Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Herşeyi yavaş yavaş rayına oturtursunuz
Ev işi nankor istediğiniz kadr yapın ertesi gün yine bişey olur çıkar ömrümüz tükeniyor :KK70:

Ama emek verip yaptığınız yemeklere kusur bulan erkek de ne bileyim ya kendisi yapsın ya da annesinde yesin çok bencilce yaptığınızı begenmemesi

İlk önce rahat olun telaş yapmanız panikten başka bişeye yaramaz ilk mutfagı toplarım bulaşiklar dolduysa bulaşık makinesine koy caliştir mutfagı toplar cıkarım camasırlar varsa makineye atarım onlar yıkanırken salonu odayı toplarım banyoyu tuvalete ç.suyu döker biraz bekletirim ev süpürülücekse süpürür sileceksem silerim en son tuvalet banyoyu yapar bitiririm camaşırlar falan genelde akşama dogru kuruyor zaten tv bakınırken katlar yerine koyarım duruma göre yani her gün süpürme toz alma yapmıyom dip köşe temizlige hafta sonu evin durumuna göre yaparım

Merhaba bende yeni evli sayilirim be evet eve duzen kurmak zor olabiliyor. Bizim evde yemekler gunluk pisiyor 4 gun ben pisiyorsam 3 gun esim hallediyor. O yemek yaparken ben eve supurge tutuyorum. Genelde isten gelir gelmez aciyorum cumalarida yapmaya calisiyorum haftasonuna kalmasin diye. Makinayi gece calistiriyorum isten gelince anca bosaltabiliyorum. Haftada 2 3 kez malina calistiriyorum serip ertesi gun toplamaya Yemen yerlestirmeye calisiyorum. Utuyu biriktiriyorum cunku maalesef esim onda destek olamiyor 🤦‍♀️ sevdigim bir dizi acip netflixden karsisinda yapiyorum. Iki haftada 1 oluyor genelde. Eve cok gelen Biden yoksa eger sallamiyorum. Biri gelecekse esimle hizlica hallediyoruz diye. Paniklemeyin bence bir sure sonra her seyin kensi duzenine bindigini farkedeceksiniz

Teşekkür ederim şu banyo yıkama olayınıda biraz açar mısınız duşakabini kaç günde bir yıkarsınız mesela genelde klozeti ve lavaboyu temizlemek bide yerleri öyle değil mi
Kolzeti kullanmıyoruz içini yıkamıyorum ama haftada bir banyo paspasını kaldırıp boşaltıp fırça ile sağa sola girişiyorum. Duşa kabini ne yalan söyliiim sadece bşr kez yıkadım kirli değil ama küvet olan kısmıda haftada bir yıkıyorum

Ben de bunu anlamıyorum arkadaş. Neden evlilik anlayışınız yemek, temizlik, düzen hep. Bu mu yani. Evlenince karı koca değil de adama hizmetçi mi olunuyor? Seçiciymiş, beğenmemiş. Sen emek verip paşaya yemek yapacaksın o da laf edecek. Sindirilmiş besinin posasını yesin. Siz de bu konulara telaslanacaginiza kafanızı kendiniz için daha geliştirici işlere yorun bence.

sabah uyandınmı..kahvaltını yap.
sonra yemegını yap pişsin yavaş yavaş.
yemek pişerken süpürgeci aç.bütün evi süpür.sonra lavaboyu cif ,çamaşır suyu napıcaksan temızle.ardından yerleri sil.sonra toz al.arada yemegede bak piştimi diye.işte bu kadar.

bunu hergün yapmana gerek yok. 1-2gün ara ver mesela.yemegını herzaman işlerinden önce yap ki. iş bittiğinde güzel duşunu alıp.misler gibi kocanı bekle :KK36:
Çok teşekkür ederim peki başladığım zaman bütün evi halletsem mi daha iyi yoksa mesela pazartesi günü yarısını, cuma günüde yarısınımı ? :temizlik: Ev üç oda bir salon. iki balkon, iki banyo, bir tuvalet

Selamlar 2 aylık evliyim yardımınıza çook ihtiyacım var. Bir türlü düzene oturtamadım ev işlerini :KK43: temizlik yapacağım zaman çok düşünüyorum neyi nasıl ne zaman yapsam, nereden başlasam, hangi günler yapsam... ilk başlarda hiçbir şey bilmemenin verdiği korkuyla başladım, çoğu şeyi araştırarak soruşturarak öğrendikten sonra kendime plan program yapmaya çalıştım. Ama olmuyoor ! Araya bir şeyler girince, dışarı çıkınca vs plan bozulunca kafam çok karışıyor. Bunları şimdi yapmazsam ne zaman yapacağım diyorum günlük rutin işleri her zaman yaparken öyle alışacağım sonra kapıları, camları, buzdolabı içi, fırın davlumbazı falan unutacakmışım gibi geliyor korkuyorum. Planı bozup bozup yenisini yapıyorum. Misal banyoyu temizleyeceğim lavaboyu temizledim, klozete çamaşır suyu döktüm üstünüde şimdi mi temizlesem yoksa başka bir gün mü ee şimdi temizlemesem başka gün ne zamann ? diğer günler işim olmayacak mı sanki diyorum. Bir işi yaparken diğerini düşünüyorum sanki tek bir işe yoğunlaşırsam diğerlerini unutacağım gibi geliyor. Böyle böyle kafam karışıyor. Evlenmeden önce pek ev işi yapmadım sadece yemek yapardım sevdiğim için yeni yeni şeyler denerdim. Eşim çok seçici bir insan kolay beğenmiyor her şeyi. İlk zamanlar bu yüzden çok kavga ettik sanırım hevesim kırıldı zaten kendimi alıştırmaya çalışıyordum bide onun anlayışsızlığı beni daha da kötü yaptı bildiğim şeyide yapamamaya başladım. Ondan manevi olarak destek, motivasyon bekliyorum o tam tersi... Evlenmeden öncede sorunlar yaşamıştık benim kafamda biraz soru işareti vardı malesef neyse konum şimdi bu değil... Çok araştırdım, sordum ne nasıl yapılır diye, öğrendim aslında çoğu şeyi fakat uygulama kısmına gelince elim ayağıma dolaşıyor yanlış yapma korkusu, yetiştirememe korkusu (birini yapsam, diğeri kalacak gibi), eşimin beğenmemesi korkusu, misafir korkusu... kendime güvenim sıfıra iniyor resmen. kafam o kadar dolu ve karışık ki. beş dakika otursam zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor kalkıp bir şeyler yapmam gerek gibi hissediyorum ama olmuyor iştee :KK43:( günlük yapılacaklar haftalık yapılacaklar hepsi birbirine giriyor. Mesela bugün temizlik günüm ama yemek bittiği için yemek yaptım sabahtandır uğraştım temizlik kaldı üzülüyorum. Üstelik eşim beğenir mi beğenmez mi diye düşüne düşüne yaptım kesin bir kusur buluyor. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ne olur akıl verin bana çok üzülüyorum böyle giderse hiçbir şey yapamayacağım :cry: siz nasıl yapıyorsunuz ? Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir kafam çok dolu kusura bakmayın
Ya Allah aşkına iki aylık evlilik...Daha ev bile doğru düzgün kullanılmamıştır.Ne temizliği bu kadar...Cam kapı pencere hergun silinmez ki

Yahu bakma öle topiklere falan.
Herkes aynı enerjiye sahip olamaz.
Sen yeni gelin sendromundasın:)
Abartmışsın olayı.
Nedemek eşine beğendirmeye çalışmak.
Böyle evlilik sıkıcı olmazmı.
Hergün her işi yapmak zorunda değilsin.
Evini akşamdan yatmadan toparla yayıntıları kaldır.
Yatmadan önce lavabo banyonu domstos döküp su geçir üstünden.
Ertesi günde kavaltıdan sora yemeğini yap bi süpürge toz tamam.
Ayda birde kadın al camları kapıları halletsin.
Herşeyin plan programını yapmaya kalkarsan ohooo valla pskolojin bozulur.
Olursa olur olmazsa canım sağolsun de geç.

Vallahi üniversite ne dersler gördük bu kadar kafa karıştıcı ve zor gelmedi bana.Sadece ev temizliği ve tertip düzeninden bahsettiğinizden emin misiniz?
Bence sizinki yapamamak değil de galiba eşinizin sizde yarattığı stres . Sanki sizi denetleyici bir mercii varda onayı alamamaktan korkuyor gibisiniz.Herşey düzene girer elbette sizinde bir alışma süreciniz var.Ayrıca eviniz askeri kamp değil ki herşey nizami olsun.Sakin olun biraz yoluna girer zamanla.

Çok teşekkür ederim peki başladığım zaman bütün evi halletsem mi daha iyi yoksa mesela pazartesi günü yarısını, cuma günüde yarısınımı ? :temizlik: Ev üç oda bir salon. iki balkon, iki banyo, bir tuvalet
oyalanmadan bütün evi temizle.
başka hiç bişeyle ugraşmazsan 2-3 saate biter.
diğer günde kendıne vakit ayır.temızlıgı 2 güne bölmek manasız.hayatını durdurur.

yemek niye o Kadar uzun sürüyor - bir saatte yemek Hazir olur.
temizlik dediginiz hergün hergün de dip köse yapilmaz ki, evi süpürün, toplayin, banyo ve tuvaleti Temiz tutun, ütünüz olmasin, daginik olmasin yeter.

bir gün yapamiyorsaniz ertesi gün yapin hergün bunu mu düsünüyorsunuz.
Hayat temizlik degil kendinizi heba etmeyin.

Selamlar 2 aylık evliyim yardımınıza çook ihtiyacım var. Bir türlü düzene oturtamadım ev işlerini :KK43: temizlik yapacağım zaman çok düşünüyorum neyi nasıl ne zaman yapsam, nereden başlasam, hangi günler yapsam... ilk başlarda hiçbir şey bilmemenin verdiği korkuyla başladım, çoğu şeyi araştırarak soruşturarak öğrendikten sonra kendime plan program yapmaya çalıştım. Ama olmuyoor ! Araya bir şeyler girince, dışarı çıkınca vs plan bozulunca kafam çok karışıyor. Bunları şimdi yapmazsam ne zaman yapacağım diyorum günlük rutin işleri her zaman yaparken öyle alışacağım sonra kapıları, camları, buzdolabı içi, fırın davlumbazı falan unutacakmışım gibi geliyor korkuyorum. Planı bozup bozup yenisini yapıyorum. Misal banyoyu temizleyeceğim lavaboyu temizledim, klozete çamaşır suyu döktüm üstünüde şimdi mi temizlesem yoksa başka bir gün mü ee şimdi temizlemesem başka gün ne zamann ? diğer günler işim olmayacak mı sanki diyorum. Bir işi yaparken diğerini düşünüyorum sanki tek bir işe yoğunlaşırsam diğerlerini unutacağım gibi geliyor. Böyle böyle kafam karışıyor. Evlenmeden önce pek ev işi yapmadım sadece yemek yapardım sevdiğim için yeni yeni şeyler denerdim. Eşim çok seçici bir insan kolay beğenmiyor her şeyi. İlk zamanlar bu yüzden çok kavga ettik sanırım hevesim kırıldı zaten kendimi alıştırmaya çalışıyordum bide onun anlayışsızlığı beni daha da kötü yaptı bildiğim şeyide yapamamaya başladım. Ondan manevi olarak destek, motivasyon bekliyorum o tam tersi... Evlenmeden öncede sorunlar yaşamıştık benim kafamda biraz soru işareti vardı malesef neyse konum şimdi bu değil... Çok araştırdım, sordum ne nasıl yapılır diye, öğrendim aslında çoğu şeyi fakat uygulama kısmına gelince elim ayağıma dolaşıyor yanlış yapma korkusu, yetiştirememe korkusu (birini yapsam, diğeri kalacak gibi), eşimin beğenmemesi korkusu, misafir korkusu... kendime güvenim sıfıra iniyor resmen. kafam o kadar dolu ve karışık ki. beş dakika otursam zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor kalkıp bir şeyler yapmam gerek gibi hissediyorum ama olmuyor iştee :KK43:( günlük yapılacaklar haftalık yapılacaklar hepsi birbirine giriyor. Mesela bugün temizlik günüm ama yemek bittiği için yemek yaptım sabahtandır uğraştım temizlik kaldı üzülüyorum. Üstelik eşim beğenir mi beğenmez mi diye düşüne düşüne yaptım kesin bir kusur buluyor. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ne olur akıl verin bana çok üzülüyorum böyle giderse hiçbir şey yapamayacağım :cry: siz nasıl yapıyorsunuz ? Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir kafam çok dolu kusura bakmayın
Yeni evliyken böyle oluyor sanırım ben çalışan bir kadınım yeni evliyken sürekli temizlik yapasım gelirdi asla çamaşır ütü biriktirmezdim, şuanda cumartesi günleri bütün evi dip köşe temizliyorum, hafta içi sadece 1 kez süpürge açıp oturma odası, yatak odası, mutfak ve holü süpürüyorum yeterli geliyor zaten 2kişiyiz ve ikimizde çalışıyoruz evde geçirdiğimiz süre az zaten yemek işinide çoğu zaman akşamdan hallediyorum mesela bugün akşam yemek yedik bitti, mutfak toplama faslına geçmeden önce ertesi günün yemeğini koyuyorum ocağa, bir tarafada çayımı, ben mutfağı toplayana kadar yemeğim pişiyor, sonra çayımı alıp eşimle oturma faslına geçiyorum, biraz pratik olmak lazım sanırım ben tez canlıyım hafta sonu bütün evi temizlemem max 3 saatimöi alır ha bu arada cam kapı işini yayıyorum, mesela bir cumartesi rutin temizliğin içine cam silme sokuyorum, ertesi hafta kapıları siliyorum, sonraki hafta mutfak dolaplarını böyle böyle ev temiz kalıyor, ha evime biri gelip laf eder diye düşünmüyorum artık evi dağınık veya pis bulan gelmesin bir zahmet, zamanla sizde rayına oturtursunuz ayrıca ev hanımıysanız işiniz bizlere göre daha kolay püf nokta pratiklik.

X