• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim, evliliğim kötü, fikirlerinize ihtiyacım var...

aklınızda soru işareti olmasın. noktası virgülüne doğru anlattığım. asla 9 yıllık beraberliğimizde kesinlikle bana el kaldıracağı aklımın ucundan geçmezdi. maçoluğunun sınırları vardı. şimdi sınır kalktı, nedense nikahtan sonra böyle oldu. ben kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum, ailemin maddi durumu iyi arkamdalar. ama 1 ay ya 1 ay kadar kısa bir süre. çok üzülürler biz doğuluyuz, kahrolurlar millet laf söyler diye. tamam belli etmezler ama onlar üzülmesin diye bile şuan boşanmayı göre alamam. bide ilk benim tokat atmam tahriğe sebep olmuşmudur sizce? darp raporu verirlermiydi? kızarıklık yoktu, ağlıyordum ve tırnağım derinden kırıldı, kanadı biraz. aklıma gelmedi değil yani. öle bişe yapayımki bi daha aklından geçirmesin diyorum. ama dün acınacak durumda olmama rağmen, onada üzüldüm sonra. ben diğer odada battaniyemi üstüme atıp yerde uyudum gece, uyuyakaldıktan sonra oda gelmiş yerde uyumuş, sabah gördüm. ama kararlıyım, dün bana vurduğu gibi acımasız olucam bende. söz verdim kendime

eğer darp izin varsa darp raporu alıp şikayetçi ol. dava açılana kadar istanbul da en az 6 ay gecer, duruşma gününü de 6 ay sonraya verirler 1 sene. 1 sene içinde düzelmezse davaya devam edersin, düzelirse aranız iyi olursa şikayetini geri alırsın, dava konusu basit darp olduğu için şikayetini geri alırsan ceza almaz. bir sene aklını başına alması için zaman vermiş olursun..

Bende yaşadım aynı şeyleri sakın göz yaşlarına inanma aynı şeyi tekrarlayacak mutlaka kendilerini böyle tatmin ediyorlar çünkü kompleksli insanlar bunlar.Ailesini sakın kötüleme sen ne kadar onlarla ilgili bir şey söylesende onlar herzaman kıymetli olacak sen suçlu ve yalancı inanmayacak sana haklı olduğun halde..El kaldırma işine gelince bende ilk dayağımı 1 aylık evliyken yedim ve 6 ay boyunca her kızdığında el kaldırdı.Bizde severek evlendik kavga sebepleri hep eşimin ailesiydi.çoğunlukla annesi ve abisinin eşi yani eltim yüzünden çıkıyordu çünkü dolduruyorlardı sürekli aramasam kaynanamı karın aramadı diye şikayet ederdi kavga çıkardı ne yaptım bende yapmacık olmayı öğrendim şimdi haftada bir kez arıyorum annesini eltimin ne olduğunu eşimde anladı arama diyor önemli değil(ama bayramda falan yine konuşmak zorunda kalıyorum).Dayak konusuna gelincede hep sabrettim baktım olmuyor karakola şikayet edip rapor aldım ve ailemin yanına gittim bir aya kadar kaldım daha 6 aylık evliydim o zaman ne ümitler,ne hayallerle evleniyorsun neler oluyor kocaman bir hayal kırıklığı..geldi özür diledi bir şans vereyim dedim ve verdim o günden sonra büyük bir kavga etmedik.Beni öyle tekme tokat dövemedi rezil ettim ya bir kere.Geçen bayramda bir şeyden dolayı el kaldıracaktı ki elimde ne varsa ben fırlattım ona tamamen düzeliyorlar diyemem ama evlilik gerçekten çok zor sevmediğin insanlara katlanmak zorunda kalıyorsun.Sinirliyken konuşmayın hiç bir şeyi 15 dk uzaklaş onun bulunduğu yerden sonra gel içinden ne geliyorsa söyle.Seni kaybedebileceğini bilsin ve bu yaptığı şeyden sonra hemen barışma gözünü korkut.Benim içimdeki korku hiç bitmiyor yine yapacakmı diye ama biliyorki ailem arkamda ve çekmem böyle bir şeyi ben başta tavrımı koyamamıştım sen koy lütfen.Elinden geleni yap evliliğin için eğer hala düzelmiyorsa için rahat bir şekilde evliliğine son verebilirsin.Ayrıca cicim ayı dedikleri bir şey bendede olmadı ilk zamanlar zor geçiyor şimdi 2 senelik evliyim Allaha şükür ilk başlara göre çok rahatım ama çok şey yaşadım,çok üzüldüm.İnş.herşey düzelir canım

arkadaşım, benden sana tavsiye: bir anlaşmalı boşanma dileçesi hazırla çıktısını al. altına her ikinizin de imza kısmını aç adı soyadı tc kimlik no filan. akşam gelince o dilekçeyi imzalat (ama muhakkak imzalasın) seni bir seferlik ama sadece bir seferlik affediyorum bir daha elini dahi kaldırırsan bu dilekçeyi götürüp vericem boşanma davası açıcam de. dilekçe sende kalsın sakla.ama dik ol net konuş.tecrübeyle sabit (ben dava açtım davadan döndük o ayrı:))

bunu kendim için uygulayacam.şu ara ben de dertliyim her neyse....

konu sahibi arkadaşım inan ne kadar ceza verirsen ver aynı ortam oluşunca kocanın tavrı sana aynı olacaktır.belki benim hayatımda bu kadar şiddet yok ama senin yaşadıklarının çoğunu ben de yeni evliyken yaşadım ve halen yaşıyorum(1,5 yıllık evliyim) hep değişir dediler ama değişmiyor.sadece konular değişiyor.bugün anne için olur yarın komşu için olur.aslında biraz gaddar olup hemen karar vermek gerekiyor.sana söylüyorum ama ben de yapamadım.çekindim ,yüreğim gitme dedi gidemedim....ama belkide o zamn gitseydim her şey değişecekti.benim de eşim özür dilerdi ağlardı filan...dön dolaş aynı...o insanın bunları yapıyor olması için okumuş yada okumamış olması hiç sorun değil.benim eşim okumuş hem de yüksek tahsilli...bak yine aynı.tabiki bizde de kusur var.ama hakaretlerine dayanamayıp cevap vermek zorunda kalıyoruz.ağır sözler yüreğimizi daha fazla incitmesin istiyoruz.bizim de karakterimiz zaman zamn değişebiliyor ;önemli olan bunu başlatan faktörler olduğunu kimse bilmez belkide senin sinirle söylediğin sözlere bile takılabilirler.o yüzden sana tavsiyem o sana hakaret etse de sadece o söz sana ait de geç git.ben yolun sonuna geldim sanırım çünkü artık dayanamıyorum ama umarım sizinki düzelir...

Ister 9 yılını ve ister 90 yılını bir insanı tanımak gerçekten zaman kavramı diye birşey yok aynı eve girmeden bilemezsin.hep duyuyoruz uzun yıllardır beraberlik yapan çiftlerin sonu hüsran...

Eşinizin yanlış zincirleri var bunun altında ki sorunu bulmak lazım eşiniz sizin daha üst seviyede olmanıza katlanamıyor bence ondan kendisine ve çevresine maço tavırlar takılıp bakın ben eşime nasıl davranıyorum bakın eşimle nasıl konuşuyorum her dediğimi yaptıryorum diye toplumdada seni açık yönlerine bastırarak bu egosunu tatmin ediyor bence

sonuçta sizin canınızı açıttığı için siz etkiye tepki ile yaklaştınız ve ani bir refleksle tokat atmışsınız oda savunmasız bir bayana elinden geleni yapmış sebep ne olursa olsun sana bunu yapmasını haklı çıkaramaz..

şimdi evliliğin ilk ayları zordur ama bence evlilikte şiddet yenilir yutulur birşey değil 1 kere oldumu devamı gelir ondan çok iyi düşünüp karar vermeniz lazım anladığım kadarıyle güçlü bir bayansın boşanmak ev kurmaktanyuva kırmaktan daha zordur umarım hakkınızda doğru kararlar verirsinz.

Allah yardımcınız olsun.....

biz abartmadık da asudecim, konu sahibinin eşi biraz abartmış sanki.
tokata tokat; etkiye tepki, olabilir (olmamalı da hani oldu diyelim)

tokada kafa göz...:50:

ben fiziksel şiddetten tiksiniyorum csi, bir adam bana fiziksel şiddet kullansa, suratına bakmaya dahi tahammül edemem..

ama konu sahibi için şiddet normal olmalı ki, tokat atabilmiş bir insan evladına..

körler sağırlar birbirini ağırlıyorlar anlayacağınız..

boşan falan dedin ya sen (ki normalde demezsin, biliyorum) ondan abartmayın dedim.. böyle çiftler, ne birbirine dirlik verir, ne de birbirinden ayrılır.. hayat boyu böyle yaşarlar..

ne yazsam bilemiyorum

o suçlu veya sen ne farkeder?

ortada uygulanan bi şiddet var hemde 1 aylık evliyken!

eşinizin maço karakterde olduğunu yazmışsınız 9 yıllık beraberliğinizde hiç mi anlamadınız muhakkak kalabalık bi arkadaş grubuna girdiniz orada sen sus demiyormuydu

eşinizin düzeleceğini zannetmem hiç

Asla düzelmeyecek emin ol,öncelikle eğitim seviyeniz,hayata bakış açınız ve aileleriniz farklı,,,bu her zaman bır sorundur ve olmaya dvm edecek,hele kadın erkekten daha kültürlü ve hayatın içinde daha faalse erkek için her zaman sorun teşkil edecek,,,toplum içindeyken sivrilmeye çalışması,sıze soz hakkı vermemesi ve aılenızı asagılayıcı kelımelerı,sert çıkışları bunun gostergesı...Annenız ve babanız hakkında o sekılde konusması,,,hangı kadın erkegının kotulugunu ıster,neden kadınların sozu dınlenmeyecekmıs kı,,,esınız farklı bı bakıs acısına sahıp oldugu ıcın ''aile reisliği'' rolünü ustlenıp sızın her zaman ıkıncı planda kalmanızı saglamaya calısacaktır.Sız de bunu kabullenemeyecegınız için şiddetin dozu artarak surecektır muhtemelen...bence asla tavız vermeyın,ilerde daha çok pişman olmamak için bu evliliği bıtırın,,,aılenızın bu konuda su ankı dusuncelerını onemsemeyın,cevrede cıkacak dedıkodulara da kulak asmayın çunku ılk zamanlar evet ama zamanla herkes bu duruma alışıp dedıkodu ve psıkolojık de olsa baskıyı keseceklerdır..hayat sızın hayatınız ve bır ömür var onunuzde,coluk cocuga karısmadan bı an once bu adamla hayatınızın sonuna kadar yasayıp yasayamayacagınızı dusunun ve bı karar verın,,,pes etmeden bu kararın arkasında durun dıyorum ben

Son düzenleme:
çok ilginç bi durum var ortada. sen üniversite mezunusun, eşin ilkokul. söz hakkını elinden alan, yürürken yanyana değil arkasından yürümeni isteyen, ben erkeğim benim sözüm geçer tavırlarına giren, kırahathane maçolarına benzeyen ve bu davranışlarından yola çıkarsam kendini zerre kadar geliştirememiş kompleksli bi erkek tablosu var ortada. ortak paylaşacak ne buldun bu adamla merak ettim? eğitimin seviyesine takılmadım yanlış anlaşılmasın, asla küçümsemem ama ortada bi seviye farkı, hayata bakış açısı dengesizliği mevcutsa o evlilik nasıl sağlıklı olur ki?
bana kalırsa şaşırtıcı bi son olmamış. ya bu deveyi böyle güdersin, ya da gidersin... ama bana güdersin gibi geldi.

ben fiziksel şiddetten tiksiniyorum csi, bir adam bana fiziksel şiddet kullansa, suratına bakmaya dahi tahammül edemem..

ama konu sahibi için şiddet normal olmalı ki, tokat atabilmiş bir insan evladına..

körler sağırlar birbirini ağırlıyorlar anlayacağınız..

boşan falan dedin ya sen (ki normalde demezsin, biliyorum) ondan abartmayın dedim.. böyle çiftler, ne birbirine dirlik verir, ne de birbirinden ayrılır.. hayat boyu böyle yaşarlar..[/QUOTE]

çok haklısın bende de bu konuda kabahat var. kolumu sıkıp bırakmayınca ve o şekilde silkeleyince canım acıdı bırak dedim bırakmadı. bıraksın diye yaptım. ama ne oldu daha beter. beni dövmüş oldu. belki sadece kolumu sıkıp silkeleseydi, (bütün bunlarda kaba ama) bi o kadar daha ilerlemicekti.
arkadaşlar çok uzun bi süre beraber vakit geçirmemeyi, işten geç dönmeyi (minübüse bindiğim yolu yürüyerek sürüye uzatırım), asla konuşmamayı, aynı odada durmamayı, yemek vs gibi şeyler yapmamayı, yani yakınken çok uzak olmayı düşünüyorum. çocuk asla yapmam asla asla asla ve yemin ediyorum bi daha böyle bişe olursa hem polis çağırıcam hem darp raporu alıcam, sonrada boşanma davası açıcam.

çok haklısın bende de bu konuda kabahat var. kolumu sıkıp bırakmayınca ve o şekilde silkeleyince canım acıdı bırak dedim bırakmadı. bıraksın diye yaptım. ama ne oldu daha beter. beni dövmüş oldu. belki sadece kolumu sıkıp silkeleseydi, (bütün bunlarda kaba ama) bi o kadar daha ilerlemicekti.
arkadaşlar çok uzun bi süre beraber vakit geçirmemeyi, işten geç dönmeyi (minübüse bindiğim yolu yürüyerek sürüye uzatırım), asla konuşmamayı, aynı odada durmamayı, yemek vs gibi şeyler yapmamayı, yani yakınken çok uzak olmayı düşünüyorum. çocuk asla yapmam asla asla asla ve yemin ediyorum bi daha böyle bişe olursa hem polis çağırıcam hem darp raporu alıcam, sonrada boşanma davası açıcam.

evet canım,

eğer kolunu sıkıştırdığında, "lütfen kolumu bırakır mısın?" deyip, bir daha muhatap olmayıp, günlerce onunla konuşmadan dursaydın, akabinde birkaç hafta sonra karşına alıp düzgün bir lisanla, bir daha sana böyle davranmamasını isteyip, davranırsa tepkinin ağır olacağını söyleseydin (gizli tehdit) daha anlamlı olurdu.

eşinle ilgili tüm sorunlar karşılıklı. mesela senin aileni sevmemesinden yakınıyosun, ama kendin onun ailesinden nefret ediyosun. hani diyosun ya, annesini sevmiyorum ama yanında fark ettirmiyorum.. çok yanılıyosun.. bir bakışınla bile hisseder insanlar senin nefretini..

şu aşamada eşinle ikiniz ortak seviyedesiniz bana göre. ikiniz de yanlışlar içersindesiniz.. umarım en azından bir taraf akıllı ve sağduyulu davranır..

o sana, "cicim ayında bu ne şiddeti aaaa" diyenlere bakma.. hiçbiri cicim ayı yaşamadı onların da.. evliliğin ilk ayları ve ilk 5 senesi sıkıntılı süreçlerdir diyor uzmanlar.. birbirinize alışıncaya kadar belli bir zaman geçecek.. eşinle anlaşamayacak olsan, 9 sene ilişki yürütemezdiniz.. biraz sağduyulu ve sakin ol. güzel olur zamanla herşey..

bir de "o el bir kalktı mı inmez" falan diyorlar ya, gaza gelme öyle.. eşini seviyorsan ve istiyorsan zamanla düzebilir..

Son düzenleme:
Maço bir erkeğe bunları demek mi?
Tekrar şiddet görür, eminim!

bencede tekrar şiddet görür... boşanma lafını edince sana tekrar vurmayacağını nereden biliyorsun... ben olsam babamın evine coktan kaçmıştım... bak dikkat edersen gıtmıstım demıyorum kaçmıstım diyorum .....babam geregını yapar artık.... ohh ne ala.. başkaları bytsun unv te okutsun sen kalk ilkokul mezunu maco bırıyle evlen darp gör tobe tobe.... başka bırı yok muydu evlenecek.....kesın aılen oyle dsnyordur... davul dengı dengıne...

bi kere kendini neden suçluyorsun onu anlamadım. ortada şiddete yönelten tahrik varsa, o senin kolunu sıkıp canını acıttığı için tokat atmışsın. ayrıca kadın ve erkeğin uyguladığı şiddet can acıtma oranı aynı mıdır ki yaptığını olur görebilelim. sen tokat attığında orda durmalıydı. durmamış, adam değilmiş.

sen kendine inandır bunları. zararı sana, kimseye değil. sevgiler.

Son düzenleme:
evet canım,

eğer kolunu sıkıştırdığında, "lütfen kolumu bırakır mısın?" deyip, bir daha muhatap olmayıp, günlerce onunla konuşmadan dursaydın, akabinde birkaç hafta sonra karşına alıp düzgün bir lisanla, bir daha sana böyle davranmamasını isteyip, davranırsa tepkinizin ağır olacağını söyleseydin (gizli tehdit) daha anlamlı olurdu.

eşinle ilgili tüm sorunlar karşılıklı. mesela senin aileni sevmemesinden yakınıyosun, ama kendin onun ailesinden nefret ediyosun. hani diyosun ya, annesini sevmiyorum ama yanında fark ettirmiyorum.. çok yanılıyosun.. bir bakışınlar bile hisseder insanlar senin nefretini..

şu aşamada eşinle ikiniz ortak seviyedesiniz bana göre. ikiniz de yanlışlar içersindesiniz.. umarım en azından bir taraf akıllı ve sağduyulu davranır..

o sana, "cicim ayında bu ne şiddeti aaaa" diyenlere bakma.. hiçbiri cicim ayı yaşamadı onların da.. evliliğin ilk ayları ve ilk 5 senesi sıkıntılı süreçlerdir diyor uzmanlar.. birbirinize alışıncaya kadar belli bir zaman geçecek.. eşinle anlaşamayacak olsan, 9 sene ilişki yürütemezdiniz.. biraz sağduyulu ve sakin ol. güzel olur zamanla herşey..

bir de "o el bir kalktı mı inmez" falan diyorlar ya, gaza gelme öyle.. eşini seviyorsan ve istiyorsan zamanla düzebilir..

yorumlarına baylıyorum asude her zaman sağduyulu :13::114::129::128:

ayrıca kesinlikle katılıyorum illk aylar sıkıntılı bende 5 aylık evliyim herkes bişler yaşıyo belki farklı ama sağduyulu olur sakinliğini bir süre korumayı başarabilirsen herşey yoluna giriyo Allahın izniyle...

Son düzenleme:
kızlar abartmayın..

konu sahibi adama tokat atmış, adam ondan dövmüş.. bana da biri tokat atsa, gücüm yetebilecek biriyse döverim şahsen..

çok gaddar olsaydı, konu sahibi kendini odalara kapatıp sinir krizi geçirdiğinde gider tv izlerdi..

bacım sen kendindemisin yaaa ne diyon.etkiye yepki olayı haa tokata karşılı dayak.durum a sen gibi bakarsak dayağı hakeden adam eşini konuşturmıcak aşağılıyacak itip kakacak canını yakacak üstüne bi tokat yiyincede tekme tokat dalacak haaa.....evet çok şefkatli bir eşmiş takdir etmek lazım dövdükten sonra gidip tv izlememiş ağlayıp özür dilemiş... ayyy gözlerim yaşardı.........konu sahibi arkadaşım kesin tavrını koymazsan dahaa çooookkk itilip kakılıp dövülürsün daha çoook silersin eşinin timsah göz yaşlarını.aranızda ki kültür farkını aşmanız çok zor eşin seni şimdiden taşıyamıyor belli bu yüzden hırçınlığı seni ezmeye çalışması .ama seni kaybetmekte istemiyor anlaşılan (senden iyisini bulamaz tabi hazır aşım dikili kaşığım)karar senin sağlıklı bir birliktelik değil devam edersen yola mutsuz sağlıksız bir kadın olarak yaşarsın geçmişte terketmediğine hayıflanır yanarsın ...

evet canım,

eğer kolunu sıkıştırdığında, "lütfen kolumu bırakır mısın?" deyip, bir daha muhatap olmayıp, günlerce onunla konuşmadan dursaydın, akabinde birkaç hafta sonra karşına alıp düzgün bir lisanla, bir daha sana böyle davranmamasını isteyip, davranırsa tepkinin ağır olacağını söyleseydin (gizli tehdit) daha anlamlı olurdu.

eşinle ilgili tüm sorunlar karşılıklı. mesela senin aileni sevmemesinden yakınıyosun, ama kendin onun ailesinden nefret ediyosun. hani diyosun ya, annesini sevmiyorum ama yanında fark ettirmiyorum.. çok yanılıyosun.. bir bakışınla bile hisseder insanlar senin nefretini..

"o el birdaha kalkarsa beni burada göremezsin kesin ve net konuşuyorum" dersen korkutursun bence....

bence bu ilişki özür dilenip düzelse dahi bu evlilik düzelmez.....eğer sen dayanıklıysan sabrettikce ilerde daha felaket şeyler bekliyor seni canım...şahsen kendi kızım olsa ne eziyetlerle büyüt ondan sonra böyle sapıkların eline düşsün...ben geri getirirdim kızımı.çünkü eziyet çekmesine dayanamazdım....sen affettikçe oda unutturup yine yapacaktır buna eminim......

1 aylıkken bunu yapabilen 1 yıl sonra da daha sonrada yeltenecektir..kendimi senin yerine koyuyorum.. :44: asudenin dediği gibi gizl tehdit içeren uyarılar yapardım..susarsan ya da kenara çekilirsen ,gelip özür dilicek ama 2 gün sonra yine aynı şeyi yapacak.. ona muhtaç olduğumu hissetmesin.bunu hissederse bu kadar rahat eziyet eder zaten... olmadı , bi psikologtan yardım al. inşallah kısa zamanda kafasına dank eder eşinin ve düzelir.Allah huzurunuzu ,mutluluğunuzu daim etsin inş.:16:

Back