- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Daha 2.5 ay olmuş. Bekarken hiç birikim yapmadınız mı ? hep yiyip içip gezdiniz mi? Düğünden gelen altın vs ne oldu? Yeni evli olan birçok insan borç ödüyoruz tek siz değilsiniz. Ben sekiz yıllık evliyim hala da ödüyoruz Bence eEşinizin işyerindeki belirsizlik daha çok bunaltıyor. Hem kiranız da biraz fazla sanki. Aidatınız da öyle. Belki daha düşük bütçeli bir eve geçebilirsiniz.
bu yazdıklarınız normal,bana göre tek anormal olan şey,düğününüzü abisinin kıdem tazminatı ile yapmış olmanız..
bu kadar borca girmişken,kimsede para yokken,abisinin de işsiz olacağaı belli iken,tazminat parası ile düğün yapamk nedir ??illa düğün şart mıdır??
eşyaları pahalı ve çok mu aldınız acaba?
henüz KYK kredisini geri ödediginize göre mezun olalı 2-3 sene olmuş sanırım
ne demeye hemen evlendiniz bilemiyorum...
anlaşılan o ki rahat yetişmiş, yemiş içmiş gezmişsiniz- ne güzel. bunlar kötü değil tabi ki ama genelde bir yerde biter.
genç kızlarımızın şöyle garip huyları var: hem pastam dursun istiyorlar hem karnım doysun :)
hem aşkımla evleneyim, hem düğün yapayım, hem bekarlığımdaki gibi rahat para harcayayım hem de herkesin gönlü olsun...bu ancak dizilerde filan oluyor işte. zaten dizilerdeki o mükellef kahvaltı sofralarından anlamanız lazım, onlar sadece dizilere mahsus şeyler yahu.
madem kaynınızın kıdem tazminatıyla düğün yapıyorsunuz ne demeye yemekli gösterişli düğün yapıyorsunuz? madem öyle, paramız yok yapmıyoruz deyip, kestirip atabilirdiniz (zaten yemekli düğün yapılacaksa erkek tarafı yapar, güçleri yetmiyorsa yapmasınlar efendim neden siz sıkıntısını çekesiniz?)ya evleniyorsunuz, sözünüz geçmiyorsa ne diye evleniyorsunuz ki?
yani kısacası bu işler böyle, hayatta her şey birden olmaz. Allah sağlık sıhhat versin daha 2.5 ay olmuş düğün borcundan ortalama 2 senede ancak kendine geliyor insanlar. ya aşığım diyerek hemen evlenmeyecektiniz ya da böyle işte...
bence siz kendinize daha az masraflı hobiler bulun mesela bin parça puzzle filan yapın. ciddiyim.
Kiranız epey yüksek, eviniz de küçük değildir diye düşünüyorum. Eşyalarınızı da eve göre almışsınızdır büyük ihtimal, keşke bunları hesap ederek biraz daha kıssaydınız bazı şeylerden, hele erkek tarafı gösteriş yapıcak diye borç içinde düğün yapmanız çok yersiz olmuş, düğünü istedilerse onlar yapıcaktı siz değil. Kaynınızın kredi kartını ödeyerek şu an o düğünün borcunu ödüyorsunuz, yazık boş yere ...
yazık gerçekten yazık.
şu yaptığınız şımarıklık.
yeni evli çiftsiniz, zaten 2,5 ay olsun, ne alışverişi yapacaksınız allasen.
hani evimizde şu eksik alamıyoruz deseniz derdinizi anlamaya çalışacağım.
bir de altınlar da cepteymiş.
eşiniz iş sıkıntısı çekiyor, işten çıkarılırsa halimiz nice olur diyorsunuz.
ne diyelim yani.
sen bir şey deme...
keşke madem kendiniz ödeyeceksiniz evlenince yavaş yavaş tamamlasaydınız sırayla alırdınız ve çok sıkışmazdınızeşyamız az ama ortalamanın biraz üzerinde açıkçası fiyatları. mesela yatak odası içimize sinen bşr şey olsun istedik bir takıma bayıldık ve 6 bin tl verdik. daha uyguna bulunabilirdi elbette. salon halımız keza pahalı. ikisini aynı yerden aldık ve sadece bunların aylık taksidi 650 tl mesela.
peki size şunu söylesem;
eşi işten ayrılıp faal bir şekilde yeni bir iş arayabilir. çalışkan biri ise bir erkek için 2-3 ayda bir iş bulabilir diyebiliriz değil mi. bu durumda 3 aylık kayıp için altınları gözden çıkarılabilir. sonuçta onlar kara gün için. böylece konu sahibi tüm yükü sırtlanmış gibi görünmez.
ama bunu yapmıyorlar.
bu seçimi doğru bulmuşlar, sorun yok. ama hani çaresiz durumda değiller ki. ben anlamıyorum gerçekten.
hayatı ne sanıyorsunuz.
daha biraz evvel, babaları şehit olmuş, çorapları delik 2 çocuğun hikayesini okudum.
ve evet bunun adı şımarıklık.
bakın ben sizin dediklerinizi anlıyorum.
konu sahibinin de ilk yazısını ve ilk 2 sayfadaki yorumlarını okudum.
yine de saçma bir şımarıklık içinde olduğunu düşünüyorum.
keşke madem kendiniz ödeyeceksiniz evlenince yavaş yavaş tamamlasaydınız sırayla alırdınız ve çok sıkışmazdınız
ben aileler ödemeyecekse, gençlerin evlenirken herşeyin en iyisini alıp borcun içinde yüzüp ilk aylarında maddi sıkıntı çekmelerini anlamıyorum açıkcası
belki evlendikleri anda herşeyleri tam oluyor ama borcun içinde oldukları için huzurları olmuyor
biz mesela evlenirken temel ihtiyaçlara öncelik verdik sonra zamanla tamamladık gerekli şeyleri
tabi herkesin önceliği farklıdır o ayrı konu
evlendiğimden beri üstüme bir sey almadım demişsiniz ama zaten evleneli 2.5 ay olmus...ayrıca tek öğretmen maaşıyla 4 çocuk büyüten bir babanın kızıyım ben...asgari ücretle geçinenler varken bu kadar ağlamayın lütfen..abisine verdiğiniz 300 tl de gözünüze batmasın. yani o sizin düğününüz için verdiği para olmasaydı bile 300 tl yi vermeniz doğru olurdu bence. çünkü adam işinden çıkarılmış...
madem yemeklı dugun ıstıyorlar ozaman ödıyeceklerdı kusura bakayın kendı sucunuzben de eşim de bunu istemedik. eşimin ailesi yemekli gösterişli bir düğün yapacağız diye tutturdular. eşe dosta karşı ayıp olurmuş çevreleri varmış vs vs...bir sürü sebep saydılar ve abisi de o sıra yeni işten çıkmıştı, tazminatını almıştı. düğünün tamamını o karşıladı. altın takıldı ama onları borç için bozmak istemiyorum. ilerde ev peşinatı veya araba için saklıyorum.
anlayamadığın nokta şu: herkesin yaşam koşulları başkadır. kıyasladığın örnek herkesin yüreğini yakan bir örnek ama o haberi okuyunca çıkıp sokağa yalın ayak gezmedin değil mi? herkesin zorluk sıkıntı anlayışı başkadır. senin şımarıklık olarak gördüğün şey benim mutsuzluk kaynağım. başkası ayda kendine bir adet deodorant alınca mutlu oluyordur ben bir deodorant iki tişörtle mutlu olmuşumdur hep. şu anda o iki tişörtü alamamak, dahası bir deodorantın parasını çıkarmak için hesap yapmak zorunda olmak beni yoruyordur. bunun neresi çok anlaşılamaz veya tuhaf acaba?
Maddi sıkıntı çekip, üstüne birde bunaldım diyip altınlarını ev-araba için saklayan kadınlara hayret ediyorum gerçekten. Hem karnım doysun hem pastam dursun, olmuyor...
şu kısmı,
geçici bir süreç yaşıyorsun.
her insanın hayatında yaşayabileceği bir zorluk,
sadece 2,5 ay bu duruma mazur kalıyorsun,
ama evliliğini sorgulayacak kadar bu duruma tepki gösteriyorsun.
ayrıca benim yorumlarıma neden kızdığını anlamadım.
şımarıklık yapıyorsun derken(eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim elbette) hakaret etmek amacında değilim.
sadece gözlem belirtiyorum.
şımarıklığın kelime anlamı tam olarak yukarıda bahsettiğin konulardan oluşmaktadır benim literatürümde.
ben senden farklı gözlerle hayata bakan biri olarak yorumlarımı bu şekilde yapıyorum, kaale alıp almamak elbette senin tercihindir.
kimseyi mutsuz etmek derdinde değilim, tek derdim olan şey kişilerin karşısındaki kişiye olduğu kadar kendilerine karşı da adil olmalarıdır.
eşyamız az ama ortalamanın biraz üzerinde açıkçası fiyatları. mesela yatak odası içimize sinen bşr şey olsun istedik bir takıma bayıldık ve 6 bin tl verdik. daha uyguna bulunabilirdi elbette. salon halımız keza pahalı. ikisini aynı yerden aldık ve sadece bunların aylık taksidi 650 tl mesela.
yorum yapan kişinin mimiklerini veya anlatış tarzını görme şansımız olmadığına göre yazı dilini baz alıyoruz doğal olarak ve bana yorumların çok sert geldi. o sebeple kendimi ifade etme gereği duydum. evet 2,5 ay kısa bir süre belki ama zaten alışılanın dışına çıkıldığında ilk zamanlar değil midir en zor olan? bir nevi geçiş süreci bu belki de. evet kafamın içinde dönen bazı şeyler var ama dediğim gibi eşime, evliliğime bunları yansıtmamaya çalışıyorum çnkü yaşananlar kmsenin suçu değil. hayatın getirdikleri...