Yeni evliyim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

Çok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışş

Bak sana tavsiyem şimdiden böyle konularda taviz verme önünü alamazsin bunaltir seni. Sürekli onu memnun etmeye çalışma tabiki eşini sev say dahada muhabbetli olun inşallah ama sen onun hizmetçisi değilsin ki sana sürekli bı havada davranması hiç normal değil. Bunu şimdi kabullenirsen böyle gider ne yap et bu huyları ona umuttur derim canim. Kendini yıpratma iş güç için hepsi olur ister begensiiinn ister begenmesin.

Ben plan yapmadan yaparım her şeyi yani belirli bir günüm yoktur ama olmazsa olmazlarım vardır o da gün aşırı evi süpürürüm ve lavabo wc yıkarım mutfağı her zaman toplarım ocağı silerim asla yağlı olmaz tavsiye verecek olursam; diyelim sabah kalktım yemek de yok ev de temizlenecek pişme süresi olan yemekleri temizlikten önce ocağa koyar altını kısarım ben evi silip süpürene kadar o pişer sonra ocağı kapatır temizlerim tozları da alınca hem ev temiz olur hem de yemeğin olur..

Şimdi diyelim ki buzdolabın temizlenecek onu yarına bırak bugün yemek yaptın çünkü yarın yemeğin var ev de temiz buzdolabı temizlemek zaman alıcı ve yorucu olduğu için bu tarz şeylere sadece 1 gün ayırırm ben dolap temizleme de dahil buna derin temizliklerde bu şekilde yapabilirsin.

Eşime de hep sevdiği yemekleri yaparım risk almam başlarda kendi tarzımda yapardım ama o şekilde oek yeniliklere açık değil o yüzden eşin nasıl seviyorsa o şekilde yap illa ki beğenecektir.

Kendi rutinimi yazayım size yanlız benim evim cadde üzerinde ve çok kirli bir şehirdeyiz onu göz önünde bulundurun.
Pazartesi , çarşamba , cuma rutin evi süpürürüm, camların önünü prizleri silerim , tozları alırım , yerleri viledalarım , halıları silerim ( çünkü halıların tamamı kar beyaz gözü kör olasıcalar) wc ve banyo temizlerim iş biter bunların hepsi 2 saat sürüyor . Sonra akşam 16:00- 17:00 arası mutfakta olurum 2 çeşit yemek yaparım masa hazırlarım çakarım. Yazın salı günleri çamaşır günü yaparım hemen çamaşırları yıkar kurutur ütü yaparım .kışında bir gün yıkar ertesi gün ütü yaparım. Eğer mesela bir yere gideceksem sabah erken kalkarım işlerimi halleder öğlen çıkarım . Eğer düzen bozulursa ev elden gidiyor bizim ani sürekli misafir geliyor huzursuzluk yaşıyorum . Öğlene kadar işlerimi halleder öğlen kendime hobilerime zaman ayırırım. Yemeği pişirince güzel duş alır makyaj filan yapar bakım yaparım.

Hafta sonu asla birşey yapmam sadece eşimin kamuflajı gelirse o yıkanır o kadar . Genel büyük temizlikler perde vs 3 ayda bir yapılır . Ben buzdolabı filan öyle temizlemem daha doğrusu şöyle sebzelik haftada bir temizlenir alışveriş dönüşü . Dolabımın raflarında leke görürsem o an silerim biriktirmem . Birde günlük yemek pişiririm beklemiş kalmış yemek sevmiyorum az 2 kişilik pişer o gün biter . Mutfak dolaplarımız aşırı el izi bırakıyor onu da gördüğümü anından silerim 1 dk ayırıp yemek yaptıktan sonra uzun uzun uğraşmam

Çok teşekkür ederim onun damak zevkine uygun yapmaya çalışıyorum daha çok. Yinede kusur buluyor yok soğanları büyük doğramışım yok patatesli yumurta mı olurmuş patatesle yumurtayı ayrı ayrı yiyelim, biberleri keserek fırına ver... çorap katlama usulü mü var allah aşkına onu bile beğenmiyor çorap öyle katlanmazmışş

Çok biliyorsa kendisi katlasın. Beğenmiyorsa yemekleri de kendisi yapsın.

Eşin yemeğin içinde büyük soğandan rahatsızsa, güzelce söylerse sana sen de elinden geleni yaparsın o zaman rendelersin, robottan çekersin...vs bunun çözümü bulunur. Böyle ukalaca emredecek adamın gırtlağına o soğanı bütün sokarım. Hadsizliğe bak.

Anladığım kadarıyla eşiniz ya temizlik-düzen hastası ya simetri hastası ya tat-damak hastası :işsiz: siz beyefendiye ayak uydurmaya çalışırken kendinizi yetersiz görmeye başlamışsınız. Size böyle bir baskı yapmasına müsade etmeyin, onun size ayak uydurmasını sağlayın. O da sabırla, kavga etmeden, kendinizi yormayacak rutinler oluşturarak, eleştirildiğinizde kendinizi savunarak yapabilirsiniz. Nasıl başlarsanız öyle devam edersiniz ilişkinize. Takıntılı bir insanı asla memnun edemezsiniz sonunda mutsuzluk sizi bekler.

Bir odaya girince o odayı bitir.
Hiç duymadım böyle cetele ile ev temizliği o kalınca bu kalır şu kalırsa bu ne olacak falan çok ilginç geldi.
Yemek yapmada yavas yavaş hızlanmaya bakın bir tepsi yemeği alsa alsa en çok 45 dakika alır o da kizartmali zamanla oturur bence ama bu aşırı takıntılı durum bana çok mantıksız geldi

Temiz titiz biriyim ama asla kendimi bunun için yoramam. Fırınım 1 haftadır temizlenecek duruyor. Pislik içinde değil sonuçta neden kasayım kendimi.
Bir düzen bulun tamam ama kendinizi paralamayın. Eşiniz de çok eleştiriyorsa kendi yapsın.
Erkek arkadaşım bana geldiğinde bile kendi yıkar bulaşıkları çünkü ona göre çok sıcakta yıkanması lazım ve benim ellerim o sıcağı kaldırmazmış. Kendi bir şey istiyorsa o yapmalı. Hizmetçisi değilsiniz.

Günlük liste olusturun her yaptıgınızı cızın bu kaa basit ya kasmayın bu kadar :KK59:

Ilk zamanlar el ayak birbirine dolanir da
Temizlik konusunda kasma kendini bu kadar
Yani pis olan yerleri temizlemek
Daģinik olan yerleri toplamak mevzu.
Zamanla pratikleşirsin.
Ahhh bu arkadas gelsınde görsün ankete :KK70: :deli: :KK53:

• Komik
Reactions: H M
Ankette evin 100 1 i cikiyor gerisinide gormesi lazm :KK70:
Valla ben akşam olunca tangırdattırıyom tenceleri yemeği ocağa atınca yardır ev sıl supur. Nalet olasıca halılarım dehşet toz bırakıyo. Haftada uc gun abla geldıgı halde hergun supuruyorum mecbur heryer halı havı :KK53: ee wc lavaboya da eşim el atıyo. Ne diyor recep ivedik 'Tall grande venti bitti gitti la' ne uzatıyon:KK70::KK53::KK53:

Valla ben akşam olunca tangırdattırıyom tenceleri yemeği ocağa atınca yardır ev sıl supur. Nalet olasıca halılarım dehşet toz bırakıyo. Haftada uc gun abla geldıgı halde hergun supuruyorum mecbur heryer halı havı :KK53: ee wc lavaboya da eşim el atıyo. Ne diyor recep ivedik 'Tall grande venti bitti gitti la' ne uzatıyon:KK70::KK53::KK53:
Tuyleniyormu. Nasil bi hali ki toz birakiyor.
Yarismaya katilda gorelim bi 😄😉

Tuyleniyormu. Nasil bi hali ki toz birakiyor.
Yarismaya katilda gorelim bi 😄😉
Ahahaha atacam sana laminanta bi ışık vuruyo yarabbil alemin be zalımın kızı eline hiç mi süpürge geçmiyo dersin :KK70:
Ben banyoyu beklıyom bıkerem before yaptım ama after kısmı pek anlasılmıyor:KK53::KK53:

Kısa ve net kendiminde uyguladığım bi şey söyleyim...haftada bir gün yüzeysel süpür sil yapıyorum 4 veya 5 haftada bir derin bi temizlk yapıyorum oldu bitti mis gibi ... her temizlikte detay yapılmaz..

Ahahaha atacam sana laminanta bi ışık vuruyo yarabbil alemin be zalımın kızı eline hiç mi süpürge geçmiyo dersin :KK70:
Ben banyoyu beklıyom bıkerem before yaptım ama after kısmı pek anlasılmıyor:KK53::KK53:
Az once belim catladi bende katilicam ama supriz. Sonuncu olursam soylemem :KK70:

Selamlar 2 aylık evliyim yardımınıza çook ihtiyacım var. Bir türlü düzene oturtamadım ev işlerini :KK43: temizlik yapacağım zaman çok düşünüyorum neyi nasıl ne zaman yapsam, nereden başlasam, hangi günler yapsam... ilk başlarda hiçbir şey bilmemenin verdiği korkuyla başladım, çoğu şeyi araştırarak soruşturarak öğrendikten sonra kendime plan program yapmaya çalıştım. Ama olmuyoor ! Araya bir şeyler girince, dışarı çıkınca vs plan bozulunca kafam çok karışıyor. Bunları şimdi yapmazsam ne zaman yapacağım diyorum günlük rutin işleri her zaman yaparken öyle alışacağım sonra kapıları, camları, buzdolabı içi, fırın davlumbazı falan unutacakmışım gibi geliyor korkuyorum. Planı bozup bozup yenisini yapıyorum. Misal banyoyu temizleyeceğim lavaboyu temizledim, klozete çamaşır suyu döktüm üstünüde şimdi mi temizlesem yoksa başka bir gün mü ee şimdi temizlemesem başka gün ne zamann ? diğer günler işim olmayacak mı sanki diyorum. Bir işi yaparken diğerini düşünüyorum sanki tek bir işe yoğunlaşırsam diğerlerini unutacağım gibi geliyor. Böyle böyle kafam karışıyor. Evlenmeden önce pek ev işi yapmadım sadece yemek yapardım sevdiğim için yeni yeni şeyler denerdim. Eşim çok seçici bir insan kolay beğenmiyor her şeyi. İlk zamanlar bu yüzden çok kavga ettik sanırım hevesim kırıldı zaten kendimi alıştırmaya çalışıyordum bide onun anlayışsızlığı beni daha da kötü yaptı bildiğim şeyide yapamamaya başladım. Ondan manevi olarak destek, motivasyon bekliyorum o tam tersi... Evlenmeden öncede sorunlar yaşamıştık benim kafamda biraz soru işareti vardı malesef neyse konum şimdi bu değil... Çok araştırdım, sordum ne nasıl yapılır diye, öğrendim aslında çoğu şeyi fakat uygulama kısmına gelince elim ayağıma dolaşıyor yanlış yapma korkusu, yetiştirememe korkusu (birini yapsam, diğeri kalacak gibi), eşimin beğenmemesi korkusu, misafir korkusu... kendime güvenim sıfıra iniyor resmen. kafam o kadar dolu ve karışık ki. beş dakika otursam zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor kalkıp bir şeyler yapmam gerek gibi hissediyorum ama olmuyor iştee :KK43:( günlük yapılacaklar haftalık yapılacaklar hepsi birbirine giriyor. Mesela bugün temizlik günüm ama yemek bittiği için yemek yaptım sabahtandır uğraştım temizlik kaldı üzülüyorum. Üstelik eşim beğenir mi beğenmez mi diye düşüne düşüne yaptım kesin bir kusur buluyor. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ne olur akıl verin bana çok üzülüyorum böyle giderse hiçbir şey yapamayacağım :cry: siz nasıl yapıyorsunuz ? Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir kafam çok dolu kusura bakmayın
Birkaç yıl sonra kendinizie ya çok güleceksiniz ya da çok kızacaksınız bir hayatınız var ev işleri nedir ki ya

Yapmasan yetismesen sen olacak kim hesap soracak bi tuhaf geldiniz k.bakmayin .Senin evin degil mi istedigini istedigin zaman yap.Davlumbazi unutsan ne olacak yani mesela ?ne gelebilir basina gorunce temizlersin :-)

Yikatmaya verdiniz mi? Yeni halılarda oluyor benimde başıma geldi evlendigimde verdim sonra yıkamaya hepsi iyi oldu da bir yatak odası hala her yeri hav yapıyor. Ben toz alıyorum bir bakıyorum aynalık komidinler her yer hav 😡

X