Yeni evlilikte bir sürü borç

bakkala giderken bir çeyrek bozduracak değilim herhalde, sen bunu mu yapıyorsun?

Tabi ki hayır ama, en azından kredi kartı gibi borçlarımı kapatırdım. Maaşı kredi kartına yatırıp sonra tüm tüm ay tekrar kredi kartından alışveriş yapmak pekte akıllıca değil bence. Bu arada zamanında çok sıkıntı çekmiş, sırası geldiğinde cebinde 5 lira bozulmasın diye 1 saat yol yürümüş biri olarak yazıyorum bunu. Bizde eşimle herşeyi kendimiz yaptık, düğünden 2 gün sonra takılan tüm takılarımı bozdurup ne kadar borcumuz varsa kapattık. Sıfır borç ile yola devam etmek çok daha mantıklı geldi. Çok şükür evimizide aldık, arabamızı da aldık, yazlığımızı da aldık. Benim demek istediğim, zaten eşinizin iş sıkıntısı var, yaşam koşullarınız değiştiği için bocalama yaşıyorsunuz, üstüne bir de yok kredi kartı, yok abiye borç; sırtınızda büyük bir yükle yol almaya çalışıyorsunuz. Önce yüklerden kurtulup, düzlüğe çıkıp yol haritasını ona göre çizmek bana daha mantıklı geldi, hepsi bu.

bunu cevapladım. eşimin ailesinin ısrarı üzerine ortalamanın üzerinde masraflı bir düğün yapıldı. eşe dosta ne derlermiş. çevreleri genişmiş. ama sıkıntısını çeken gene biziz...
herkesim yaşam tarzı ve standartları farklıdır.buna hiçbir itirazım yok. bekarken rahat yaşamaya para hesabı yapmamaya alışmışım,evlenince borçlar yüzünden hesap yapıyorum,bu da canımı sıkıyor,kendime özel para harcayamıyorum demek abes değil aslında.üstelik yeni evllisiniz,normal bence bu durum.
ancak düğün,mobilya gibi birçok şeyi standartın üzerinde yani maddi durumunuzu aşan şekilde harcayaraka yaparsanız,bu durumu öngörmeniz gerekirdi.
yani ben en iyiysini alıyorum ama ilk sene zorluk çekmeye razıyım gibi.ya da tercihtir evlenirken çok masraf yapmam ilk yıllarımla kocamla devamlı gezer yer içir harcarım demek..
siz ilkini seçmişsiniz ama seçimizden şikayet ediyorsunuz abes olan bu bence..

Allah yardımcınız olsun ama sanki biraz plansız hareket ediyorsunuz gibi geldi bana.Yani 2 buçuk ayda kıyafet alamamaktan bunalmamalı insan....yani ayda bir kıyafet alsanız 2-3 kez almamış olacaksınız.İnsan bir şeyi 2-3 kez yapamadı diye bunalmaz.Bekarken her gün mü kıyafet alıyordunuz?Sizin anneniz babanız hiç bunu yaşamadı mı? Siz yada kendiniz, evliliği cennet mi sandınız?Son paragraf da çok haksız geldi bana.Eşiniz de yalnız olsa bu kadar sıkılmazdı sanırım
Ben eşim ve ailesinden bir şey görmedim evlenirken.Salonda hiç eşyam yoktu, utanmadım bile.Çok altın takıldı bozmadım bile.Çok şükür evlerim, arabam,işyerimiz, ailesinden herkese aldığımız evler.....var yani, oluyo.İnsan yokluk görmeden adam olmaz.Elektriğim de kesildi, suyum da,3 kız kalorifersiz evde oturdum bebeğimle.Eşimle ben de çok iyi meslek sahibi insanlarız.Eşim avukat, ben finansçıydım....O kadar çok eksik vardı ki bi türlü bitmedi.Yarın bi gün çocuk olunca, mama bez parası derken, gece uykusuz kalmak derken, yine sinemaya gidemeyeceksiniz.
Rahatınızdan taviz vermek istemiyorsanız, eşinizle sevgili kalmalıydınız.Tabii ki evliliğe alışmak zaman ister.Biraz daha sabırlı ol, Allah herkesi bir şeyle dener.İnsan kolay yuva sahibi olmaz....Ama biraz bencil gibi geldiniz bana.Bilemedim.....inşallah iyi olur her şey
Şunu da söyliyim, boşanınca rahat etmezsiniz.Yine evlenmek isteyeceksiniz, aile olmak, anne olmak.......tekrar para biriktir, tekrar masraf ohooooo

Esimle beraber yaptık düğünümüzü, ilk aylar eşim cebinde 15 tl harçlıkla gezerdi. Hayat şartları çok pahalı düğün yapmak,ev gecindirmek vs. Bunlar için fedakarlık yapmalısın başka yolu yok. İki yılın sonunda bitti borç bizim tabi akillandik mi yok ev işine girdik :KK48:

X