Yeni evlilikte bir sürü borç

Bende 3.ayima giricem bazen senin gibi dusundugum oluyor eve 4500 civari para giriyor kira kredi karti kredi borcu faturalar cep tlfu faturalari bize hicbir sey kalmiyor idare ediyoruz ekstra hicbirsey yapamiyoruz. Ama ne zmn boyle kotu dusunmeye baslasam strese girmekten baska hicbir sey yapamiyorum. Aileden destek gormeyen herkes yasiyor boyle sorunlari bence

ev konusunu cevapladım, bulunduğumuz muhitte kiralar 2bin tl ve üzeri. burayı nerdeyse yarı fiyatına bulunca hemen taşındık. aracımız da yok, başka bir muhite taşınsak benim her gün okula ulaşımım zor olacak. derslerim çok erken başlıyor. ben de evlenmeden önce o kdr kira vereceğime ev taksidi öderim derdim ama birikmiş para olmayınca ev öyle ha deyince alınmıyor maalesef.
birikim yapamadık, ben yüksek lisans yaptım yurt dışında. evlenmeden önce bir sene çalıştım o da farklı şehirde kira vs derken tek başıma bir sürü para harcadım ama tabii ki şu andakinden çok azdı masrafım. eşim 3 senedir çalışıyordu o da ailesini geçindirmekten dolayı birikim yapamadı. onun maaşıyla geçiniyordu ailesi. abisi ve babası da çalışıyor olmasına rağmen...

bunu cevapladım. eşimin ailesinin ısrarı üzerine ortalamanın üzerinde masraflı bir düğün yapıldı. eşe dosta ne derlermiş. çevreleri genişmiş. ama sıkıntısını çeken gene biziz...

eşyaları pahalı ve çok mu aldınız acaba?

eşyamız az ama ortalamanın biraz üzerinde açıkçası fiyatları. mesela yatak odası içimize sinen bşr şey olsun istedik bir takıma bayıldık ve 6 bin tl verdik. daha uyguna bulunabilirdi elbette. salon halımız keza pahalı. ikisini aynı yerden aldık ve sadece bunların aylık taksidi 650 tl mesela.

"ne demeye" hemen evlendiğimiz bizi ilgilendiren bir konu olsa gerek =) üniversiteyi bitirdim, bir yıl çalıştım. daha sonra yüksek lisans yapmak için yurt dışına gittim. evet büyük yatırımlar birikimler yapmaya ne zamanım oldu ne de imkanım. 7 senelik beraberliğin sonunda duygusal anlamda vaktin geldiğini hissettik ve evlendik sorunun cevabı tam olarak bu :) "ne demeye" gösterişli düğün yapıldığını da açıkladım, bizim dışımızda gelişen bir olaydı. açıkçası ille de hayır yapamazsınız diye diretmedim, para bizim cebimizden çıkmadı. abisi de çok ısrar etti diğerleri de. şanımız şerefimiz dediler. o düğün yapılmasaydı o para bizim eşya taksidimize de gitmezdi zaten orası da var. düğünü eşimle biz yaptık gibi anladın sanırım ama durum öyle değil. daha ucuz hobiler bulmam gerektiği konusunda haklısın. puzzle kayda değer bir öneri, teşekkürler :)

düğünü biz yapmadık b kısım anlaşılmadı sanırım. kaynım yaptı.

sen bir şey deme...

keşke madem kendiniz ödeyeceksiniz evlenince yavaş yavaş tamamlasaydınız sırayla alırdınız ve çok sıkışmazdınız
ben aileler ödemeyecekse, gençlerin evlenirken herşeyin en iyisini alıp borcun içinde yüzüp ilk aylarında maddi sıkıntı çekmelerini anlamıyorum açıkcası
belki evlendikleri anda herşeyleri tam oluyor ama borcun içinde oldukları için huzurları olmuyor
biz mesela evlenirken temel ihtiyaçlara öncelik verdik sonra zamanla tamamladık gerekli şeyleri
tabi herkesin önceliği farklıdır o ayrı konu

anlayamadığın nokta şu: herkesin yaşam koşulları başkadır. kıyasladığın örnek herkesin yüreğini yakan bir örnek ama o haberi okuyunca çıkıp sokağa yalın ayak gezmedin değil mi? herkesin zorluk sıkıntı anlayışı başkadır. senin şımarıklık olarak gördüğün şey benim mutsuzluk kaynağım. başkası ayda kendine bir adet deodorant alınca mutlu oluyordur ben bir deodorant iki tişörtle mutlu olmuşumdur hep. şu anda o iki tişörtü alamamak, dahası bir deodorantın parasını çıkarmak için hesap yapmak zorunda olmak beni yoruyordur. bunun neresi çok anlaşılamaz veya tuhaf acaba?

bizim de tamam değil zaten eşyalarımız...düğünün ertesi günü sadece bir yatak odamız vardı. 2 hafta sofra bezi ve poşetleri salonun ortasında yere serip yemek yedik =) ne sandalyemiz vardı ne masamız...sadece aldıklarımızı kaliteli almaya çalıştık. eşimin işinin böyle sıkıntıya gireceği belli değildi tabi...

gözüme battığını söylemedim zaten. ama cebimize batıyor işte. gene de ses etmiyorum düğünümüzü yapmış olduğu gerçeğini unutmayarak. ayrıca dediğin olay seneler önce mümkünken şu andaki yaşam koşulları bunu imkansız kılıyor herkes de bunun farkında. tek öğretmen maaşıyla 4 çocuk geçindirmeye çalışan kişi yoksulluk sınırının, hatta açlık sınırının altında oluyor.

ma
madem yemeklı dugun ıstıyorlar ozaman ödıyeceklerdı kusura bakayın kendı sucunuz

şu kısmı,

geçici bir süreç yaşıyorsun.
her insanın hayatında yaşayabileceği bir zorluk,
sadece 2,5 ay bu duruma mazur kalıyorsun,
ama evliliğini sorgulayacak kadar bu duruma tepki gösteriyorsun.

ayrıca benim yorumlarıma neden kızdığını anlamadım.
şımarıklık yapıyorsun derken(eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim elbette) hakaret etmek amacında değilim.
sadece gözlem belirtiyorum.
şımarıklığın kelime anlamı tam olarak yukarıda bahsettiğin konulardan oluşmaktadır benim literatürümde.

ben senden farklı gözlerle hayata bakan biri olarak yorumlarımı bu şekilde yapıyorum, kaale alıp almamak elbette senin tercihindir.
kimseyi mutsuz etmek derdinde değilim, tek derdim olan şey kişilerin karşısındaki kişiye olduğu kadar kendilerine karşı da adil olmalarıdır.

bizde yine evliyiz borclar var haliyle birde sadece esim calısıyor ama bir sekilde idare ediliyor borclar bitene kadar da biraz sıkısmak lazım tabi ama gecici en azından birde boyle dusunen borcları atlatınca rahat bir nefes alırsınız

yorum yapan kişinin mimiklerini veya anlatış tarzını görme şansımız olmadığına göre yazı dilini baz alıyoruz doğal olarak ve bana yorumların çok sert geldi. o sebeple kendimi ifade etme gereği duydum. evet 2,5 ay kısa bir süre belki ama zaten alışılanın dışına çıkıldığında ilk zamanlar değil midir en zor olan? bir nevi geçiş süreci bu belki de. evet kafamın içinde dönen bazı şeyler var ama dediğim gibi eşime, evliliğime bunları yansıtmamaya çalışıyorum çnkü yaşananlar kmsenin suçu değil. hayatın getirdikleri...

Yazmak istedim. biz de düğünümüzü kendimiz yaptık a dan z ye. evlendikten sonra 5 tl nin hesabını yapıyorduk artık öyle diyim..cüzdanımıza koyacak paramız kalmıyordu. tartışmalarımız da oldu bunaldığımız zamanlar da...2 sene kadar da sürdü. bir de sağlık sorunlarımız vardı. ama çok şükür bitti.bitiyor. seninki de bitecek...... ... şimdi geziyoruz da kenara 3-5 atıyoruz da. hatta nasipse ev bakıyoruz az az ödeyelim diye. Rabbim herkesin gönlüne göre versin....

Çok pahalı eşya almak akıllı bir iş değil zamanla eşyadan da bıkılıyor

belki de haklısındır, gençlere karşı çok sert olmamak gerek :)
gerçekten insan yaş atınca bu küçük şeylerin büyütülmesine kızıyor ister istemez.
evliliğinizin en güzel zamanları, yazık etme derim ben.

iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…