Yeni gelin sorunsalı

Benim kayınvalidemde çok takıp takıştırmayı sever bense hiç sevmem. Kollunda 5-6 bilezikle gezer bense hepsini bozdurup üzerine de kredi çekip ev aldım. Hiçte o bilezik taktıkça gocunmadım. Söz, nişan, düğün toplamda 5 bilezik takıldı hiçbir zaman daha fazlasını istemedim. 17 yıllık evliliğim boyunca eşimle el ele verip çalıştık ve çok şükür kimseden beklentimiz olmadan yaşıyoruz. Sizde öyle yapın inanın daha mutlu olacaksınız. Gezme konusuna gelince benimki de sürekli isterdi birlikte gezelim diye ama ben gitmezdim.

Sizin aileniz yardım ediyor mu maddi olarak?
Sonucta siz de onlarin evladisiniz , erkek ailesinden niye boyle bir beklenti içindesiniz?

Evlenmek , sevismek vs olgun insan isidir , bunlari yapabilen insanin maddi olarak da kendisine bakabilmesi gerekir

Ya bana nedense ebeveynler zenginlikten ölse de size yardım etmek zorunda değil düşüncesi tuhaf geliyor. Teorikte evet doğrudur ama biz toplumsal olarak böyle insanlar değiliz ki. Takı töreninin maksadı dahi yeni evlenenlere yardım edip faydalı olmaya çalışmaktır. Ki bence çok ince düşünülmüş toplumsal bir hareket. Benim durumum olsa değil evladıma, arkadaşıma, eşime dostuma dahi yapabileceğim birşey varsa yardım etmeye çalışırım. Ki bir evlattan söz ediyoruz. Düğün merasiminde uzaktan komşular bile 50 lira 100 lira birşey takıp da yeni evlenenlere yardım etmeye çalışıyorken bir anne-baba nasıl duyarsız kalabilir? Karı koca çalışmalarına rağmen zordalarsa neden yardım edilmesin? Ha çalışmıyorlarsa ne halleri varsa görsünler o ayrı ona birşey diyemem, ben çaba içinde olmalarına rağmen zorda olan çiftler için konuşuyorum.
Maddi konuyu geçiyorum, manevi anlamda da benim eşimin ailesine çok benzettim. En güzeli fazla içli dışlı olmamak. Her gel dedikleri yere gidersen senden kötüsü olmaz. Bak beni de sürekli çağırdılar. Ben hiç gitmedim. Şimdi gittiğimde lütfetmiş gibi oluyorum, çok kıymetli oluyor, benden iyisi olmuyor. Öneririm :KK70:

Benim de 2 cocugum var , ileride evlendiklerinde elimden gelen yardimi tabi ki yaparim ancak 2 yetiskin genc insanin kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenmeleri gerekiyor.
Onlari hayata hazirlayip oyle evlenmelerini soylerim , once okul sonra is en son evlilik gelir
Misal oglum calisip , karisi evde oturuyorsa elbette kendi bilecekleri is ama oglumun karisi gelip bana hesap soramaz neden maddi olarak yardim etmedigim konusunda
Once kendi calisacak , cabalayacak , o sorumlulugu alacak , ben ikisi de calisip yettiremiyorlarsa devreye girerim
Anne babalar bugun var yarin yok , bana guvenip sorumluluk almazlarsa brn gittikten sonra daha beter tokezlerler

Bence anne baba olmak cocuklarina hayati ogretmek , kendi baslarina ayakta durmayi ogretmektir yoksa grl hayat boyu sirtini bana daya demekle iyi anne baba olunmaz

Dördüncüsü ve son duamdır burda bilio bilmedem yargılayan konusan her bekara Allah benim eşimin aileis gibi bi aile versin evli ise de kızına versin inşallah o zaman yargısızca infaz neymiş öğrenmiş olursunuz bu da son mesajım :)

en sevdiğim söz "insan kalbinin ekmeğini yer."

Sen kendin edip kendin bulmuşsun. Allah akıl fikir en önemlisi izan versin sana.

Benim de 2 cocugum var , ileride evlendiklerinde elimden gelen yardimi tabi ki yaparim ancak 2 yetiskin genc insanin kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenmeleri gerekiyor.
Onlari hayata hazirlayip oyle evlenmelerini soylerim , once okul sonra is en son evlilik gelir
Misal oglum calisip , karisi evde oturuyorsa elbette kendi bilecekleri is ama oglumun karisi gelip bana hesap soramaz neden maddi olarak yardim etmedigim konusunda
Once kendi calisacak , cabalayacak , o sorumlulugu alacak , ben ikisi de calisip yettiremiyorlarsa devreye girerim
Anne babalar bugun var yarin yok , bana guvenip sorumluluk almazlarsa brn gittikten sonra daha beter tokezlerler

Bence anne baba olmak cocuklarina hayati ogretmek , kendi baslarina ayakta durmayi ogretmektir yoksa grl hayat boyu sirtini bana daya demekle iyi anne baba olunmaz
Tamam da benim bahsettiğimin ana teması “Çocuklar sırtını ailesine dayamalı” değildi ki. Neden beni alıntıladınız, öyle diyen biri varsa onu alıntılasaydınız keşke ? :KK70:

Tamam da benim bahsettiğimin ana teması “Çocuklar sırtını ailesine dayamalı” değildi ki. Neden beni alıntıladınız, öyle diyen biri varsa onu alıntılasaydınız keşke ? :KK70:

Kusura bakmayin ya , yorfunluktan beynim dönmüş , simdi geri donup baktim baskasina yorum yazacakken sizi alintilamisim :deli: ahhaa oluyo boyle arada , yasliliktandir :KK70:

Ya var ya inanamıyorum su an o kadar boş saygısız yorum yapanlar olmuş ki ben şaştım kaldım konuyu nasıl sapıtacaklarını sasırmışlar Allah fitne fesat insanlardan korusun insallah hepimizi.. bide ban yemişim onu da anlamadım neyse muhtemelen yine ban yiyecepim :KK70: öncelikle birincisi sunu söyleyim ben kimseye faturamı ödesin bana alışveriş yapsın ya da bize baksın demiyorum mümkünse uzak dursunlar evimden zaten cay içmeye bile gelirken eli boş gelen insanlardan bişey beklemiyorum.. bugün yine cay içmeye gelecez dediker eşim dediki gelirken cayın yanına biskğvi falan geitrin onu bile gitrmediler :KK70: benim anlatmaya calıştığım pintilikleri neyse ki eşim de farkındaymış cok şükür ki :)
İkincisi tabiki asıl onlara bakması gereken biziz yaşlı insanlar onlar zaten ama eğer aileysek zor zamanımızda onlar da bize yardım etmeli
Üçüncüsü ben işten keyfimden cıkmadım burda boş boş konuşmaya meraklı insanlara duyurulur zaten İŞ ARIYORUM!
Dördüncüsü ve son duamdır burda bilio bilmedem yargılayan konusan her bekara Allah benim eşimin aileis gibi bi aile versin evli ise de kızına versin inşallah o zaman yargısızca infaz neymiş öğrenmiş olursunuz bu da son mesajım :)

Talebiniz üzerine konunuz yorumlara kapatılmıştır.

X