- 26 Ocak 2018
- 5.475
- 5.349
-
- Konu Sahibi tambirleydiii
Demi ya? Vallahi billahi ben kaynanam hiç bisey takmadı hemde hiç. Hic birsey de almadi hediye olarak bir toz bezi bile.4 bilezik az mi?
satip borcunuzu odeyin, yuze cikin.
siz de ise girip calisin ve o nereye gitmis, cagirmis cagirmamis diye dertlerinizden kurtulun.
Ne kadar yapabiliyorsanız razıyım demeniz bile bir beklentidirKimseden zaten yardım beklemiyorum zaten ailem sağolsın yardımını esirgemiyor.. ama bizi ilk basta çeke çeke buraya getirdiker sırf kendileine yakın olalım diye 4 ay önceden ev tuttular arada ben öderim kirasını dedikleri halde boş eve 4 ay boyunca kira ödedi eşim maaşından ve hiç birikim yapamadı. Şu an biz borc içindeyken bu umursamazlıkları zoruma gidiyor sadece
Ben de calışıyodum zaten 3 aylık evliyim 2 ayında calıştım bunun eşime yardımcı olmak için zaten ama iş saatleri sıkıntısı vardı cıkmak zorunda kaldım evime vakit ayıramadım falan.. neyse taktıkları aldıkları takıda da değil aklım sadece yaptıklarıyla söylediklerinin uyuşmamazlığında ve saygısızlıklarındayım ben..
zaten para göz bi insan olsam bu halde olmazdım şu an onlara ne kadar yapabiliyorsanız razıyım diyip de onların vicdanlarına bırakmazdım kendimi
Brnim de anlatmak istediğim buher gittiğimizde annelik hakkını kardeşlik hakkını konışup adama vicdan yaptırıyolar ama bizim bu zor zamanımızda bize destek olöak yerine gidip 60 yasındaki adam kendine 2500-3000tl lik tlf alırsa kusurs bakmayın da ben ona saygı gösteremem .. benim annem babam her geldşğinde alışverişimi yaparken bir emekli maasıyla onlar bi caya bile eli boş gelirse ben onları yadırgarım.. hoş karsılamam.Şu 'neden maddi beklenti içindesiniz' zihniyetlerini hiç anlamıyorum. Kimse evlendik evimizi aileler geçindirsin diye evlenmiyo zaten. İnsanların zor zamanları olur, ilk evlendikleri zaman borç özellikle oluyo (ki yine ailelerin üstüne düşeni yapmamasından kaynaklı genellikle); e bu zor zamanda insan çocuğuna yardımcı olur normalde. Hiç bi şeyin yoksa birkaç parça yiyecek bi şey getirirsin o da bi yardımdır. Anne baba olmak bunu gerektirir bence. Bende bi anneyim benim çocuğum evlense zor durumda olsa kendim yemem içmem ona yardımcı olurum ufak da olsa. Böyle düşünmeyenler de anne babalık kavramını anlayamamış diye düşünürüm hep, zira sadece doğurmakla anne baba olunmaz. Evlendikten sonra da çocuğun evlatlıktan çıkmıyo sonuçta bi zahmet yardımcı ol zor zamanında.
Brnim de anlatmak istediğim buher gittiğimizde annelik hakkını kardeşlik hakkını konışup adama vicdan yaptırıyolar ama bizim bu zor zamanımızda bize destek olöak yerine gidip 60 yasındaki adam kendine 2500-3000tl lik tlf alırsa kusurs bakmayın da ben ona saygı gösteremem .. benim annem babam her geldşğinde alışverişimi yaparken bir emekli maasıyla onlar bi caya bile eli boş gelirse ben onları yadırgarım.. hoş karsılamam.
Hemen herkes aynı şeyleri söylemiste ne demek maddi beklentiniz olmasin? İnsanlar unv bittikten sonra kac yasinda oluyorlar haberiniz var mi? Okurken ayni zamanda para kazanma olasiligi dusuk oluyor, askerlik vs derken erkekler birikim yapamiyorlar. Kusura bakmayin da sizler cocuklariniza bir sey yapmayi dusunmuyor musunuz? Yani esya almak vs gibi.. Tabi ki evlendiginde herkes evine kendi baksin ama anne babalar da bir zahmet gorevlerini yerine getirsinler. Canim bana da kimse bi sey almadi ama en azindan kafam rahat. Kimse sunu ben aldim diye basima vurmuyor. Surekli cagirdiklarinda gitmek zorunda da hissetme kendini ama bunun icin esinin arkanda olmasi lazim. Kesinlikle calismani oneririm kafan rahat olur. Esinle severek evlenmediniz mi? Bu kadar kisa surede bu monotonluk niye?Merhabalar 3 aylık evliyim.. Ama o kadar sorunlu ki evliliğim nerden başlasam bilemedim.. eşimle, ailesiyle hep sıkıntı..önce ailesinden baslamak istiyorum biz ailesine yakın oturuyoruz süreekli arıyolar gel git Şuraya oturmaya gidecez sen de gel bilmem ne diye.. ama ben de gitmek istemiyorum acıkcası cünkü hiç bizaman maddi konuda destek olmadılar ben zora sokmamak için hiç maddi bişey istenedim taktıkları 4 tane bilezik bitane basit kolye ve bileklik.. kaynanamın kolunda benden daha cok bilezik var suanda .. şimdi deyardımcı olmuyolar hala .. borcumuz var kıt kanaat geçiniyoruz umurlarında değil resmen ! Gecen bi yere gidecez sen de gel dedi tamam dedim insan beni yanına katar götürür ona bile tenezzületmedi kendisi kızıyla gitti ben hiç tanımadığım birinin evine tek gittim tek döndüm.. falan.. değişikler! Eşimle gidiyoruz mesela oturmaya bi gğn gitmesek oyu sen ellerin mi oğlu oldun niye gelmedin falan boşboş konusuyolar .. beraber otururken onlarla hiç muhabbetlerine dahil olamıyorum o kadar bilmediğim seylrden konuluyolar ki bi sey döyleyecek olsam kimse beni dinlemiyo eşim de dahik!
Eşimle sorunlarıma glrşnce yeni evli gibideğiliz de 5-10 yıllık evli gibiyiz hiç bi heyecan yok çok monoton.. bi muhabbet edemiyoruz ben konusamıyorum derdimi anlatamıyorum ..
tek cinsellik konusunda yaklaşıyo yanıma..
ben bu konuda üstüme düşeni yapmak istiyorum mesela napabilirim nasıl canlandırabilirim evliliğimizi ?
Tartışma başlatmak ya da polemik için yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Benim bakış açıma göre ebeveynlerin görevi çocuklarını sağlıklı bir şekilde, eksik bırakmadan büyütmek, okutmak ve geleceğe hazırlamaktır. Çocuk meslek sahibi olup para kazanmaya başladığı anda ebeveynler artık kendine bakmalı, kendi için yaşamalıdır. Zaten yıllarca çalışmış didinmiş, üç kuruş birikim yapmış 60'ından sonra hayatını yaşayacak insanlardan maddi yardım, çocuk bakımı vb taleplerde bulunmak o insanların hayatını gaspetmek değil midir? Çocuk anneye babaya yardım etmeli, yedirmeli, içirmeli, gezdirmeli belli bir yaştan sonra. Şunun şurasında kaç yıllık kalmış ömürlerini rahat geçirmek yerine çocuğunu düşünmemeli artık.Hemen herkes aynı şeyleri söylemiste ne demek maddi beklentiniz olmasin? İnsanlar unv bittikten sonra kac yasinda oluyorlar haberiniz var mi? Okurken ayni zamanda para kazanma olasiligi dusuk oluyor, askerlik vs derken erkekler birikim yapamiyorlar. Kusura bakmayin da sizler cocuklariniza bir sey yapmayi dusunmuyor musunuz? Yani esya almak vs gibi.. Tabi ki evlendiginde herkes evine kendi baksin ama anne babalar da bir zahmet gorevlerini yerine getirsinler. Canim bana da kimse bi sey almadi ama en azindan kafam rahat. Kimse sunu ben aldim diye basima vurmuyor. Surekli cagirdiklarinda gitmek zorunda da hissetme kendini ama bunun icin esinin arkanda olmasi lazim. Kesinlikle calismani oneririm kafan rahat olur. Esinle severek evlenmediniz mi? Bu kadar kisa surede bu monotonluk niye?
Annelik hakkı diyerek annelik hakkı olmuyo boş konuşmalar bunlar. Yani dediğiniz gibi insan çaya gelirken bi parça bi şey alır gelir, biz böyle gördük eli boş gidilmez hele ki çocuğunun evine dolu dolu gidersin yani. Ne varsa kız anne babalarında var zaten, erkek aileleri hiçbir şey yapmamak için işin içinden sıyrılma peşinde; ya bilmemezliğe verirler ya da çocuklarına değer vermediğinden düşünmezler almazlar. Kaç yaşına gelmiş insanlar yol yordam, edep adap bilmiyorsa boşuna yaşamışlar diyorum.Brnim de anlatmak istediğim buher gittiğimizde annelik hakkını kardeşlik hakkını konışup adama vicdan yaptırıyolar ama bizim bu zor zamanımızda bize destek olöak yerine gidip 60 yasındaki adam kendine 2500-3000tl lik tlf alırsa kusurs bakmayın da ben ona saygı gösteremem .. benim annem babam her geldşğinde alışverişimi yaparken bir emekli maasıyla onlar bi caya bile eli boş gelirse ben onları yadırgarım.. hoş karsılamam.