• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

evleri de var değil mi? e hem araba hem evleri varsa yengen hala hangi haksızlıktan bahsediyor o zaman?

konu da benim mi kaçırdığım birşey var?

Yenge bence altınlara takılmış.Bir de zaten belki kıskançlık durumu var ona altınlara takıp o duygusunu da tatmin ediyor sanırım :26:

Bizim toplumumuzda babalar kız çocuklarına maddi değeri olan bişey aldığında göze batıyor
henüz evli değilsiniz hele bi evlenin neden kayınpederi almıyorda sen alıyosun der
benim babam bana ev alacak sırf bu yüzden istemiyorum yengemin tavır almasından değil etrafımdaki insanların damadına ev aldı diyeceklerini bildiğim için
abinizin işi gücü ayrı olsaydı yine de bunları yapardı ortak çalışmakla bi ilgisi yok

hayır anlamıyorum bu kadınlar evlenince erkeğin ailesine üç kuruş harcamasına müdahale etme hakkkını nerden buluyolar . yengen haklı diyenlere diyorum . insan kız kardeşine araba alamaz mı ?morali bozuk diye kıza moral olsun diye almışlar ne var bunda . dağdan gelip bağdakini kovmak bu oluyor sanırım . sakın arabanı geri verme bin havanı at gez kudursun dursun .

ev var araba var çalışmıyor çocuğuna kendi bakma fırsatı var
istedikleri herşey oluyor ee daha neyin şımarıklığı bu

evini arabasını kendi çalışıp alanlar var ne güzel bulmuşsun otur işte
bu kadar şey verildiğine göre altınları da verilir kaçacak hali yok ya kayınpedirin

babanızda kendi paramla aldım diyorsa kimseye hesap vermesi de gerekmez

Yenge bence altınlara takılmış.Bir de zaten belki kıskançlık durumu var ona altınlara takıp o duygusunu da tatmin ediyor sanırım :26:

o konuda haklı ama altın istemek yerine araba istemek garip..üstelik ev ve arabaları da varmış.

yani bu denli olay çıkarmasını gerçekten anlayamadım..

Burada yengen bir konu açmış olsaydı:

Evliyim, çocuğum var. Eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz. Eşimle kayınpederin işleri ortak, eşim senelerce babasıyla çalışmış. Kazançlar ve kesemiz bir. Biz evlendiğimizde eşimin açacağı mobilya dükkanı için altınlarımın bir kısmını verdim, zor zamanlarında yardımlarına koştum. Görümcem ise şehir dışında üniversitede okuyor. Kayınpederim bize hiç söylemeden görümcemin üzerine araba aldığını öğrendik. Şimdi benim altınlarım yerine tam konmadan, en önemlisi bize haber bile vermeden görümceme araba alınmasına çok kırıldım. Eşime söyledim bunları o da ailesini haklı buldu, tartıştık. Eşim de kızdı boşanmak istediğini söyledi, annelerinde kalmaya başladı. Biz kızımla yalnız evimizde kalıyoruz.

Bak canım bir de yengenin gözünden oku konuyu.

canım abinin arabası varmış birtanede senin olmuş bunda hiç bir sıkıntı yok eşit sonuçta sen kız çocuğusun sana alınacak hhaaaa bainin arabası olmasa yengen baştan sona haklı.....ama şu açıdan bakarsak yengenin altınlarını tam olarak yapmadan sana araba alınmış olması yanlışşş.....ben olsam bende kızardımm ...

Ben Gelinin kocasindan kendisine araba alinmasi gerek diye bir tepki verdigini düsünmüyorum. Kesin tartismislardir ve kadin "Ona ne aliniyorsa banada alinmali, benimde hakkim var, ona araba aliniyor banada alinmali veya en azindan bana sorulmali" gibi bir tepki vermistir. Zaten gelin bir derse bin olurmus.

Ayrica esler kavga sirasinda cok kIrIcI davranabiliyor, heleki adam hasta tüm hIncInI karisindan cikarmis olabilir, dengeyi kendisi tutmuyor olabilir.

yıllarca kendi dükkanını kurmak,büyütmek,çoluğunu çocuğunu okutup yetiştirmek için çalışan bir baba kızına bir tanecik arabayı alamaz mı ya?

ne var bunda?

hepimiz ne borçla ne dertle evlendik,ben de 3 yıllık evliyim ,hala arabamın borcunu ödüyorum 2 sene daha kredim var.başka da bir malım yok.

ben burdakilere kesinlikle katılmıyorum.

gelin hem çalışmayıp evde oturacak,hem de borçsuz dertsiz evlenip ev araba sahibi olacak.ondan sonra da hır çıkaracak!

evet altın mevzuu var ortada ama o da kayınpederinin taktığı altınmış zaten.

ben o gelinin yerinde olsam öpüp başıma koyarım öyle aileyi,görümceme de arada beni de gezdir derim olur biter.

Tıp fakültesinde okuyan bir genç kızsın üstelik TUS gibi ağır bir sınava hazırlandığını söylüyorsun.
Ama maşallah ne kadar bol vaktin var ki kk da senin konumunda bir insan için saçma olacak bir konuda konu açıp tartışmaya vaktin var.
Benim de var üniversite de okuyan kızım; bırakın buralara takılıp dedikoduya vakit ayırabilmesini inanın duş alacak vakti olmuyor çoğu zaman..
Konuyla alakası yok ama aklıma takıldı işte..

sen neden evlenme sansina sahip degilsin
ben onu anlamadim
sanirim sikintilarin var ve ailen senin ustune titriyor
seni derinden sarsan sorunu merak ettim dogrusu
anlatmak istemezsen anlarim
umarim hersey gonlune gore olur

yengenlede bir birey olarak
ailenin adina degilde kendi adina kardes kardes konusabilirsin
bir nevi dertesebilirsiniz bakarsin ortam yumusar

iyi valla iki üc kurus katkisi oldu diye ,tüm giderlerden nasil hakki olabildigini düsünürsüünüz ya

o iki üc altini vermseydi eminim baska yerden bulacaklardi parayi

hem o isi baba kurmus,tamamiyle babanin emegi ,anlasilan gayette lüks icinde yasiyor hanfendi

yaptigi tamamen kiskanclik derdi altin falan degil...

derdi altin olan araba karsiliginda araba istemez altinlari ister..

Tıp fakültesinde okuyan bir genç kızsın üstelik TUS gibi ağır bir sınava hazırlandığını söylüyorsun.
Ama maşallah ne kadar bol vaktin var ki kk da senin konumunda bir insan için saçma olacak bir konuda konu açıp tartışmaya vaktin var.
Benim de var üniversite de okuyan kızım; bırakın buralara takılıp dedikoduya vakit ayırabilmesini inanın duş alacak vakti olmuyor çoğu zaman..

:)Ve konu sahibi ben bunu yazdıktan iki dakika sonra çıkış yapar .. Malum dersler var:)

Orasını onun gelin geldiği ev olarak gördüğünüz müddetçe o gelinin de o evdeki olan olaylarda söz hakkı olduğunu elbette kabul edemezsiniz.
Orası onun evi, önce bunu kabul edeceksiniz abim abim dediğiniz kişi de onun hayat arkadaşı çocuğunun babası.
O size daha üniversite okurken alınan araba ise o kızın ve çocuğunun rızkından alınıyor bunun da farkındasınız eminim!
Madem ki aileniz sizi el bebek gül bebek büyütüp o bir önceki konunuz da her satırda dile getirdiğiniz gibi tüm imkanlarını seferber edip tıp fakültesine yollamış o halde bir zahmet arabanızı da kendi kazancınızla alın.. Yada önce abinizin eşinin altınlarını yerine koyun ondan sonra kim kime ne alırsa alsın..

şuna bir açıklık getirelim ben söylemiş olduğunuz gibi ' o kızın ve çocuğunun rızkından' geçinen biri değilim.. bu kadar dramatize etmeyelim olayı çok şükür annem ve babam var başımda tüm ihtiyaçlarımı da onlar karşılıyor, yengem ve abimin bütçesini kısarak da yapmıyorlar bunu.. ben de bu şehirde oyun oynamıyorum, alışveriş merkezlerinde gezip para da yemiyorum, okuyorum. ayrıca arabayı ben istemedim babam hediye etti..allah nasip eder okulumu bitirebilirsem ihtiyaç duyduklarında o işyerine zaten katkıda bulunacağım, abim ilerde çalışamazsa ona da bakmak benim görevim.. eğer yengem abimin hayat arkadaşıysa hayat arkadaşının işine, ekmek yediği yere yaptığı katkıyı her kavgada ısıtıp ısıtıp eşinin yüzüne çarpmamalı..

işinize geldiğinde hayat arkadaşı..siz evli'ler daha iyi bilirsiniz hayat müşterek diye bir laf vardır..

ayrıca ticaret bu.. kar oranına ortak olduğun gibi borca da ortak olursun..altın dediğin ödenir gider ama yengemin çıkardığı bu kavgalar unutulmaz..

hepimiz ne borçla ne dertle evlendik,ben de 3 yıllık evliyim ,hala arabamın borcunu ödüyorum 2 sene daha kredim var.başka da bir malım yok.

gelin hem çalışmayıp evde oturacak,hem de borçsuz dertsiz evlenip ev araba sahibi olacak.ondan sonra da hır çıkaracak!

ben o gelinin yerinde olsam öpüp başıma koyarım öyle aileyi,görümceme de arada beni de gezdir derim olur biter.

Gelin çalışmayıp evde oturacak demişsin de sadece evde küçük çocuğuna bakıyor, eşiyle birlikte çalışmıyor olabilir, ama aynı şekilde görümce de çalışmıyor ki canım.
Kayınpederin taktığı altın alınmış olsa bile, o altın ona alınmış ve bir şekilde yerine konması gerek.
Eğer altınları verilip, usulen de olsa araba alınacağını bilse bu kadar tepki vermezdi belki de. Hiç kimse durup dururken kıskanç gelin damgası yemek istemez.

yıllarca kendi dükkanını kurmak,büyütmek,çoluğunu çocuğunu okutup yetiştirmek için çalışan bir baba kızına bir tanecik arabayı alamaz mı ya?
ne var bunda?

katılıyorum herşey ayağına hazır gelince böyle oluyor demek ki

hayır madem çok rahatsızsın gelirin ortak olmasından

hasta kocan nasıl ki çalışıyorsa girersin sende işe kocana da çık başka işe gir gelirimiz ayrı olsun kafam rahat olsun dersin olur biter

hayır konu öyle ilerlemeye başladı ki,sanki kızın geçimini abisi karşılıyor.baştaki anne baba ne oluyor acaba:50:

allah evlatlarımızı kimseye muhtaç etmesin inşallah:50:

şuna bir açıklık getirelim ben söylemiş olduğunuz gibi ' o kızın ve çocuğunun rızkından' geçinen biri değilim.. bu kadar dramatize etmeyelim olayı çok şükür annem ve babam var başımda tüm ihtiyaçlarımı da onlar karşılıyor, yengem ve abimin bütçesini kısarak da yapmıyorlar bunu.. ben de bu şehirde oyun oynamıyorum, alışveriş merkezlerinde gezip para da yemiyorum, okuyorum. ayrıca arabayı ben istemedim babam hediye etti..allah nasip eder okulumu bitirebilirsem ihtiyaç duyduklarında o işyerine zaten katkıda bulunacağım, abim ilerde çalışamazsa ona da bakmak benim görevim.. eğer yengem abimin hayat arkadaşıysa hayat arkadaşının işine, ekmek yediği yere yaptığı katkıyı her kavgada ısıtıp ısıtıp eşinin yüzüne çarpmamalı..

işinize geldiğinde hayat arkadaşı..siz evli'ler daha iyi bilirsiniz hayat müşterek diye bir laf vardır..

ayrıca ticaret bu.. kar oranına ortak olduğun gibi borca da ortak olursun..altın dediğin ödenir gider ama yengemin çıkardığı bu kavgalar unutulmaz..

O zaman ne demeye konu açıyorsunuz. Siz değil misiniz abimle babam ortak iş yapıyor diyen, siz değil misiniz yengemin altınları satıldı yerine konulmadı diyen..

Güzel günlerde kullanın arabanızı. Tıp fakültesini öğrendik, arabayı da öğrendik.. Sırada ne var merak ediyorum..:)

Neyse her şey gören gözlere ortada zaten fazla söze gerek yok. Bu konudan sıkıldım başk konulara geçmek lazım:)

Benim yüzümden ailede edilen bir kavga varken kendimi derse verebilmem çok mümkün olmadı..Yengeme davranışımı belirlemek ,empati yapmak adına da buraya konu açtım.
Allah kızınıza zihin açıklığı versin.

Back