Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Kız sana özel mesaj atamadım @H M
Mobilyam da bembeyaz valla artık fenalıklar geliyo
Vooov bunlar havı geçmiş artık. Benim uçuşan minik toplar oluyordu ama böyle yün gibi değil aralıklı şuan sadece beyaz olan mobilyada yatak odasinin üstünde küçük kavlar görüyorum uçmuş.
Acilen eline halı fırçası alıp surttur sonra hemen yikamaya ver çok kötü gözüküyor gerçekten. Supurmekle bitmez bu.
Benim halimda sizinkine benziyor neredeyse aynı onda bitti ama diğeri bitmiyor :/

Siz evin çalışanı misiniz yahu ? Ne bu endişe telaş ? Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz yetiştirme telâşında yok.Benim bi tek pazar gunum vardı o zaman sizin gibi olurdum.hele bi de çocuk olunca o ev hic toplanmıyor.bunlar iyi günleriniz keyfini sürün .her gün bal dök yala olmasına gerek yok evin

Abartmamış mısınız eşinizden mi korkuyorsunuz? Yani unutsan nolur hergün gelip evini denetleyen biri yok heralde. Herşey her gün silinecek diye bir şart yok

Yok ya neler neler yaptık fayda etmedi. Fırcaladım yıkamaya verdım yok arkadas yıne cıkıyor yıne cıkıyor. Rezıl gıbı tum lamınantım herfün süpür sil yapıyorum gezindikçe cıkıyor çünkü. Baktım doguma kadar yıkattıkca bı degısım yok kaydırırım gıder valla canıma tak etti

Alma kızTE="DenizinYosunKokusu, post: 61998483, member: 704969"]
Ayy ne diyorsundaha gecen hafta bunlardan baktım da satıcı bir övdü bir övdü
[/QUOTE]
Alma işte görüyorsunuz anlatmaya gerek yok görüyorsunuz

Ne demek beğenmiyor daha yeni evlisin tabi ki eksiklerin olacak 20 yıllık ev hanımı gibi olmanı beklemesin sen beni eş olarak aldın hizmetçi değil de

Kendi evinizi caniniz ne zaman isterse o zaman temizlersiniz
Kendi evinizin hizmetcisi degilsin, ihtiyacin olur yaparsin ama bunu büyütmen sikintiya girmen dogru degil
Hem yeni evlisin, ben de bazen canim istemdiginde öylece birakirdim heryeri
Simdi 7 senedir evliyim cok hizli ve pratigim
Yani zamanla oldu, kimseye birsey ispatlamak zorunda dgeilsin, evliligin ilk aylarinda bunu düsünme, esinle güzel zaman gecir, mutfagi kim takar
Kalkar yaparsin ne olacak
Zamanla da düzenin oturur, ki evdeki hersey yenidir cocuk da yok dneildigi gibi cok da isin cikmaz

Sizin sorununuz temizlik ve yemek değil, çorap katlayışınızdan, soğan doğramaniza kadar herşeye karışan çok bilmiş eşiniz.

Yapmayın bu adamın gönlünü edeceğim diye kendinize eziyet edip onun da egosunu sisirmeyin.

Sizi eleştirdiğinde daha iyisini biliyorsan kendin yap diye cevap verebilirsiniz mesela.

Kendi evinizde, eşinizin baskısı nedeniyle 5 dakika rahat oturamamaniza üzüldüm gerçekten. Temizlik, yemek zamanla öğrenilir de eşinizi bu şekilde tepenize çıkarırsanız ömür boyu dert çekersiniz.

Instagram'da temizlikseveri takip et faydalı olacağını düşünüyorum bu derecede takma ya eşin beğenmiyorsa kendi yapsın herşeyi takma böyle.

Evimde bende öyle düzene oturtamadım ilk başta sildiğim yeri bi daha silip plan bozup duruyordum. En sonunda iş bölümü yaptım kafam rahat.
Önce mutfağa başlıyorum detaylı sonra odalarımın detaylı düzenlemesini yapıyorum işte nevresim değiştirme dolap içleri filan süpürge atıyorum o günü bitiriyorum ertesi sabah da tozunu alıp siliyorum camları falan. En son banyoları yıkayıp bitiriyorum.
Yemeğe gelince ben mutfağı temizlemeden bir gün önce yemeği fazla yapıyorum o gün yemek yapmıyorum. Silme yaptığım günde geçiştirici bişeyler yapıyorum çorba makarna ne bileyim köfte pilav gibi.

Hizmetçi mi almış kendine? Ay Allah aşkına daha evliliğin başındasın sakın böyle alıştırma. Begenmiyorsa bi zahmet kendisi katlasin çoraplarını. Sakın yüz verme nasıl başlarsa oyle gider.

Temizlik bi tarafa, eşinizden her yaptığınız-yapmadığınız için onay-eleştiri beklerseniz ev bal dök yala olsa bile huzurunuz kalmaz.

Aynen canım ugrasilmaz o zaman at gitsin senden kiymetli mi

Kendine temizliği niye bu kadar sıkıntı yaptın evden bile soğur insan bu gidişle valla okurken ben bunaldım senin yerine. Bi nefes al sakin ol ev işi alt tarafı 2-3 günde bir evi supurursun. Mutfakta zaten hergun temizlik oluyor ister istemez. Evde olduğun bigun de büyük temizlik yaparsın banyolar aynalar toz filan alırsın nevresimleri degistirirsin supur sil tamamdır daha ne. İlla kendine su gün mutfağı su gün banyoyu temizlemek zorundayım diye sartlama. Çocuk daha olmadığına göre evin dağılma durumu da olmaz toz almaya dikkat edersin o kadar misafire mahcup olmazsin hiç bir şekilde

yaptikca pratikleseceksin yemek de oturacak temizlik de.. sorunun esinle canim senin.. esin anlayisli yardimsever olsa hepsi yavas yavas olacak. o seni geriyor ve telas yaptiriyor.. cocuk yapmak bir seyler oturmadan. bu ortama bir de cocuk telasi daginikligi bakimi girerse cikamazsin isin icinden. sabret olacak. yeni evlinin daginikligi pisligi ne olacak zaten..

Niye bu kadar takıntı yaptınız ki?
Unutsanız ne olacak?
Valla 2 senelik evliyim her hafta bir kere süpürürüm halıları kaldırıp mobilyaları çekerek. Bir de silerim yerleri. En son toz alırım tamamdır.
Fırını geçen ay eşim temizledi.
Davlımbazı her yemekten sonra silerim kirlenmez.
Tuvalet her hafta banyo 2 haftada bir yıkanır.

H Hilde_ Yazdıklarından temizliği hayatının odak noktası yaptığını hissettim. Ve anladığım kadarıyla bu durum sende kaygıya sebep oluyor.
Öncelikle kafanda ki temizlik ile ilgili katı kuralları yıkmakla başlayabilirsin Evinin kirlenmesine, tozlanmasına izin ver öncelikle. Temiz evi temizleme. Siz iki kişisiniz. Eviniz yenidir. Her gün kirlenmez. Sadece ufak tefek döküntü kırıntı olabilir. Bunlar el süpürge ile o an halledilebilecek işler.
Başka uğraşlar bul kendine. Kendini geliştirecek şeyler. Zekana,ruhuna ve bedenine iyi gelecek şeylerle doldur hayatını. Temizliğin hayatının tamamını kaplamasına müsade edersen yıllar sonra ruhen ve bedenen yıpranmış bir kadın olmaktan öte gidemezsin. En kötüsü ise geriye dönüp baktığında yitip giden yıllarına acırsın.
Elli küsür yaşlarında bir tanıdık platin ameliyatı olmuştu seneler önce. Beline boydan boya platin takıldı. Hastanede söylediği sözler kulağıma küpe oldu. Çok titiz bir kadın kendisi. Her gün en ince ayrıntısıyla temizlik yapardı. Dedi ki; "Hergün hergün o kaldırdığım halılardan, çektiğim eşyalardan, bitmek bilmeyen yaptığım temizliklerden çok ama çok pişmanım. Sağlığımdan oldum. Ev olduğu gibi duruyor ama. Deger miydi sanki?" dedi.
Son söyleyeceğim ise eşinle ilgili. Eşinin evliliğe bakış açısı çok yanlış. Evlilik paylaşmaktır. Taraflardan birinin diğeri üzerine kurduğu tahakküm değildir. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir bakış açısı geliştirir. Ama sende onun istediği gibi olmaya çalışarak bu hatayı besleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…