EVLİLİK

Soğudum gibi aslında. Ama bazen öyle bir oluyor ki hehhh tamam beni seviyor oluyorum. Niye böyle sevgi kırıntısı toplamak istiyorum bilmiyorum
Simdiye kadar esinizden sevgi kirintisi toplamayi gormussunuz. Artik istemiyorum boyle yasamayi dediginiz anda, hem gecmis pismanliklar uzerinize cokecek hem de bu evlilik kararinda yanlis yapmisim diye kendinizi suclayacaksiniz. Butun bunlari dusunen hisseden bir egonuz var, ama bu ego gercek degil biliyor muydunuz?

Verilen bir karardan donmek, olan duzeni bozmak,yeni bir duzen kurmak size imkansizmis gibi geliyor ama gercekten degil. Cok sevilebileceginizi ama su an bu adamin sizi sevmedigini kabul ederek ise baslayabilirsiniz. Esiniz neden boyle diye dusunmek yerine ben ne istiyorumu sorun bence kendinize.

Merhaba soru sahibi, gerçekten üzüldüm. Arkadaşlar hep doğru noktaları söylemiş. Evlilik bu değil ya da böyle olmamalı ya. Evlenmek için evlenmiş.
Daha önce uzun bir ilişkisi, nişan atmışlığı ya da hiç kavuşamadığı biri olmuş mu?
evet eski sevgilisi nişanlanmak üzerelerken ayrılmış, başkasıyla evlenmiş

evet eski sevgilisi nişanlanmak üzerelerken ayrılmış, başkasıyla evlenmiş
Bazı erkekler geçmişteki ilişkilerini unutamıyorlar. Bunun içinde ya sevmeden evlenmek için evleniyorlar unuturum belki, zaten onu sevdiğim kadar kimseyi sevemem kafasıyla ya da eski sevgilileri, nişanlıları ciddi ilişki, evlilik yapınca ona inat yaparmışçasına hemen birini bulup evleniyorlar.
Bu adam malesef sizi sevmiyor. Biraz kendinizi geri çekin, uzaklaşın bakalım size yakınlaşmak için çaba gösterecek mi? Baktınız bir çaba var o zaman evlilik terapistiyle vs. belki çözersiniz sorunlar. Ama baktınız adamın umuru değil o zaman bi boşanma fikrini düşünün bence.

Soğudukça daha da hırçınlaşmış belli ki ayrılamam diyorsanız çift terapisine ikna edin yoksa da hayat böyle zehir olup gidecek maalesef :/

Sevilmeyecek bir yanım da yok diye düşünüyorum. Yani güzellik açısından dışarıdan çevremden çok iltifat alırım. Kendime bakarım bakımımı ihmal etmem. Sevgimi çokça veririm eş olarak her şeyi yaparım. Çalışıyorum, eğitim durumum iyi. Sevmemek için ne sebep olabilir ki diye soruyorum kendime
o işler böyle çalışmıyor ki

böyle çalışsa nice ortalamadan çirkin ne biliyim kilosu, selüliti, bariz bir fiziksel kusuru olan kimse sevilmezdi
çalışmayan, işi gücü mesleği olmayan kadınlara kimse bakmazdı

ama öyle olmuyor

ben sizi anlıyorum yani güzel, eğitimli, donanımlı kadınısınızdır -doğrudur yani. ama işte tahtımızı yapıyoruz bahtımızı yapamıyoruz. Güzel seven adamı seçemediyseniz öyle kendi kendine kadir kıymet bilip kendi kendine sevip belli etmiyor bu adamlar. Maalesef bu coğrafyada hele erkekler ciddi kalitesiz, cidden iyi adam seçmek lazım...

Olmuyorsa çırpınmayın bataklık gibi bişey böyle ilişki çırpındıkça batarsınız. Kendi kıymetinizi kendiniz bilmezseniz elin oğlu ne bilsin...

O kadar kıymetli yorumlar yazılmış ki... Birçoğuna katılıyorum. Ekleme yapmak isterim, belki faydası dokunur.

Bir ilişkinin içinde sürekli yalnız kalmak da bir tür terk edilmedir. Sadece adı evlilik olduğu için, yalnızlık daha sessiz yaşanıyor.

Kendinize şu soruları sormayı deneyebilirsiniz:
Bu ilişki hiç değişmezse, 5 yıl sonra kendimi nasıl biri olarak görmek istemem?
Kendim için, çocuğum için, nasıl bir hayat örneği oluşturmak istiyorum?

Cevaplar netleştikçe cesaret gelir. O cesaret size geldiğinde, yavaş yavaş ama sağlam adımlarla bir yol açılır. Biraz zamana ve kendinize şefkatle bakmaya ihtiyacınız var gibi görünüyor.

İyi akşamlar, eşinizle kaç yıllık sevgilik yaşadınız? 4 yıldır evlisiniz en az 2 yıl sevgili olsanız totalde 6 7 yılınızı bu adamla geçirmişsiniz, eşinizin yapısının böyle olduğunu bilerek ya da az çok tahmin ederek evlendiniz, şu an sorun nedir?
Neden olduğu gbi kabul etmiyorsunuz bu adam da böyle biri, soğuk donuk ve enerjisiz , hiç mi iyi yanı yok?
Evet siz çok güçlüsünüz her şeyi yapabilirsiniz kendi imkanınızla ama hayat bu değil , ve inanın bazı erkeklere işve cilve kadınlık ya da naz niyaz yapılmıyor, hani adamda öyle negatiflik var ki prmağınızın kalkası gelmez bu adam öyle biri, bence ya bu deveyi güdün ya da bu diyardan gidin, beklentiniz karşılanmadıkça üzüleceksiniz ki karşılanmadığı da ortada, öyleyse beklentiye girmemek için siz kendinizi değiştirinn nacizane tavsiyem❤️

o işler böyle çalışmıyor ki

böyle çalışsa nice ortalamadan çirkin ne biliyim kilosu, selüliti, bariz bir fiziksel kusuru olan kimse sevilmezdi
çalışmayan, işi gücü mesleği olmayan kadınlara kimse bakmazdı

ama öyle olmuyor

ben sizi anlıyorum yani güzel, eğitimli, donanımlı kadınısınızdır -doğrudur yani. ama işte tahtımızı yapıyoruz bahtımızı yapamıyoruz. Güzel seven adamı seçemediyseniz öyle kendi kendine kadir kıymet bilip kendi kendine sevip belli etmiyor bu adamlar. Maalesef bu coğrafyada hele erkekler ciddi kalitesiz, cidden iyi adam seçmek lazım...

Olmuyorsa çırpınmayın bataklık gibi bişey böyle ilişki çırpındıkça batarsınız. Kendi kıymetinizi kendiniz bilmezseniz elin oğlu ne bilsin...
teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için

O kadar kıymetli yorumlar yazılmış ki... Birçoğuna katılıyorum. Ekleme yapmak isterim, belki faydası dokunur.

Bir ilişkinin içinde sürekli yalnız kalmak da bir tür terk edilmedir. Sadece adı evlilik olduğu için, yalnızlık daha sessiz yaşanıyor.

Cevaplar netleştikçe cesaret gelir. O cesaret size geldiğinde, yavaş yavaş ama sağlam adımlarla bir yol açılır. Biraz zamana ve kendinize şefkatle bakmaya ihtiyacınız var gibi görünüyor.
bu iki soruyu kendime sormak gerçekten çok iyi geldi

Sevilmeyecek bir yanım da yok diye düşünüyorum. Yani güzellik açısından dışarıdan çevremden çok iltifat alırım. Kendime bakarım bakımımı ihmal etmem. Sevgimi çokça veririm eş olarak her şeyi yaparım. Çalışıyorum, eğitim durumum iyi. Sevmemek için ne sebep olabilir ki diye soruyorum kendime
Sevmek için bunları gerekli değil ki. Sevmek için bir sebep aramaya gerek yok. Zaten sevgi sebepsizdir. Bazen deriz ya bu kadın bu adamda ne bulmuş. Ya da bu adam bu kadında ne bulmuş. Sevginin bir kitabı yok ki açıp okuyalım da ona göre herkes sevsin. Sizin ki evlenmek için evlenmiş. Bir meslek,çalışmak bunlar sevgiyi oluşturmuyor. Sevgiyi oluşturan gönüldür.

Sevmek için bunları gerekli değil ki. Sevmek için bir sebep aramaya gerek yok. Zaten sevgi sebepsizdir. Bazen deriz ya bu kadın bu adamda ne bulmuş. Ya da bu adam bu kadında ne bulmuş. Sevginin bir kitabı yok ki açıp okuyalım da ona göre herkes sevsin. Sizin ki evlenmek için evlenmiş. Bir meslek,çalışmak bunlar sevgiyi oluşturmuyor. Sevgiyi oluşturan gönüldür.

Neden kendini bu adamdan gelecek bir sevgi kırıntısına mahkum ediyorsun ki? Bu evlilik değil. Sevmek böyle bir şey değil. Kendine yazık ediyorsun.

daha uzun olur diye anlatmadığım o kadar şey var ki

Back
X