Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Kız sana özel mesaj atamadım H M
Mobilyam da bembeyaz valla artık fenalıklar geliyo

Eklentiler

• IMG_20191207_222122.jpg
    141,2 KB · Görüntüleme: 127
Silmek süpürmek ve toz almak. Yani yerleri silmek süpürmek sonra da eşyaların tozunu almak öyle dimi ?
Eyvah, eyvah, en baştan başlayalım o zaman.
Ben kendi düzenimi yazayım.
Bu yıl haftanın 5 günü çalışıyorum nadiren Ctesileri de okula gittiğim oluyor.

Her Cuma akşamı yatmadan önce nevresimleri değiştiririm, kirli olanı hemen yıkar, asarım.
Buzdolabını her akşam yemeğinden sonra elden geçiririm, döküleni, lekeli rafları silerim.
Pek olmaz ama bozulanı, çürüyeni atarım.
Ocağı ve tezgahı da her akşam yemeğinden sonra silerim.
Davlumbazı haftada bir-iki defa silerim.
Mutfağı da her akşam dik süpürgeyle süpürürüm.
Rossman büyük boy ıslak mendil taktığım mobla silerim.
Lavabo ve wcleri yatmadan cifler, dezenfekte eder öyle yatarım evde çift banyo var.

Bunun dışında her Ctesi sabahtan öğlene kadar yarım gün (4 saat) yardımcım gelir.
Ctesi sabah bir yandan da çamaşır atarım makineye.
Önce yolluklar süprülür ve toplanır,
bazen ben Cuma akşamından süpürüp rulo yaparım.
Sonra sırayla camlar silinir, ev süpürülüp silinir, tozlar alınır.
Bir hafta salon-mutfak camı diğer hafta diğer odaların camı silinir.
Sonraki hafta mutfak dolaplarının yüzeyi ve kapılar iş böyle sıraya konmuş olarak yapılır.

Dolap ve çekmecelerin içini-mutfak dahil- ve buzdolabını hep kendim düzenler ve temizlerim.
Duşakabinleri de aynı şekilde.

Benim düzenim-kurallarım;
döküleni hemen süpür-sil,
aldığını yerine koy, dağıtma,
kuruyan çamaşırı hemen topla,
bulaşık makinesini hemen boşalt,
yatmadan evi topla ve
mutfak tezgahı ile wc'ler hep temiz olsun,
iyi kalite süpürge (Dyson) kullan.

Bu işlerin hepsini eşim veya ben artık kim müsaitse bazen de birlikte yaparız.
Yemeği de listeye göre kim daha erken gelirse o yapar.
Pazar günü de bir kaç çeşit pişiririm hafta içi rahat ederiz.

Gömlekleri de ütüye göndeririz veya hafta içi yardımcıyı ütü için 2 saat daha çağırırım.
Zamanla siz de düzen oturtursunuz üzülmeyin.
Ben 26 yıllık evliyim.

İşte anne baba ayrılığının bir artısı daha. Çok küçük yaştan beri babamın evinde ben hepsini yapıyorum. Evlenince çerez gelcek bunlar bana (pollyanna)

Resmen kendımı okudum ama geçen seneki halimi şimdi iş miş hak getire. Haftads uc gun yardımcım gelıyor yoksa ben asla ısın ıcınden cıkamam oglum cok huysuz o olmasa cok didikçi bir insanım

Kız sana özel mesaj atamadım H M
Mobilyam da bembeyaz valla artık fenalıklar geliyo
Yanlislikla kapamisim ya mesaji actim simdi.
Bu bendede oluyor ya ama surekli degil tüyluydu halilarim kenarlarinda olusuyordu boyle ama surekli olmuyor kenarlarini supurge agziyla alinca. Ama sendekiler kolay topluyor olabilir. Yikandikca gidiyor.

Kız yeni halı da değil geçen yıl aldım. Ve bu sene hiç gitmediyse 6kere gitmiştir yıkamaya
Nalet şey ya bıktırdı beni valla atacam kış balkonuna ama orasıda salon gıbı kullanılıyor anam yıne sıl supur lazım extra

Benm halilarim 5 yillik hala olur arada.
Oluyor valla.. salona brilin incelerini aliyorum kaldirdim koca haliyi tuyünden sinir oldum.

Benm halilarim 5 yillik hala olur arada.
Oluyor valla.. salona brilin incelerini aliyorum kaldirdim koca haliyi tuyünden sinir oldum.
Bu holde duruyor. Salona 3bin tl verip aldım 6m2 ona da nalet olsun yemin ederim karacadan almıştım satan da hiç şikayet almadık dedi. Ünitenin üstü görünmüyo tozdan. Arkadasım 500lıraya almıs modelı rengi harıka bıde bı kere yıkattı 3bebeyle grsm toz yok delırcem

5aydir evliyim bu dediklerinizin hicbirini yapmıyorum zaten birine bisiyi begenmek icin temizlik yapilmaz. Calisiyorum evim anca hafta sonu toparlayabiliyoruz oda eşimle oda. Tek asla yapmam

Kısa ve net kendiminde uyguladığım bi şey söyleyim...haftada bir gün yüzeysel süpür sil yapıyorum 4 veya 5 haftada bir derin bi temizlk yapıyorum oldu bitti mis gibi ... her temizlikte detay yapılmaz..
Bende günde 2 3 4 kere süpürge tutuyorum.sizin ev tüm gün boş kalıyor galiba

Bence bu konuya temizlikte devam edelim
halida şans işi galiba.
Coğu tüy dokuyor ince tuysuzlerden alican hic o sorun yok miss gibii

Yemek yapmak da aslında göründüğü kadar kolay değil.her yemeğin bir püf noktası var.misal ben kavurmayı hiç beceremedim lastik gibi olurdu.sonra öğrendim ki sıvıyağla yaptığım içinmiş.iç yağıyla yapınca lokum gibi oluyor.
6 yıllık evliyim yeni öğrendim bunu.acele etmeyin yani sizin de bi 3 4 yılınız var en az.
Eşinize de yaranmaya çalışmayın beğenmiyorsa kendi yapsın.

He bir de yatmadan önce tezgahta bulaşık bırakmayın dağınıklığı toplayın sabah fazla işiniz olmaz.bir süpürge tutarsınız dolapları yerleri silersiniz kahvaltı bulasigini yıkarsınız sonra oturup çay kahve tv kitap internet artık ne yapacaksanız.

yemeģi de bir yemek pişerken diğerini de yapın.en basit yemeği bile internetten araştırıp deneyin.belki gerçekten güzel olmuyordur.yanlis anlamayın bende öyleydim güzel yaptm sanıyodum ama şimdi Gerçekten güzel yaptığım için anlıyorum aslında eskiden güzel yapmadığımı.

Size hayret ediyorum cam ayda bir silinir hatta silinmesede olur yada kirlendiginde silinir her hafta cam sil demek nedir coxuk yok temizkik nedir ya haftada bir sik supur toz al banyo mutfak bir gun uyu gunu bir gun tekrar sil supur bukadar. Yemegi gunluk bile yapabilirsin bir max iki saatini alir. Nedir bukadar zor ve karmasik olan hic anlamadm

Öyle yazmışsınız ki neden bu kadar takintilisiniz. Temizlik gününüzdu yemek yaptınız temizlik kaldı ee ne oldu simdi. Kalırsa kalsın.Orası artık sizin eviniz em rahat olacağınız olmanız gerken yer. Siz 5 dk oturdum ev işi kaldı diye stres yapıyorsunuz yapmayın Allah aşkına.
Ev hanimisiniz sanırım. Çalışan biri olsanız ayrıntılı düşünecek zaman zaten olmazdı. Eşyalar yenidir ne kadar kirlenecek zten 2 kişi.
Davlumbazi unuttunuz ne olacak. Eşiniz de daha şimdiden sizi ev işleri konusunda eleştirmesi ne lütfen izin vermeyin. Siz temizlik yapamasanjz da sadece makarna yapsanız da eleştirme hakkı yok.

Eşiniz sizinle tam olarak neden evlenmiş??
Yani ücretini verip pekala birinede ev işlerini yaptirabilirdi ev işi için sizi kırıp uzmesine hiç gerek yoktu.

Bir kere eşinize resti bi çekin her şeye burnunu sokmasın bastan taviz verirseniz sonra önünü alamazsınız.

Birde alt tarafı ev işi cidden bu kadar düşünecek bir şey yok.
Acın videolar izleyin artık her şey var sosyal mecralarda tv programı bile var yani temizlikle ilgili.
Ayrica benim bildiğim önce süpürme işi yapılır sonra toz alma olayına geçilir süpürürken tozlar açığa çıkar çünkü önce toz al yazanlar olmuş şaşırdım.

orasi sizin eviniz.diken ùstùnde hissetmemeniz gerek.esinizin tavri hos degil.kòtù hissettirmis konusmalisiniz bence..bir de temizlik ve yemek zamanla oturan seyler.sùreci hizlandirmak icin instagramdan temizlikseveri tavsiye ederim.yemek icin ise elif atalar nefis yemek tarifleri kesin tutan basit yemekleri var.sakinlestirici mùzikler esliginde is yapin:)

CERN'de Tanrı parçacığını sentezlerken bu kadar detay düşünüp stres yaptıklarını sanmıyorum beyefendi beğenmiyorsa eli ayağı tutuyor buyursun kendi yapsın bi zahmet.2 aylık evliymişsiniz çoluk yok çocuk yok ne kadar dağılabilir ki ev şu an.çalışmıyormuşsunuz da ,bütün gün evde zaman geçmez be her seferinde öyle deeriiin temizliğe girmeye ne gerek var.

Bu kadar temizliği düşünene birini görmedim temizlik aksasa ne olabilir ki onu anlayamadım. Hafta sonu eşinizle birlikte temizleyebilirsiniz. İlginç bir insansınız

valla bana koca kişisi o lafı etsin sessizce kalkar yüzümde en korkunç gülümsememle tabağı bir güzel başından aşağı dökerim.kafasına ekmek bana bana yesin yemeğini.az yesin de bir uşak tutsun kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…