Ilk zamanlar el ayak birbirine dolanir da
Temizlik konusunda kasma kendini bu kadar
Yani pis olan yerleri temizlemek
Daģinik olan yerleri toplamak mevzu.
Zamanla pratikleşirsin.
Valla temizligi dunya meselesi haline getirmissiniz
Ben 41 yasindayim hayatimda ilk defa temizlik yapmaya basladim ama hic boyle panik olmuyorum
Alti ustu temizlik yahu , neyi ne zaman nasil yapmak istiyorsaniz yapin , dunyanin en zor fizik teorisi degil ki bu
Valla iyice stres oldum pazartesi cuma olayı iyiymiş aklıma yazdım teşekkürler :)Ben cumartesi evlendim, pazar balayına gittim. Sonra ki pazar döndüm pazartesi işe başladım, hiç bu kadar sıkılacak zamanım olmadıAyrıca unuttun davlumbazı, eeeee? Nolacak yani? Gelip davlumbazı unutmuş, toz olmuş diye gülerek etrafında mı dönecekler? Boşver balım, boşver bu kadar sıkma canını :)
Şöyle olabilir mesela, pazartesi cuma temizlik yap. Haftada yada 2 haftada bir yatak değiş. Ayda bir dolap kapakları, camlar, kapılar. Kalanları ayarla kendine göre. Pazartesi işin çıktı, e salı yap temizliği. Kendinede bir hobi edin stresini yükseltme sıkıntıdan :)
Sanırsam önce çorbayı yaptı pişince yemeği o pişince de pilav vs yaptı yani tek tek biran da değil :) evliligimin ilk ayları geldi aklıma ben de öyle yapardım tek tek mutfak alır başını giderdi 5 6 saatte çıkardım oradan herşeyi eşit dogrardim ne kafa amaBuradaki temizlik topiklerine bakabilirsiniz.
Yemek konusuna takıldım. Ne yemeği yaptınız ki akşama kadar sürdü?
Aynen bende başlarda temiz evimi sürekli temizliyordum yapmasam pislenecek diyordum kendi kendime sonra soğudum iyice. rahat olmam gerek dedim bu seferde saldım diye korkmaya başladım korktukça kafam karışıyor. Mutfağı banyoları hep yaparım ertelemem çamaşırı ütüyüde aynı şekilde. Ev dağınık değil karışık değil. Her gün bir oda yapsam o zaman da her gün temizlik yapmış olacağım saçma değil mi diye düşünüyorum...
Sanırsam önce çorbayı yaptı pişince yemeği o pişince de pilav vs yaptı yani tek tek biran da değil :) evliligimin ilk ayları geldi aklıma ben de öyle yapardım tek tek mutfak alır başını giderdi 5 6 saatte çıkardım oradan herşeyi eşit dogrardim ne kafa amaşimdi 2 çocukla yarım saatte yemekleri ocağa koyup silip tezgahı çıkıyorum mutfaktan
Psikolojik olarak desteğe ihtiyacınız var.Ayy kıyamam sana ya canım benim valla evine gidip yardım edesim geldi. Ben de tam tersine ömrüm temizlikle geçti ama yine de üşeniyorum yapamıyorum tabiki evi b.k götürmüyo ama ben tatmin olmuyorum ben detaylı dip köşe temizlik seviyorum bunu yapmayınca ev pis gibi geliyo. Bide herşeyin tamam olması takıntım var herşey illa tam olacak. O gün mutfak temizse banyo da temiz olacak yoksa gözümde bi anlamı v
Yok böyle diye diye bazen günler geçiyo. Pis miyim temiz miyim üşengeç miyim anlamadım
Çok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışşSizin sorununuz sadece düşünmek benceyani şaka bı yanada bu kadar çok düşünmek niye bende biraz takintiliyim bu konulara ama oturp düşünüp bişey yapmadan beklemek stres yapmak da ayrı garip. Ya kendimi salarsam ya unutursam diye ev temizliği bu denli kafaya takılırmi yani ilginç evin zaten çocuklu ev kadar kirlenmez günlük rutinini oluştur haftalık da dip köşe yap bitti bu kadar. Kocanada her yemeği beğendirmek zorunda değilsin bunlar senin görevin yapmak zorunda olduğun yapmazsan sana laf söylenecek şeyler değil. İnancını bilmiyorum ama İslamiyette bile bu böyledir kadin aslında hiç birinden tek başına sorumlu yapmak zorunda değildir içinden gelip yaparsa sevaba girer yapmazsa kocası dahi hesap soramaz siz neyin korkusundasiniz bu kadar. Kocan beğenmedigi zaman ben bu kadar yapiyroum daha fazlasını istiyorsan bı yardımcı alabiliriz dersin olur biter. Ay neyse çok konuştum
Hiç bir yerinde anca konuşuyor eleştiriyorEşin bu temizlik yemek olaylarının neresinde?
Çok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışş
Canım senin temizlikten daha önemli problemlerin var, eşin seni hizmetci olarak görüyo sen de çanak tutuyosun hala memnun etme derdindesin. Ev temiz, yemek güzel olsa bile Bi kulp bulur beğenmez bu tipler gelip sana madalya da takmaz. boşuna böyle seylerle ömrünü harcama. beğenmeyen kendi yapsınÇok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışş
Silmek süpürmek ve toz almak. Yani yerleri silmek süpürmek sonra da eşyaların tozunu almak öyle dimi ?Kuzum siz bu dünyaya ev işi ve temizlik yapmaya, eşinizi memnun etmeye mi geldiniz?
Şaşkınlıkla okudum konuyu.
Alın haftada 1 yarım gün yardımcı hanım o silsin, süpürsün siz de toz alın,
ince mutfak temizliğinizi yapın, olsun bitsin.
Ev işleri için sizi bu kadar strese sokan kocanızla da konuşun haddini bilsin.
Bir karar versin siz eşi olarak mı görüyor,
evin hizmetçisi olarak mı?
Beğenmiyorsa kalksın kendi yapsın.
Şımartmayın şu kocişlerinizi bu kadar.
Sonra önünü alamazsınız.
Kiz bunlar hep zamanla olacak bak takma kafana benim eşim cok takıntılı temizliği çok sever. Evliligimin ilk ayları çok zor geçti eşim evden giderken hali da leke görse eve gelince bakacağım bu leke duruyor mu derdi. Ey yavrum ey o leke oradaysa eve gelirdi işten görürse kıyamet kopardı hem temizlerdi hem benimle kavga ederdi. Şimdi 2 çocuğumuz var eşimle iş bölümü yaptık eşim evi süpürür toz alır ben de etrafı toplar silerim.ay nasıl yapıyorsunuz banada tavsiye verinmaşallah