerınden.

Aılesıyle gelmedı nişanlım. Nısanlım gorev yaptıgı yerden geldı aılesı memleketlerınden. Ablamla konustuk halladeceklerdı dedı muhtemelen para mevzu oldu aralarında kımse elını cebıne atmak ıstemedı ben oyle tahin edıyorum. Sormus niye almadınız dıye ablasına guzelı yoktu begenmedık demis. Geldıler alamadık gıdıp alalım dıyen de olmadı komıkler gercekten. Nişanlım elı açık bır ınsan para sı oldugu muddetce esırgemez benden. Hedıye alır durumu el verdıgi surece.

O kosturmada kım kıme nasıl davranıyor gozlemleyemedım tam olarak Kv ye bırsey sorunca 10 sanıye yüzüme bakıyor ve bir ıkı kelımelık cvplar verıyor sadece. Yengesı gorumce normal davranısları.

O kosturmada kım kıme nasıl davranıyor gozlemleyemedım tam olarak Kv ye bırsey sorunca 10 sanıye yüzüme bakıyor ve bir ıkı kelımelık cvplar verıyor sadece. Yengesı gorumce normal davranısları.
Bundan sonra dikkat edin bence. Kayınvalidenizin eltinize davranışı size referans olur.

Bence yol yakınken ayrılın.İnanin aileler evlilikte çok önemli en başından en sonuna kadar.Ne gerek var farklı kültür farklı aile yapısı...Etrafımda kim varsa farklı bir kültürden evlenmiş hep sorunları oldu.İyi düşünün insan kendisini bulutların üstünde sanıyor ilk başta ama sonra yere çakılması acı oluyor...Siz iyi değerlendirin bence

Sen değil nişanlı organize edecek

Kültür farklı o nedenle mutlaka istenen söylenmeli konuşulmalı

Evet sizinkiler daha da değişik Antep ten Tatlısız gelinir mi

İş için giden bile kg kg getirirken

Nişanlın o yolculuğun masrafını vermiş, ailenin hediye vs almayacağını, takı almayacağını bilip bunu ayarlamalıydı

Yani ailesini bilen adam açıklarını kapamalı ama o, onlar böyle kabul edin modunda, sıkıntı aile değil adamın bu tavrı

Türkiye standartlarında kişiler değil aileler evleniyor ama siz ve nişanlınız için bu durum geçerli değil belli ki. Nişanlınızın ailesi ne sizinle ne de sizin ailenizle hiçbi şekilde ilgilenmediklerini ve gelecekte de ilgilenmeyeceklerini açıkça göstermiş. Dümdüz ölü taklidi yapmışlar, daha ne yapabilirlermiş bilmiyorum.

Gelecekte ne oluruz derseniz, nişanlınız zaten sorunun cevabını vermiş "Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor." diyerek. Yani siz hiçbir zaman o ailenin bi parçası olmayacaksınız. O taraftan kimse sizin yasadıgınız herhangi bi zorlugu, kolaylıgı, mutlulugu, üzüntüyü paylasmayacak. Eşinizin bu noktada sizden ayrı bi hayatı olacak. O hayatın kapsamını da eşiniz belirleyecek. İsterse sizsiz bayramdan bayrama gider, isterse her hafta ziyaret eder, isterse para gönderir, isterse göndermez.

O yüzden siz karar verirken elinizdeki adama bakıp karar vermelisiniz. Aile oğlunun yeni kuracagı aileyi hatta bizzat oglunu yok sayma egiliminde. Peki, oglun egilimi ne? Konunuzda sık sık vurgulanan maddi mevzular ne olacak mesela? Onlara ne kadar vakit/alan ayıracak sonra, cünkü belli ki siz bu vakte/alana dahil olmayacaksınız. Bunlara bakın, ona göre verin kararınızı.

Şimdi yokmuşsun gibi davranırlar, her iş bitince koşa koşa kaynanalık kayınpederlik yapmaya gelirler. Nedense bir oğulları olduğu akıllarına geliverir. Bunları en başından konuş nişanlın ile, evlenince ailen ballanacaksa yol yakınken dönelim de. Başın ağrır, sonradan can ciğer olurlarsa ailesi ile.

Resmen eşimin ailesini anlatmışsınız. Benzer durumlar yaşadık. Ailem hallerini görünce bu nasıl paspallık, nasıl insanlar bunlar demişti. Evlerine gittik üst baş yine paspal, evleri bakımsız aynı dediğiniz gibi 100 sene öncesinin evi ve yaşantısı gibi. Dünya görmemişler. Düğün sürecinde de "bizim burda her şeyi kız tarafı yapar" deyip üstümüze bıraktılar her şeyi. Zaten bizim taraflarda da eşler eşit yapar ama sorma gereği bile duyulmaması ilişkileri geriyor.
Ben gözümü kararttım evlendim. Aileme de kızdım hatta başta bu sözleri sarfettikleri için. Sonra ne mi oldu. Bu durum için haklı olduklarını anladım. Hiç yol yordam bilmiyorlar, nerede ne giyilir ne yapılır haberleri yok, görgü adap yok. Evlerine gidiyorum o bakımsızlık ve viranelik sinirimi bozmaya başladı. Üstelik paraları da yok değil var. Ama Benim kayın ailem sadece yeme-içme derdinde. Üstleri yırtık, ağızlarında diş yok ama Kırmızı et yesinler har vurup harman savursunlar gerisi önemli değil.
Ailem haklı çıktı analizlerinde. Ben de gelip gitmeyi kestim evlerine. Aramızda yol olarak biraz mesafe var, Çok seyrek gidiyorum yılda 1 kere. 2 gün kalıp dönüyorum. Siz benden daha akıllıymışsınız ki erken anlayıp tartmaya başlamışsınız.
Eşimle şükür mutluyuz, kendi evimizde düzenimizde huzurluyuz bebek bekliyoruz. Ama aile ilişkileri de önemli diyorum yaşadıklarımdan çıkardığım. Bazen ailesinde olan davranışın aynısını eşimde de görüp sinirleniyorum. Sanki ailesinin bir minyatürü oluyor kimi zaman. Eğer bunları göze alamazsanız vaz geçin derim. Kendine uygun bir aile insanı tabiki mutlu eder. Dürüst olmalıyım.

Sudan sebeplerle nişanlımdan para istiyorlar...

Devamını okumadım, gerek kalmadı.

Evlilikten bahsediyorsun istesen de istemesen de ailesiyle de evlenmiş olacaksın göz ardı edersen, sadece kocam var dersen evlendikten sonra hayat sana bir güzel öğretir işin öyle olmadığını. Evlilik flörtten farklıdır, ele karışmaktır adı üzerinde.

Şahsi fikrimi söylüyorum, ben böyle bir aileye gelin gitmezdim. İstediğin kadar uzakta otur bir telefonları yeter evde gerilim oluşturmaya.

Karar senin.

Görgü görenek aileden öğrenilir, ordan gelir sonuçta doğup yetişinceye kadar gördüğü “normal” senin gidince şoka girdiğin şey.
Evlilik adımı atılmadan evvel ailelerin birbirini ziyaret etmesi çok önemli bu yüzden. Tek kişiyle değil o aileyle ve onun geçmişiyle bütünüyle evleniyorsun, çocuk sahibi olduğunda o ailenin genlerini çocuğa aktarıyorsun.geçmiş geleceği etkiliyor.

Evlendiğinde bu aileyle de evlenmiş olacaksın, bunu kabullenerek evlenmelisin.

Erkek kardeşimin eski eşi böyleydi, ailesi görgü izan nedir bilmez, ellerinde olduğu halde çöplük gibi yerde yaşayan, oturmasını kalkmasını bilmez, üzerine haddini bilmeden akıl veren tiplerdi. Gelin baştan öyle değildi hatta ailesinden yakınıyordu. Evlenince bir sihirli değnekle annesine dönüşüverdi. Sonuç boşanma tabii ki.

Üzüldüm sizin adınızada. Gelecekte ne olur ne olmaz bılemeyız ama nişanlımı sevıyorum gercekten. Nişanda olanları ailesının ilgızsız ve umursuzluguna verıyorum. Hersey dort dortluk yapılıp bır ıkı ayda ayrılanlar var. Farklı kültürlerdenız tabıkı farklılıklar zaman zaman çatısmalar olacak. Bastan konusup sınırlarımı belırlemeyi düşünüyorum ailesiyle. Nişanlılık suresını uzun tutmayı dusunuyorum. Bakalım neler gorecez.

nişanlın onlardan farklı olsaydı çikolatayı çiçeği almayı kendisi akıl ederdi millete yolu yordamına göre ayarlamaya çalışırdı. bizim sülaleye de geldi böyle bir damat. oğlanı onlardan farklı bulmuştuk ama armut dibine düşmüş meğerse. şuan evine karısı bakıyor parasını ailesine çarçur ediyor. nolur bu olayın üzerine düşün başınız yanıcak

Kültür farkını küçümseme derim. Şimdi ılımlı ve modern olan nişanlının içinden kayınpederin çıkabilir yarın. İnsanı toprağı çeker derler bizim orda, örneğini de çok gördüm. Özellikle yaş aldıkça belirginleşiyor bu durum.

Ailesiyle olanlar üzücü ama şükür eşimle geçimimiz yolunda
Ben de eşimi çok sevdiğim için kabul ettim yoksa ailesi gibi olsa olacak iş değil. Nişanlılık sürecinde nişanlınızı gözlemleyin bol bol, içinize sinmezse de devam etmezsiniz zaten. Belli ki aklı başında birisiniz. Ailesi konusunda mantıklı düşünmüşsünüz, mesafeli olmak her zaman iyidir. Yeter ki nişanlınızla geçiminiz iyi olsun. Ama aile faktörü de yabana atılmıyor.
Umarım her türlü mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…