Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Eşinizin eleştirici tavırları yüzünden bu haldesınız , bıraz anlayıslı davranıp yaptıgınız seylere saygı gosterse kendınızı daha rahat hıssedebılırsınız . 6 aylık evlıyım bende yasadım benzer seylerı hala da yasıyorum bıtmıyor malesef , kafanıza takmak yerıne bu davranıslarının sızı uzdugunu esınıze anlatın derım

Konu sahibi arkadaşım asıl dert etmeniz gereken şey eşinizle aranızdaki ilişkinin dinamikleri.
Siz o evin hizmetçisi eşiniz de sizin amiriniz değilsiniz.
En azından sağlıklı eviliklerde ilişkiler böyle olmuyor.
Aynı evi paylaşan çiftler evin düzeni ile ilgili
-bir işte çalışma durumu-saatleri de dikkate alınarak- adaletli bir şekilde sorumluluk almalı.

yok ya sövmezz herkes biz gibimii
Fazlasiyla etrafnzda ihtiysci olan varsa dedim yaniii:))
Öğrenci evine yardım yapacam yenısını alınca. Hıc halısı olmayan bırıne vereyım de ıs gorsun madem

Reactions: H M
Sanki birine gündeliğe gitmişsin de yetişmezse diye stres yapıyorsun. Bugün olmaz yarın olur. Çocuk yokken dinlenmeye, gezip tozmaya bak. İki kişinin yiyeceği bir tas çorba. Şehzade eşin beğenmiyorsa dışardan yiyiversin

teşekkür ederim çok sağolun. Sormak istediğim bir şey daha var herkese kimi önce toz alınır diyor kimi süpürge yapılır diyor.. bana göre toz alıp süpürmek daha mantıklı. Hangisi öncelik olmalı ? Toz almak mı yerleri süpürmek mi ?

Sanırım evlenmeden önce ailemin ve çevrenin lafları beni etkiledi. Ev işi zor, evlende gör gününü, her gün temizlik yemek.. vs bir sürü laf bilinçaltıma işlemiş. Bunları diyeceklerine bir işin ucundan tuttursalardı belki şuan daha relax olurdum hep bir karamsarlık işlenmiş beynime

Teşekkür ederim şu banyo yıkama olayınıda biraz açar mısınız duşakabini kaç günde bir yıkarsınız mesela genelde klozeti ve lavaboyu temizlemek bide yerleri öyle değil mi

Ben sizi çok iyi anladım, aynı ilk evlendiğim zamanki ben :))

benim annemin evinde yardımcısı Vardı hep, o yüzden ne kendim yaptım, ne de annemi iş yaparken gördüm.

evlenince ev işinin ne olduğuna dair hiçbir fikrim Yoktu. Bez sıkmayı bile bilmezdim, işleri sıraya koyamazdım, yemek kaç saatte olurdu. Şimdi hepsi geçti tabi, siz de öğrenirsiniz.

ben bir ara temizliğe sarmıştım, her gün yapıyordum.Baktım o da gereksiz. Haftada bir gün derin temizlik, bir günde yüzeysel temizlik yapıyorum. Pazartesi günü, derin temizlik; süpürme, silme, toz alma, cam önleri, banyo, tuvalet, balkon. Perşembe günü de banyo, tuvalet, balkon, cam önleri, süpürme yapıyorum. Yetiyor.

Haftalık çamaşırı bir gün yıkıyorum, bir gün ütülüyorum. Ütü en keyiflisi, çünkü yatak odasına kuruyorum ütü masasını, karşıma tabletten film açıyorum, ütüyü bitirip hemen asıyorum yerine. kuruyan çamaşırları da yerleştiriyorum yerine bitti gitti.

benim sıralamam, önce banyo, tuvalet, balkon, sonra ev süpürme, silme ve toz alma şeklinde.

büyük temizlikten sonra, 2. Temizlik zaten 1 saat sürüyor, çok kirlenmediği için.

yemek konusunda eşine hiç takılma, benim eşim de daha önce hiçkimsenin yemeğini beğenmezdi. Evlendikten sonra kaç zaman kurumuş etler filan yedi, öğrenene kadar. O zaman misafir korkulu rüyamdı. Şimdi 2 saatte 10-15 kişilik yemek hazırlayabilirim.

ev için en önemli durum dağılmasına izin vermemek, yatmadan önce bütün odalardaki dağınıklığı toplarsanız, diğer gün direkt işlerinize başlıyabilirsiniz.

Yorumlarıyla destek veren, beni aydınlatan, anlayan yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum

Yorumlarıyla destek veren, beni aydınlatan, anlayan yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum

Çoğunuzun mesajlarını kaydettim kafam biraz rahatladı allah razı olsun bu sitede daha çok paylaşım yapacağım bu gidişle :)

Benim 3 gün önce kurusun diye çamaşırlığa astığım çamaşırlarım bile daha toplanmadı. Temizliğimi ve yemeğimi beğenmeyen koca da kendi yapabilir hiç şikayet etmem valla. Ben sadece wc leri hergün temizlerim mutfak tezgahında bulaşık bırakmam bu kadar sende çok takma ya

Ben önce süpürüp, silip sonra toz alıyorum. Herkesin yapışı farklıdır ama, süpürünce zaten bayağı toz kalkıyor. Toz alıktan sonra yine mobilyanın üstünde toz olmasını istemiyorum.

zaten kovanın içine su koyup, içine biraz lock( amway in temizlik sıvısı) ya da çok az bulaşık deterjanı koyarsan, bir de yanında 3 tane bezle sıkıp sıkıp silersen etrafa çok toz dökülmüyor.

Çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız şayet çok daha kolay işiniz. Her gün bi kere temizlik yapılmaz. Haftada iki kere (mesela pazartesi ve perşembe) süpürün,silin ,toz alın, wc ve banyo temizleyin. Temizlik günleri de el oyalayıcı zor yemekler yapmayın..Çocuk olmadığı için de eviniz çok kirlenmez zaten. Ayda bir genel daha detaylı temizlik olabilir(buzdolabı,dolap içi gibi)

Eliniz yavaş bence şu an .Ama yapa yapa hızlanacaksınız. Çalışıyorsanız haftada bir silin süpürün yeter. Çok da kafaya takmayın yahuuu. Evin patronu sizsiniz. Eşinize de fazla kulak asmayın. Siz biraz fazla stres yapmışsınız. HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK OLMAK ZORUNDA DEĞİL :)

sabah uyandınmı..kahvaltını yap.
sonra yemegını yap pişsin yavaş yavaş.
yemek pişerken süpürgeci aç.bütün evi süpür.sonra lavaboyu cif ,çamaşır suyu napıcaksan temızle.ardından yerleri sil.sonra toz al.arada yemegede bak piştimi diye.işte bu kadar.

bunu hergün yapmana gerek yok. 1-2gün ara ver mesela.yemegını herzaman işlerinden önce yap ki. iş bittiğinde güzel duşunu alıp.misler gibi kocanı bekle

Benim süpürgem toz çıkarmadığı ve çekim gücü çok iyi olduğu için ben önce toz almayı tercih ediyorum.
O esnada dökülenleri de süpürürken çektiriyorum,

Şuan ben bile gerildim çok fazla takmışsınız sürekli evdeyseniz işleriniz gayette yetişir bence eşyalar yeni çok dağılan bir şey olacağını sanmıyorum.Daha önceden iş yapmadığınız için bu karısıklık.ben genel temizlikte her yeri süpürür sonra silerim sonra tozunu alırdım en son tuvalet vs tezgah ustu samasır suyu ıle sılerdım öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…