Yeni gelin sorunsalı

4 bilezik az mi?
satip borcunuzu odeyin, yuze cikin.
siz de ise girip calisin ve o nereye gitmis, cagirmis cagirmamis diye dertlerinizden kurtulun.
Demi ya? Vallahi billahi ben kaynanam hiç bisey takmadı hemde hiç. Hic birsey de almadi hediye olarak bir toz bezi bile.

Bana 4 bileziği de takmadılar ve ben kımseden bişey beklemedim. Evlendikten sonra kendımız aldık takıydı bılezıktı eşim hiçbirseyimi eksik bırakmadı alma dediğim halde aldı hepsını. Ailesinden bir kuruş almadık kımseye de mınnet etmedik çok şükür. Sizde az beklenti içinde olursanız hayal kırıklığı yaşamazsınız.

Bende dugunde 1 bilezik vardi ))) Aslinda bilezik 3du de, dugunden once 2si satip gelinlik, dugun icin harcadik esimle ))) Kim ne takti, ne kadar takti umurumda degil. Kimseden hic bir sey beklemedim. Mutlumuyum? Cok sukur cok mutluyum.
Benim kv de yeni evlendiyimizde bana habire oraya buraya gidelim derdi ama hic gitmedim. Eşim annesine sert bi sekilde olmaz dedi. Kv o zaman ogluma soyleme, habersiz gidelim dedi. Ben gidemem, eşim ne derse odur dedim ))) Uzun israrlardan sonra bikti, bir daha da teklif etmedi )))
Siz de kaynananiza hayir demeyi oyrenin. Ne zaman gidelim dese isim var, planlarim var ve ya hastayim deyin. Gitmeyin ...

insanlar ne güzel gittikleri yere çağırıyorlarmış madem gitmek istemiyorsunuz açıkça söyleyin, küslük yapıp sizi eşinize şikayet ederlerse o zaman gelip buraya dertlenin ama bu konu da sizi zorlayacak bir şey bulamadım.

mesela ne konuşuyorlar da siz dahil olamıyorsunuz? onlar siyaset konuşurken siz modadan mı bahsediyorsunuz ki sizi dinlemiyorlar? bir örnek verirseniz sevinirim.

kıt kanaat geçiniyorsanız çalışmayı düşünmezmisiniz? hem ev gezmelerinden kurtulursunuz hem borçlar daha çabuk biter hemde bu monotonluktan kurtulursunuz.

Ne kadar yapabiliyorsanız razıyım demeniz bile bir beklentidir
beklentim yok diyorsunuz ama
çalışan evli kadınların hepsinin zaman problemi oluyor evine istediği kadar zaman ayıramıyor ama hayat şartları çalışmak zorunda kalıyorlar
biri de benim ne kızıma ne evime ne de eşime yeterki kadar vakit ayırabiliyorum ama mecburum türkiye şartlarında kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmek için 2 kişi çalışmak zorundayız
bence bırakın ne aileniz ne eşinizin ailesinden yardım alın
siz girin çalışın ohhh kafanız rahat yaşar gidersiniz

Öncelikle ev geçindirmek sizin sorumluluğunuzda eşinizin ailesi size yardım etmek zorunda asla değil. Sizi hatalı bulduğum nokta başta sınırı belirlememişsiniz. Yakında oturmayı kabul etmeyebilirdiniz hadi ettiniz her gün görüşmek zorunda değilsiniz, baştan tavrınızı koymalıydınız. Hem gitmek istemiyorum diyorsunuz hem çağırmadı diye bozuluyorsunuz orasını pek anlamadım. Benim size önerim maden geçim sıkıntınızda var girin bir işe çalışın, sürekli evde olmadığınızdan çağıramazlar sizi her yere. Hem sosyalleşmek, çalışmak size de iyi gelir. Beklentiye girmek insanı mutsuz ediyor alın bir sinema veya tiyatro bileti şu gün gidiyoruz aldım bilet diyin alın eşinizi gidin pahalı değil sonuçta. Bir arada zaman geçireceğiniz fırsatlar yaratın, sıkıntılarınızı eşinizi yanınıza çekerek konuşun. Daha 3 aylık evlisiniz zamanla evliliğiniz oturur. Kendinizi bu kadar üzerseniz bir ömür nasıl geçinirsiniz?

Ben 4 yıllık evliyim düğün yapmadılar sade bir nikah yaptık bizde kayınvalidem bişey takamayacağım görümcemin sahte bileziklerini takalım nikahtan sonra geri verirsin dedi sahtenin emaneti yani bende olmaz dedim yine kıyamadım gittim çarşıdan 1 sahte bilezik aldım kapısına kadar götürüp verdi oda nikahta yüzlü yüzlü taktı bana o bileziği yaptımda ne oldu namusuma kadar iftira attılar görüşmüyorum hiçbiriyle yeni evliyken kayınvalidem ve 2 kızı hep çay bahçesine gidip vakit geçirirlerdi benide çağırdılar bende ev oturmalarını severim beb gelemem dedim buz dolabısın dediler çokta tın hiç bir şekilde görüşmüyorum kafamda çok rahat acıyıp yüz vermeye gelmiyorlar

Şu 'neden maddi beklenti içindesiniz' zihniyetlerini hiç anlamıyorum. Kimse evlendik evimizi aileler geçindirsin diye evlenmiyo zaten. İnsanların zor zamanları olur, ilk evlendikleri zaman borç özellikle oluyo (ki yine ailelerin üstüne düşeni yapmamasından kaynaklı genellikle); e bu zor zamanda insan çocuğuna yardımcı olur normalde. Hiç bi şeyin yoksa birkaç parça yiyecek bi şey getirirsin o da bi yardımdır. Anne baba olmak bunu gerektirir bence. Bende bi anneyim benim çocuğum evlense zor durumda olsa kendim yemem içmem ona yardımcı olurum ufak da olsa. Böyle düşünmeyenler de anne babalık kavramını anlayamamış diye düşünürüm hep, zira sadece doğurmakla anne baba olunmaz. Evlendikten sonra da çocuğun evlatlıktan çıkmıyo sonuçta bi zahmet yardımcı ol zor zamanında.

Evlenmeden once maddi beklenti de bulunmamissiniz evet simdi de beklemeyin. Ancak maddi sıkıntınız coksa ornek cagirdigi yere giderken otobus parasi yada kucuk masraflar oluyorsa bunu dile getirin. Buyuzden gelemiyorum deyin. Yani maddi beklenti icinde olmayin diyorlar da evlat bu evde bisey kalmadi pazara gidemedim falan deyin. Insan olan oglunun evine bir pazar market yapar heralde.. bence surekli konusup durun bunlari yardim etmeseler bile surekli birsey istiyor diye sizi cagirmazlar kurtululursunuz:)

Brnim de anlatmak istediğim buher gittiğimizde annelik hakkını kardeşlik hakkını konışup adama vicdan yaptırıyolar ama bizim bu zor zamanımızda bize destek olöak yerine gidip 60 yasındaki adam kendine 2500-3000tl lik tlf alırsa kusurs bakmayın da ben ona saygı gösteremem .. benim annem babam her geldşğinde alışverişimi yaparken bir emekli maasıyla onlar bi caya bile eli boş gelirse ben onları yadırgarım.. hoş karsılamam.

Kayinvaliden bolluk icinde yasasa yine de size yardim etmek zorunda degil diye düsünüyorum. Hem bileziklerini calismistir emek vermistir almistir. Iki yetiskin insan. Calisin kazanin. Kimseye ihtiyaciniz yok bence. Aileler verse bile alma taraftari olmayin. Baskasina güvenerek gecinemezsiniz.

Borcumuz ödenmeyecek borc değil çalışıt öderiz sorun değil evimde bi bitleri yok herseye burunlarınu sokmasınlar tek beklntim bu..
Geven diyo ki biz 15te bir toplancax sende gel brnde annrmlere gitmezsem gelirim dedim kşbarcau reddettim o günler gitmryiver dedi

Tabi ya kayınpeder hak etmiyor telefon falan, size yardım etmeli kendi isteklerini, beklentilerini bi kenara atıp 60 yaşından sonra. Adamın kendine aldığında gözünüz olmasın bari.
Çıkmasaydınız işinizden. Bu kadar insan ne zor şartlarda çalışıyor üç kuruş para için. Evini, çoluğunu çocuğunu ihmal ediyor kimseye muhtaç olmamak adına. Siz iki toz alacak çamaşır yıkayacaksınız diye işten çıkarsanız maddi sıkıntı çekersiniz. Kolay lokma yok bu devirde.
İnsanlara size yaptıkları maddi yardıma göre saygı duymak ya da duymamak sağlıklı bir ruh hali değil. Eşinizde size eve para getirmiyorsunuz diye saygı duymuyor, ilgilenmiyor olabilir mi? Birbirinizi sevip evlendiyseniz karakterleriniz benzerdir varsayımıyla yola çıktım.

Ya bana nedense ebeveynler zenginlikten ölse de size yardım etmek zorunda değil düşüncesi tuhaf geliyor. Teorikte evet doğrudur ama biz toplumsal olarak böyle insanlar değiliz ki. Takı töreninin maksadı dahi yeni evlenenlere yardım edip faydalı olmaya çalışmaktır. Ki bence çok ince düşünülmüş toplumsal bir hareket. Benim durumum olsa değil evladıma, arkadaşıma, eşime dostuma dahi yapabileceğim birşey varsa yardım etmeye çalışırım. Ki bir evlattan söz ediyoruz. Düğün merasiminde uzaktan komşular bile 50 lira 100 lira birşey takıp da yeni evlenenlere yardım etmeye çalışıyorken bir anne-baba nasıl duyarsız kalabilir? Karı koca çalışmalarına rağmen zordalarsa neden yardım edilmesin? Ha çalışmıyorlarsa ne halleri varsa görsünler o ayrı ona birşey diyemem, ben çaba içinde olmalarına rağmen zorda olan çiftler için konuşuyorum.
Maddi konuyu geçiyorum, manevi anlamda da benim eşimin ailesine çok benzettim. En güzeli fazla içli dışlı olmamak. Her gel dedikleri yere gidersen senden kötüsü olmaz. Bak beni de sürekli çağırdılar. Ben hiç gitmedim. Şimdi gittiğimde lütfetmiş gibi oluyorum, çok kıymetli oluyor, benden iyisi olmuyor. Öneririm

Bence sizin asıl takılmanız gereken şey eşinizle aranızdaki sorunlar.
Önce karşınıza alıp konuşun, evliliğimizi daha güzel yaşayabilmek için neler yapabiliriz diye sorun mesela.
Madem cinsellik için yaklaşıyor, o konunun üstüne gidin.
Aranız iyi olduğu zaman daha çok yakınlaşmak istediğinizi yansıtın mesela.
Bu şekilde mutsuz olduğunuzu anlattınız mı hiç?
O nu sevdiğinizi ve saygı duyduğunuzu, aynı şekilde ondan da beklediğimizi söyleyin.

Hemen herkes aynı şeyleri söylemiste ne demek maddi beklentiniz olmasin? İnsanlar unv bittikten sonra kac yasinda oluyorlar haberiniz var mi? Okurken ayni zamanda para kazanma olasiligi dusuk oluyor, askerlik vs derken erkekler birikim yapamiyorlar. Kusura bakmayin da sizler cocuklariniza bir sey yapmayi dusunmuyor musunuz? Yani esya almak vs gibi.. Tabi ki evlendiginde herkes evine kendi baksin ama anne babalar da bir zahmet gorevlerini yerine getirsinler. Canim bana da kimse bi sey almadi ama en azindan kafam rahat. Kimse sunu ben aldim diye basima vurmuyor. Surekli cagirdiklarinda gitmek zorunda da hissetme kendini ama bunun icin esinin arkanda olmasi lazim. Kesinlikle calismani oneririm kafan rahat olur. Esinle severek evlenmediniz mi? Bu kadar kisa surede bu monotonluk niye?

Tartışma başlatmak ya da polemik için yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Benim bakış açıma göre ebeveynlerin görevi çocuklarını sağlıklı bir şekilde, eksik bırakmadan büyütmek, okutmak ve geleceğe hazırlamaktır. Çocuk meslek sahibi olup para kazanmaya başladığı anda ebeveynler artık kendine bakmalı, kendi için yaşamalıdır. Zaten yıllarca çalışmış didinmiş, üç kuruş birikim yapmış 60'ından sonra hayatını yaşayacak insanlardan maddi yardım, çocuk bakımı vb taleplerde bulunmak o insanların hayatını gaspetmek değil midir? Çocuk anneye babaya yardım etmeli, yedirmeli, içirmeli, gezdirmeli belli bir yaştan sonra. Şunun şurasında kaç yıllık kalmış ömürlerini rahat geçirmek yerine çocuğunu düşünmemeli artık.

Ha bu arada çocuk da azıcık aklı başındaysa mesleğini eline alır almaz ben evlenicem diye tutturmasın bi zahmet. Böylece birikimini yapar, maddi sıkıntı içine girmez evlenince. Kadın için de erkek için de geçerli bu. Evlilik kaçmıyor, düzeninizi kurup sonra evlenirseniz sorun çıkmaz, kimseye de muhtaç olmazsınız.

Annelik hakkı diyerek annelik hakkı olmuyo boş konuşmalar bunlar. Yani dediğiniz gibi insan çaya gelirken bi parça bi şey alır gelir, biz böyle gördük eli boş gidilmez hele ki çocuğunun evine dolu dolu gidersin yani. Ne varsa kız anne babalarında var zaten, erkek aileleri hiçbir şey yapmamak için işin içinden sıyrılma peşinde; ya bilmemezliğe verirler ya da çocuklarına değer vermediğinden düşünmezler almazlar. Kaç yaşına gelmiş insanlar yol yordam, edep adap bilmiyorsa boşuna yaşamışlar diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…