YILIN DEĞİL YÜZYILIN NİŞAN HİKAYESİ BENZERİ ÇIKMAZ:)

hıc yol yordam bılmeyen ınsanlarla zor bu sekılde olmaz
sızın bu kısıyle evlenmemenız lazım aıle olacaksınız akraba olacaksınız kütüklerıne gıreceksınız torun vereceksınız dusunsenıze bır gerı kalan tum hayatınızı ?

İsteme olduğunda da çiçek çikolata falan gelmedi mi ? Valla ailesi nasılsa oğulları da öyledir . Oğulları demedi mi neler almalıyız yapmalıyız diye . Hiç mi duymadın hiç mi görmedin . Valla nişanda bunları yaşadınız daha bunun evliliği var eşyası düğünü vs . Bence siz oturup iyice konuşun . Neden diye sorun .

o iş öyle nisanlinla evleneceksin ailesiyle degil demekle olmuyor, bugun bir birinin yuzune bakmayan aileler sonradan bir birine pek duskun olabiliyor.
Diyelim ki böyle, sonuç? Benim dediğimden çıkan anlam değişti mi, hayır, kaldı ki yazdığımla, senin anlayıp yazdığının alakası yok

Nişanlımla baska bır şehire gıtmıstık gezmeye ordan almıstık Allahtan. Ikramlık derken zaten hepsını bız hazırladık hiçbirsey yok ya Antep gıbı sehırden gelıyorlar bır kilo tatlıdamı alınmaz. Hadi takı yok el işi hedıye, oda olmadı bır gıysı alın bari çok garip geldı bize.. Sabahtan geldiler çıkalım size bişeyler bakalım bile demediler. Afaki seyler beklemedim zaten. El gibi oturup gıttiler el dedıklerımiz bile bır dolu hedıye getırdı. İnsan düşünülmek istiyor bunlar ömründe bir kez olan şeyler. Şimdi evlenince nasıl içten davranabilırım böyle insanlara..

Canim benim eşimin akrabalari da biraz aşiri gorgusuz gibi. Ben de paraya pula onem veren biri değilim ama konuşmasini giyimini bilmeli di mi? Mesela nişanima biri spor giyimle gelmişdi. Parasizlikdan değil yani bir etek de mi yok yani spor giyim nedir dimi? Girdiklerinde her ota b*ka gulmeler falan. Odadan bir tane bizim akrabamizin yuksek sesi gelmiyordu onlar resmen sabki kumese taş atmişsin birbirini dinlemek yok, bir tane mantikli cumle soyleyen yok. Resmen gozlerim şişmişdi zor tutmuşdum. Eşimde hissetmişdi. Akşam bana 'lutfen kimsenin seni caydirmasina izin verme ben seni çok mutlu edicem dedi' ve sozunde tuttu hayallerimdeki insandan daha fazlasi. Ve şu an akrabalarimin hayranlik duydugu biri. Babamlarin en sevdiyi damadi. Yani canim boş ver. Evleneceğin adama bak. Içini rahat tut. Gorgusuz ailenin akrabalarin eziyetini, utancini nişanlinin çekmesine izin verme

Nişan isteme bir arada olsun dedıler. Evlı abisi ablası var biliyorlardır sormadıkklarına göre dıye dusundum. Turkıyenın neresıne gıdersen gıt 3 asagı 5 yukarı aynıdır. Nişanlımda ablam halledecek dıyıp duruyordu. Sonuc bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Belki adetlerinde dugunde taki vardir.

2 arkadasim antepliyle evlendi dugune gittik, altin kemer falan taktilar cunku. Bol altin takarlar, severler. Ama dugunde taktilar oncesinde ne oldu bilmem.

Icten davranmayin zaten, ziyarete gidip gordugunuz muamele ortada. El gibi olacaksiniz oyle kabulse evlenin.

Ancak cicek cikolata konusunda nisanliniz da suclu. Bunu unutmayin. Ailesinin tuhaf oldugunun farkinda, kendisi niye dusunmemis?

Bu aile sizi yorar. Evlenince eşiniz çok değişecek. Bence siz bu evlilik işini bir daha düşünün.

Bu aile sizi yorar. Evlenince eşiniz çok değişecek. Bence siz bu evlilik işini bir daha düşünün.

Bence de degisecek. Evlenince degismese yaslaninca degisir cunku yaslaninca insan ailesinin huyuna daha cok benziyor. kendim dahil yasim ilerledikce annem ve babamin sevmedigim huylarina benzer seyler yaptigimi goruyorum.

Aileler onenli degil diyenlere gercekten sasiriyorum. Sonucta evlilikler aileler yuzunden hatta bazen kultur farkindan bile bitebiliyor.
Evet gorusmezsin etmezsin ama aile onemli. Genler var sonucta. Esinde o ailede buyumus. Ne kadar o su an benzemese de onlara elbet bir yerde patlak verecektir.
Ayrica siz hic mi konusmadiniz nisanlinizla nasil olacak toren vs diye?
Hemen sitemeye gelip nisan mi oldu? Aileler telefonda falan da mi gorusmedi?
Siz de biraz saldim engine gibi bir tavir sergilemissiniz ya bence.

Benim anlamadigim tanisma olmadi mi aileler arasinda oncesinde? Pat diye nisana mi geldiler?

Nisan cicegini cikolatasini nisanliniz dusunmeliydi, neden ablasina soruyor ki? Ilk defa nisan merasimine gitmedigine gore...

Hadi geçtim aileyi nişanlınız ailesini biliyordu o alsaydı çiçeği çikolatayı madem ailesi öyle anne baba böyle gidilmez deseydi.. Hem yengeler hiç gelmez tamam bi nevi seni de zorlamayacak ama acaba neden gelmiyorlar bence sen bi abiye ev oturmasına git evlenmeden önce ..

Yani ilk defa kararsız kaldım açıkcası ne yaZsam diye. Çünkü eğer nişanlın iyiyse sana o lazım ailesini salla gitsin sizde digerleri gibi Bayram’dan bayrama gidersiniz dicem ama burada o kadar okuduk ki nişanlıyken aile bagı olmayıp evlenip bir anda buldumcuk olan erkekleri. Ya o da öyle olursa? Para istiyorlarmış bide o da bir sorun bana kalırsa. Çok iyi düşün öyle karar ver derim az çok tanımışsındır nişanlını

Benim anlamadigim tanisma olmadi mi aileler arasinda oncesinde? Pat diye nisana mi geldiler?

Nisan cicegini cikolatasini nisanliniz dusunmeliydi, neden ablasina soruyor ki? Ilk defa nisan merasimine gitmedigine gore...

Uzakmıs gelemezlermiş ikisi bir arada olsun dıye rica ettiler sanki geldıler ne oldu

Uzakmıs gelemezlermiş ikisi bir arada olsun dıye rica ettiler sanki geldıler ne oldu
Nişanlınızı iyi gözlemleyin hatta çok çok çok iyi gözlemleyin. Bir insanın ailesinden farklı olma ihtimali milyonda birdir. Çok iyi düşünüp karar verin evliliğe çünkü mutsuz olma ihtimaliniz çok yüksek şu durumda.

Bakin hep ayni yanlis yapiliyor..bu cikolata cicek islerini nisanliniz dusunecekti..siz once bunu bir kabullenin..benim kv de pek yol yordam bilmezdi ama esim cikolatami Bebek Divandan almisti ..buketimi de yine orada yaptirmisti..cunku annesinin bunlari yapamayacagini biliyordu.

Ona kızdım bır suru zaten. Cevremde boyle seylere rastlamadım hiç geregı neyse az yada cok yaparlar dıye uyarma geregı duymadım. Çicek çikolata yada pasta her isteme nişanın olmazsa olmazıdır herkes bilır dıye düşündüm. Bana çiçek çikolata alacakmısınız yada kım alacak dıye sormak aklıma dahı gelmedı bu yuzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…