Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
Selamlar 2 aylık evliyim yardımınıza çook ihtiyacım var. Bir türlü düzene oturtamadım ev işlerini temizlik yapacağım zaman çok düşünüyorum neyi nasıl ne zaman yapsam, nereden başlasam, hangi günler yapsam... ilk başlarda hiçbir şey bilmemenin verdiği korkuyla başladım, çoğu şeyi araştırarak soruşturarak öğrendikten sonra kendime plan program yapmaya çalıştım. Ama olmuyoor ! Araya bir şeyler girince, dışarı çıkınca vs plan bozulunca kafam çok karışıyor. Bunları şimdi yapmazsam ne zaman yapacağım diyorum günlük rutin işleri her zaman yaparken öyle alışacağım sonra kapıları, camları, buzdolabı içi, fırın davlumbazı falan unutacakmışım gibi geliyor korkuyorum. Planı bozup bozup yenisini yapıyorum. Misal banyoyu temizleyeceğim lavaboyu temizledim, klozete çamaşır suyu döktüm üstünüde şimdi mi temizlesem yoksa başka bir gün mü ee şimdi temizlemesem başka gün ne zamann ? diğer günler işim olmayacak mı sanki diyorum. Bir işi yaparken diğerini düşünüyorum sanki tek bir işe yoğunlaşırsam diğerlerini unutacağım gibi geliyor. Böyle böyle kafam karışıyor. Evlenmeden önce pek ev işi yapmadım sadece yemek yapardım sevdiğim için yeni yeni şeyler denerdim. Eşim çok seçici bir insan kolay beğenmiyor her şeyi. İlk zamanlar bu yüzden çok kavga ettik sanırım hevesim kırıldı zaten kendimi alıştırmaya çalışıyordum bide onun anlayışsızlığı beni daha da kötü yaptı bildiğim şeyide yapamamaya başladım. Ondan manevi olarak destek, motivasyon bekliyorum o tam tersi... Evlenmeden öncede sorunlar yaşamıştık benim kafamda biraz soru işareti vardı malesef neyse konum şimdi bu değil... Çok araştırdım, sordum ne nasıl yapılır diye, öğrendim aslında çoğu şeyi fakat uygulama kısmına gelince elim ayağıma dolaşıyor yanlış yapma korkusu, yetiştirememe korkusu (birini yapsam, diğeri kalacak gibi), eşimin beğenmemesi korkusu, misafir korkusu... kendime güvenim sıfıra iniyor resmen. kafam o kadar dolu ve karışık ki. beş dakika otursam zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor kalkıp bir şeyler yapmam gerek gibi hissediyorum ama olmuyor iştee ( günlük yapılacaklar haftalık yapılacaklar hepsi birbirine giriyor. Mesela bugün temizlik günüm ama yemek bittiği için yemek yaptım sabahtandır uğraştım temizlik kaldı üzülüyorum. Üstelik eşim beğenir mi beğenmez mi diye düşüne düşüne yaptım kesin bir kusur buluyor. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ne olur akıl verin bana çok üzülüyorum böyle giderse hiçbir şey yapamayacağım siz nasıl yapıyorsunuz ? Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir kafam çok dolu kusura bakmayın

valla hepsini okumadım ama bu kadar takıntılı olmayın bence. davlumbazı silmeyi unutursam hadi diyip stres olmak ne bileyim normal değil. gerçekten kirlenen yerler hergün silinip temizlenebilir ama davlumbaz hergün silinmez. temizlik hergün yapılmaz.
toz alırsın, süpürürsün dağınıklığı toplarsın tamam da hayatı kendine bu kadar zorlaştırma yani.

Buradaki temizlik topiklerine bakabilirsiniz.
Yemek konusuna takıldım. Ne yemeği yaptınız ki akşama kadar sürdü?

Silip süpürdüğünüz zaman tüm evi komple mi yapıyorsunuz?

2 aylik evliyken sikintidan temiz eve supurge acar evcilik oynardim

Cocuk yok, bos ev , esyalar yeni..
Ilk olarak mutfaktan basla, mutfak temiz olursa gerisi corap sokugu misali.
Aksamdan toplu birak, camasirlari toplayinca hemen katla erteleme cikan 3 5 parca utuyu hemen yap, biriktirme.

Her taraf karisiksa 1 oda sec kendine ve 2 saatini ayir, ertesigun diger oda vs.
Bi bakmissin ev cicek
Puf nokta, hicbirseyi erteleme.

Buradaki temizlik topiklerine bakabilirsiniz.
Yemek konusuna takıldım. Ne yemeği yaptınız ki akşama kadar sürdü?

Fırında tepsi yemeği yaptım kıymalı patatesli falan ama sorun bu değil işte onu yaparken bir çok şeyi düşünüyorum o yüzden zaman uzuyor akşam oluyor

Ne sacma şey yahu yetişmese veya unutsan ne olabilir ki en fazla yani neyin korkusu bu? Takinti ya da baska bir psikolojik rahatsizliginiz var gibi duruyor daha çok.

Ben de evlenmeden once hic ev isi yapmadim hatta yemekte yapmamistim.
Yetismiyorsa yetismez yani bazen sirf canim istemiyor diye hem yemek, hem temizlik yapmayabiliyorum. Dunyanin sonu gibi tavirlariniz var. Temizlik yapacagim zaman da basliyorum kafama gore biyerden unuttugum bisey kalirsa ve sonra farkedersem yapilir ne olacak.

Aynen bende başlarda temiz evimi sürekli temizliyordum yapmasam pislenecek diyordum kendi kendime sonra soğudum iyice. rahat olmam gerek dedim bu seferde saldım diye korkmaya başladım korktukça kafam karışıyor. Mutfağı banyoları hep yaparım ertelemem çamaşırı ütüyüde aynı şekilde. Ev dağınık değil karışık değil. Her gün bir oda yapsam o zaman da her gün temizlik yapmış olacağım saçma değil mi diye düşünüyorum...

Haftada bir genel temizlik yapabilirsiniz mesela bir odadan başlarsınız önce cam sonra yerler silinir toz alınır o odadan çıkarsın gibi 2 3 günde bir evi süpürüp toz alırsan ev mis gibi kalır zaten benim rutinim bu bir yeri bitirmeden başka yere geçmeyin böylelikle kafanız karışmaz unutmazsınız

Haftada bir genel temizlik günün olsun. Evi süpür toz al tuvalet banyo mutfak vs. Her hafta cam silinmez. Onları kirlendikçe yaparsın. Yemeği de YouTube den nefis yemek tarifleri vb kanallar var oralardan birebir yaparsan tutar merak etme. Kendini bu kadar kasma sakin ol

Mutfak, banyo temizse
Camasirlar duzenliyse sorun nerde o zaman anlamadim.
Haftada 1 dip kose temizlik yapin, diger gunler yuzeysel gecin o halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…