Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Ilk zamanlar el ayak birbirine dolanir da
Temizlik konusunda kasma kendini bu kadar
Yani pis olan yerleri temizlemek
Daģinik olan yerleri toplamak mevzu.
Zamanla pratikleşirsin.

inşallah ya

Haklısınız. Bide yaptığım zaman çok ayrıntıya giriyorum galiba ben.. şöyle bir günlük toz alıp süpürme gibi basit rutinler lazım heralde

Ben cumartesi evlendim, pazar balayına gittim. Sonra ki pazar döndüm pazartesi işe başladım, hiç bu kadar sıkılacak zamanım olmadı Ayrıca unuttun davlumbazı, eeeee? Nolacak yani? Gelip davlumbazı unutmuş, toz olmuş diye gülerek etrafında mı dönecekler? Boşver balım, boşver bu kadar sıkma canını :)
Şöyle olabilir mesela, pazartesi cuma temizlik yap. Haftada yada 2 haftada bir yatak değiş. Ayda bir dolap kapakları, camlar, kapılar. Kalanları ayarla kendine göre. Pazartesi işin çıktı, e salı yap temizliği. Kendinede bir hobi edin stresini yükseltme sıkıntıdan :)

Valla iyice stres oldum pazartesi cuma olayı iyiymiş aklıma yazdım teşekkürler :)

Buradaki temizlik topiklerine bakabilirsiniz.
Yemek konusuna takıldım. Ne yemeği yaptınız ki akşama kadar sürdü?
Sanırsam önce çorbayı yaptı pişince yemeği o pişince de pilav vs yaptı yani tek tek biran da değil :) evliligimin ilk ayları geldi aklıma ben de öyle yapardım tek tek mutfak alır başını giderdi 5 6 saatte çıkardım oradan herşeyi eşit dogrardim ne kafa ama şimdi 2 çocukla yarım saatte yemekleri ocağa koyup silip tezgahı çıkıyorum mutfaktan

Sizin sorununuz sadece düşünmek bence yani şaka bı yanada bu kadar çok düşünmek niye bende biraz takintiliyim bu konulara ama oturp düşünüp bişey yapmadan beklemek stres yapmak da ayrı garip. Ya kendimi salarsam ya unutursam diye ev temizliği bu denli kafaya takılırmi yani ilginç evin zaten çocuklu ev kadar kirlenmez günlük rutinini oluştur haftalık da dip köşe yap bitti bu kadar. Kocanada her yemeği beğendirmek zorunda değilsin bunlar senin görevin yapmak zorunda olduğun yapmazsan sana laf söylenecek şeyler değil. İnancını bilmiyorum ama İslamiyette bile bu böyledir kadin aslında hiç birinden tek başına sorumlu yapmak zorunda değildir içinden gelip yaparsa sevaba girer yapmazsa kocası dahi hesap soramaz siz neyin korkusundasiniz bu kadar. Kocan beğenmedigi zaman ben bu kadar yapiyroum daha fazlasını istiyorsan bı yardımcı alabiliriz dersin olur biter. Ay neyse çok konuştum

Ayy kıyamam sana ya canım benim valla evine gidip yardım edesim geldi. Ben de tam tersine ömrüm temizlikle geçti ama yine de üşeniyorum yapamıyorum tabiki evi b.k götürmüyo ama ben tatmin olmuyorum ben detaylı dip köşe temizlik seviyorum bunu yapmayınca ev pis gibi geliyo. Bide herşeyin tamam olması takıntım var herşey illa tam olacak. O gün mutfak temizse banyo da temiz olacak yoksa gözümde bi anlamı v
Yok böyle diye diye bazen günler geçiyo. Pis miyim temiz miyim üşengeç miyim anlamadım

Kuzum siz bu dünyaya ev işi ve temizlik yapmaya, eşinizi memnun etmeye mi geldiniz?
Şaşkınlıkla okudum konuyu.

Alın haftada 1 yarım gün yardımcı hanım o silsin, süpürsün siz de toz alın,
ince mutfak temizliğinizi yapın, olsun bitsin.
Ev işleri için sizi bu kadar strese sokan kocanızla da konuşun haddini bilsin.
Bir karar versin siz eşi olarak mı görüyor,
evin hizmetçisi olarak mı?
Beğenmiyorsa kalksın kendi yapsın.
Şımartmayın şu kocişlerinizi bu kadar.
Sonra önünü alamazsınız.

ay nasıl yapıyorsunuz banada tavsiye verin maşallah

Psikolojik olarak desteğe ihtiyacınız var.

Çok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışş

tamam benim de bilmediğim şeyler var ama öğrendim ve devam da ediyorum kendimi geliştirmeye... ne bileyim

Canım senin temizlikten daha önemli problemlerin var, eşin seni hizmetci olarak görüyo sen de çanak tutuyosun hala memnun etme derdindesin. Ev temiz, yemek güzel olsa bile Bi kulp bulur beğenmez bu tipler gelip sana madalya da takmaz. boşuna böyle seylerle ömrünü harcama. beğenmeyen kendi yapsın

Silmek süpürmek ve toz almak. Yani yerleri silmek süpürmek sonra da eşyaların tozunu almak öyle dimi ?

ay nasıl yapıyorsunuz banada tavsiye verin maşallah
Kiz bunlar hep zamanla olacak bak takma kafana benim eşim cok takıntılı temizliği çok sever. Evliligimin ilk ayları çok zor geçti eşim evden giderken hali da leke görse eve gelince bakacağım bu leke duruyor mu derdi. Ey yavrum ey o leke oradaysa eve gelirdi işten görürse kıyamet kopardı hem temizlerdi hem benimle kavga ederdi. Şimdi 2 çocuğumuz var eşimle iş bölümü yaptık eşim evi süpürür toz alır ben de etrafı toplar silerim.

Bak canım zaten 2 kişisiniz boşver kasma bu kadar eşine sor neleri sevdiğini onları yap ufak ufak başka tatlar dene tek çeşit fazla yapma ki esin söylenmesinin. Günlük temizlik haftalık temizlik olarak kendi kafanda plan yap. Günlük işte yatak toplama mutfak toplama ev süpürme gibi ve yemek tabi. Haftalık olarak ben pazartesi çarşamba ve cumartesi günleri yer siliyorum.

2 haftada bir koltuk altları mutfak beyaz eşyası altları yatak odamda altı tozlanan yatak ve makyaj aynası altlarını temizliyorum halılar da kalkıyor tabi ve camları siliyorum. Mutfağı da 3 haftada 1 temizliyorum mutfak dolaplarını yani. Bunları tek yapmıyorum ama eşimle birlikte yapıyoruz silmesi bana ait onun işi bitince çocuklara bakıyor. Öyle böyle düzen oturdu canım kendine zaman ver.

Ben neden kendini kastigini, panikledigini anlamadim. Cok mu mukemmeliyetci birisin? Bu sizin hayatiniz. Keyfini cikarin. Ev odevi gibi gorme herseyi. Bugun yapmazsin yarin yaparsin. Oyle hersry dort dortluk olmak zorunda degil. 15 gunde bir yardimci alirsin temizlik icin gerekirse. Kendini kasma. Hersey oldugu kadar. O evde yasayan sizsiniz. Nasil mutlu oluyorssniz oyle yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…