Yeni evlilikte bir sürü borç

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.112
19.530
Evleneli yaklaşık 2,5 ay oldu fakat borçlardan hiçbir şeyin tadını çıkaramıyoruz. Ben öğretmenim, eşim de özel bir şirkette çalışıyor ancak şirketi şu anda batma noktasında ve evlendiğimizden beri doğru düzgün maaş alamıyor. Zaten sıkıntımızın sebebi de bu. Normalde benim de eşimin de maaşlarımız 3 bin tl. Ancak eşim düğün öncesi 6 bin tl avans çekti ve maaşından 6 ay boyunca 1000er tl kesinti oluyor. Yani 2bin tl alması gerekiyor ancak bi 800 tl veriyorlar, bi 500tl. zamansız zamansız. içerde bir maaşı duruyor. Borçlarımız eşya taksidi, kira, kredi kartı ve aidat. Kira zaten 1100tl, 190 tl de aidat veriyoruz. Kredi kartı dönem tutarı 800-900 tl gelir ortalama ancak bu ay 1250 tl ödedim ve resmen göçtüm. Gerisi de eşya borcuna gidiyor ve bize resmen geriye hiçbir şey kalmıyor.

Evimizin iğnesinden ipliğine kadar herşeyini biz yaptık, o yüzden önümüzdeki 2 sene bayağı borç ödeyeceğiz. Fakat eşimin böyle düzensiz maaş alacağını ve hatta işini kaybedebileceğini (şirketini başka bir şirketler grubu satın alabilir, eğer böyle olursa maaşlar düzene girecek. fakat iflas etme durumu da var. hrşey ocakta belli olacak.) hiç hesaba katmamıştık. Eğer işten çıkarsa ne yaparız bilmiyorum. Eşimin ailesinin maddi durumu kısıtlı, onlardan yardım alamıyoruz. Benimkilerden de öyle. Yardım alamadığımız gibi eşimin işten çıkarılan abisinin kredi kartı taksidi ödemesine yardım ediyoruz her ay 300-400 tl civarı. Buna karşı çıkmamamın sebebi düğünümüzü abisinin kıdem tazminatıyla yapmış olması.

Çok daraldım, çok bunaldım. Bu zamana kadar maaşıyla istediğini almış, kafasına göre yaşamış, harcamalarında kısıtlamaya gitmesine gerek kalmamış biriyim. Evlendiğimden beri ne gönlümce üstüme başıma bir şey alabiliyorum, ne de canımın çektiği yiyecekleri. Sinemaya gitmeden önce dahi kırk kere düşünür olduk. Borçlardan sonra elimize resmen hiçbir şey kalmıyor, kred kartıyla geçiniyoruz. Çok mutsuzum. Eşime yansıtmamaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki hiçbiri onun elinde değil. Çok çalışkan biri normalde, şirketin en iyi elemanlarından. Fakat işindeki bu belirsizlik ve maaşını alamamak onu da çok yıpratıyor. İşten çıkarsalar kıdem tazminatı ödemesi için bile çok bekleyeceğiz. Ama devamlı içten içe onun ailesini biz evlenirken daha fazla yardımcı olamadılar diye suçluyorum. Evet bilerek evlendim. Ama devamlı şu anda bekar olsam param fazla bile kalırdı, canımın istediği gibi yaşar üstüne biriki yapardım diye düşünürken buluyorum kendimi. Sanki 7 senedir aşık olduğum adama kavuştuğum için şükreden ben değilmişim gibi...Evliliğin ilk yıllarında normaldir, geçer vs gibi teselli cümleleri duymaya ihtiyacım var sanırım...

Öncelikle bu durumu düğününü kendi yapmış birçok çift yaşıyor diye düşünüyorum
Kiranız çok fazla geldi bana
Eşin şimdiden başka yerlere bakmaya başlasın çıkınca işsiz kama ihtimalini ortadan kaldırın
Belliki tazminatı hemen ödeyemeyecekler
Yuva kolay kurulmuyor illaki fedakarlık gerekiyor
Eşinizde çalışmayan çabalamayn bir adam değil anladığım kadarıyla
Zor bir zamandan geçiyorsunuz
Ama geçici bir süreç
Sabırlı ol
Birlikte bu günleride aşarsınız inşallah

1 buçuk yıllık evliyim hala borç ödüyoruz bi de üstüne bebeğin eşyalarını halletmeye çalışıyoruz oluyor yani böyle şeyler. bizde ailelerden yardım almadık. ama huzurumuz var şükür
sevdiğin adam yanında para pul zamanla hallolur sıkın dişinizi biraz inşallah eşinizin işi de düzene girer

Daha 2.5 ay olmus..e dügün yapmissiniz,esya almissiniz..bunlar da alinmis seyler..bosa gitmiyor ki..

Düsünün ki daha evlenmemissiniz ama evlenmek icin birikim yapiyorsunuz..illa ki bi seyler eksik kaliyor aileler yardim etmeyince..ama kimseye muhtac olmayacak kadar da geliriniz var bence..saglik olsun da gerisini bosverin

Son paragrafta yazdıklarınıza üzüldüm. Eşinizin de elinden bir şey gelmez ki, işe gitmeyen sorumsuz bi adamdan bahsetmiyosunuz sonuçta.

Bana biraz erken sitem ediyorsunuz gibi geldi.
İyi günde kötü günde diye söz vereli 2,5 ay olmuş daha.

Eşiniz yanınızda olduktan sonra para pul çözülür,her inişin bi çıkışı vardır.
Yanyana olduktan sonra düşseniz de kalkarsınız.

Üst baş alamamaktan daha büyük dertleriniz olmaz inşallah,biraz sabır.
Evliliğinizin ilk günlerinin tadını çıkarın,para bulursunuz ama bugünleri ahla vahla heba ederseniz hep pişman olursunuz.

kira biraz boyumuzu aşıyor evet. fakat mecbur kaldık. bulunduğumuz semtte kiralar çok uçuk fiyatta. 2bin ve yukarısı öyle diiyeyim. oturduumuz ev bir tanıdığın evi olduğu için bize piyasanın yarı fiyatına verdi ve biz de atladık. okuluma yakın olsun istedik. okulum erken başlıyor ve daha uzak bir semtte otursak da arabamız yok, çok zor olacaktı. o sebeple taşınmamız pek mümkün değil.

2,5 ay olmuş üstüme bir şey alamadım demişsiniz almayın

Herkes borç ile evleniyor artık ay sonunda kalan son 5 tl bölüşülüyor

Haklısınız hesaplar bozulmuş maaş olmayınca ama biraz sıkın dişinizi tasarruf politikası ile avansı bitirin şirket de devrolursa sorun çözülür

Önceden sadece kendi ihtiyaçlarını karşıladığın için doğal olarak ev idaresine alışkın değilsin
Bu yüzden bunaldın bence
Yadırgamıyorum çünkü bende öyleydim
Oturup bir plan çıkarabilirsin
Ne kadar borç var nereye ne zaman yatacak
Elinize min-max ne kadar para geçiyor
Kalan parayı ay içinde ona göre düzenlersin yada kalmıyorsa bile kart kullanımını
Planlı bir şekilde hareket etmek ilk başta hepsini birden görünce zor gelsede sonra rahat ettiriyor
2.5 ay gerçekten çok erken sabırlı olmaya çalış
İyi yönlerini düşün evlilğinin
Borçlar hayatını zindan etmiş gibi davranma eşinede yansıtma
Ödenmeyecek miktarlar değil tahminimce
Sadece biraz zaman

Canimm tek derdin bu olsun. Kocani seviyorsun kocan da seni seviyor. Olsun da biz beraberiz herseyi atlatiriz de. Sinemaya gitmek yerine al filmi evde mısır da patlat evde romantik romantik zaman geçirin :)) gerçekten canım gonuller bir olsun da bunlar geçici sıkıntılar düzelince baya bir rahatlicaksiniz o zamana ertelendi biraz canım hayallerini

Canım aldığınız para gayet iyi ve bence size yeter diye düşünüyorum. Sen fazla abartıyorsun. Benim kiram 1200 , aidatım 100 TL ve her ay en az 150 TL elektrik su toplam geliyor. (Merkezi olduğu için) ve sırf bu ay bizim binaya (20) daireli , 10 bin TL doğalgaz borcu gelmiş , ancak her şeye rağmen şükrediyorum .

Biz de sizin gibi kimseden yardım almadık , üstelik arabamız da yok . ve 4 tane kredimiz var. Sizin kadar para da girmiyor eve. Ama dediğim gibi önemli olan şükretmek . Benim bi eksiğim yok çok şükür. Bence senin de olmamalı.

Eğer çok zorlanıyorsanız daha uygun bir eve çıkın. 1+1 yeter de artar size. 2 buçuk ayda bu sitem çok yanlış. Zaman verin birbirinize, sabır her şeyin ilacıdır.

Canım ben 2 senelik evliyim. 1 sene sonra tam borçları bitirdik rahatlıycaz derken eşim iş yerindeki sıkıntılardan dolayı yarım yarım maas almaya basladı.500_600 anca veriyorlardı. Hatta bazen hiç yatmıyordu. Benim maas 1700 evde kira degildi ama yinede esim cok strese girdi en basit bi seyden parlamaya baslamıstı. Ama ben esime hep destek oldum alttan aldım..aynen senin gibi ekstra harcamalardan kacındık. Bu sekilde 6 ay sıkıntı cektik. Sonra esim baska iş buldu şuan cok sukur herşey yolunda hatta yeni işe girmeden bir ay oncede aile binasından taşınıp kiraya cıktık 800 tl. Sizin kira cok ucukmus orası neresi öyle mrk ettm
Allaha dayanırsanız bu sıkıntılı gunleri el ele verip atlatabilirsiniz. Allah bir kapı kapatır başka hayırlı bir kapı açar. Bizim anne babamız bir döşek yastıkla ist gelmişler cok sukur zamanla herseyleri olmuş
Esler boyle gunlerde birbirine daha cok kenetlenmeliki o evlilik sarsılmaz bir temele sahip olsun

ben de eşim de bunu istemedik. eşimin ailesi yemekli gösterişli bir düğün yapacağız diye tutturdular. eşe dosta karşı ayıp olurmuş çevreleri varmış vs vs...bir sürü sebep saydılar ve abisi de o sıra yeni işten çıkmıştı, tazminatını almıştı. düğünün tamamını o karşıladı. altın takıldı ama onları borç için bozmak istemiyorum. ilerde ev peşinatı veya araba için saklıyorum.

kesinlikle haklısın. bu kadar erken bunalmamın sebebi bu zamana kadar para sıkıntısı çekmememden kaynaklanıyor. her zaman kişisel harcamaları fazla olan biri oldum. üst baş kozmetik gezme yeme içme vs...Bunları kısmak zor geliyor itiraf etmek gerekirse. Belki başkasına şımarıklk gibi gelecek ama inanın alışılan şeylerin dışına çıkmak hiç kolay olmuyor...eşime yansıtmamaya çalışıyorum dediğim gibi. onın canı da yeterince sıkılıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…