YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

Merhaba Hanımlar​

Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.

Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimi :KK43: Bütün heyecanım gitti...

Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim:KK43:(

Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.

Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçası:KK43: Benim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.

Nişanlın önemli, ailesi değil diyemeyeceğim. Burda çok gördük. Evlenmeden 1000 lira isteyen ailesi evlenince sizi haraca bağlar. Eşiniz de ailesinin yapmadıklarını unutur, sanki sizi onlar evlendirmişçesine para yollar. Üstelik evde bi anne var bi baba, bu neyin parası? Nişanlınız da her seferinde yolluyorsa geçmiş olsun. Yerinizde olsam ayrılırdım. Yoksa diğer gelinler gibi siz de gitmezsiniz ve sadece para yollarsınız. Tabi nişanlınız aileci birine dönüşmezse. O zAman vay halinize. Dipnot: ne nişanlınız size değer veriyor ne de ailesi. Ailesinin ne olduğunu bildiği halde eli boş gelecek kadar da sorumsuz.

Parası olduğu halde okuyan evladına para vermeyip evlatları iş sahibi olunca para isteyen ebeveynden korkayım. Siz de korkun.

Son düzenleme:
Nişan olmamıstır umarım diyerek okudum valla. Hic mi konuşulmadı çok mu acele ettiniz. Düğünden önce daha da tanıyın derim ve maalesef bu ülkede aileyle de evleniyoruz bekarim ama bu cok doğru. İcinize sindirmeden bir şeyleri evlenmeyin derim.

ayyyyyyyyyyyy ne olur lutfen ama lutfen gec kalmayın .Ben gorgunun hedıyelesmenın maddıyatla cokda baglantılı olmadıgını dusunenlerdenım. Hanı eve gıren bır emeklı maası var olmasa bıle bulur bulusturur ılk defa gelın eve gelmış dolma sarma yapar hadı gec bır çorba kaynatır .Inanın su ıle veya dunden kalmış cay ıle kek yapılıyor artık bır kek cırpar bır lıtre sutle sutlac yapar .amaç gonul almaktır hos karsılamaktır memnun etmektır deger vermektır....Gorgusuz bır aıle ıle ugrasmak cok ama cok zor ... Sakın ben eşimle evlenecem ailesi benı ılgılendırmez zaten uzaklarda dıye dusunmeyın zaten boyle bır cıngene aılenın ne ıstegı bıtıyor ne aglaması ...hadı acıyıp yada huzurum bozulmasın dıye verdınız versenızde gorecegınız muamele aynı oalcak. yarın bayramda seyranda gıttıgınızdede aynı muameleyı goreceksınız bakın hep yasadık bunları o sebeple buradayız .

Bence nişanlın da sorunlu, ailesini biliyorsa senin canını sıkmadan sana aksettimeden halletmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Kaldı ki evlendikten sonra ailesi ilişkinize müdahale eder mi ederse bu kez eşiniz olacak kişi nasıl tavır alır arada mı kalır size yine böyle sorunlar yansıtır mi bilinmez. Çok riskli ilişki açıkçası, Allah yardımcın olsun.

Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmadan devam ederseniz burada daha çok konu açarsınız.

En önemlisi tabii ki düzenli para gönderme konusu. Ne kadar gönderiyor, evlendikten sonra göndermeye devam edecek mi?

Ben olsam gördüklerimden sonra nişanı yapmazdım. Biz birbirimizi biraz daha tanıyalım derdim.

Nişan olayı çok saçma olmuş yaşadıklarını bende yaşadım. Herşeyi ailem ve eşim yaptı sayılır..çeyizde bile birşey almadı kaynanam kayınbabam eşimden geçiniyorlardı..zamanla alıştım çünkü eşimi seviyordum..herkes kendi hayatında annesine babasına para verir yardımcu olur ama sınırında sende bu sınırı çizersen rahat olursun..yanlarında ol ama mesafeni koru derim..nişanlınj seviyorsan ve güveniyorsan yanında dur..baştan sana demiş bekleme diye onu da anla nasıl bir aile içerisinde büyümüş sevgini göster o adam sana dünyayı serer..tabiki de tercih senin..

Çok üzgünüm ama oğullarının da çok farklı olacağına inanmıyorum ki zaten kendisinin de bir şey düşünmemiş olmasından belli 🙄 iyice ölçüp tartmadan evlenmeye acele etme derim. Malum ülkemizde aileler birbiriyle evleniyor.

Merhaba Hanımlar​

Daha evlenmeden aranızdayım :) Ben özel bankada çalışıyorum. 3 yıl önce bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım. Bir devlet kurumunda memur. Kendisi aradığım ideal eş özelliklerinin çoğunu taşıyor tanıdığım kadarıyla. Kibar, merhametli, nerede nasıl davranacağını bilen bir insan. Neyse gel zaman git zaman aileler tanışsın bu işin adını koyalım dedik. Nişan tarihi belirlendi.
Ailesinin oturduğu şehir bayağı uzak çok kişi gelemeyiz dediler. Neyse nişan olacağı gün sabahı geldi bunlar. Abisi, yengesi, annesi, ablası, birde teyzesi 3-5 tanede çocuk ( Bu kadar kişi otomobile nasıl sığdılar hala anlamış değilim). Baktım ellerinde hiçbir şey yok acaba arabada mı bıraktılar diye düşündüm. Nişan saati yaklaşıyor yine birşey çıkarmadılar ortaya. Baktım olacağı yok nişanlıma sordum ne getirmişler sor eksik bir şey varsa alalım diye. Ablasına sormuş biz bir şey almadık demiş ben şokkk !!! Benim sinirlerim zıpladı. Ne çiçek ,ne çikolata, ne tatlı, ne pasta, ne bir hediye gece yatıya kalacaklar yedek kıyafet bile almamışlar yanlarına. Ben sinirlendim nişanlıma başladım saydırmaya daha önce konuşmadınız mı bunları diye. Apar topar çarşıya indik yalandan kendi çiçek çikolatamı ikramlıkları kendim aldım düşünün rezaleti. Bir ailenin durumu ne kadar kötü olursa olsun bir kutu lokumda mı alamaz, bir küçük hediyede mi alamaz, o kadar sinirlendim ki.. Sonra öğrendim nişanlım yolda harcadıkları yakıt parasını yemek parasını göndermiş sinirim 3 e katlandı.

Ben o psikolojiyle kuaföre gittim benim moral alt üst. Nişan saati geldi biz direkt salona geçtik. Baktım sabah geldiği kıyafetleri üzerlerinde yine. Nişan takıldı oturdugu yerden kalkan yok bizimkiler takı takıyor onlardan yine tık yok. El gibi oturuyorlar. Allahım ben nasıl bir aileye çattım diyorum gülümsemeye çalışıyorum ama moralim alt üst oldu. Nişan bitti bunlar yine geldikleri kıyafetlerle yattılar sabah erkenden kalkıp gittiler. Resmen kendi kendime evcilik oynamış gibi hissettim kendimi :KK43: Bütün heyecanım gitti...

Bir iki ay sonra ailemi görmeye gidelim dedi kalktık gittik. Kültür farkı desem bir çok kültüre tanık oldum böylesini hiç görmedim. Eve gittik evinize ilk defa gelen biri üstelık gelini olacak o evin hiç kimsenin umurunda değil, güya haberli gittik ne yemek hazırlanmış, ne hazırlık, ortalık perişan. Kayınvalide, görümce biz oturuyoruz, onlar oturuyor. Yemeği bırak bir bardak çay gelmedi önümüze hadi beni geçtim oğlun gelmiş insan bir tas çorbadamı yapmaz. Acaba beni istemıyorlarmı dıye düşündüm sordum nişanlıma evlenen kımseye karısmadı bizimkiler dedi. Abimler bayramdan bayrama gelırler gelinler hiç gelmez dıyor. Ben böyle hayal etmemiştim:KK43:(

Mutlu olacağım düşüncesini yavaş yavaş kaygı endişe almaya başladı. Bakıyorum düzenlerine küçümsemek masadıyla söylemiyorum ama resmen bundan 100 yıl önceki hayatı yaşıyorlar. Üstelik sabit bir gelirleri var. Kayınpeder emekli. Hiç geliri olmayan insanlar bile öyle yaşamaz anlam veremedi.

Aklım çok karışık düğün var daha önümüzde, her şeyi biz yüklenecez anlaşılan .Buna da razıyım fakat sudan sebeplerle sürekli nişanlımdan para istiyorlar.. Nişanlım benim ailem böyle bir şey bekleme ben varım sadece yanında diyor. Okurken bile bana para göndermezlerdi hem okudum hem çalıştım diyor. Diğer abilerim evlenirken de aynısını yaptı annem babam diyor. Bütün kardeşlerime karşı ilgisizler diyor. Bence hepsi ilgisiz ve umursamazlar. Söylüyordu ama bu kadar olduğunu tamin edemedim. Gün görmemiş deyimi varya bunlar için söylenmiş bence :) Nişanlıma da bir şey diyemiyorum. Keşke ilk başlarda gidip görseydim düzenlerini. Evlenince nasıl olur? Böyle insanlarla ömür geçer mi sizce ? Ben farklı şeyler hayal etmiştir. Tamam maddi imkanın olmaz anlarım, ne bilim paran yoksa ilgi gösterirsin, dilinle memnun etmeye çalışırsın hiçbir şey yok. Ruhlar aleminde gibiler :)) Nişanlıma bakıyorum ailesinin tam tersi. Ailem çok sevdi nişanlımı. İki arada kaldım. Ailesini görünce gözüm korktu açıkçası:KK43: Benim durumumda olan varsa önerilerinize ihtiyacım var.

Aynı benim eşimin ailesi. 1 çoraplarını bile görmeden 7 yıl geçti. Nişanlına güveniyorsan devam et ama karşı taraftan beklentin sıfır olsun. Ben evlendikten sonra aileme yapılan saygısızlığa dayanamadım( aynı seninkiler gibi bir bardak çay bile koymadılar önümüze) ve görüşmek istemediğimi söyledim i, yıllardırda görüşmüyorum evimizede gelmiyorlar. Bizde Gül gibi geçinip gidiyoruz eşimle. Ama nişanlın evlendikten sonra illede anam babam diyip hayatınızın ortasına sokacaksa sıkıntı olur. Açık açık konuş bence. Ben nişanlıyken konuştum açık açık bak ben bu tavırlara hareketlere tahammül etmekte zorlanıyorum yol yakınken dönelim sen ailene göre bi kız bul dedim, eşimde sen benimle evleniyorsun onlar asla bize müdahale edemez dedi ve devam ettim. Açık açık konuş yoksa yıpranırsın bacım, birebir şu yazdıklarının hepsini yaşadım insana hazmetmesi zor geliyor

Evet cok haklisin kim olsa incinirdi...
Benim kayinvalide v.s asiri görgülüydüler, cicek böcek, kendi kiyafetleri olsun, kv de çantasına varana kadar uydurur öyle gelirlerdi bize, bana aileme her geldiklerinde hediyeler getirirlerdi elleri hiç boş gelmezlerdi... Hersey dört dörtlüktü!
Daha sonra yani evlendikten sonra beni cok üzdüler, esimle severek evlenmemize ragmen esim hayvanın teki çıktı, yıllarca çok üzdü çok yıprattı beni...
Demem oki, yaşamadan bilemiyor insan, önemli olan evleneceğin kişinin tam manasıyla şerefli, namuslu, adil en önemliside Allah korkusu olması.
İnşAllah hakkında hayırlısı ne ise o olur 🤲🏻

Hadi ailesi hicbirsey bilmiyor nişanlin niye dusunmemis.kim ne derse desin insan uzakta bile olsa illaki bi yerden ailesinin huylarini alir.benim esimin aileside oyle cok kulturlu degil ama esim herseyi dusunup yapti.ayrica o gelinler uzun kavgalar sonucu gelmemeyi basarmistir.bunlar evlenince para istemeyi birakamazsa napacaksin ki birakmaz kesin.bence yol yakinken dön nisanlin simdi hak verir evlenince ailem der

Açıkçası evleneceğim insanın ailesi isterse Afrika'nın ücra köyünden olsun, karikatürde dediği gibi 'çüklü çüklü koltukta otursunlar'unlar' hic umursamam. Beni evleneceğim insan bağlar..
Babamın da aile bağları hiç yokmuş, çocuk denecek yaşta şehre gelmiş. Üç beş yılda bir , bir hafta gidip gördüğü bir aile... Evleneceği zaman da o kadar kalabalık çekirdek ailesinden birkaç kişi gelmiş sadece. Ellerini ceplerine de atmamislar hiç bir aşamada .
hele bir isteme olayı var ki bomba. Bir yanlışlık olmuş, babamın babası ananeme haber göndermiş, "şu gün sizin şehre gelicem, önemli bir konu hakkinda konuşacam" diye. Tabii ananem biliyor kızıyla onun oğlunun konuştuğunu, hemen kocasına söylüyor, evde isteme hazırlığı yapıyorlar. İkramlar, güzel giysiler vs vs. Ama aslinda babamın babası sadece önemli bir konu hakkında konusmaya geliyor , ki babamın bile son saniyeye kadar haberi yok , ananemlerin böyle bir şey sandıklarından. Babamın babası bir geliyor ki alakasız şeylerden konuşuyor falan😅😅 aslında çok komik de, çok bilindik bir hikaye olduğu için makaslamak zorunda kaldim. Mesele kısaca bu. Yaşanan hayal kırıklığıni siz düşünün. En azından sizinkiler geldiklerinde sizi istemisler 😅😅😅
Bizim taraf elini cebine atmada da destek de olmamış,köstek de olmamış...her şeyini babam kendisi yapmış. Ve çok mutlu bir evlilikleri var, gerçekten de.
O yüzden ailesinin çocuğu sallamaması falan mesele değil, eğer koca adayı çok iyi, düşünceli biriyse.
Ama sizin koca adayınız bence biraz... yetersiz bakiye.
Sonuçta anne babası sizi gram umursamıyor olabilir, size masraf yapmak istemiyor olabilirler. Evlatlarını da sevmiyor olabilirler,cimri olabilirler... Her şey olabilir
Ama o eve gelirken cicegi, çikolatayı düşünmek, size Nişan hediyesi almak tamamen koca adayımızın yapması gereken bir şeydi.
Yani ailesinden umursamama genini almış. O kadar açık ve net ki.
Görmemiş, böyle doğmuş- sosyal olarak yeterince gelişmeden böyle de büyümüş. Görgü vs yok adamda.
Yoksa ailesi hiç olmasa, bir aile dostunu alıp kapınızı çalacak bile olsa gelmeden iki çiçeğini çikolatasıni alır, damat trasini yapardi.
At ile deve değil yani. Gümüş gondol kasede çikolata almazdı da bir kutu çikolata alırdı.
Adamın aklına bile gelmemiş. Bence birkaç teste sok çaktırmadan. Gerçekten de düşüncesiz bir insansa, her seyde senin yol göstermen gerekiyorsa yol ver gitsin. Ömür gecmez boylesiyle

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba Hanımlar​

Evlendikten sonra sen hiç gitmezsen, eşin de bayramdan bayrama giderse abiler ve yengelerin yaptığı gibi; sanırım sıkıntı olmaz. 🙄

X