Yeni gelin sorunsalı

Eger bastan sıze yardım edeceğiz falan demedilerse etmek zorunda degıl ler gitmeyin çağırdıkları yere eksikliğiniz belli olunca farkına varılıyorsunuz eşinizin saygısı önemli size değer vermeyen insanlarla evlenmeyin evlilik çok zor boyle durumlarda tamamen çıkmaza giriyor

Ailelere guvenip evlenmeniz hata. Yoksa paraniz evlenmeseydiniz

Bir de kaynananiz size altinlar bilezikler taksa onunla gule oynaya gezecek miydiniz? Yaklasiminiz yanlis zaten bu kafayla evlilik yurutmeniz cok zor

Kimseden zaten yardım beklemiyorum zaten ailem sağolsın yardımını esirgemiyor.. ama bizi ilk basta çeke çeke buraya getirdiker sırf kendileine yakın olalım diye 4 ay önceden ev tuttular arada ben öderim kirasını dedikleri halde boş eve 4 ay boyunca kira ödedi eşim maaşından ve hiç birikim yapamadı. Şu an biz borc içindeyken bu umursamazlıkları zoruma gidiyor sadece
Ben de calışıyodum zaten 3 aylık evliyim 2 ayında calıştım bunun eşime yardımcı olmak için zaten ama iş saatleri sıkıntısı vardı cıkmak zorunda kaldım evime vakit ayıramadım falan.. neyse taktıkları aldıkları takıda da değil aklım sadece yaptıklarıyla söylediklerinin uyuşmamazlığında ve saygısızlıklarındayım ben..
zaten para göz bi insan olsam bu halde olmazdım şu an onlara ne kadar yapabiliyorsanız razıyım diyip de onların vicdanlarına bırakmazdım kendimi

Görücü usulu evlendiniz belliki
Nefen calısmıyorsunuz ?
Böylece kaynananızla bi yerlere gitmek zorunda kalmaz, ortamlarda konusacak konunuz olur, eşinizde sizi kaale almaya baslayıp sadece yatak odası haricte vakit gecirir

Ayrıca cağırdığı yere de gitmek zorundayım resmen cağırdım gelmedi muhabbet i yapıyo eşime ve bu hiç hoşş değil eşim ailesine cok düşkün biri görümcem ve annesi resmeb onların arasına girmişim gibi davranıyo ve ben bu durumdan cok sıkıldım ..

Görücü usulü değil anlasarak konusarak evlendik bi sene görüştük sadece hızlı karar verdiğimi dğşünüyorum..
Eğitim sektöründe calışabiliyorum sadece ve malesef ha diyince iş bulunmuyo

Herşey daha çok taze. Madem amacınız düzeltmek önce eşinizin ailesini severek başlayın işe.
Zor şeyler yaşamışsınız sevmeniz zaman alacak ama herşeye iyi yönden bakmaya çalışın.
Bireysel olarak onlarla zaman geçirin. Görümceniz veya kaynınızla mesela. Arkadaş gibi bi ortam oluşturabilirsiniz. Sinemaya gidebilirsiniz, annesiyle çarşıya pazara gidebilirsiniz. Ufak tefek adımlar ilişkileri güçlendirir.
Eğer siz çabaladıgınız halde sizi hala dışlamaya devam ederlerse o zaman araya bi sınır çizer ona göre yaklaşırsınız.

Bazen kendi öz annemizle kardeşimizle bile sorunlar yaşıyoruz. Yeni bi aile yeni kardeşler yeni insanlar bi anda sizin için de zor olmuştur.

Eşinize ailesini kötülemeyin. Onunda sizin ailenize laf etmesine izin vermeyin. Saygı karşılıklı olmalı bence.

Gelelim en önemli kısma. Monoton evlilik için daha çok erken 3 ay. Eşinizi en iyi siz tanırsınız, ona nasıl ve ne açıdan yaklaşacagınızı siz bilirsiniz. Beklentilerinizi ve isteklerinizi açıkca dile getirin. Onun anlamasını beklemeyin. Anlamaz.
Mesela sadece cinsellik için geliyosa ona sizin de bi kalbiniz oldugunu, sohbet etmeye sevilmeye ihtiyaç duydugunuzu açıklayın. Onunla zaman geçirince mutlu olacagınızı açıklayın. Birbirinizi sıkmadan ikinizinde zevk alacagı aktiviteler bulun kendinize.
Biz eşimle tavla oynarız şarkı söyleriz dans ederiz yemek yaparız temizlik yaparız... bu ara yapamadıklarımızın listesini yapıp onları yapmaya başlıycaz. Mesela hiç birlikte tiyatroya gitmemişiz. :)

Eşimin ailesi uzakta. Ona ben derim aradın mı gidelim mi yada gelsinler davet edelim diye. Sinemaya götürdüm kayınvalidemi kaynımı. Sonra eşime kardeşinle baş başa gezin derim geldikleri zaman. Yani ben sevmesem de anlaşamasam da onlar birbirinden ayrılmaz. Kardeşler sonuçta. Ben bi aileyi birbirinden ayırmak parçalamak için evlenmedim. Evet biz yeni bi aile kurduk öncelik her zaman bizim bu küçük ailemiz olsa bile bazı gerçekleri değiştirmek yıpratıcı olur. Ya benden ya ailesinden vazgeçmesini istemek yerine ailesiyle uyumlu olmaya çalışıyorum. Ben bu şekilde yaklaştıgım için eşim de bana değer veriyor ailesi de değer veriyor.
Çünkü benimde yengelerim var bende bir görümceyim. Tamamen farklı kültürden gelen iki gelinimizle savaşmak yerine onları sevmeyi tercih ettik. Onlarda bizi sevdikleri için kimse iki arada kalmadı. Yengelerim benim için abilerim kadar değerlidir. Abilerimden çok onları ararım.
Bu aşamaya gelmek için karşılıklı iyi niyet ve sevgi kurallarını yıkmadan seviyeli şekilde iletişim kurmak gerektigine inanıyorum...

Karısı için ailesini bırakan erkek veya kocası için ailesini bırakan bi kadın olmaktansa herkesi sevmek daha kolay.

Ailelerle aranıza belirgin bi mesafe çiz.
Hatta hafta sonu gidiyorsan plan yap önceden gidemeyin.
Sinema bileti al mesela sinemaya gidiyoruz de.
Ya da baska baska Şeyler.
Kv seni yanına katmadıysa o gun sende eşine ben yoku bilmiyorum annen beni de yanına almadı deyip gitmeseydin.

Ben bu aileler size yardım etmek zorunda değil yorumunu anlamıyorum
Ben dogmamıs cocugum icin senelerdir bes ödüyorum
Evlense ve kıt kanaat gecindigini bilsem ve benimde durumum iyiyse neden yardım etmeyeyim
evlendide evladım olmaktan mı cıktı yabancı mı oldu artık bana diye düşünürüm
Keza benim ailem olsun eşimin ailesi olsun ihtiyacımız olmasa bile her daim arkamızda
Herkes gördügünü dogru biliyor

3 ay öyle az zaman ki. Yıllardır birlikte olan insanların arasında sen yenisin. Daha bi anınız bi hikayeniz bi olayınız oluşmamıştır ki. Yani acele etmeyin. Şuan size kendikerini ispatlamaya çalışıyorlar. Ama gerçekten zaman geçtikce sizden iyilik gördükce eşinizde onlarda değişirler .

En sevdiğim en yol gösterici yorum oldu cok teşekkür ederim.. acıp acıp okuyacağım bu yorumu.. tabi ki bu yorumunuza ama lı cümlelerim var ama hepsinden vazgectim :)

Görücü usulü değil anlasarak konusarak evlendik bi sene görüştük sadece hızlı karar verdiğimi dğşünüyorum..
Eğitim sektöründe calışabiliyorum sadece ve malesef ha diyince iş bulunmuyo
Öyle bir anlatmıssınız ki
Sanki adamı dügün günü görüp tanımıssınız gibi
Kocanız ailesiyle bi yerlere gitmedin diye size kızabiliyor sizle sadece yatıyor ortamlarda konusturmuyor bi arkadas yazmıs sadece sex icin evlenmiş gibi

Hep aynı sorunlar şu kvler kpler sürekli görüşmek istemesinler artık ya ama hiç bir zaman bitmeyecek geçmeyecek bu durum bununla yaşamayı öğren. Eşinede süprizler hazırla giyin kuşan işten kapıda öyle karşıla onu

En sevdiğim en yol gösterici yorum oldu cok teşekkür ederim.. acıp acıp okuyacağım bu yorumu.. tabi ki bu yorumunuza ama lı cümlelerim var ama hepsinden vazgectim :)
İnan ki evlendigim ilk ayları kendime zehir ettim ben. Atıp tutarak kendimi üzerek. Ama sevginin çözemediği hiç bişey yok. İyilik kötülüğü boğar der annem gerçekten de öyle. Bir kere bile evime geldiklerinde yüzümü asmadım, hizmetimde kusur etmedim. İnan ki onlar gidince eşim bana teşekkür ederdi. Benim bu tavrımı gördükce eşimde anladı gördü bana sahip çıkmaya başladı ve herşey düzeldi.

Asla eşinle olan sorunlarını 3. Kişilere anlatma. Eğer iyice güvenirsen görümcende olgunsa onla konuşabilirsin. Ama onun dışında kimseye yansıtma.
Aynı evde iki düşman gibi yaşadıgımız zamanlar oldu. Eşimle konuşup karar aldık söz verdik önceliğimiz sevgimiz olacak diye. Aşık oldugun adama bi anlık gurur için inat edip düşmanlık güdüyosun. Ve uzadıkca uzuyor basit sorunlar. Halbuki üç günlük dünya. Ne basit şeyleri kafaya takmışım diyorum. Eşimin yeğenine hediye alıp yollardım. Herkes derdi seni aramıyolar bile yollama derdi. Olsun onlar aramasın eşim biliyor görüyor ve seviniyor derdim. Gerçekten hep onun hatırı için iyi yaklaştım ben. Sende öyle yap.en güzel günlerini zehir etme.

Politik ol birazcık. Görümcene de mesela abla eşime sürpriz hazırlıycam masa falan yardım edermisin de. Başka zamanda ailesini dahil ederek plan yap. Bi beş tl lik hediye bile kalp kazandırır. Mesela kayınvalidenin evinde basit bi eksik mi farkettin ufak tefek diğer sefer giderken alıp git. Anne bu renk seversin diye aldım de falan. İnan sevinir. Bi bardak olur bi fırça olur. Annemin vileda havlusunu gelini alır hep :) annem ne kdr sevinir.
Mesela kayınvalidemin tuvalet paspası yoktu. Altı üstü 30 tl aldım bi set. Okdr sevindi kırk kere teşekkür etti.
Sen bu adımları at gerisine allah büyük.

Yardım etmeyi isterseler elbette ederler. Ama istemiyorlarsa onlara kırılma hakkına sahip değilim.

Babamin arabası ve şoförlüğü yok. Her yere ben ya da eşim getirir götürürüz. O da elinden geldiği kadar bana para verir. Getirip götürdüğüm icin deil. Onun çocuğu olduğum için.

Zorunda olduğumuz için değil. Isteyerek yaptığımız için. O benim babam. Ciğerimin köşesi. Istese canımı veririm
Ama vermedim diye de kırılmamali.

Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ve siz düzeni öyle kurmuşsunuz
Ancak konu sahibi gecinemiyoruz diyor ailesinin durumu var diyor
Bilezikler icin yaptıgı yorum yanlıs ama gelinleri iş bulana kadar maddi az cok destek olabilirler

Benim kayınpeder 4 tane 22 ayar bilezik taktı, nişanda da damat almıştı bir bilezik. Ama kayınpederi hiç görmedim, sadece takıları geldi. Bunun dışında kocama bir destekleri yok. Biz de altınları bozdurduk borçları ödedik ve iş yeri açtık. Babamlar onların hiç destek olmadığını söyledi durdu nişanlılık boyu. İnsanların kendi tercihleri, benim kayınpederde 7 çocuk var, hepsine tam yapmaya kalksa ooo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…