yengem çok mu normal davranıyor?

Bende yengenin yerinde olsam henüz altınlarımın tamamı yapılmadığı halde durup dururken araba alınmasına bozulurdum.. Zaten bulunduğun şehire götüremeyeceksin ee memlekettede yılda en fazla 1 ay kalınıyor..

Bana göre hediye güzel ama zamanlama yanlış.. bu araba mezuniyet hediyesi olmalıymış..

Not: Yenge hanım araba konusunda haklı ama Alınan herşeye kıyafet vb. bozulması kendini senle kıyaslaması aynısından aldırmasıda çok çirkin..

Son düzenleme:
durumu güzel özetleyen konu olmuş olay bu aslında net önce gerekli olan yapılmalı sonra diğerleri daha öncede yazdım bi yerde kul hakkı bunun mala mülke karışmayla ilgisi yok objektif düşünülürse herşey çözülür

:)) ben de gelin geldiği evin maddi manevi her türlü düzenine karışma hakkını kendinde gören sizlerin kafa yapısını anlayamayacağım, umarım hiç bir zaman da anlamam

Orasını onun gelin geldiği ev olarak gördüğünüz müddetçe o gelinin de o evdeki olan olaylarda söz hakkı olduğunu elbette kabul edemezsiniz.
Orası onun evi, önce bunu kabul edeceksiniz abim abim dediğiniz kişi de onun hayat arkadaşı çocuğunun babası.
O size daha üniversite okurken alınan araba ise o kızın ve çocuğunun rızkından alınıyor bunun da farkındasınız eminim!
Madem ki aileniz sizi el bebek gül bebek büyütüp o bir önceki konunuz da her satırda dile getirdiğiniz gibi tüm imkanlarını seferber edip tıp fakültesine yollamış o halde bir zahmet arabanızı da kendi kazancınızla alın.. Yada önce abinizin eşinin altınlarını yerine koyun ondan sonra kim kime ne alırsa alsın..

Nedir bu altlı üstlü oturma her gün gelini eve isteme olayı anlamıyorum.
Yani aklı başında bir kadın kaynana bile olsa sırf kendi rahatı için gelinini
uzağa oturtmalı yaa..
Kaç yaşına gelmişsin oğlunu evlendirmişsin. Bundan sonrasında kocanla hayatını yaşa.
Azıcık aşım ağrısız başım de.
15 günde bir gelinini yine davet et ya da sen git.
Az görüşün,özleyin de hep tatlı kalın.
Niye bu zoraki samimiyet.
Her gün her gün öz kardeşini görmek sıkıyor bazen.
Kendi ailenle bile tartışıyorsun yaka silkiyorsun.
Niye bu içli dışlı olma isteği,huzursuzluk biri bana anlatsın

Araba konusunda yengen haklı.
Artı günlerce ailemin yanına çıkmadığı oluyor demişsin.
Küslüğe,sebebe gerek yok.
Altlı üstlü bile otursa böyle bir mecburiyeti yok.
Herkes evini bilmek ister..
Şahsen ben altlı üstlü otursaydım bile haftada bir uğrardım ancak.
Sevmem öyle çok gidip gelmeleri. tercih meselesi.

Kızından ayrı tutulduğunu düşünmekte çok da haksız sayılmaz.
Bak sen bile çalışmıyor 3 yıllık evli sonradan gelmiş bu kadar karışıyor gibi
bir cümle kurdun.
Sonradan gelmiş,soyadınızı almış bir de torun vermiş ailene.
Saygı beklenir gelinlik beklenir ama bir gün bir an gelir
şu cümle kurulur sonradan geldi ama yani el kızı.
bu gerçeği kabul edelim.
hiç hoş olmuyor..
Evlendiğinde yengeni anlayacaksın

Çözüm abinle bir kaç sokak ötede ayrı bir eve çıkmaları bence.
İşini ayıramasa bile,her şey gözüne gözüne sokulmamış olur...

Yengenizin tavrını hiç sevmedim, ama yaşıt olmanız çok talihsiz olmuş, anne babanızla bu kadar yakın oturmaları, işlerin ve bütçelerin aynı olması sınırları ortadan kaldırmış, ya da hiç inşa etmemiş. Belki o da bu açılardan bazı sınırları görememekte haklıdır. (Yani zaten inşa edilmemiş sınırlar ve kurulmamış bir özel hayatlar söz konusu olabilir en başından beri.)

Bence kim haklı kim haksız meselesinden ziyade, huzurunuzu tesis etmenizin yolunu bulun. MS çok kolay bir hastalık değil; abinize, yeğeninize yazık... Yengenize de abiniz -babanız değil-
gönlünü almak için ufak bir şey alabilir; ben sizin yerinizde olsam kavga etmek ve evi terk etmek yerine abime bunu önerirdim, yengemi de arar, yenge nasılsın, yapmayın böyle, çok üzüldüm filan derdim...

:)En tehlikeli görümce tipi de budur ya zaten.

Ah sormayın ölüyorum görümcemi kıskanmaktan nasıl kurtulsam bu hastalıktan bilmiyorum.. var mı bi tavsiyeniz:)

Ayrıca ben ne kadar görümcesini kıskanan gelin profili çiziyorsam siz de o kadar gelinini kıskan görümce profili çiziyorsunuz sizin tezinize göre:)

demek istedigimi cok güzel anlamissin canim benim.. hani herkes kendi penceresinden yorumluyor, niyetim de kesinlikle tartisma konusu olmak degil.. kayinbaba gelinemi sorcak ya da o calismayan birisi gibi söylemler acikcasi adaletsiz.. konu sahibinin yengesi böyle tepki vermis, ben daha farkli teki veriyorum, benim bi arkadasim altinlarin üstüne bi bardak soguk su icti vs vs vs... gelin vermesi istenilen tepkiyi vermedi, fazla tepki gösterdi ya da ne bileyim böyle yapti diye anormal olarak degerlendirilemez.. o da onun huyu-tarzi-kisiligi..

kesinlikle yengen haklı....
ben eşimin ailesine altınlarımı vericem, sonra onlar kızlarına araba alacaklar benim altınlarımı almadan...asla kabul etmem....
siz şuan bekar olduğunuz için size anormal görünüyor ama asla asla hiçbir gelin kabul etmez bunu...babanız resmen haksızlık yapıyor, gelininin borcunu ödemeden nasıl kızına araba alabilir...hem etik değil, hemde kul hakkına girer bu..yengen hakkını helal etmese hakkı var kesinlikle....
kendinizi onun yerine koyun....sakın huzursuzluk çıkmasın diye sesiz kalırdım demeyin, asla kalmazdın...
bi an önce yengenin altınlarını ödeyin babanızla konuşun...yazık değilmi o kıza...ne hakkınız var onun borcunu ödememeye...yanlış yoldasınız evlenince anlarsınız...

bence keseleri ayırmalısınız yani abiniz maaşlı bir elemanmış gibi çalışmalı orda. he para kişi sayısınca adaletli bölünüyorsa şayet bu konuda da sıkıntı yok. ama yengenizin size alınan kıyafetlerden istemesi bu yüzden tartışma yaratması çok gereksiz ve saçma bana göre o onun kıskançlığıdır abiniz de artık hasta bir birey olduğundan muhtemelen pek çok şeyi alttan alıyordur araba alınması size çok güzel aileniz sizin için çalışıyor elbet sizde onları gururlandırıp tıp fakültesi gibi bir üniversite kazanmışsınız ama önce yengenize olan borç ödenmeliydi bu konunun da kaçarı ve tartışması yok bence siz de olsanız kızardınız başkası da kızar bu duruma..
çözüm olarak da zaten 1 yılınız kalmış gelecek yıl internsünüz ya görüşürsünüz ya görüşemezsiniz sonra umuyorum hemen tusu kazanıp atanırsınız doktor maaşları da zaten yüksek meblalar oluyor ailenize ihtiyacınız kalmaz sorun çözülür

canım yaşıt olduğunuz için kıskanması çok normal bence. ya yengeni al karşına konuş niye yapıyosun bunları diye yada hiç karışma zaten toplasan 1 ay evde kalıyorumuşsun

sonuç olarak ne gelini tanıyoruz ne konu sahibini ama olaylara objektif yaklaşılmalı baba kızına arabada alır evde ama öncelik altınlara verilmeliydi burda arkadaşlar yazmış hep gelinler yazdığı için geline hak verilmiş diye ben hem gelinim hem görümce ama bu durumda gelin haklı

yengenin yerinde olsam eğer haklı olduğumu düşünüyorsam araba değil önce giden altınlarımı isterdim.

baba-oğul da olsa keseler ayrılmazsa işte böyle hesap sormalar yaşanır..o yüzden ortada ne haklı var ne haksız bence.

Son düzenleme:
altın konusunda yengen haklı onun dışında olan olaylarıda tek taraflı dinliyosun anladığım kadarıyla, abin annen baban sen bi cephe yengen bi cephe gibi, dış kapının mandalı gibi bahsediyosun ondan, sanırım davranışlarında bu şekilde, etkiye tepki durumu yengenin yaptığı, ben öyle hissediyorum

Bence konu sahibi iyi niyetli bir şekilde yaklaşıyor olaya neden kıza bu kadar yüklendiniz anlayamadım? Zaten sorunları varmış, babası da KENDİ parasıyla kendi kızına araba almış. Bu kız elti olsa haklısınız diyeceğim ama adamın kendi kızı. İster para gönderir, ister araba alır. Sonuçta abiye de ev vermiş anladığım kadarıyla. Ortada ehliyeti olmayıp arabaları olduğu halde araba isteyen bi yenge var ama siz konu sahibine yükleniyorsunuz. Sizin görümceniz kötü diye bütün görümceler kötü olacak değil ya. Konuyu açtığına pişman ettiniz resmen konu sahibini. Hem yavaş yavaş altınlarda ödeniyormuş. Altınları hiç ödemeseler neyse. Üstelik abisi MS hastası. Böyle bir hastalığı olan birini eve almamak bana göre vicdansızlıktan başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…