Kız sana özel mesaj atamadımYikatmaya verdiniz mi? Yeni halılarda oluyor benimde başıma geldi evlendigimde verdim sonra yıkamaya hepsi iyi oldu da bir yatak odası hala her yeri hav yapıyor. Ben toz alıyorum bir bakıyorum aynalık komidinler her yer hav
Eyvah, eyvah, en baştan başlayalım o zaman.Silmek süpürmek ve toz almak. Yani yerleri silmek süpürmek sonra da eşyaların tozunu almak öyle dimi ?
Resmen kendımı okudum ama geçen seneki halimi şimdi iş miş hak getire. Haftads uc gun yardımcım gelıyor yoksa ben asla ısın ıcınden cıkamam oglum cok huysuz o olmasa cok didikçi bir insanımEyvah, eyvah, en baştan başlayalım o zaman.
Ben kendi düzenimi yazayım.
Bu yıl haftanın 5 günü çalışıyorum nadiren Ctesileri de okula gittiğim oluyor.
Her Cuma akşamı yatmadan önce nevresimleri değiştiririm, kirli olanı hemen yıkar, asarım.
Buzdolabını her akşam yemeğinden sonra elden geçiririm, döküleni, lekeli rafları silerim.
Pek olmaz ama bozulanı, çürüyeni atarım.
Ocağı ve tezgahı da her akşam yemeğinden sonra silerim.
Davlumbazı haftada bir-iki defa silerim.
Mutfağı da her akşam dik süpürgeyle süpürürüm.
Rossman büyük boy ıslak mendil taktığım mobla silerim.
Lavabo ve wcleri yatmadan cifler, dezenfekte eder öyle yatarım evde çift banyo var.
Bunun dışında her Ctesi sabahtan öğlene kadar yarım gün (4 saat) yardımcım gelir.
Ctesi sabah bir yandan da çamaşır atarım makineye.
Önce yolluklar süprülür ve toplanır,
bazen ben Cuma akşamından süpürüp rulo yaparım.
Sonra sırayla camlar silinir, ev süpürülüp silinir, tozlar alınır.
Bir hafta salon-mutfak camı diğer hafta diğer odaların camı silinir.
Sonraki hafta mutfak dolaplarının yüzeyi ve kapılar iş böyle sıraya konmuş olarak yapılır.
Dolap ve çekmecelerin içini-mutfak dahil- ve buzdolabını hep kendim düzenler ve temizlerim.
Duşakabinleri de aynı şekilde.
Benim düzenim-kurallarım;
döküleni hemen süpür-sil,
aldığını yerine koy, dağıtma,
kuruyan çamaşırı hemen topla,
bulaşık makinesini hemen boşalt,
yatmadan evi topla ve
mutfak tezgahı ile wc'ler hep temiz olsun,
iyi kalite süpürge (Dyson) kullan.
Bu işlerin hepsini eşim veya ben artık kim müsaitse bazen de birlikte yaparız.
Yemeği de listeye göre kim daha erken gelirse o yapar.
Pazar günü de bir kaç çeşit pişiririm hafta içi rahat ederiz.
Gömlekleri de ütüye göndeririz veya hafta içi yardımcıyı ütü için 2 saat daha çağırırım.
Zamanla siz de düzen oturtursunuz üzülmeyin.
Ben 26 yıllık evliyim.
Yanlislikla kapamisim ya mesaji actim simdi.
Kız yeni halı da değil geçen yıl aldım. Ve bu sene hiç gitmediyse 6kere gitmiştir yıkamayaYanlislikla kapamisim ya mesaji actim simdi.
Bu bendede oluyor ya ama surekli degil tüyluydu halilarim kenarlarinda olusuyordu boyle ama surekli olmuyor kenarlarini supurge agziyla alinca. Ama sendekiler kolay topluyor olabilir. Yikandikca gidiyor.
Benm halilarim 5 yillik hala olur arada.Kız yeni halı da değil geçen yıl aldım. Ve bu sene hiç gitmediyse 6kere gitmiştir yıkamaya
Nalet şey ya bıktırdı beni valla atacam kış balkonuna ama orasıda salon gıbı kullanılıyor anam yıne sıl supur lazım extra
Bu holde duruyor. Salona 3bin tl verip aldım 6m2 ona da nalet olsun yemin ederim karacadan almıştım satan da hiç şikayet almadık dedi. Ünitenin üstü görünmüyo tozdan. Arkadasım 500lıraya almıs modelı rengi harıka bıde bı kere yıkattı 3bebeyle grsm toz yok delırcemBenm halilarim 5 yillik hala olur arada.
Oluyor valla.. salona brilin incelerini aliyorum kaldirdim koca haliyi tuyünden sinir oldum.
5aydir evliyim bu dediklerinizin hicbirini yapmıyorum zaten birine bisiyi begenmek icin temizlik yapilmaz. Calisiyorum evim anca hafta sonu toparlayabiliyoruz oda eşimle oda. Tek asla yapmamSelamlar 2 aylık evliyim yardımınıza çook ihtiyacım var. Bir türlü düzene oturtamadım ev işlerinitemizlik yapacağım zaman çok düşünüyorum neyi nasıl ne zaman yapsam, nereden başlasam, hangi günler yapsam... ilk başlarda hiçbir şey bilmemenin verdiği korkuyla başladım, çoğu şeyi araştırarak soruşturarak öğrendikten sonra kendime plan program yapmaya çalıştım. Ama olmuyoor ! Araya bir şeyler girince, dışarı çıkınca vs plan bozulunca kafam çok karışıyor. Bunları şimdi yapmazsam ne zaman yapacağım diyorum günlük rutin işleri her zaman yaparken öyle alışacağım sonra kapıları, camları, buzdolabı içi, fırın davlumbazı falan unutacakmışım gibi geliyor korkuyorum. Planı bozup bozup yenisini yapıyorum. Misal banyoyu temizleyeceğim lavaboyu temizledim, klozete çamaşır suyu döktüm üstünüde şimdi mi temizlesem yoksa başka bir gün mü ee şimdi temizlemesem başka gün ne zamann ? diğer günler işim olmayacak mı sanki diyorum. Bir işi yaparken diğerini düşünüyorum sanki tek bir işe yoğunlaşırsam diğerlerini unutacağım gibi geliyor. Böyle böyle kafam karışıyor. Evlenmeden önce pek ev işi yapmadım sadece yemek yapardım sevdiğim için yeni yeni şeyler denerdim. Eşim çok seçici bir insan kolay beğenmiyor her şeyi. İlk zamanlar bu yüzden çok kavga ettik sanırım hevesim kırıldı zaten kendimi alıştırmaya çalışıyordum bide onun anlayışsızlığı beni daha da kötü yaptı bildiğim şeyide yapamamaya başladım. Ondan manevi olarak destek, motivasyon bekliyorum o tam tersi... Evlenmeden öncede sorunlar yaşamıştık benim kafamda biraz soru işareti vardı malesef neyse konum şimdi bu değil... Çok araştırdım, sordum ne nasıl yapılır diye, öğrendim aslında çoğu şeyi fakat uygulama kısmına gelince elim ayağıma dolaşıyor yanlış yapma korkusu, yetiştirememe korkusu (birini yapsam, diğeri kalacak gibi), eşimin beğenmemesi korkusu, misafir korkusu... kendime güvenim sıfıra iniyor resmen. kafam o kadar dolu ve karışık ki. beş dakika otursam zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor kalkıp bir şeyler yapmam gerek gibi hissediyorum ama olmuyor iştee ( günlük yapılacaklar haftalık yapılacaklar hepsi birbirine giriyor. Mesela bugün temizlik günüm ama yemek bittiği için yemek yaptım sabahtandır uğraştım temizlik kaldı üzülüyorum. Üstelik eşim beğenir mi beğenmez mi diye düşüne düşüne yaptım kesin bir kusur buluyor. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ne olur akıl verin bana çok üzülüyorum böyle giderse hiçbir şey yapamayacağım siz nasıl yapıyorsunuz ? Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir kafam çok dolu kusura bakmayın
Bende günde 2 3 4 kere süpürge tutuyorum.sizin ev tüm gün boş kalıyor galibaKısa ve net kendiminde uyguladığım bi şey söyleyim...haftada bir gün yüzeysel süpür sil yapıyorum 4 veya 5 haftada bir derin bi temizlk yapıyorum oldu bitti mis gibi ... her temizlikte detay yapılmaz..
Bence bu konuya temizlikte devam edelimBu holde duruyor. Salona 3bin tl verip aldım 6m2 ona da nalet olsun yemin ederim karacadan almıştım satan da hiç şikayet almadık dedi. Ünitenin üstü görünmüyo tozdan. Arkadasım 500lıraya almıs modelı rengi harıka bıde bı kere yıkattı 3bebeyle grsm toz yok delırcem
valla bana koca kişisi o lafı etsin sessizce kalkar yüzümde en korkunç gülümsememle tabağı bir güzel başından aşağı dökerim.kafasına ekmek bana bana yesin yemeğini.az yesin de bir uşak tutsun kendine.Çok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışş
Ayy ne diyorsun