Yeni gelin sorunsalı

tambirleydiii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
354
317
Merhabalar 3 aylık evliyim.. Ama o kadar sorunlu ki evliliğim nerden başlasam bilemedim.. eşimle, ailesiyle hep sıkıntı.. önce ailesinden baslamak istiyorum biz ailesine yakın oturuyoruz süreekli arıyolar gel git Şuraya oturmaya gidecez sen de gel bilmem ne diye.. ama ben de gitmek istemiyorum acıkcası cünkü hiç bizaman maddi konuda destek olmadılar ben zora sokmamak için hiç maddi bişey istenedim taktıkları 4 tane bilezik bitane basit kolye ve bileklik.. kaynanamın kolunda benden daha cok bilezik var suanda .. şimdi deyardımcı olmuyolar hala .. borcumuz var kıt kanaat geçiniyoruz umurlarında değil resmen ! Gecen bi yere gidecez sen de gel dedi tamam dedim insan beni yanına katar götürür ona bile tenezzületmedi kendisi kızıyla gitti ben hiç tanımadığım birinin evine tek gittim tek döndüm.. falan.. değişikler! Eşimle gidiyoruz mesela oturmaya bi gğn gitmesek oyu sen ellerin mi oğlu oldun niye gelmedin falan boşboş konusuyolar .. beraber otururken onlarla hiç muhabbetlerine dahil olamıyorum o kadar bilmediğim seylrden konuluyolar ki bi sey döyleyecek olsam kimse beni dinlemiyo eşim de dahik!
Eşimle sorunlarıma glrşnce yeni evli gibideğiliz de 5-10 yıllık evli gibiyiz hiç bi heyecan yok çok monoton.. bi muhabbet edemiyoruz ben konusamıyorum derdimi anlatamıyorum ..
tek cinsellik konusunda yaklaşıyo yanıma..
ben bu konuda üstüme düşeni yapmak istiyorum mesela napabilirim nasıl canlandırabilirim evliliğimizi ?

Niye ailelere güvenip evleniyorsunuz?Niye sizin borcunuz onların umurunda olsun ki?Hayret bişey..Daha cicim aylarınız bitmeden bu kadar dert yanarsaniz,ömür geciremezsiniz siz o evde.Kv heryere çağırıyor gitmek istemiyorum diyosunuz,sonra da sizi goturmedi diye bozuluyosunuz.Bu ne yaman çelişki?Eşine gelince..ipler senin elinde şu an,normalde cilvelesmeyen adama yatakta pas verme hiç..

Kimse size kilolarca altın takmak, Evlendikten sonra da yardımcı olmak zorunda değil . Yani size yardımcı olsalar , hep görüşmekte sıkıntı kalmayacak , ya da yaptıklarını görmezden geleceksiniz? Ben öyle anladım yani..
Eşinizle severek mi evlendiniz ? Bu konuyu konuşabilirsiniz , birşeyler yapmak istediğinizi söyleyin belki kendi akıl etmiyordur nasıl olsa evlendik diye

Bende bu mantığı anlamıyorum kimse kimseye yardim etmek zorunda değil kv nin kolunda bilezikleri varsa bundan size ne..ailelere guvenerek ki evlendiniz sizin gözünüz de onlar mecbursa sayet yapmaya sizin aileniz de mecbur o zaman....her yere gitmek istemiyorsaniz gelmek istemiyorum diyin olsum bitsin

Sıfır beklenti içinde olursanız daha mutlu olursunuz.
BU şekilde kendinizi yer bitirirsiniz.
Size düğünde o kadarını munasip görüp takmışlar TAKMAYABİLİRLERDİ siz kv 'nizin kolunda olanla kendinizi konumlandırıyorsunuz YANLIŞ...VARSA VAR, SİZE ne yani.

Onların yaptığına gelince tutumları yanlış .Hele ki 3 aylık gelinsiniz aranızda saygı ve seviye olmalı.
Sanırım bunu başında sağlamamışsınız şimdiden sonra da eş faktörü önemli.
Sizi eşiniz saydığı ve saydırttığı sürece onlarda bunu örnek alacak.
Oturup konuşun eşinizle sıkıntılarınızı dile getirin.
Daha çok yeni gelinsiniz.....

karşı tarafın ailesi isterse trilyoner olsun size yardım etmek zorunda değiller
siz evlenirken sadece ve sadece kendinize ve eşinize güvenmeliydiniz
o bakımdan haksız buldum sizi
bir de madem bu kadar borcunuz var yardım beklemek yerine çalışsanız daha iyi değil mi

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz vallahi. Evlenmişsiniz, hala takıyı kurcalıyorsunuz. Misafirliğe gitmişsiniz, memnun kalmadıysanız bi bahane uydurur bir daha gitmezsiniz.

Zart zurt eş ailesine gitmek zorunda da değilsiniz. Bu adapte süresinde eşiniz illa gideceğim diyorsa, tek gitsin. Siz haftada 1 gidin.

Akşamları açın bi film izleyin birlikte. Gündemi konuşun. Bi kitap okuyun, onu paylaşın. Çıkın akşam bi yürüyüş yapın, ultra sağlıksız bir şeyler yiyin. Sıkılacak nasıl vakit buluyorsunuz yahu.

Kayınvalidemin kolunda bilezik var mı yok mu? Hiç bilmiyorum hiçbir fikrim yok.

Çünkü neden olsun ki???

Kayınvalidem de kayınpederim de maaşlı insanlar . Kedi köpek tavuk filan bakıyorlar hobi olarak. Emekli insanlar. Güle güle harcasınlar.

. Çocuklarını bakmak yetmedi. Şimdi de geline mi baksınlar?

Her cagirilan yere gitmek zorunda değilsiniz, kızıyla giderse de gider siz de çocuk değilsiniz evli olduğunuza göre yetişkin insansiniz. İnsan evinden kendi çıkıp gezmeye gidip donebilir. İstemeyince sağol anne evde çok isim var,başka planım vardı , yorgunum vb deyin sürekli cagirmaz. Borç bir çok evde var. Eğitim durumunuza göre eşinizle konuşup bir iş bulun daha çabuk ödersiniz. Eşinizin size olan ilgisi muhabbeti konusunda da esinize güzel bir uslupla anlatarak cozmelisiniz

Benmde evlendiğimde hiç bir takım yoktu. Yani şöyle söyleyeyim akşamı dügünüm oldu takı takımdı en çok da bnm tarafım akraba anne baba bilezik taktı. Eşim set alamamıştı fotoğraf çekinirken boynum kolum boş durmasın diye arkadaşının hanımın setini taktık emanet ama nasıl korkuyorum düşerse kaybedersem falan. Sabah ilk işimiz bütün takıları herşeyi satmak borç ödemek oldu gittim sattım hepsini seve seve
Ki eşimin ailesinin durumu çok iyi annesinin de bürsürü alrını vs. Var ne diye isteyim ki bizim hayatımız onlara güvenip evlenmedim ./ eşim için evlendim. Çook mutluyum

İnsanlar kendilerince yapmışlar, daha ne yapsınlar
Kilolarca altın taksalar sizin değeriniz edermi?
O zmn her gün gidip gelirmisiniz mesela, bu rahatsız olduklarınız bitermi?
Kocaman evli barklı insan olarak, bir eve gidip dönmenin ne zorluğu olabilir? Çağırsalar, ben kendim gidemiyorum dersiniz
Yazdığınız şeylerin hiç biri gerçek dert değil, daha ılımlı olmalısınız

Çalışın ve biriktirin, eve katkı yapmayın. onları duymayın.
2-3 haftada bir uğrayın 1 saatliğine.
Siz para kazandıkça eşiniz size yanaşacaktır.
Çünkü borcu tek başına ödemek zor.

Dogru durust taki takmadilar diyenlere kendi takimi yaziyorum hep. Kv ve kp in bana taktigi takiyi kimse gelinine takmamistir. :)
2 tane 9 gramlik bilezik... taktilar. Benim kv ve kpi eve almamam lazim o zaman.
Evet hoş birsey degil bence rezillik yaptiklari ama kendi rezilligi ve takmak zorunda degiller.

Gelip gitme olayini eşinle konuş bence ve arada kabul etmemeye başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…