Yeni evlilikte bir sürü borç

okula yakın olsun iyi hoş ama demekki iyi bir semtten site içerisinde bir evde oturuyorsunuz ki bu kadar kira ve aidat ödüyorsunuz.
daha uygun kira ve aidatı olan bir yeri tercih etmeniz gerekirdi bence.
hem öyle bir yerde oturup hem ağlamak tuhaf geldi bana.

empati yapmaz mıyım, yapıyorum elbette.
ama düğün zamanı zaten normalden fazla alışveriş yapılır, yani muhtemelen giymediği bir sürü kıyafet dolabındadır.
şimdi sizin dediğiniz ruh halini de biliyorum ben, kendini ödüllendirmek, gerçekten de güzel olur, insanın psikolojisine iyi gelir.
ama hayatta bazen tasarruf dönemi de olur, burada yıllarca bu durumda olmaktan bahsetmiyoruz değil mi, 2,5 ay dişini sıkacak sadece.
bunu yapamıyorum demek de çok anlaşılacak bir durum değil, bakın çocuk yetiştirirken bile anne-babalar uyarılıyor, haz öteleme eğitimi deniyor buna, her istediğin her zaman olmayabilir. bu durumda sabretmektir kişiye düşen, ben 2 yaşındaki çocuğuma öğretiyorum, onu çok istiyorsun, anlıyorum, ancak bugün olmaz, yarın alabilriz diye.
bir yetişkin bunu yapamayacaksa bunu hoş göremiyorum şahsi olarak.
Ama şöyle de bir durum var; bu durumun sadece 2,5 ayla sınırlı olmadığını, uzun zaman böyle devam edeceğini biliyor. Eşinin de düzgün alabildiği maaşı olsa zaten sıkıntı yaşamayacaklar. Birde iş arayıp bulamama ihtimali var. Bir kadın olarak her ihtimali düşündüğü için bu denli sıkılmış olabilir. Evlilik deyince aklımıza hep erkeğin evi çekip çevirmesi gelir ya? Bu arkadaş tam tersini yaşıyor şu an ki belkide bekarlığında hiç sorumluluk almamıştı maddi anlamda. Yoksa kimse kalkıpta 2,5 ayda bunu problem haline getirmez. Tek sıkıntı kendi maaşıyla her şeyi üstlenmiş olması. Zaten eşi maaşını alsa 6bin tl döke saça yeter :)

Acaba bir kredi mi çekseniz, bütün borçları kapatır, makul bir miktar her ay ödersiniz.

Biz yaptık onu :)

Düğünden önce çektik bi kredi ama yetmedi, k.kartlarına yüklendik. Bu sefer kartları ödeyeceğiz diye elimiz de bir şey kalmıyordu. Kredi çektik k.kartlarını kapatmak için, zar zor yetti ama en azından çok küçük borç kalmıştı. Ben işten çıkınca k.kartlarına yüklenmek zorunda kaldık, tekrar başa döndük yani..:KK14:

Ama şöyle de bir durum var; bu durumun sadece 2,5 ayla sınırlı olmadığını, uzun zaman böyle devam edeceğini biliyor. Eşinin de düzgün alabildiği maaşı olsa zaten sıkıntı yaşamayacaklar. Birde iş arayıp bulamama ihtimali var. Bir kadın olarak her ihtimali düşündüğü için bu denli sıkılmış olabilir. Evlilik deyince aklımıza hep erkeğin evi çekip çevirmesi gelir ya? Bu arkadaş tam tersini yaşıyor şu an ki belkide bekarlığında hiç sorumluluk almamıştı maddi anlamda. Yoksa kimse kalkıpta 2,5 ayda bunu problem haline getirmez. Tek sıkıntı kendi maaşıyla her şeyi üstlenmiş olması. Zaten eşi maaşını alsa 6bin tl döke saça yeter :)

peki size şunu söylesem;
eşi işten ayrılıp faal bir şekilde yeni bir iş arayabilir. çalışkan biri ise bir erkek için 2-3 ayda bir iş bulabilir diyebiliriz değil mi. bu durumda 3 aylık kayıp için altınları gözden çıkarılabilir. sonuçta onlar kara gün için. böylece konu sahibi tüm yükü sırtlanmış gibi görünmez.
ama bunu yapmıyorlar.
bu seçimi doğru bulmuşlar, sorun yok. ama hani çaresiz durumda değiller ki. ben anlamıyorum gerçekten.
hayatı ne sanıyorsunuz.
daha biraz evvel, babaları şehit olmuş, çorapları delik 2 çocuğun hikayesini okudum.
ve evet bunun adı şımarıklık.
bakın ben sizin dediklerinizi anlıyorum.
konu sahibinin de ilk yazısını ve ilk 2 sayfadaki yorumlarını okudum.
yine de saçma bir şımarıklık içinde olduğunu düşünüyorum.

Bizim eşimle ikimizin maaş toplamı sizin 1 maaşınız ediyor öyle söyleyeyim ve ev kredisi ödüyoruzHoppa az ufak tefek kalan borçları kapatıyoruz eşya borcumuz yok tabi buna şükür herşeyi kendimiz yaptık :KK53:düğün öncesi aldık ödedik çıktı + faturalar yemek masrafı derken elimize hiç bir şey kalmıyor hatta kredi kartlarında eksilere düşüyoruz ama buna da şükür :KK68:inanın maaşlarınız çok güzel zamanla oturacak ve rahata kavuşacaksınız maalesef ki fedakarlık anlayış olmadan olmuyor biraz sıkışmak ilerleyen günlerin tadını anlamak için daha güzel eşle yapılınca bu zorlukları aşınca daha keyifli :KK60:

evlendiğimden beri üstüme bir sey almadım demişsiniz ama zaten evleneli 2.5 ay olmus...ayrıca tek öğretmen maaşıyla 4 çocuk büyüten bir babanın kızıyım ben...asgari ücretle geçinenler varken bu kadar ağlamayın lütfen..abisine verdiğiniz 300 tl de gözünüze batmasın. yani o sizin düğününüz için verdiği para olmasaydı bile 300 tl yi vermeniz doğru olurdu bence. çünkü adam işinden çıkarılmış...

Bu zamanda maaşlı olup da ailelerinin yardımıyla evlenenlerin sayısı öyle az ki. Ben de evlenirken 3 yıl ödemeli kredi çektim. Evin eşyalarından tutun da düğünümüze gelinlik damatlığa kadar her şeyi kendimiz yaptık. Hatta biz bunların üzerine bir de kp in kredi borçlarını ödedik hem krediden hem de düğünde toplanan altınlardan. İlk 6 ay elimizde avucumuzda ay sonunu getirecek parakalmıyordu. Eşimin maaşı da düzensiz yatıyordu. İlk zamanlar sadece zaruri ihtiyaçlarımızı gideriyorduk yeme içme işe gitme gelme gibi. Sinema gezme tozma alışveriş hepsini unutmuştuk. Amam mutluyduk huzurluyduk çünkü yanyanaydık. Onca yıl sonra evlenmiştik keyfimiz yerindeydi çok şükür. 6.ayın sonunda eşim başka bir işe girdi çok şükür hem maaşı düzenli yatıyor hem de biraz fazla alıyor. Evleneli 1,5 yıl bitti. Ama şimdiye kadar hiç keşke bekar kalsaydım param birikirdi kafam rahat olurdu demedim. Birlikte aynı yastığa neden baş koyduk, zor zamanlara birlikte göğüs germeyeceksek?
Siz de şükredin hamd edin; daha çok yenisiniz. Önünüzde upuzun bir ömür var ve lütfen artık tek olmadığınızı, bir aileniz olduğunu düşünerek davranın. Eşinizin de sizin gibi düşünüyor olması hoşunuza gider miydi?

4 yıldır ne alışveriş ne gezme ne de lüx bir ihtiyaç hepsini unuttum borçtan nefes alamadım. bu süre içinde eşim 3 kere iş değiştirdi kendi isteği dışında üstüne birde iki çocuk borçtan nefes alamıyorduk am şu an çok şükür borçlarımız bitti huzurumuz var... böyle düşünmek için 2,5 ay çok erken bir süre

Bence çok aceleci davranıyorsun daha dur bismillah 2.5 ay olmuş
Önce bi altınlarla yettiği kadar borcunuzu kapatın, ev için acele etmeyin bence evlenince kim hemen ev sahibi oluyor
Borçlarınız kapanınca senin maaşın yeter eve, eşininkini biriktirirsiniz
Eşinde başka bir iş arasın askeri ücret bile olsa şu an aldığı paradan iyidir o işte çalışırken gönlüne göre iş arar
Ama özel sektörde 3 bin alması gereken konumdaysa çok uzun sürmez bence iyi iş bulması

okula yakın olsun iyi hoş ama demekki iyi bir semtten site içerisinde bir evde oturuyorsunuz ki bu kadar kira ve aidat ödüyorsunuz.
daha uygun kira ve aidatı olan bir yeri tercih etmeniz gerekirdi bence.
hem öyle bir yerde oturup hem ağlamak tuhaf geldi bana.
Bence de. Şartlar boyleyse yapacak bir sey yok sonucta. Çogumuzun hayati dort dortluk degil. Yarin ne olacagimiz da belli degil.

öncelikle inşallah eşinizin iş durumları düzelir ve siz de rahatlarsınız.
şunu söylemek istiyorum ki yeni evli çiftler malesef günümüzde ilk seneler hep borca çalışıyor.
he aileler zengindir vs onlar tabiki şanslı istisnalar oluyor.
ailesinin pek bir yardımı olmadan hem evlenip hem evini dizen bir çok insan var ve bu insanlar da çalışıp kazandıklarını hep borca harca yatırıyor. umarım sizin de bu zor günleriniz çabucak geçer.

zamanında işyerinden para alamamak ne demek bilirim, hiç bir plan yapamazsınız artık patronun vicdanına kalmış gönlünden kopacak rakamla ne yapacağınızı kara kara düşünmek çok zor.Eşiniz iş araştırmalarına devam etsin maaşlarını düzenli alamadığını illaki kanıtlar tazminatı ile ilgili davasınıda açsın kurtulsun bu durumdan

Biz hiç düğün borcu ödemedik ama eşim evlenince işssiz kaldı epey bir süre, aynı sıkıntıları yaşadık.Baba evinde ben çok çok rahat yaşamadım ama memur olduğu için düzenli maaşa alışık bir insan olarak afallamıştım. Zengin olmasak bile düzenliydi.Mesela market alışverişinde düşünmezdik, şunu almasak mı diye. Ama evlenip de eşim de ben de işsizlik dönemleri yaşayınca ben de çok zorluk çektim. O dönemden kalma borçları ödüyoruz ama toparladık çok şükür. Bu şartlara adapte olmanız zaman alacak. Kimseyi suçlamayın bir faydası yok çünkü. Daha çok evde zaman geçirip eğlenmeye bakın. Hem aranızda mesafe oluşmaz hem de harcamalar çoğalmaz. Ben lüksü olan biri değilim ama zorunlu ihtiyaçlardan bile kıstığım zamanlar çok garibime gitmişti. Atıyorum kışlık ayakkabı almam lazım, ayakkabım yok alamamıştık, sizin gibi düşünmüştüm ama insan isteyerek düşünmüyor bunları. Kendinizi suçlamadan tabi karşı tarafı da, atlatmaya çalışın.Allah bir kapı açar mutlaka.

Daha çook kısacık zaman olmuş. 2 senede bitirebilirseniz inşallah yine de çok şanslısınız bence. Ondan sonrada aldığınız size kalır zaten. Yeni evlisiniz alışmak zor olucaktır elbet maddi manevi. Kendinizi de eşinizi de üzmeyin. Adam işine gidiyor yazık. Elinden bişi gelmez ki...

Bizde yenı evliyiz daha 2 ayı tamamlamadık. Bizde cogu seyı kendımız yaptık.İdare ediyoruz.Benim eşimin bana karşı eli bol.. Benim ihtiyacım oldugunda hemen en iyisini almaya calısır, Kendi için idareli davranır.. Hesap kitap işini eşime devrettim.Harçlık almak durumundayım.Bekarkenki özgürlüğüm yok.Alma imkanım da var ama Bekarken kullandığım kıyafetlerle yetiniyorum, canımız bişey isterse evde kendimiz yapıyoruz, ben kendim için ufak bişey bile almıyorum ve zor gelmiyor.. Sigara masrafım vardı, Hem saglıgım hem butcem ıcın onuda bıraktım dusunun..

Siz bugune kadar hiç maddi sıkıntı çekmemiş olmanızın verdiği kasvetten böyle düşünüyorsunuz sanırım.Sizi özgürleştiren maddiyatınız değil, sizin zihniyetiniz.. Kafanızı cevırın ve farklı pencereden bakın hayata..

Kıyafetlerinizi idareli kullanabilir veya internette bi çok yaygınlaşmış modifiye de yapabilirsiniz..Hemde hobi edinmiş olursunuz.. https://tr.pinterest.com/explore/diy-clothes/ Paylastıgım lınkten ne demek istediğimi acıklar sanırım.

Sinema keyfi için cd yada dvd olarak alıp, yada webden cok uygun fiyatlara satın alarak online bile izleyebilirsiniz.Patlamış mısır ve kolada sizden ikram olur ve daha romantık bı atmosfer..

Dışarıda yemeyi sevdiğiniz yiyecekleri mutfakta eşinizle beraber deneyebilirsiniz.Hem mutfak beceriniz genişler, hemde beraber bı aktivite yapmıs olursunuz. Facebookta bir grup var Evde Pişirenler diye.. Yapıp paylasması da cok zevkli :KK48:

Spor yapamadıgınızdan gam vuruyorsanız,Sıkı gıyınıp yuruyuslere cıkabilirsiniz.

Bide ben bu arada ev tasarımına merak saldım.Bu geri dönüşümle ilgili gruplar var.Sıkı takıpcıyım.Eskiyen püsküyen herseyı yenıden tasarlayıp yenı bır esya ortaya cıkarıyorlar.Cokta guzel oluyor cokta masrafsız.

Devir tasarruf devri.. Gezemedım tozamadım dıye dem vurmayın.Alıskanlıklarınızı degıstırmeye bakın.

peki size şunu söylesem;
eşi işten ayrılıp faal bir şekilde yeni bir iş arayabilir. çalışkan biri ise bir erkek için 2-3 ayda bir iş bulabilir diyebiliriz değil mi. bu durumda 3 aylık kayıp için altınları gözden çıkarılabilir. sonuçta onlar kara gün için. böylece konu sahibi tüm yükü sırtlanmış gibi görünmez.
ama bunu yapmıyorlar.
bu seçimi doğru bulmuşlar, sorun yok. ama hani çaresiz durumda değiller ki. ben anlamıyorum gerçekten.
hayatı ne sanıyorsunuz.
daha biraz evvel, babaları şehit olmuş, çorapları delik 2 çocuğun hikayesini okudum.
ve evet bunun adı şımarıklık.
bakın ben sizin dediklerinizi anlıyorum.
konu sahibinin de ilk yazısını ve ilk 2 sayfadaki yorumlarını okudum.
yine de saçma bir şımarıklık içinde olduğunu düşünüyorum.
Çok haklısınız. Eşi konusunda aynı şeyleri ben de düşünmedim değil.
Yorumlarını okumadım o yüzden yorumsuzum.
Zaten yaşanılan her konuda mutlaka 2. yol vardır. Seçip seçmemek ise bizim elimizde.

Evleneli yaklaşık 2,5 ay oldu fakat borçlardan hiçbir şeyin tadını çıkaramıyoruz. Ben öğretmenim, eşim de özel bir şirkette çalışıyor ancak şirketi şu anda batma noktasında ve evlendiğimizden beri doğru düzgün maaş alamıyor. Zaten sıkıntımızın sebebi de bu. Normalde benim de eşimin de maaşlarımız 3 bin tl. Ancak eşim düğün öncesi 6 bin tl avans çekti ve maaşından 6 ay boyunca 1000er tl kesinti oluyor. Yani 2bin tl alması gerekiyor ancak bi 800 tl veriyorlar, bi 500tl. zamansız zamansız. içerde bir maaşı duruyor. Borçlarımız eşya taksidi, kira, kredi kartı ve aidat. Kira zaten 1100tl, 190 tl de aidat veriyoruz. Kredi kartı dönem tutarı 800-900 tl gelir ortalama ancak bu ay 1250 tl ödedim ve resmen göçtüm. Gerisi de eşya borcuna gidiyor ve bize resmen geriye hiçbir şey kalmıyor.

Evimizin iğnesinden ipliğine kadar herşeyini biz yaptık, o yüzden önümüzdeki 2 sene bayağı borç ödeyeceğiz. Fakat eşimin böyle düzensiz maaş alacağını ve hatta işini kaybedebileceğini (şirketini başka bir şirketler grubu satın alabilir, eğer böyle olursa maaşlar düzene girecek. fakat iflas etme durumu da var. hrşey ocakta belli olacak.) hiç hesaba katmamıştık. Eğer işten çıkarsa ne yaparız bilmiyorum. Eşimin ailesinin maddi durumu kısıtlı, onlardan yardım alamıyoruz. Benimkilerden de öyle. Yardım alamadığımız gibi eşimin işten çıkarılan abisinin kredi kartı taksidi ödemesine yardım ediyoruz her ay 300-400 tl civarı. Buna karşı çıkmamamın sebebi düğünümüzü abisinin kıdem tazminatıyla yapmış olması.

Çok daraldım, çok bunaldım. Bu zamana kadar maaşıyla istediğini almış, kafasına göre yaşamış, harcamalarında kısıtlamaya gitmesine gerek kalmamış biriyim. Evlendiğimden beri ne gönlümce üstüme başıma bir şey alabiliyorum, ne de canımın çektiği yiyecekleri. Sinemaya gitmeden önce dahi kırk kere düşünür olduk. Borçlardan sonra elimize resmen hiçbir şey kalmıyor, kred kartıyla geçiniyoruz. Çok mutsuzum. Eşime yansıtmamaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki hiçbiri onun elinde değil. Çok çalışkan biri normalde, şirketin en iyi elemanlarından. Fakat işindeki bu belirsizlik ve maaşını alamamak onu da çok yıpratıyor. İşten çıkarsalar kıdem tazminatı ödemesi için bile çok bekleyeceğiz. Ama devamlı içten içe onun ailesini biz evlenirken daha fazla yardımcı olamadılar diye suçluyorum. Evet bilerek evlendim. Ama devamlı şu anda bekar olsam param fazla bile kalırdı, canımın istediği gibi yaşar üstüne biriki yapardım diye düşünürken buluyorum kendimi. Sanki 7 senedir aşık olduğum adama kavuştuğum için şükreden ben değilmişim gibi...Evliliğin ilk yıllarında normaldir, geçer vs gibi teselli cümleleri duymaya ihtiyacım var sanırım...
evliliğin ilk yıllarıyla işteki istikrarsızlık farklı konular. Kendini bu konuda kandırmana gerek yok.
Başka iş bakmaya başlamanın vakti gelmiş demektir. Yarın tamamen kapanırsa iş yeri, iflas verirlerse bu durumda içerdeki maaşlarını alamaz eşin.
En kestirme yol yeni iyi bir iş.
Eşin ne mezunu ve ne üzerine çalışıyor?

bu yazdıklarınız normal,bana göre tek anormal olan şey,düğününüzü abisinin kıdem tazminatı ile yapmış olmanız..
bu kadar borca girmişken,kimsede para yokken,abisinin de işsiz olacağaı belli iken,tazminat parası ile düğün yapamk nedir ??illa düğün şart mıdır??

X